Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1815
Miért? Talán mindenkinek ismernie kellene az összes márkát?
Előzmény: Törölt nick (1814)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1813
OK, akkor lemondok róla...
Előzmény: em_laci (1812)
em_laci Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1812

Bots, h belevauzok, de kb. 1 honapig volt Daewoo-nk...

...ne'mi kp zsebbe eladonak e's inka'bb Samsung SV635 lett belole :-)))

Szvsz: Nemaja'nlom kategoria...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1811)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1811
Köszi. nvhv61 EB meg EBS van. Azért a két scart nem fontos? Bár a Daewoo még mindig sokkal jobban néz ki. :-))))
Előzmény: asdf_ (1808)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1810
Ááááááááááá, de lamér vagyok, nem is tudom, milyen hasonló hangzásúval kevertem össze! Persze, hogy az!
Előzmény: asdf_ (1809)
asdf_ Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1809
Jahh, a nicam az egy sztereo hangnorma. Az A2 a masik amit es/vagy tudnak a tv-k, videok.
asdf_ Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1808
Hmm, erdekes, meg google sem talal rola semmit ;) Hmm, a becsuletes neve amugy NV-HV51EP. Mindegy, kapd le az nvhv60-at, az ott leirtakbol vond le az egyiks scart csatlakozot, a sztereo rca hang kimenetet, es a vps/pdc-t, add hozza a jet rewind-ot, es akkor kb. ott is vagy, hogy mit tud. /Megjegyzem, hogy ugyan kishazankban ezt a vps cuccost a honi tv-knel nem lehet hasznalni, pedig rajukferne, de jo dolog, hogy van egy halalpontos ora a szobamban, amit sosem kell beallitani ;)/
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1807
Nicam videókat találtam. Ezek szerint a Nicam is Panasonic gyártmány?
Előzmény: asdf_ (1805)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1806
You searched for 'nvhv51'

RESULTS WITHIN PRODUCTS
Unfortunately Your Search within Products returned no results

Előzmény: asdf_ (1805)
asdf_ Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1805
Nagyhirtelen be akartam lineklni a forgalmazo oldalarol, hogy mit tud, de mar szamtalan esetben rajottem, hogy ez halott otlet, ha valamit meg akarsz tudni egy cuccrol a neten, akkor le kell tolteni valahonnan az angol nyelvu user manualt. Erre a www.panasonic.co.uk cimen akadhatsz ra szerintem... De mondjuk a nem daewoo szerintem is eleg nyomos erv ;) Masreszt pana cuccokra 2 ev gari van. Harmadreszt meg egy nvhv60 /fekete rulez ;)/ elegedett gazdija vagyok :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1802)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1804
Miért, van rá panasz? Nekem a Metro bonyolult dolog, embert kell keresni, odamenni... Ez meg útbaesik, és még szépen is néz ki a kütyü.
Előzmény: Törölt nick (1803)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1802
Mennyivel tud többet?
Előzmény: asdf_ (1801)
asdf_ Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1801
Egy ezressel tobbert Pana nvhv51 a metroban?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1800
Hali!

Daewoo T875-ről van valakinek véleménye? 25000-ért 6 fejes, Nicam/A2, ShowView, 2 scart csatlakozó, és még jól is néz ki.
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 1799
Azért a Panasonic még tartjamagát, ráadásul növelte a számok méretét is az elmult évben. Namajha TFT lesz! és ott kicsiben a filmet is nézheted:-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.10 0 0 1798

Üdv!

A VFTD-ket ne is nagyon várd új (kommersz) készülékekbe!

Egyszerűen: baromi drága (!) és a technológiája kifejezetten környezetszennyező - azaz egyszerűen avult.

A LED-es megoldások olcsóbbak, környezetbarátabbak és ésszerűen (!) kialakítva állítom, hogy versenyképesek.

Most elárulom Neked (is), hogy 0,75-0,80-as rövidlátóként milyedn jókat tudtam szívni a közelről is alig észlelhető LP/SP kijelzésekkel, az (oldalról érkező) (nap)fényben már nem látható kijelzésről nem is beszélve.

Az OSD mellett pedig létjogosultsága is megkérdőjeleződik, és ennek ellenére értelmesebb fejlesztők (nekem ebből a szempontból a Samsung bejön) képesek elegendő infót kitenni azokra a "ronda legyekre"...

