Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2000.02.24 0 0 71
"Szóval egyrészt munkásmozgalomról beszélni a SZU története kapcsán nem _teljesen_
alaptalan, másrészt K.T. valóban foglalkozik ezzel a témával (is)."

Munkasmozgalomrol addig jogosult beszelni szovjetoroszorszagban amig leteztek fuggetlen munkasszervezetek akar legalisan akar fellegalisan vagyis kb a bolsevikok totalis hatalomatveteleig utana nem.
Ugyanugy ahogy MO-on sem lehet munkasmozgalomrol beszelni 1948 utan.
Es ezt egy peyerk igazan tudhatna.

Előzmény: peyerk (70)
peyerk Creative Commons License 2000.02.24 0 0 70
Én éppen K.T. által vagy közreműködésével készült írásokban olvastam arról, hogy a SZU-ban milyen rendszerellenes fellépésekre került sor. Szóval egyrészt munkásmozgalomról beszélni a SZU története kapcsán nem _teljesen_ alaptalan, másrészt K.T. valóban foglalkozik ezzel a témával (is).
Előzmény: Derek (58)
peyerk Creative Commons License 2000.02.24 0 0 69
Igazán jó lenne, ha azoktól, akiktől K.T. írásait ismered - hiszen nem olvasod - kérnél néhány idézetet, alátámasztandó azt, hogy "a sztálini terror rémtetteit próbálta szőnyeg alá söpörni"!

Nagyon várom válaszodat.

Előzmény: to_jeno (68)
to_jeno Creative Commons License 2000.02.24 0 0 68
Sajnos udvariatlanságod miatt ez a megszólítás jött a számra. Amit idáig írtam, abból rájöhetsz, hogy nem igazán Rosa Luxemburg emlőin nevelkedetem.

Helyreigazítás:
Elnézést a pontatlanságért, KT nem a munkásmozgalmat elemezte, hanem a sztálini terror rémtetteit próbálta szőnyeg alá söpörni.

Előzmény: Darrow (56)
to_jeno Creative Commons License 2000.02.24 0 0 67
Visszatérve az eredeti témára, az MSZP új, libafosszínű forgószekfűs honlapján fő helyen szerepel emberünk értelmes megnyilatkozása.
Hogy lehet, hogy az MSZP-nél ez a fő hír? Vajon nincs más infó a tarsolyban?
Derek Creative Commons License 2000.02.24 0 0 66
"Néha egész értelmes dolgokat írsz. Jvasalom, hogy ne tintázz, miközben géphez ülsz, mert ha elszabadul a
rosszabbik éned, elviselhetetlen vagy. "

Jegyezd meg eloszor is: en mindig ertelmes dolgokat irok es nem is kell ehhez nagy megeroltetes ha olyan a mezony mint te es ha en iszom akkor meg veled sem kotozkodom. Ez nem talalt.Akkor meg rezsovel is turelmes vagyok, meg akkor a legkevesbe sem erdekel, hogy ki , milyen okorsegeket ir ide. En ha iszom egy jovialis nagypapa vagyok.

Előzmény: speaker (64)
szalonna Creative Commons License 2000.02.24 0 0 65
OFF Derek, speaker írja "Jvasalom, hogy ne tintázz" ... a tinta meg oxálsavban oldott berlini kék.... nehogy visszaessünk a másik témára :-) ON
Előzmény: speaker (64)
speaker Creative Commons License 2000.02.24 0 0 64
Néha egész értelmes dolgokat írsz. Jvasalom, hogy ne tintázz, miközben géphez ülsz, mert ha elszabadul a rosszabbik éned, elviselhetetlen vagy.
szalonna Creative Commons License 2000.02.24 0 0 63
Éles szemre valló meglátás, kedves Derek. Ez inkább üdvtörténet. De a hozzászólásokból úgy észlelem, hogy legalább ott a tényekhez ragaszkodott Krausz. Lehet, hogy ráunt, azért lett politikus. Én már inkább ezt az utóbbi, szomorü korszakát ismerem. Üdv. szalonna
iudex Creative Commons License 2000.02.24 0 0 62
A bőrdzseki nagyjából igaz. Azért nem mindig jár abban. Néha Lenin-sapkát is vesz. :))))
Előzmény: ujraitt (61)
ujraitt Creative Commons License 2000.02.24 0 0 61
ez nem teljesen vilagos... ervel? egyebkent a sztalin konyv jo. elolvastam, de hogy egy faszi ennyit fogjon at a tortenelembol...

