Nem az a baj, hogy szamárságokat beszélsz, ez mindenkivel előfordul. Hanem az hogy még meg is próbálod magyarázni.
A dolog nem úgy van, ahogy azt képzeled, de hosszú, mert ez a fórum nem egy alapfokú közgáz gyorstalpaló. Ha részletesebben érdekel a dolog, az itt megtalálható számokkal oszthatod-szorozhatod a befizetéseid. Csak jó legyen a kalkulátorod, mert igen nagyok a számok.:)
Pluszmínusz 2 forinton nem fogunk összeveszni sőt 2-3 xos taksáláson sem. De a 150,000 xes, az már egy kicsit sok. A 3 vagy 30 forintot amit beteg gyermekekre akarsz felhasználtatni nem probléma elintézni. Egyszerűen az 1 százalékodat ajánljad fel ilyen a célra. Ha jól számolom pont az ezerszerese az általad reklamált összegnek.
Összesen: 98 % /azért nem 100% mert a tized százalékokat nem számoltam/
Igazad is lehetne, ha én fizetném a munkáltatóm által fizetett TB-t /régebben 44% volt most harmincvalamennyi ha jól emlékszem/ továbbá a munkaadói járulékot, és némi nyereségadót/
Továbbá ha bármit veszek 12, ill 25% ÁFÁT is fizetek, vagy illetéket, esetleg VÁM-ot. Gondolom ezekre a bevételekre céloztál mint a költségvetés bevételi oldalának nagyobbik része.
88. hozzászólásomban én az országimidzsre az én adómból felhasznált összeget 3 Ft-ra taksáltam /ami ha az ÁFÁ-t stb-t is figelembe vesszük/ talán nem túlzás, bár az általad számítottnak háromszorosa.
Összefoglalva én még 3 sőt 30 Ft-ot sem sajnálok országimidzsre, csak egy olyan országban amelyik dobogós alkohol és cigi fogyasztásban, igen jó helyen áll a daganatos, szív és érrendszeri megbetegedésekben én máshogy képzelem az országimidzset.
Talán nem demagógia, ha azt mondom, hogy jobban örülnék ha 30 év múlva valahol a világban kimondják, hogy magyar akkor mindenkinek az jutna az eszébe, hogy "az az ország ahol legmagasab a várható életkor, és számottevő eredményeket értek el oktatásban és kutatásokban" nem pedig az, hogy "zászlóerdő"
A kínaiak szerint a legnagyobb utazás is egy lépéssel kezdőik, szerintem pedig a milliárdok is 1 Ft-ból állnak.
És még egy személyes ok: inkább élnék zászló nélküli országban egészségesen 100 évig, mint feldíszítettben 67-ig....
Tehát ha Te befizetsz 450 eFT TB+SZJA-t, akkor ebből ugye világos, hogy ennek a (jóval) nagyobbik része a TB. A TB-nek semmi köze a költségvetéshez. Marad az SZJA. Ez is belekerül a csomag egészébe. Ha most elosztod a költségvetés ilyen dolgokra szánt forintjait az össz kiadással rájöhetsz, hogy a nagyrabecsült befizetéseidből, ha 1 (azaz egy konvertibilis) Ft kerül ilyen célokra. Ennyit meg csak szánsz az országimidzsre, nem?
És akkor ez nagyon egyszerűsített modell, mert a költségvetés bevételi oldalának csak a kisebbik részét adja az SZJA.
De Téged ez ne zavarjon. Nyugodtan hadonássz csak a 450 eFt-dal. Olyan jól mutat.
Eppenseggel mondhatnad, mert mondani mindent lehet. Csak eppen ertelme nincs itt most fikazni az SZDSZ-t, meg a ....miket? kiskiralyokat.
Latod itt a problema, hogy tiltakozol a fasizmus elleni tablak miatt. Latom magamban a gondolatmeneted a Szdsz-es 'kiskiralyok' es a fasizmus kozott.
