Nah, nekem nincs penzem FFB-s kormanyra, de egy simat azert vennek. Ki is neztem egyet ami nagyon olcso: 15990+afa (Logic 3 Jt226). Tobbet nem akarok kiadni kormanyra, ezert erdekelne, hogy van-e valakinek itt ilyenje es ha van mi rola a velemenye.
Jomagam is hasznalok Force Feedback cuccot Logitech Force-ot....
1 honap inetziv hasznalat utan gajjra ment az erovisszacsatolas, Valoszinu valami bovli gumis megoldas lehetett belul....
A cucc regen jol huzott es jol adta vissza az effekteket, tenyleg jo volt de ha az ember sokat nyustoli teljesen kifarad. Erezhetoen gyengul az effekt stb....
Mindamellet jo eszkozok a Logitech Force-ok csak ne hasznald oket tul sokat, jatsz neha a keyboardal is...
(Csak a PC-s kormányról van szó :))
Beszereztem egy ACT-LABS RS kormányt. Mi a véleményetek a cuccról? Kapcsoéatunk elég rosszul kezdődött, mert a dobozban semmiféle szoftver nem volt. A Netről ugyan letöltöttem a drivert és bár a support ingyen küldi a CD-t, azért elég lehangoló volt a dolog. A honlapjuk viszont f@sz@!
Akinek van valamilyen tapaszalata az ACT-LABS kormányokról, kérem ne kíméljen...
Nekem egy Saitek r4 force wheelem van. Elég sok problémám van vele és nem tudom eldönteni mi lehet a gond?(szoftver,hardver?) Azt hiszem azert visszaviszem. Lehetseges, hogy csak ez gyarihibas es egyebkent nem is lenne vele semmi baj. Problemak: Colin Mcrae rallyban a kormány középpontját kb.:10 fokkal balra veszi időnként, néha meg jó, de az efektek szerintem nagyon tutiak. Álltalános hiba, hogy minden játékban egy kicsit balra veszi a középpontot, de ez minimális, viszont a toca2-ben kb 10 fokig könnyebb is tekerni a kormányt, ami számomra elég idegesítő. Remélem ez csak ennek a kormánynak az egyedi hibái, de vásárláskor tanácsolom másoknak, hogy megfontolandó. Bár szerintem elég erős, jó kidolgozású a kormány, a pedálok nem tetszenek annyira, könnyen felszerelhető az aztalra.
Lehet, hogy megkésett és Te is csak bosszankodsz, mert a Windows.hu leújabb számában van egy teszt, ami értékel is.
Az én lányom is ezt kért. Én más okok miatt Boedert vettem FF-es változatban. Ezt a cikk nagyon lehúzza, de nekem semmi bajom nincs vele. (ill. a gyerekeknek.) A colin McRay nincs meg, de minden megy. Persze a javító pacheknek érdemes utánna nézni.
A MS nagyon ad a hardware-i minőségére. Bárcsak a software-k is ilyen minőségi termékek lennének.
Hello mindenkinek
LOGITECH WINGMAN FORMULA:))))))))
Nem FFB es ezert relative olcso olyan 25 rugo.
Az FFB meg annyit hogy ha te mondjuk tutka koroket akarsz menni egy Formula 1 progival ki fogod kapcsolni,plusz nekem nem nagyon jon ez meg be tipikus gyerekcipo.
Majd 5 evmulva visszaterunk ra:)
Én Németországban vettem 2 hónapja 1 Guillemot FFB Racing Wheelt 180 DM-ért.Az árához képest én ezt ajánlom a legjobban mivel
-olcsó (180DM=21000Ft)
-nem olyan jó miint a Makroszoft kormány de ez is rángat mint a rohattélet
-amikor vittem föl a lépcsőn és leesett(elég béna voltam) nem történt semmi baja
Nemtom hogy a Guillemotról mi a véleménye az embernek de szerintem jó.
Én - mint már korábban írtam - rövid ideig próbáltam az MS-t és hosszú ideje használom a Logitech-et. Az MS ereje nagyobb, de egyiktől se várj játéktermi erőt, egy húzós kanyarnál az MS se fogja kitépni a kezedből a kormányt. Szerintem a Logitech fogása kellemesebb, a váltókallantyúk jobban kézreállnak és USB portos. Ezzel szemben az MS erősebb és plusz két gomb van rajta.
Én a CMR-rel, a Driver-rel, Racer-rel, és most a Rally 2000-rel használtam az enyémet (ja, meg az NFS3) és nekem elegendő volt a Logitech ereje.
