Nekem is ez a gondom. Átállítom a bios-t, nem változik semmi. Csak azt nem értem, a W2000 mi a f*szért állítgat "normál" pc-t. Amúgy az alaplap Epox mvp3c.
Divi!
Neked milyen alaplapod van? Mert ha más, mint nekem, lehet hogy én is megpróbálom... :-)))
kipróbáltam, hogy átállítom utólag olyan ACPI PC-re...
ti ne próbáljátok ki...
azóta eljut a win2000 grafikus képernyőig, kb 4-5 kockát megy a csík, aztán "UNACCESSEIBLE_BOOT_DEVICE "
Safe mode-ban is úgyanez :-(
még jó, hogy van tartalék Win98-am (és az lelövi az ATX-et)...
totál újra installon kivűl, hogyan lehetne visszaállítani a computer típusát?
ATX nem kapcsolja ki a gépet.
Mivel a normál alaplapok nagy része nem 100%-osan ACPI-s ezért a win2000 "normál pc" típusban teszi fel magát. Ha a telepítésnél kb. az első szakaszban, ahol azt írja ki, nyomj f6-ot a third party scsi driverhez F5-öt nyomsz, akkor felajánlja választásra a géptípusokat, ott kell az Advanced C.. Power Interface (ACPI PC) menüpontot választani, ha jól működik az alaplapon a cucc, akkor le fogja lőni a gépet.
ASUS V3400 driver. Az ASUS-so driverrel tökéletesen működik az eredeti mint lentebb írva lett nem jó (mármint a beépített.) Ha valakinek van igénye rá ezt is le tudom írni.
Játékok, csak azok futnak, amik NT alatt mentek, de azok gyönyörűen.
1. menet - jó hír, itt a BSA 2000.
Az MSFT megbízásából a Max&Future Jogi és licencelési infok nyomású borítékban három bájos - igényes nyomdatechnikával készült (ennek ára is része a proginknak) - brossúrával gazdagított, rendre a Figyelem! merevlemezre történő illegális szoftvertelepítés, ennek b verziójaként a Ne legyen áldozat, és a Jogi eljárások (PC Trade, Elektro Markt és CEO Kft esete) címet viselik, a lapokon se cím, se telefon. Az MSFT hazai recepciósa (K. Mónika), egyetlen, aki 9:35-kor dolgozik, nem tudja megadni a cég vezetőinek e-mail címét, mobilszámát (ha már mindegyik épp külföldön tartózkodik - szintén a szoftverek árából), és olyan weblap címet, ahol ezek az adatok meglennének. Így - miután a PR1-nek (MSFT kommunikációs ügynöksége) kötelessége ezt a topicot is olvasnia - bízom benne, hogy jelen, szám szerint ötödik kérésemre végre töröl a cég minden adatbázisából, illetve töröltet minden olyan helyről, ahová tovább passzolta az adataimat - engedélyeztem volna? (adatvédelmi ember telefonszáma?)
Függetlenül attól, hogy rászorulok a cég progijaira, ahol csak lehet, más terméket fogok vásároltatni, mivel - IMHO - ez tájékoztatónak álcázott, BSA-val fenyegetődző stílus undorító (milyen szolid voltam!).
2. menet - Ha egy 486/66 16MB RAM-mal és 260MB HD-vel a W3.1 a táp bekapcsolását követően a 11. másodpercben már használható (Excel megnyitással 13-ban), akkor a legtutibb hw-en mennyi ez az idő a w2e esetében (95-ös, 98-as tapasztalatok szerint nagyságrendi az eltérés). Tudom, hogy sok progi nem megy a fenti vason. Viszont a letöbb ügyfelemnek - újság, PR-cég, alapitvány - nincs is szüksége a programok tudásának 90%-ra. Nem lehetne az ár 10%-ért csak a használt 10%-t megvenni (valamelyik levlistán 100eFt a w2e ára)? Garancia lefagyásra, elszálásra - végülis ez is csak termék. (vö: Új-Alaplapban kielemzett Microsoft licens, amely semmire nem kötelezi az eladót - nincs is sok hirdetés abban a lapban...)
Bocsi, de ezt az MSFT-BSA pakkot le kellett vezetnem ...
AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI
HOGY MIKOR JÖN MEG A BOLTOKBA
A 2000-ES ???
KÖSSZ HA E-MAILT KÜLDTÖK:
BLACKFLY@INDEX.HU
-----------------------------------------
VISIT: WWW.NEXUS.HU/FUBU
KÖSSZ!!!!!!