Szep uj vilag. Melysegesen megdobbent, hogy tiltakozol ilyen tablak ellen.
Érdekes, hogy a multik eddig sem sajnálták a pénzt és minden nemzeti ünnepen hatalmas magyar zászlókkal lobogóznak. Lagalább is a közelünkben levő német és kóreai cégek ezt teszik. Csak egyes önkormányzatoknál látni, hogy kénytelen kelletlen zászlóznak. De ilyen helyeken általában bolsi (Maszopos, vagy Szadeszos) a polgármester, vagy az önkormányzati testület. Ők úgy félnek a magyar zászlóktól, mint az ördög a tömjénfüsttől.
Tudom, hogy a közintézményeknek már most is van zászlójuk. Az akcióval nem ellátni kívántam a közintézményeket, hanem figyelmeztetni. Néhány helyen. Azután minden menne magától: ergo észrevennék a figyelmeztetést a többiek is, írna róla esetleg a sajtó, és akkor mindenki kitenné.
Kedves speaker!
Remélem, a magyar-ellenes jelzőt nem rám értetted.
Kedves hegyivadász,
Pardon, ne mosogassunk össze dolgokat!
A korona hogy kerül ide? A korona cipelésénél nem az időszerűséget vonta bárki is kétségbe, hanem az ésszerűséget! (Micsoda különbség.)
Grosstein ellen semmi kifogásom, de én én vagyok - jó lenne, ha ezt figyelembe vennéd, vagyis ha úgy véled, hogy bizonytalan vagy kettőnk véleményének egyezésében, akkor talán ne helyezz bennünket egy gyékényre!
Nem meggyőző az érvelésem az időzítésben?
No figyelj. Ha ezt bármelyik nemzeti ünnepünk - közelg március 15. - előtt tették volna meg: jó az időzítés. Így OK?
Ha két energiaáremelés, a tb-kártya módosítása között teszik ugyanezt - ami ugye nem kellemes döntés az átlag honpolgárnak - akkor ez is a vegzálás kategóriájába csúszik át.
Remélem, most másodjára jobban sikerült a replikám :))
"Az, hogy kiderül belőle, halvány lila fingod sincs a közgazdaságról, költségvetésről és más hasonló úri huncutságokról. Különben nem beszélnél ilyen csacsiságokat. "
Máskor mielőtt ilyen mélyenszántó gondolatot vetsz "papírra" légyszíves néhány érvet is idekanyarítani, hogy egy kicsit táguljon a világképem.
A demagógiára pár hozzászólással ekőbb mindenkit figyelmeztettem. Olvass figyelmesebben és ne ismételj..
Szeretnem nem kinoni azt, hogy ertelmetlen kerdeseket megkerdojelezhessen az ellenzek, es ne csak a kormany dontse el, hogy akkor korona, meg zaszlo. Legkozelebb a MIEP-et mar hivatalosan is el fogja fogadni ilyen alapon a FIDESZ, hiszen jot tesz a nemzeti ontudatnak, ha van egy part amely felszolal az "idegenszeruseg" ellen.
nagyon szép amit írsz, csak egy baj van vele.
Az, hogy kiderül belőle, halvány lila fingod sincs a közgazdaságról, költségvetésről és más hasonló úri huncutságokról. Különben nem beszélnél ilyen csacsiságokat.
hmm...
Hacsak nem akartál egy jó kis populo-demagógiát eregetni...
Szerintem is akkor lesz pártpolitika egy nemzeti ügyből (és a jelképek ide tartoznak), ha valamelyik párt, illetőleg ismert személyisége fellép ellene. Amíg támogatja, addig nem pártpolitika, hanem nemzetpolitika.
A nemzetet érintő alapkérdésekben pedig normális orzágokban konszenzus van. Nálunk sajnos mindig előbűjnak a destruktív betartók.