egyebkent allitolag bordzsekiben jarkal, vizsgan meg hevereszik kanapen. ciki egy faszi

Előzmény: zsazsu (45)
dekóder Creative Commons License 2000.02.24 0 0 60
Hú, ez teccik, kedves Darrow, ez a megengedő hangnem.
Bár tudna ez kevésbé szépen is szólni; mondjuk akkor, ha a Fidesz egy szélsőséges párttal indítana közös jelöltet. Na mindegy, ezt úgyse tudjuk meg.
:-)
Előzmény: Darrow (59)
Darrow Creative Commons License 2000.02.24 0 0 59
Tudod, Dekóder,én sem helyeslem, mert Thürmernél demagógabb és ostobább süketfajd kevés van a mai Magyarországon.Krausz politikusnak ott a helye, nála. (Krausz történészt ezért nem értem.)

Nélkülük is meg lehet verni az egymással veszekedő kormánypártokat Fehérgyarmaton.Nem kéne nyitni ThGY felé.
Ha befut a balos jelölt, az nem az MSZP sikere lesz, hanem a kormánypárti küszködők hibája.

Utána persze lehet mondani, hogy miféle jelölt ez a balos, erre meg azt mondom, hogy tetszettek volna megegyezni, és akkor nem ilyen fut be.

Söprök én a balos portán, söpörjön más a jobboson.

Darrow

Előzmény: dekóder (57)
Derek Creative Commons License 2000.02.24 0 0 58
"De ha felsorolsz nehány 1989 előtti, a munkásmozgalon történetét kozmetikázó Krauszt, megbocsájtok neked. "

Nem tudok rola,hogy valaha Krausz irt volna is egy szot a munkasmozgalom torteneterol, mert ha nem tevedek a kronstadti lazadas leverese ota Oroszorszagban nincs munkasmozgalom. Szigoruan be volt tiltva.
Krausz Szovjetoroszorszagrol es a bolsevikokrol irogatott.

dekóder Creative Commons License 2000.02.24 0 0 57
Kedves Darrow, mi köze a kormánypárti jelöltállításnak ahhoz a tényhez, hogy az MSZP egy szélsőséges, anticionista nyilatkozatot aláíró, háborús bűnössel barátkozó párttal indít közös jelöltet?
Darrow Creative Commons License 2000.02.24 0 0 56
To Jeno!

Te párttag voltál? KISZ-vezér? Még mindig elvtársam jön a szádra?

Látod, én soha semmi ilyenbe bele nem mentem.

De ha felsorolsz nehány 1989 előtti, a munkásmozgalon történetét kozmetikázó Krauszt, megbocsájtok neked.
------------------------------------------------
Másoknak. Krausz iszonyú rossz politikus,semmi keresnivalója az MSZP-ben.Sajnos, ott van.
Fehérgyarmatra meg állítson egy jelöltet a 3 kormánypárt.Vagy ez olyan nehéz?

Darrow

Előzmény: to_jeno (52)
dekóder Creative Commons License 2000.02.24 0 0 55
mantra on

Nemcsak Krausz szerint. Fehérgyarmaton az MSZP és a Munkáspárt közös jelöltet állít az időközi választáson.

mantra off

Előzmény: Rsüni (54)
Rsüni Creative Commons License 2000.02.24 0 0 54

Krausz szerint azzal a Munkáspárt kellene a hatalomba, aminek elnöke véreskezű diktátoroknál tesz baráti látogatásokat. Beteg?
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 53
Hát, kedves to_jeno, én is biztos egy őskövület vagyok, de számomra Krausz pont azt a történészt jelentette, aki a legkevésbé kozmetikázott. Klasszikusan "technokrata" történész volt.
Előzmény: to_jeno (52)
to_jeno Creative Commons License 2000.02.24 0 0 52
Kedves jó Darrow elvtársam!

Kissé értetlenül állok a kirohanásod előtt.

Tudtommal a könyveket azért írják, hogy azok olvassák el azokat, akiket érdekel.
Tehát: A történelmi tanulmányokat nem kizárólag történészek számára készítik. Így ha megengeded én is merítek egy csöppet ebből a tudományágból.

