MAXVAL! Ez pl. nem egészen a "cigány-sumerológusok" találmánya, hanem az oszmán törököké. Az oszmán adóösszeirások szerint a muszlim hitre tért cigányokat nevezték koptoknak/egyiptomiaknak/fáraó népének. A 17. századi Budán pl. önálló negyedük is volt, nálunk főleg kopt néven futottak. De a kersztény cigányok cigány nemzetiségűek, és szerbhűek, ezért égették fel az ő házaikat is az albánok Koszovóban.
Sziriában a hvatalos kimutatásokszerint létezik pl. az asszir nép. de ez is egy népszámlálkási csalás, nem rokonai az ókori assziroknak,csak vmi szekta tagjait számolják közéjük.
A "Világ nyelvei" lexikon szerint a dagesztáni avar és a mi avarjaink nem azonosak. Ez arra alapul, hogy a mi avarjaink a feltételezések szerint mongol-török nyelvet beszéltak, mig ezek a dagesztániak egy kipcsak-törököt beszélnek, ergo a kettő nem azonos, csak véletlen névegyezésről lehet szó.
Hm. Nem tudom milyen közük van a történelmi avarokhoz, nem-e egy véletlen névegyezésről van-e szó. Mindenesetre több közük lehet az avarokhoz, mind önjelölt hunjainknak.
A legutóbbi Heti Válasz beszámolt róluk. Most az OVB érvényesítette az aláírásgyűjtő ívet, úgyhogy ha meg lesz nekik két hónapon belül a szükséges aláírás, (azt hiszem 1000 db), akkor a hun is bevett kisebbség lehet.
Csak az a gond, hogy Európában senki sem fogja elhinni azt, hogy Hunniában nem élnek hunok. Mert hogy a kivonulásukról semmi hír. Így azután az egész történelemkamut át kellene írni. Meg azután keresztények is voltak. Sokan. Mint a katarok. Ez még kellemetlenebb. Meg megvannak azok a szerződések is, amit nem a hunok nem tartottak be. Meg azután még mindig beszélik ezeket a nyelvet keleten is. Meg élnek még az avarok is a Kaukázusban. Ott, ahol a régi nagyváros, Magyarka volt. Meg megvannak a szótáraik is. Ami állítólag ismeretlen nyelv. Ismerjük az írásukat is. A régit. Megvannak a történelmi feljegyzéseik is. Egy etnikum léte nem pénzkérdés, mert itt adóznak. Az is igaz, hogy nem is külön népről van szó? Az biztos, hogy a keleti hunok szótárában minden második szót megértettem. :-)
Meg hogy nem jelent kolteseget a tarsadalom szamara az, ha valaki ruszin, de ahhoz nem elegendoen sokan van, hogy kigazdalkodjon egy iskolat!
Szerintem is hulyeseg a diszkriminacio, akar pozitiv, akar negativ. Egy allaslehetoseget ne azert kapjon meg ket egyenlo felkeszultsegu jelolt kozul valaki azert, mert - cum bejspíl - süket. Mert abban a pillanatban a halló van negatíve diszkriminálva, csak azért, mert ö a normális. Tehet arról, hogy hall?
Kedves Medwe!
Köszönettel vettem asztaltársi,biztató szavaidat. A másik "hunos" topic-ban már találtam egy
"arra érdemes" beírást.Természetesen válaszoltam is rá.Természetesen kelló körültekintéssel
,nehogy azt mondja a maximális tiszteletemet kivívó lektorom,(nem rólad van szó) hogy"ezért kár volt " beiratkoznom.
Természetesen (továbbá) éjt nappalá téve igyekszem ismereteimet gyarapítani.
Szia
Kedves Újfiú!
Szeretettel köszöntelek sorainkban.
Kívánom, hogy légy okos, és válaszolj az
arra érdemes beírásokra
légy elnéző és ne válaszolj az arra érdemtelenekre
és légy bölcs, hogy a kettőt meg tudd különböztetni.
KEdvedért felhozom a süllyesztőből a hunos témákat,
bennük van a megoldás ;o))))))
Kedves Rasdi, én érdeklődtem, nem kukacoskodtam, bár eltúlzottnak tartom, mert valahogy ésszerűbb lenne akkor már jász, kun stb. önkormányzatokat szorgalmazni, aminek még identitásalapja is van, mert azt nehezen hiszem, hogy bárki is komolyan hun identitással rendelkezne (a szittya az más kérdés :-).
Amit viszont a pozitív diszkriminációról írsz, nem értek egyet vele. Az hogy bizonyos csoportokat pozitív diszkrimináció illet, nem vonja maga után a többiek diszkriminációját. Azért, mert a társadalom mondjuk 0,25%-a mozgássérült, egyáltalán nem hiszem, hogy sérülnének a jogaim a minden egyes parkolóhelyen számukra fenntartott helyektől (a parkolóhelyek mintegy 2%-a), hogy a társadalom 0,00005%-át kitevő ruszin lakosság ruszin általános iskolába (az ország iskoláinak mondjuk 0,5%-a) járathatja a gyerekét, az sem a mi rovásunkra történik stb.
Nagyuraim!
Csak tegnap léptem be a Fórumba,ezért nem vagyok
biztos benne,kiket kell érteni a hunok födőnév
alatt? Ha nagyméltóságotok felhomályosítanának..
A gond az, hogy az illető komolyan gondolta...
Azóta nem alakultak meg, de ügyesen kijátszották magukat a városi önkormányzatból... t.i. az egyetlen képviselőjüket (és további 15 embert) kizártak a hun-osok...
A vizi, sőt a szárazföldi gótok sem érdekelnek, de azt tudom, hogy az én kezdeményezésemet a nekrofilek érdekvédelmében kapcsolatban tegnap épp az Index torpedózta meg, pedig van rá igény szép számmal. Csatlakoznának a gerók , a homonekrók, a liberálnekrók, a feminekrók, a homogerók, a liberálgerók és a femigerók is. Nem is beszélve a mutogatósokról.
Hasonló kezdeményezésről már évekkel ezelőtt olvastam. Akkor, ha jól
emlékszem, avar nemzetiségi önkormányzatot akart valaki indítani. A hátrányos
megkülönböztetés miatti elkeseredést megértve (SZVSZ a "pozitív diszkrimináció"
is diszkrimináció, és helytelennek tartom) sem tudom helyeselni a
kezdeményezést. Inkább a diszkrimináció mint olyan ellen kell fellépni. Amennyire
helytelen az erőszakos asszimiláció, ugyanannyira helytelennek tartom az
ÖNKÉNT Magyarországra telepedett népességet diszkriminatív intézkedésekkel
elkülönülésre ösztönözni. (Ezt asszimilálódott "kárpátmedencei keverékként"
mondom.)