Kedves George Sand
Termeszetesen az idözites nagyon fontos. Ami furcsa, es amit szova is tettem, hogy amikor arrol van szo, hogy nemzeti zaszlo kitetele, hatarontuli magyarok helyzetenek felvetese nemzetközi szinten, a korona atvitele a parlamentbe, stb., stb., akkor mindig jön valaki, hogy ez most nem idöszerü. Ilyenkor nekem mindig az az erzesem, hogy ezek a dolgok soha nem lesznek idöszerüek azok szamara, akik ezt felvetik. Ebben csak megerösit Grosstein, aki hosszas kapacitalasomra, hogy ugyanis mikor lenne idöszerü a nemzeti zaszlo kitetele, elarulta magat es azt valaszolta, hogy a magyar zaszlo nem lehet idöszerü.
Nem allitom, hogy te is ezen a velemenyen vagy, de aruld el, hogy szerinted miert nem idöszerü ez most es mikor lesz az?
Elolvastam a hozzaszolasod, de ne haragudj nem tul meggyözö, hogy az uj szemelyi, meg tb-kartya tenne idöszerütlenne a zaszlo kitetelet. Inkabb kifogas szaga van a dolognak. Ilyen "komoly" erveket ket het, vagy ket honap mulva is könnyeden talalhatsz.
Szvsz nem a kormányzat az, ami politikai kérdést csinál ezekből a kérdésekből, hanem az ellenzék! Elég szomorú, hogy minden egyes alkalommal, amikor a kormány megpróbálja a szolidaritás érzését és a közösségtudatot felkelteni ebben az országban, akkor az ellenzék (különösen az SZDSZ) csak hisztizni és rombolni tud.
Észre kéne venni már végre, hogy a modern Európa ugyan egymásra utalt és - főleg - gazdaságilag nagymértékben integrált, de mégiscsak olyan államokkal rendelkezik, amelyek büszkék nemzeti történelmükre, kultúrájukra, nyelvükre, és ezt bizonyos szimbólumokkal kifejezésre is juttatják (Franciaországban pl. több nemzeti zászlót látni egy községben, mint parabolaantennát).
Hát éppen ez az! A Magyar Zászlónak valóban politikamentesnek kéne lennie, de ha nem vetted volna észre, éppen a kormány csinált belőle politikai kérdést, és még te is ráteszel egy lapáttal, hogy aki szerint ez nem éppen időszerű dolog, az nem magyar, pedig ő csak nem támogatja a kormány politikáját, mivel éppen hogy politikai kérdés lett ez, a kormány újabb hülyesége miatt.
"George Sand
Érdekes, ha a nemzet önbecsüléséről van szó, annak az időzítése mindig rossz. Vajon miért?"
Igenis sok múlik az időzítésen. Ezt Te mint katonaviselt ember, aki hadászattal is foglalkozott, bizonyára nagyon jól tudja.
Nincs ez másképpen a politikában sem. Fontos, hogy mikor, mit, milyen körülmények között tálalunk. Van amikor a rágósabb dolgokkal is simán megküzdünk, van mikor a pépes étel is a torkunkon akad.
Egyébiránt ajánlanám mégegyszer elolvasni a témához való hozzászólásom. (23.)
George Sand
Jézusmária, rohanok gyógyászhoz, - egyetértek veled, kedves speaker.
Az pedig, hogy a saját lóvédon, -dícséretes.
Mit kell pedig a monitor előtt ülnöd azért a kis pénzecskéért...
:O))
1 .Ahol lakom minden évben farsangi bált rendeznek az óvónők és annak bevételéből vásárolnak az óvodába játékokat. Sokan vesznek olyanok is jegyet akik nem mennek el.
A népitáncosok saját zsebből utaznak fellépni.Ez talán jellemző példa arrra, hogy intézményenként nem jelentős összegnek ezer más helye is lenne. Amellett a falut magyarok, szlovákok és svábok lakják. Ez hány adag zászlót jelent?
2, Ebből arrra következtetek, hogy nincs gyereked....Nekem van kettő, az eddigi legsúlyosabb betegségük egy tüdőgyulladás volt. azt is elég volt látni...Azóta nem érzem nehezen tartható álláspontnak.