És elárulok még valamit: az ugyancsak Samsung (2004-es) DVD-mbe, nyilván a sokkal több infó miatt, de a kis magassággal, mint ellenkező peremfeltétellel dacolva ;-) sikerült olyan kis magasságú (így pixel-méretű) kvázi-grafikus VFTD-t betenni, melyet egyszerűen még szemüveggel sem látom 2,5-3 méterről! Úgyhogy szívok vele, mint atorkos borz, még jó, hogy a magyar szinkron nélküli kínálat miatt jóformén csak porfogóként van ilyen korszerű berendezésem ;-DDD

Ettől még a profi/félprofi illetve design-re sokat adó (front end) gyártók persze használják még, de azokat 4 méterről szemüveg nélkül simán "kiértékelem" - arról nem is beszélve, hogy mibe: 1-2 év múlva már ott (ott is?) TFT-k lesznek?!

Üdv!

Robi

mm

Előzmény: csab_1HD1 (1796)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.10 0 0 1797

Naná, hogy elírtam és csak most vettem észre - bocs mindenkitől!

Szóval

Kovács Lajos

kokola@freemail.hu

ÉS

http://www.tar.hu/kokola/

Ajánlom szeretettel és őszintén midenkinek.

Üdv!

Maus Robi

mikimaus

Előzmény: Törölt nick (1795)
csab_1HD1 Creative Commons License 2004.10.10 0 0 1796
Hali! Elképesztô! Szereztem egy új JVC katalógust. 4 oldalon keresztül 22 db tökéletesen hagyományos videómagnó van a kínálatukban!!! Ilyen választék szerintem soha nem volt a JVC-nél sem! Ezekbôl 9 típus S-VHS. Ami azonban szomorú, hogy a legdrágábban sincs már fluoreszkáló kijelzô, csak ocsmány zöld LED-es. Ezeken kívül kb 6-8 féle DVD-video kombi készülékük is van.
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 1795

Kovács Lajos: kokkola@freemail.hu

Szerintem lesz megoldása!

Üdv!

Robi

mm

Előzmény: CiluHS (1794)
CiluHS Creative Commons License 2004.09.19 0 0 1794

Érdekes, félig offtopic kérdés következik: NTSC/PAL transzkóder (boltban kapható, vagy egyéb helyen fellelhető) készülék vagy kapcsolási rajz kapcsán tudna valaki infót szolgáltatni? (külföldön ezekkel Dunát lehet rekeszteni, de nálunk nem találok...)

asdf_ Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1793

OFF

Hat, nagyot csodalkoznek, ha en itt monortel korzetben tudnek tele2-ozni. Ugyanugy nem lehet, mint pl a monortelen kivul barki mastol adsl-t rendelni. Ofcoz monortel horror aron adja, eljen a monopolium.

ON

Előzmény: Törölt nick (1792)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1792

Szervusz Szilva!

(OFF: elfelejtettem mail-ezni, ha újra elfelejtem, "üvölts" rám! ;-)  ON)

Természetesen amit korábban írtam, miszerint rögtön aktív üzembe menne hálózati bekapcsoláskor a TV, tényleg nem általános - sajnos! Erről lásd az alábbiakat:

Az alacsonyaab frekis sivítás oka, hogy gyakorlatilag terhelés nélkül megy ilyenkor a táp, hiszen sby-ban az infra cuccokon és a uC-n kívül nem igen megy más, ez meg a maga 1-2 W-os teljesítményigényével a névleges üzemi 90-120W-hoz képest épp a működési tartomány alján van (általában ezek a tápok terhelés nélkül letiltódnak, azaz "pattogást" hallani a NF trafóról - vagy a sorkimenőről, ha pumpás/hibrid megoldású táp van -, hiszen be sem indul a rezgés mivel terhelés híján túlfeszültségvédelembe mennek át: épp emiatt egy előterhelést illik a megfelelő méréshez a 140 V környékén dolgozó kimenetre - sorvégfok felé - tenni, mely egy 230V-os, táp és TV típustól függően 5-25W-os izzó; léteznek csak kisebb feszültséget előállító tápok is, nyilvánvalóan ott kisebb feszültségű izzót kell/lehet használni, hiszen a nagyon alulfűtött izzó túlterhelést is okozhat).