Ne felejtsd el, hogy egyik sem a valódi kormányerőket adja (vezetek, tehát tudom), hanem csak szimulálja azok jellegét. Amikor egymás után kipróbálod őket akkor lehet, hogy érezhető a különbség, de amikor végül döntesz az egyik kormány mellett, akkor otthon már csak az számít, hogy kormányként milyen vele játszani, nem pedig, hogy mekkora az ereje. Kicsit hosszú voltam, sorry.
Ami a visszahatást illeti, az Ms FFb Wheel a nyerő. A tesztekben emiatt kapott gyengébb pontot a Logitech és a Thrustmaster. Rally programok... Nos melyik a kedvenced? Colin McRae Rally? Mert annak legendásan gyenge az ffb támogatása. Mondjuk lehet, hogy azóta van hozzá javító patch... A Network Rally 2000-nek állítólag már az is jó lesz. A demót már láttam, de nem volt ffb kormányom, hogy kipróbáljam, hogy kezeli :))))
Élettartam: az Ms ffb-t érték kritikák, hogy állítólag egy vadbaromnak sikerült ledarálnia a fogaskerekekről a menetet, de nem hiszem, hogy egy átlagos játékosnak problémája lenne ebből... A Logitech büszke új találmányára, náluk nincs fogaskerék, ők acéldróttal oldják meg a problémát (állítólag nagyobb az élettartama) viszont a tesztekben elég gyenge volt az ereje...
Én is mostanában szándékozom egy FFB kormányt venni. Alapvetően MS Sidewinderre gondoltam, de itten úgy tűnik h a Thrustmaster meg a Logitech is rulzik.
Akkor most mit csináljak? Valaki olyan seígthetne aki rally szimulátorozik, nekem ui arra kellene főként. Ja és ehhez kapcsolódóan két kérdés:
- Melyik a legerősebb visszahatású kormány?
- Melyik kormány hozza a legjobban az olyan effekteket mint: járó motor, különböző talajok, gödrök stb. (bár ez erősen programfüggő)?
Amit eddig kiderítettem és fontosnak tűnik a Miscrosoft FFB kormány az egyedüli amelyik fogaskerekes mechanikát használ. Namost ezt az éltetartam tekintetében rendkívül fontosnak gondolom.
Mike után Mike. Üdv Testvér.
Thrustmaster. Akit ismerek az mind a microsoft ffb wheel-re esküszik. A hallott vélemények alapján jó a thrusmaster is, csak túl drága. És nem olyan jó az ffb része...
Mi a velemenyetek a ffb-es Thrustmaster kormanyrol? Mindenki a Logitech-et dicseri (gondolom nem ok nelkul) de en megis arra lenne kivancsi, hogyan muzsikal egy TM ezen a teren. (egy eleg regi T1-esem van abbol az idokbol, amikor meg nem arultak kormanyt minden bokorban)
Összeteszem két kezem és szépen kérlek mondd meg, hogyan???? Most írtam egy ugyanolyan joystick kalibráló programot, mint amilyen az F1GP2-ben van, és a kormány nem ír semmit a joy portra!!!Semmilyen adat nem jelenik meg ott, ahol kellene, ezért az összes hagyományos portolvasáson alapuló kalibrátor program végtelen ciklusba esik. De lehet, én tolok el valamit, viszont az eredeti BIOS kiszolgálórutin (AH=84h, int 14h) sem látja az eszközt!!! Nekem csak annyi kellene, hogy lássam a két tengelyt és a két váltógombot, tojok a FFB-re! Ha tudsz valamit plííz HELP!!
Ma próbáltam ki egy Logitech FFB kormányt DOS-ban, F1GP2-ben. Működött. Persze nem FFB-ként, hanem normál kormányként, joystick szerűen bekonfigurálva. USB porton át, Win98-ból installálva az F1GP2-t. Mégcsak igazi DOS módba sem kellett lépni. Lehet, hogy úgy nem is ment volna. De ezt nem próbáltam.
fcs: remélem megkaptad a levelemet. A másik emilcímed rossz. Nem lehet, hogy csabu helyett csabi az eleje?
Van egy kérdésem a FFB kormányokkal kapcsolatban. Ezek zöme a DirectInputot használja, viszont nem mennek DOS alatt. Tud-e valaki valamilyen specifikációt megadni arról, hogy a DI hogy kezeli az eszközt? Elképzelhető, hogy az alapján lehetne írni valamit, hogy legalább lássák a kormányt a régebbi progik.
Én mindenkinek - már ha van rá zsozsó - a Logitech kormányait javaslom, akár FF, akár sima kivitelben. Mind a kettőt elég hosszú ideje nyúzom, nagyon jó fogásúak, a sebváltó kormánykallantyúk sokkal jobbak érzésem szerint, mint a MS-é, a gombok is jól kézreállnak, a FF ráadásul USB csatolós, ami nagyon egyszerűvé teszi az installt.