Ha további engedélyedet is megkapom, akkor elárulom, hogy bár Ormossal világnézetileg nem mindenben értek egyet, de zseniális történésznek tartom. Ugyanis könnyű volt Krausznak a kommunizmusban a munkásmozgalom történetéről kozmetikázgatnia, viszont annál nehezebb Ormosnak pl. a Hothy-rendszerről, vagy manapság Hitlerről.

Szóval ha megengeded Ormost olvasom Krauszon meg csak kuncogok (de halkan, hogy ne zavarjalak.)
Te is nevetnél rajta, ha élőben hallanád.

Legmélyebb tisztelettel: Jenczy

Előzmény: Darrow (50)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 51
Én egyetlen könyvet olvastam tőle: Életrajzok a bolsevizmus történetéből. Ez a Szovjetúnió történelmét feldolgozó magyar nyelvű könyvek között az első és mindmáig legátfogóbb történelmi munka. Alapmű.

Ha jól emlékszem, az ELTE Politikatudományi füzetek sorozatban jelent meg, talán 1986-ban?

Előzmény: to_jeno (48)
Darrow Creative Commons License 2000.02.24 0 0 50
to jeno

biztos azért, mert OM vak, szakmailag képzetlen,és feleannyira sem ért a történészmesterséghez,mint te, mazsolás jenőke.

Előzmény: to_jeno (48)
to_jeno Creative Commons License 2000.02.24 0 0 49
Krausz ezek szerint nemcsak kék-, de félcédulás is. A focis írásában szidta a miniszterelnök állampárti időket idéző kijelentését.
Előzmény: gyógyít6atlan (46)
to_jeno Creative Commons License 2000.02.24 0 0 48
Amit idáig mazsolázgattam tőle, történésznek is csapnivaló. Ormossal egy lapon említeni sem lehet. Arról, hogy miért közösködtek sejtelmem sincs.
Előzmény: Darrow (47)
Darrow Creative Commons License 2000.02.24 0 0 47
Mercurius!

Ha OM-nek jó volt a Hitler/Sztálin könyvhöz társszerzőnek Krausz, talán te is elolvashatod.

A történelem nem svédasztal, hogy tetszés szerint szerint együnk róla.

Krausz politikusnak kontár, annak nagyon.

Előzmény: Mercurius (43)
gyógyít6atlan Creative Commons License 2000.02.24 0 0 46
Hello!

Krauszról csak annyit, hogy egy igen korrekt ember. Hiszen ő egyike annak a "négyesfogatnak" nevezett körnek az ELTE BTK egyik töri tanszékén, akik pl. megtették már azt is, hogy egy államvizsgázót (aki történetesen már két éve azzal a témával foglalkozott) meg akartak buktatni, mert azt találta mondani a szerencsétlen, hogy a '47-es választások kékcédulások voltak. Erre tombolni kezdtek, végül "hármasnál jobb akkor sem lehet" felkiáltással zárták le a vitát. "Korrekt" ugye. Szerintem ennyi Krauszról elég is.
Üdv: gyogyi

zsazsu Creative Commons License 2000.02.24 0 0 45
Igeeeen! És itt van Ő! Éppen érvel.
Előzmény: ujraitt (42)
mégjobb Creative Commons License 2000.02.24 0 0 44
Igen.
Előzmény: ujraitt (42)
Mercurius Creative Commons License 2000.02.24 0 0 43
Egyébként Krausz megnézhetne néhány ismereterjesztő filmet a gulagokról. Egyidőben a Spectrum TV-n rendszeresen ment. Szóval a gazdasági haszon nem látszott, csak sok elpazarolt energia, anyag és emberi erőfeszítés. Országnyi területeket átszelő vasutvonalak, amelyeken sosem járt vonat. Mozdonyok, amelyek sosem indultak el.
ujraitt Creative Commons License 2000.02.24 0 0 42
találtam róla egy képet jónéhány heurékatalálat megtekintése után. a képet sajnos nem tudom berakni (erről a rendszerről nem lehet), úgyhogy csak címet tudok beváni. ő az?

http://www.agria.hu/(kastely)/hmhirlap/archiv/1998/1212/krausz.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!