"És úgy jövők ahhoz, hogy kritzáljak egy bandát a szövegei miatt is akár, hogy nagyon nem jön be amit csinálnak és az őket körülvevő hype."
Akkor menj, és olvass be Britni-nek. Az legalább jogos lenne.
Nem a kritikával van a gond. Hiszen, mint Clint Eastwood ezt találóan kifejezte: "A vélemény olyan mint egy segglyuk. Mindenkinek van belőle". Azonkívül elméletileg demokratikus országban élünk, tehát senki sem tiltja meg, hogy véleményed hangoztasd. Csupán egyéni szubjektív véleményedet olyan maximummal, és helyenként olyan kultúrálatlansággal hangoztatod, hogy leesnek a betűk. De ez nem is lényeg.
Nem értelek igazán. Nem tudom, hogy mit lovagolsz ezen a dalszöveg témán. Ok, egyszerűen leszarozod a szöveget, megértem, jogod van hozzá, hiszen Te vagy a Fantasy Isten. Leszarozod a zenét, megértem, jogod van hozzá, hiszen Te vagy a Fantasy Isten. "Idegesíted" itt azokat akik szeretik ezt a bandát. Ezt is megértem, jogod van hozzá, hiszen Te vagy a Fantasy Isten, ki kijelentheti, hogy mely banda felel meg a Magasságos Igényeknek. Csak most hadd kérdezzek valamit. Mi van akkor, ha valaki nem feltétlenül a szövege miatt szereti? Hanem például a dübörgő kétlábdob, a jól kivitelezett kórusok éneklése miatt? Szóval kissé úgy érzem, hogy felfújod a témát.
Egyrész olyan orkos az arcélem. Másrészt Kornya Zsolt elhasznált zsebkendőivel itatom fel az izzadságot. Harmadrészt igen olvasott vagyok.
És ez az egyik szakmám. Könnyű ám kideriteni...Sok sikert
Ja és ha Weiss-Hickman fia lennék, méylen hallgatnék a fantasy isten kifejezésről. Ők ugyan jobbak egy -két könyvükkel Salvatore-nál, de életművük nagy része szintén csak szimpla üt szörny gyűjt xpkalandmodul átírás.
ja és Kornya Zsolt is lehetnék, mert ő kultúráltan a saját neve és írói álneve alatt vitatkozik. De ha úgy tartja kedve...Hiszen megmondta volt, hogy az alpáriságnak megvan a maga oka és haszna...
Na jó mielőtt szívrohamot kapnál, nem vagyok Kornya Zsolt.
Elég clue-t kaptál? :)
De már csak attól is fantasy istennek számíthatok, hogy nem csak a magyar nyelven megjelent fantasy írókat ismerem...
Egyébként eszembe jutott egy bizarr gondolat:
Istenben hinni kell, bizonyítékot az úgysem nyújt rá, hehe:)))))
Namármost tisztáznék egy iciripiciri apróságot. Senkivel sem vitázok, egyszerűen különböznek a véleményék, és erre mindenki kifejti a véleményét.
Hogy gyak a mega-hype-giga fantasy Isten lenne? Meglehet, elhiszem. De ilyeneket én is tudok mondani. Szóval érdeklődve figyelem, hogy mi az a tény, ami gyakot a Fantasy Trónjára ültethetné?
Majd ha bebizonyítja, hogy törvényes fia Margaret Weis-nek vagy Tracy Hickman-nak. Akkor hiszek neki. Vagy esetleg személyesen Kornya Zsoltot tisztelhetjük gyak személyében? Na ezt azért nem hiszem, mert Kornya nem vitatkozna ilyen alpári stílusban.
"Hammer is ezt teszi és ha ők sem mutatnak jó példát, akkor ki?
Jó és rossz zene nincs, csak true/numetál. Meg Ozzy Papa." Mondjuk ez igy van sajnos...
neha becsuszik egy kis melodikus rock meg pop-black aztan jovan :O
Nagyon nagy látnok lehet ez a Turilli gyerök, előre meglátta, hogy ez a zene be fog ütni. Igaz, abban az évben amikor elkezdtek dolgozni az első Rhapsody albumon még a német Rock Hard magazin is temette a hagyományos metalt az egyik címlapjával.