Nem állítom, hogy nincs náluk jobb, sajnos az összes kapható típust nem állt módomban kipróbálni, de aki megveszi nem fog csalódni.
A FF erőkről és hatásokról annyit, hogy egy asztalra csavarozható, kb. hatkilós szerkentyűtől senki ne várjon olyan erőket, mint egy játéktermi géptől, akkor letépné az asztallapot. A FF nem valósághű hanem valósághűBB vezetési élményt ad, pl. pont a CMR-ben nagyon jól lehet érezni, ahogy a különböző felületeken máshol kezd el csúszni a kocsi, érzed, ahogy "kikönnyül" a kormány.
Még eszembe jutott valami: nekem a "márkás" joyokkal(kormányokkal) szemben is fenntartásaim vannak, mivel nekem anno volt Gravis Firebird 2-m, a szomszédnak pedig egy Thurstmaster Flight+Weapon Control Systeme (Csehországból) és egyiktől sem voltunk elájulva: az olcsóbb kategória is ugyanolyan jó, ezek nem alaplapok. (Az én Genius F23 USB-m tökéletesen működik a Compfair óta, a Firebird világ életében *** volt.)
Kormányból nekem Logic 3 Jt226(?) volt (a teljes arzenálomat eladtam egy hete), s tök ugyanúgy lehetett vele az NFS2-t (nekem meg ez a kedvencem, nem a 3, 4, x...), mint a Thurstmasterrel (ez megint a szomszédé).
Kei-Satu:
Köszönöm velős tanácsaidat :)))
Ha nem lenne rá lóvém, nem írtam volna. Csak vacak árura nem szeretném elpazarolni.
Amúgy meg nagyon szeretem az autóversenyt, főleg az F1-et, ezért is írtam, hogy F1GP2-vel jó lenne, ha menne. És amíg nincs Gp3, addig azzal játszanék. Meg a Gp3-hoz biztos erőmű kell majd, ami jelenleg nincs (MMX233 van 64MB-tal). De majd annak is eljön az ideje.
(Igen TV-tunert is szeretnék venni, hogy eltaláltad. :))))
Ha az általad említett 40k Ft nem kell másra, akkor vegyél, ha esetleg hasznosabb dologra is ki lehet adni (és nincs több lóvé), akkor ne vegyél.
Régi játékokhoz ne vegyél, újakhoz vegyél.
Ha szereted az autós szimulátort vegyél, ha mással játszol, ne vegyél, mert hamar bele lehet unni.
Arról nem is beszélve, hogy ennek a szerkenytyűnek a legszűkebb a felhasználási köre. Szerintem pl. sok ennyi mani egy ilyen ketyeréért. (Vegyél inkább TV Tunert!:))
greg5:
Mint írtam, nem fontos F1GP2-nél a FFback, csak az a lényeg, hogy a kormányt felismerje és lehessen vele vezetni. Úgy tudom a FFback-et ki lehet kapcsolni bizonyos kormányoknál. Lehet hogy mindnél.
Tehát újra. Olyan kormány kéne amivel megy az F1GP2 és ha lehet, a kormány tudja az FFback-et is, de F1GP2-nél erre nincs szükségem. Úgyis jön majd jövőre a Gp3.
Azért kösz.
Logitechem van nekem is már vagy fél éve, egyet mondhatok: ezt vegyél... Az összes többi meg sem közeliti, mindet probáltam szinte. Ára 45 áfával. Na csá, majd irj ha megvetted.
U.i.: figp2 ffbackkel???? NE RÖHÖGTESS!! még win95 sem volt, ffeedback pedig a direct x 5 ben van benne. Azert is jo a logitech kormány, mert van szabályozahtó középretartás, ami régi játékoknál nagyon hasznos.
De azért nem lehet mindenki olyan ezermester, mint te. :))
Meg azért egy jó fogású, kézreálló kormányt nem olyan könnyű összedobni. Másik, hogy nem is értek az elektronikához.
Én a magam részéről elintéztem a kormány ügyet 3 potméterből, 2 csatlakozóbóll, 4 gombbal, meg némi hulladék anyagból. Az egész nem került többe 500 Ft -nál. Igaz h nem force feedback, de van gáz, fék, kormány, meg 4 nyomógomb, sőt a régi kapcsolós joyt is rá lehet dugni és akkor van sebváltókar (persze csak le-fel) is. Kb 1 délutánt dolgoztam vele.
Aki tudja hogy kell forcefeedbacket csinalni, az irja meg pls :-)
Persze nem csillog-villog, de működik és nem adtam ki érte legalább 20 rugót.