--------------------------------------
"be kell neki allitani a control panelben, hogy hasznalja az Advanced Power Managementet."
be van állítva, de mégis megáll a "it is safe..." dumánál...
OFF
Szia Divi!
Ez most nem BKV. :-))
ON
nekem is ugyanez a gondom. bár ha én engedélyezem az apm-et, leálláskor "kék halál" szerű képernyő fogad "IRQ less or equal" kezdetű dumával és a rendszeradminisztrátorhoz küld.
"be kell neki allitani a control panelben, hogy hasznalja az Advanced Power Managementet."
be van állítva, de mégis megáll a "it is safe..." dumánál...
A win2k csak scsi tipusú lemezegységeket ismer amiket az ASPI driveren keresztül ér el. ATA(IDE) eszközök (HD, CD/DVDROM) esetén az ASPI a win2k ATAPI driveréhez fordul. A HD-nek meg kell értenie az ATAPI protkollját vagy ha nem, speckó driver kell az ASPI és a HD-d közé...
Sok nótakönyv kerül bajba ugyanezen oknál fogva bajba az easytouse Linuxos distrokkal kapcsolatban, mert azokban is ASPI/ATAPI IDE-s driverekre van csak a kernel felkészítve "defaultban".
Szal amikor azt kérdi a win2k hogy "I need special xxxx driver for" akkor kellene odaadni neki a HD driverét...
Köszi a tanácsokat, mivel sikerült egy üres winyót szereznem, úgy döntöttem kipróbálom. Bár valószinuleg ezek után több tanácsra lesz majd szükségem. :))
játékokkal van még gond, hiába van Directx, ha a proginak nem tetszik, hogy WinNT-n fut...
munkára szerintem sokkal jobb mint a winfos98, érezhetően gyorsabb, kevesebbet kerreg a vinyóval (persze 128 Mb min...), nem omlik össze ha 2-3 dolgot akarsz egyszerre csinálni, amióta használom (1999.08. hó), azóta nem láttam kékhalált! Win98 az napi 4-5x simán lehalt.
Driver az 2000-s kell, ha NT4-s driverrel próbálkozol, általában fagyi lesz a vége, bár vannak kivételek, nekem pl Artec scanner, és Miro PCTV megy NT4-es driverrel...
A TNT2-t helyből tudja, BE6-hoz a www.bp6.com-ról szedhetsz le UDMA 66 drivert
A leginkább döntő a RAM szerintem...
Nekem a PIII-son igen ritkan eri el a 100%-os kihasználtságot...
128 mega RAM-mal jól megy... bár tegnap egy renderelésnél már benyögte, hogy ő most megnöveli a swap filet...
Játékhoz felesleges...
Akinek munkához kell a gép és eddig is NTt használt + van elég RAM-HDD, akkor szerintem álljon át... az óvatosabbek meg várjanak addig amig ki nem jön hozzá a harmadik service pack :)
Csak ismételni tudom a topic cimét. ÉRDEMES ?
Úgy látom van már némi tapasztalatotok igy tudtok tanácsot adni. Hozzámkerült egy prof ver. és éppen tunodöm hogy jó lesz e ez nekem ha felrakom. Config: PIII TNT2 BE6. Muködnek a driverek? Foleg játékra + delphi-re használom, mennek rajta rendesen ? A megjegyzéseket, tapasztalatokat szivesen fogadom.
Passz...
Van az microsoft win2k oldalán egy progy amivel tesztelni lehet a gepet, hogy fut-e rajta.
Esetleg nézd meg azzal... Vagy irj egy levelet az Acernek...
Megpróbáltam telepíteni a W2000-et egy Acer Travelmate 720-asra. Az első boot-olásnál elszáll UNACCESSEBILE_BOOT_DEVICE hibaüzenettel.
Az ajánlatai szerint: vírusmentesítsek, vegyem ki az újonnan betett winyót,...stb...
Végül belenéztem a Microsoft-éknál található W2000-el kompatibilis hardware elemek listájába. Ott a Travelmate 730-as sorozat szerepel csak.
Ez azt jelenti, hogy dobhatom ki a 720-omat?
Most akkor hardware-hez írtak OPrendszert, vagy OPrendszerhez kell vennem vasat?
na most valahogy belenyugodott a rendszer az UDMA 66-ba
közben érdekes felfedezést tettem: megy 2 egérrel a win2000, mindkettővel lehet mozgatni az egérkurzort...