"Te mennyi pénzt adsz a fizetésedből a leukémiások gyógykezeltetésére? Nem költesz színházra, múzeumra, minden fillért oda utalsz ami megmarad?"
Egy főre eső jövedelmünk annyi, hogy Bp-en már szociális támogatást kapnánk, arról hogy mi marad kb. 120 hozzászólással ezelőtt kellett volna írnom. Családon belüli kultúrális kiadás=könyvtári tagdíj :-(
Ennek ellenére befizetek (levonnak) SZJA+TB címen kb. 450 eFt/év amit jó lenne, ha valóban fontos dolgokra költenének /nem pedig gödörépítésrekoronahurcolásrazászlózásratocsiksimicskaorbánbányakayajosipdefendpártfinanszírozásvasutassztrájkstb/
.
Uraim, az a zászló meg zászlórúd vásárlás marhaság. Eddig is minden közintézményt fel kellett lobogozni ünnepeken, tehát a zászlók és zászlótartók meg vannak. Most maximum a mosatási költség lesz több.
A mi (társas lakó) házunkon is van zászló, lagalább 2 méteres, és 5 évenként újra cseréljük, mert addigra a mosástól és napsütéstől elkopik. Még senki sem kifogásolta, hogy a közös költségből erre is fordítunk, pedig nem is vagyunk közintézmény. De ha kifogásolná, a maradék magyar ember saját pénzén megvenné, vagy megvarrná. Én pédául a saját pénzemen varrattam rá jókora címert.
Magyar-ellenesek jobb érveket!
Szerintem most is minden közintézménynek kell, hogy legyen zászlója. Ha jól tudom a közintézményeknek meghatározott ünnepeken eddig is kötelező volt zászlót kitenniük. Adakozni ráérünk majd ha ezek elkoptak.
Őszintén szólva nem is nagyon hiszem, hogy minden közintézmény valóban rá lenne szorulva az adakozásra. Elég végigmenni valami szakadt külterületi útvonalon, az összes kóceráj, meg töröttautó telep (reklám)zászlóerdőben pompázik. Hát ha ezeknek a pár négyzetméteres telepeknek futja ennyi zászlóra, nehogy már egy száz milliós vagy milliárdos költségvetésű hivatalnak ne legyen évi párezer forintja egy-két nemzeti zászlóra. Esetleg az iskolák esetében szóba jöhetne az adakozás. Azokban meg igy is-úgy is rendszeresen adakoznak valamire a szülék, ez lenne a legkevesebb.
Medieval: Március 15. A hidakon: egy román, egy "Tavaszi Fesztiválos" /Ha már "Forradalmi Ifjúsági Napos" nem lehet/ és egy magyar zászló. A magyar zászló szigorúan csak az ünnep napját megelőzően és 15-én van kinnt, egyébként csak a fehér-csicsás és a román. Így már érthető az összefüggés?
1. Köszönöm a felvilágosítást, már értem.
Azt hiszem, ez az összeg csak országos szinten sok, az egyes intézmények gazdálkodásában jelentéktelen összeg.
2. Igen, értem én, csak a prioritásról van szó.
Állítsunk fel egy listát. Amíg az összes beteg nincs a megfelelő módon kezelve és gyógyítva - nem ezt a kérdést kívánom leszólni, tisztában vagyok vele mennyire súlyos probláma ez - addig ne költsünk semmi másra? Ez eléggé nehezen tartható álláspont, nem?
Amellett ez ugyanúgy az egészségesek társadalma is, mint a betegeké. Én ezt a zászló-kérdést kulturális vonatkozásúnak tartom. Erre pedig igenis áldozni kell. Ez is fontos. Te mennyi pénzt adsz a fizetésedből a leukémiások gyógykezeltetésére? Nem költesz színházra, múzeumra, minden fillért oda utalsz ami megmarad?