Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Első dolgom volt ezt kikapcsolni. Hát a kurv@ annyukat már, saját wifimről telefonálok oszt ugyanúgy fizetem még a percdíjat is. Akkor már inkább használom a hálózatot. Ez kb csak akkor jó, hogyha olyan helyen vagy, ahol nincs mobil térerő, de van wifi. Egy pincében vagy nem is tudom hol máshol lehet még értelme.
De hát maga az ügyfélkapu rendszere nem változott, nem kell megszokni semmi változást a működésében. Csak a bejelentkezés módja változott, mert a megszokott felhasználónév+jelszó páros mellé bejött még egy plusz kód, amit az autentikátor app ad neked, ez egy 6 jegyű kód, beírod és ennyi. Ezzel lett több. Beállítani is kb 5 perc az app letöltésével együtt.
17-én már nem fogod tudni beállítani az ügyfélkapu pluszt, mert ahhoz hogy beállítsd, be kell lépned a hagyományos módon, aminek 16. a határideje. 17-én már nem fogsz tudni belépni a régi módon elindítani az üf+ regisztrációt. Gondolom utána már csak kormányablakos ügyintézéssel lehet majd személyesen aktiválni.
itt belépve erre építenek rá az (egyelőre csak) állami szolgáltatók különböző szolgáltatásokat. az adóügyekkel kezdődött.
a könyvelők azért sírnak, mert nem oldották meg, hogy meghatalmazást intézzenek maguknak, hogy a cégek/szervezetek ügyeit elintézzék online módon, hanem a cégvezetők/aláírásra jogosultak belépési adatait használják jogtalan módon.
ezért kár sírni.... a lehetőség megvolt rá mindig is, hogy ezt normálisan használhassák, nem csinálták meg, most meg sírnak.
Az Üfffélkapu rendszerét aki kitalálta, azt kellene jól farbakompromittálni egy kétlépcsős beléptetésű orbitális nagy lófaccal. Olyan ócska, logikátlan, nyakatekert működésű xar, hogy csak na. Könyvelői észjárással lehet csak megérteni, mert azoknak másféle, perverz rugóra jár az agyuk. (De tényleg.) Na most ha az új rendszert ők sem értik, akkor vagy visszatértek a mezei halandók számára is értelmezhető felhasználói felülethez, vagy még rosszabb lett. :-D
Egyébként a helybéli főkönyvelő főmufti főszaktárs is kérte, hogy ne váltsam le az üffélkaput még, mert egyesületi ügyeket kell intéznie az én belépésemmel, és még nem használható az új rencccer. Belementem, mert nekem előreláthatóan nem fog kelleni januárban, ráér később váltani, de be fogok neki szólni hogy szedje össze magát és tanulja meg, mert ez az ő dolga. Amúgy meg tutira szükségem lesz rá 17-én, amikor MINDENKI ott fog tolongani és le fog állni a rendszer hetekre :-DDD
Dehogynem mondták. Pont a könyvelők vannak felháborodva a legjobban. Megírták, hogy káosz, összeomlás, földindulás, világvége lesz, ja és senki nem érti az egészet :D :D :D
Az ügyfélkapu+ jogosultság korlátozott jogokkal ruház fel a DÁP-hoz képest. ..és senki sem mondta, hogy nem volt itt az ideje a két lépcsős jelszavazásnak.
Nem olyan sok az az 1 milliárd fordulat, csak így leírva. Átlag 1500-as fordulattal az 11 ezer üzemóra. Van a cégnél olyan rakodógép ami már átlépte a 20 ezret, meg olyan is, ami 3 éve 18 ezret mutat, ott megállt a számláló, de azóta is megy 3 műszakban hétfőtől-péntekig. Ja és ezek többségében nem is 1500-at forognak munka közben, 2 ezer körül jár a fordulat majdnem folyamatosan. Bontatlan a motorjuk, nem is azzal van baj, inkább a körülötte lévő minden más hullik szét rajtuk.
Nekem egy felújított Jura S9 van. Közel jár a 30 ezerhez az adagszám, svájci bérbeadós cégtől származik eredetileg, szóval használva volt rendesen. Nálunk a napi 3-4 kávéhoz bőven jó még évekig, a minősége pedig kiváló.
Arra a zesetre, ha erre sodorna a szél, van itt egy bialetti kotyogós is :-D
Azzal csak az a baj, hogy mindig veszek bele friss kávét, főzök két bögrével, aztán két év múlva kidobom, mert megdüzmedett a dobozban. Lusta vagyok szuttyogni vele, túl sok macera. Neszekávé, oszt jóvilág :-DDD
Nekünk is van egy ilyen tizenéves karos Saeco-nk (éppen szervizben). :D Gondoltam megcsináltatom redundáns megoldásnak. Amúgy ha a csajszikák megkérdeztek volna akkor Lelit Anitá-t mondtam volna nekik úgy hogy kifizetem a különbözetet. A karos gépeknél álláspontom szerint jobb nincsen.
Mi egy Saeco automata kávéfőzőt használunk lassan 10 éve. Kb. másfél éves volt, amikor eljutott ebbe a "dől belőle minden" állapotba (gari 1 év, jól időzített :) ), elvittem itt Óbudán a "nem hivatalos Saeco szerviz"-be. Nagyon korrekt társaság, kis mosollyal az arcukon elmondták, hogy a gyártó sajnos újabban spórol, de legyek nyugodt, kicserélték a konstrukciós hibás alkatrészeket megbízhatóra, úgyhogy többet nem lesz ilyen baja. Így is lett. :)
A lányok megleptek egy ilyen automata szarral. Alaphelyzetben folyik orrán-száján a víz, random főzi le az előre megdarált kávét meg ilyenek. Amikor megláttam hogy műszaki cikket vettek (egy férfinak a nő sose tegyen ilyet), már akkor befeszültem. Mindegy. Valószínűleg azt hitték meghalok és még utoljára akartak valami meglepit. Szerintem az a düh hozott vissza sírból. :D
Az öltözetemre nem lehet panasz, mert három rétegű direkt téli szabadtéri munkákra fejleszett komplett öltözetet* hordok hozzávaló jóféle bakanccsal, de ez is sajnos kevés volt. Meg különben is. Minek ellenségek amikor ilyen remek barátok vannak? :D
*Szarok én a BKV-s cuccokra, az Engelbert Strauss ruházatát hordom.