A hiba egyébként, amui miatt épp sby-ba nem tud eljutni a készülék, épp ezért ilyen érdekes!

És itt jön be a képbe az az életvédelmi okok miatt alkalmazott szépséghiba, miszerint a készülék 230V (bármilyen módon történő!) kikapcsolása majd visszatérte után NEM teljes üzemben működik, hanem sby-ba megy: a hálózati feszültség külső ok miatti és esetleg felügyelet nélküli kimaradása esetén a teljes üzembe visszatérő TV rossz esetben akár a tulaj megérkeztéig tartó akármilyen hosszú ideig üzemelhet (vö. folyamatosan működő jelforrások és emiatt az automata kikapcsolás funkcivesztése), mely esetben kifejezetten megnő az élet és vagyonbiztonsági rizikó faktor.

Természetesen a drága, aranyos fejlesztőknek/gyártóknak csupán egy rémesen egyszerű, a mai vezérléstechnika (uC-k) mellett igazán jelentéktelen többlet feladatot jelentő megoldással lehetősége volna az ellentmondás (azaz a BEKAPCSOLÁSKOR teljes üzemben indulás kontra életvédelem) feloldására: csak annyit kellene figyelni, hogy a 230V HOL (azaz a kapcsoló előt vagy utána) "ment el" és azt eltárolni EEPROM-ban (kb 100ms, ami időre bőven elegendő energia van jelen).

És a meghibásodások tipikusságára is jellemző a témánkban szereplő hibajelenség:

Ugyanis a sby-ban induláskor az inverter (tápegység) végtranzisztora kifejezetten kis impulzusokkal nyitódik, gyakorlatilag csak az elkókat kell feltöltenie.

Ezért enneka soros csatoló kondenzátornak a közepes (!) kiszáradása (mechanikai tervezési hiba, hogy általában a kapcsoló tranzisztorhoz közel, azaz "megfelelően" forró helyre helyezik a NYHL-en) esetén is már annyira lecsökken az ilyen "tűszerű" impulzusok bázis/gate oldali árama/feszültsége és/vagy a meredeksége (!), hogy a kapcsolótarnzisztor nem tudja elvégezni a tarfó felmágnesezését, és a védelmi elektronkai részek megszakítják az indulást!

Ez a jelenség egyébként több fajta laptop/notebook tápegységre is jellemző, így nem árt alapesetben mindig ezt a csatoló kört ellenőrizni.

Szilva!

Szerintem csak azért hallod most ezt a frekvenciát sby-ban, mert foglalkoztás vele és ilyenkor érzékenyebb az ember pszichológiai alapon is!

Az, hogy 0V-ról 230V-ra történő bekapcsolás esetén miért nem hallasz semmit (azaz miért lesz 20kHz-nél jóval magasabb a freki avagy miért érzékeli a tápegység esetleg terheletlennek magát...) és teljes üzemből sby-ba kapcsolva miért hallasz "sivítást", szerintem abból ered, hogy a lecsökkenő teljesítményfelvételre máshova áll be az inverter frekvenciája (egyfajta hiszterézise lesz) - szerintem ez önmagában nem gond, kivéve, ha az utóbbi esetben a sby-ban hallható hang nem hallható a készüléktől >1 méteres távolságban is. Ekkor - az alkalmazott tápvezérlő IC alapján elindulva - esetleg lehet csökkenteni a kapacitást, mert elképzelhető, hogy az eredeti kisebb toleranciájú vagy válogatott elkó volt, esteleg tantál elkó is lehetett, és Te sima alumínium elkót használtál, aminek a szivárgási árama talán ilyen különbséget okoz... ha érdekel, írd meg magánban az IC típust és a kivett kondi minden adatát és utánanézek (persze, tudom, Te is utána tudsz nézni, csak segítséget ajánlok! ;-D)

Üdv Neked és mindenkinek!