Bocs, ha félreértettelek, nekem eléggé úgy tűnt, hogy Stormwitchből vezeted le a zenéjüket, aztán meg jöttél ezzel a biznisz koncepcióval :-)
a Kornyadt jól ír, ez kétségtelen, meg van némi háttértudása is, történelmire gondolok itt főleg, az ugye sohasem árt, a többiek meg izé. lelkesek.
most is egy olyat olvasok, komolyan, néha a könnyem is kicsordul, de azért mégis jó olvasni.
Rhapsody is ilyen. az első.
Én a Theriont is szeretem (Manowar feldolgozás rulez :)), de a Deggial albumon például szerintem sokkal több nyúlás van a régiekről, mint a Rhapsody-kon.
na mennyé mán...én meg éppen 4 éve hallgattam végig utoljára A Seventh SOnt(IM). Elő is veszem. nyugdíjmetál est lesz, a Toolt úgyis túl sokat hallgattam...
és Luca Nemtomki klipje valóban katasztrófális, ezen nincs mit szépíteni sajnos, szerintem a haverokkal forgatták a hátsó kertben, pár üveg valami után.
Jehova Szóda: Azért ne bántsd már a MAGUST, volt ott egy-két jó regény. Egyébként nem az a baj, ha egy szerepjátékos nekiáll szöveget írni zenéhez, hanem az, ha előtte Salvatore and co. diétán volt kicsiny életében.
Rhapsody - az első album szerintem teljesen jó, kár, hogy kiadták háromszor ugyanazt így némileg veszített a varázsából. az benne a szerethető, hogy tényleg olyan mintha egy pocsék fantasy-regénynek lenne a kisérőzenéje, egy rossz, hatásvadász fantazinak amelyet egy teljesen elborult szerepjáték rajongó írt, aki civilben egyébként tanár vagy könyvelő ,ilyesmi, szóval amolyan standard MAGUS regény, amit mégis jó olvasni, mert olyan mintha egyben önmaga paródiája is lenne.
a Therion viszont sokkal jobban csinálja. A Rhapsody az ifjúmetálosoknak szól , a Therion a komoly, gótikus, utánaolvasós kamaszoknak.
mennyél már, egy olyan kinézetű gitárossal mint Luca, ráadásul a kardokhoz és csuklószorítókhoz való beteges vonzódással...:))
na jó doki, mely winner metált ajánlod kezelésemre?
Tudod mit, te jó arc vagy, még A-Ha-ba is belehallgattál, felteszem megint a Rhapsodyt, oszt meglátjuk. Bár a kóros röhöghetnék a klipek miatt amúgy sem kerül el...
Satyr: mi mind sablonok alapján gondolkozunk. Nem is tehetünk mást, hiszen egyetlen Bibliánk, a Hammer is ezt teszi és ha ők sem mutatnak jó példát, akkor ki?
Jó és rossz zene nincs, csak true/numetál. Meg Ozzy Papa.
Kedves Supertzar!
Nem szerencsés összemosni mások két mondatát eggyé. Az egy dolog, hogy a Rhapsody engem sok esetben a Stormwitchre emlékeztet.Ettől még jó is lehetne. És egy másik, hogy a zenéjük sok olyan elemet tartalmaz, amelyik biztos, hogy sokaknak bejön - gregorián, középkori, reneszánsz dallamok - azokból is a primitívebbek, aztán, mint már korábban is írtam, a galopp-metál, ami talán a legnépszerűbb a műfajon belül. Én ezt nagyon kiszámítottnak és nem belülről fakadónak érzem, ennyi az egész.
Ja, és csak olyan ról alkotok véleményt, akikről tájékozódom előtte. Ezért nem tudok a Hammerfallról mit mondani.
nah latom megy a nagy flem megen...
csak valaki magyarazza mar meg mi ertelme leirni ugyanazokat a kozhelyeket es fikazni egymast?
Ugysem jutottok kozos nevezore...
es mondom mindezt mikozben:
MM > Marduk - Here's No Peace
;)