Szeptember 12-én a MÁV Nosztalgia Kft. nosztalgiajáratot indít a Vasúttörténeti Park 15 éves jubileumi rendezvényére. A különvonatokra elővételben jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágány mellett Tel.: 269-5242) egységesen 700 Ft/fő áron, melyek oda-vissza útra érvényesek.
Gőzfelhős lombhullás - fotósvonat a Mátravasúton Október 10-én
A Continental Railway Solution Kft-vel közösen fotósvonatot szervezünk őszre a Mátravasút 324-es számú szalajkaházi vonalára. A program során az őszi tájban vonatozás közben nyíltvonali fotózási lehetőségeket biztosítunk, ahol két szerelvényt is meg tudnak majd örökíteni: az egyiket a 490 2005-ös gőzmozdony, a másikat a C05 404-es (C50-es) dízelmozdony továbbítja.
Az érkezést a korábbi években sem pontosan hirdették meg, egyik irányban sem. Az utasok számára nincs jelentősége. Ha jól látom a mai majd' egy órával korábban ért be mint a szombati, pedig ugyanakkor indultak.
Akkor kezdheted tölteni az aksikat mert az első Sziget vonat már holnap indul Amersfoort-ból! :) Sajnos pontos menetrendet nem hajlandóak közölni. Így marad a sátrazás vagy hasonló posztolás a pálya mellett :) A Sziget Festival Nederland Facebook oldalán lehet próbálkozni angol nyelvű információ kéréssel, hátha dobnak valami kis infót.
Jól láttam, hogy szeptemberben indul vissza a GEDE (Danube) Teheránból? Vagy csak nincs már a honlapon, mivel ma indult vissza hazánkba? (Honlapjukon nézelődtem)
Az is fura, hogy rögtön indul is vissza... Majd meglátjuk.
2015. április 1-én indul Iránba a Golden Eagle Danube Express Jewels of Persia luxus különvonat, melyet Kecskemétig az M61,017 Nohab mozdony továbbít. Menetrend: Budapest M. Vasúttörténeti Park 9:21 Budapest Nyugati pu. 9:45 10:43 Lajosmizse 13:25 15:28 Kecskemét 16:24 17:42 Lőkösháza 20:15 21:50