Topik a csillagos égbolt szerelmeseinek, minden, ami távcsővel, fényképezőgéppel, ccd-vel vagy szabad szemmel elérhető, legyen az bolygó, hold, üstökös, aszteroida, vagy épp sarki fény.
Alternatív tudósok ("kérésre bármit tagadok, cáfolok") a szomszédos topikokban keressenek menedéket!
Az még furcsább hogy például a nyári napforduló/legkorábbi napkelte/legkésőbbi napnyugta dátumai nem egy időpontra esnek, a nyári napforduló előtt van egy-két héttel a legkorábbi napkelte és utána egy-két héttel a legkésőbbi napnyugta, hasonló van a téli napfordulónál is, néha értettem hogy miért van ez
Már dobtam maxra is az eqmod-ban, uaz az eredmény.. talán mégis vmi mevchanikai hiba lehet, de érzésre, kézzel semmi lötyögés vagy feszülés, simán futnak a tengelyek.
Egyszer itt is lesz biztos jó idő ha már egyszer elővettem és leporoltam a cuccost... találtam benne a főtükör körül pókhálót is... :-)
Illetve PHD2... régen Guidemastert használtam, azzal nem volt ilyen gond, viszont a PHD2-vel mindig DEC backlash hibát jelez, ettől függetlenül sztem pontos a vezetés, csak a kalibrációnál mindig ezt dobja... szíjhajtásra házilag átalakított NEQ6-Pro Goto, érzésre zéró backlash mind2 tengelyen, mégis DEC-ben a kalibráláskor azt mondja, nem lép eleget...mit lehetne tenni? Ötlet vkitől?