Maus Robi

mikimaus

Ps: szeptember 1.-től megszűnt minden olyan (még fennálló) kötöttség bármely vezetékes szolgáltatónál, ami korlátozta a (hívásonkénti vagy előre beállított) szolgáltatóválasztás lehetőségét, így pl. a Tele2-őt is mindenki igénybe veheti (már aki akarja;-) )

Előzmény: szilva (1790)
szilva Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1791
Köszönöm mindenkinek a tippeket, segítségeket, és elnézést az offolásért!
szilva Creative Commons License 2004.09.18 0 0 1790
No, ma reggel friss aggyal még egyszer körülnéztem a panelon, és azt láttam, hogy a tranzisztor meghajtóáramkörében lévő 100uF-os elkót nem sikerült kicserélni, amit kicseréltem, az a referenciaoldalon van. Kicseréltem hát ezt is, és láss csodát: rögtön indult. A TV működik, ami furcsa, hogy első főkapcsolós bekapcs után csend van, aztán ha bekapcsolom a TV-t, akkor persze hallom a sorfrekit "nyüszíteni", majd ha ismét standbyba kapcsolom, akkor nem lesz teljes csend, hanem egy, a sorfrekitől alacsonyabb frekit hallok sikítani, persze sokkal halkabban. Korábban is hallottam néha ilyet, de csak ritkán és még ennél is halkabban. Nem tudom, van-e bármilyen tennivaló, esetleg tegyek kisebb elkót tranyómeghajtóba, szimulálva a korábbi, kapacitáshiányos állapotot?:)
Előzmény: szilva (1782)
division by zero Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1789
"Ez a Samsung is standby-ban indult, van egy piros LED a főkapcsoló mellett, ami bekapcsoláskor kialszik, standbyban világít."
Pont így működik az enyém is!
Előzmény: szilva (1788)
szilva Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1788
Ez a Samsung is standby-ban indult, van egy piros LED a főkapcsoló mellett, ami bekapcsoláskor kialszik, standbyban világít. Nos, most ez is sötét marad, abszolút nem indul a cucc. Korábban, amikor bizonytalanul indult, akkor az volt a jelenség, hogy főkapcsolóra a LED bekapcsolt, aztán néhány másodperc alatt lassan elaludt, nem maradt égve. Ilyenkor úgy még be lehetett kapcsolni, hogy P+ vagy P- gombot nyomva kapcsoltam be a főkapcsolót, akkor rendesen indult a TV, nem standbyban. Most odáig sem jut el, hogy a LED felvillanjon:(
Előzmény: division by zero (1787)
division by zero Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1787
"Már csak azért is, mert ilyenkor (230V Off->230V On) nem is megy sby-ba, hanem rögtön teljes üzemmódban indul(na) el a készülék..."
Ezt konkrétan szilva készülékére írtad, vagy általánoságban?
Mert pl. az én Samsung CK 3312-esem az sby-ban indul ilyenkor.
Előzmény: Törölt nick (1785)
szilva Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1786
Csak mindenki megnyugtatása végett rövidre zártam a kapcsolót két vezetékdarabbal, úgyhogy most a konnektor lett a főkapcsoló:) Sajnos így sem indul...
Előzmény: Törölt nick (1785)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1785

Na akkor (nyilvánosan, hátha mást is érdekel)!

Azért nem ártana magát a kapcsolót megnézni, érdekes dolgokat tud nak tenni.

Már csak azért is, mert ilyenkor (230V Off->230V On) nem is megy sby-ba, hanem rögtön teljes üzemmódban indul(na) el a készülék... ezért aztán szerintem ugyanúgy kellene elindulnia, mintha sby-ból indulna.

Ha nem lenne meg a rajz, a táp-vezérlő IC típusa alapján szóba jöhető az a végtranzisztor/FET meghajtására alkalmazott láb és a meghajtott elem (tranzisztor bázisa, FET gate-je) közötti 1-25uF-os kondenzátor elöregedése, kapacitás-vesztése - ezt rajz nélkül is az IC adatlapja alapján be lehet azonosítani.

Rajzot (azaz szervízkönyvet) a SiniAswo-nál ha kéred, tudok rendelni, mail-ben megbeszélhetjük..

Vagy az alább javasolt honlap is sok készüléket tartalmaz, valamint pl. a

http://cxema.ru/

honlapon sok érdekes rajzot lehet találni!

Üdv

Robi

mikimaus

Előzmény: szilva (1779)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.17 0 0 1784

(off)

Szia Szilva!

Sorry! Mea culpa!

Láttam, el is olvastam, csak épp nem volt időm reagálni - aztán meg elfelejtődtél...

Mindjárt írok!

Üdv!

Robi

(on)

Előzmény: szilva (1778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!