Ügyeletes kreténünk (Sajó Dávid) úgy írt recenziót egy zenei albumról, hogy valami 4 helyen hallotta félre szépen a szöveget (bár a "neved nem csak egy jelmez, amit az ember levet, vagy felvesz" "félrehallást" én szándékosnak/megrendeltnek érzem, mert az azért karcol rendesen eredetiben, védhetetlenül). Gyökér kis csíra ez a fazon, a zenei részt letudja kb. másfél mondatban, mert azzal mit is kell foglalkozni.
Remélem, azt felfogta legalább, hogy a "Csak énekelj" pontosan az ilyen "újságíró" stábokról szól, és gyakorlatilag egy Helyreigazítás II., de még ütősebben (pedig arra is tüzet okádtak anno egy véleménycikkben fogadtatás gyanánt - na, ki is a sértett?).
A transzneműségről csak annyit, hogy egyrészt a teremtés legdurvább meggyalázása, másrészt pedig mutasson egy olyan transzneműt a T. szerző, aki pl. férfi-női nemváltó műtét után megkapta a női lelkületet is. Annak minden kellemével, bájával, egyéb tulajdonságával együtt. Nem fog tudni.
Sokért nem adnám, ha egyszer élő adásban látnám lángolni azt a patkányfészket, amit ezek a szerkesztőségüknek hívnak, Ákostól függetlenül.
Ami nagyon feltűnő, hogy az Ember maradjból ugrott az első refrén a végén, a Csak énekelj elejéről és végéről a zongora meg A tükör legeleje is.
A Fel a szívekkel és az Útközben és Az utolsó békeév esetében annyira nem rémlenek fel a vágások, pedig mindkét (inkább három) verziót (CD és LP, s amíg nem jöttek meg, streamen is) többször lepörgettem.
Az LP kiadást hallgatta már valaki? Nekem már megérkezett, de nem volt még időm, majd talán a hétvégén. A borítón feltüntetett "speciális LP-verziók (Diamond Cut)" mit takar? Remélem, nem rövidítették le a dalokat a CD kiadáshoz képest.
Vágom, amit mondasz, de Ákosban és segítőiben ott a több évtizedes trechnikai tudás meg nála a rengeteg zsozsó és a konokság, hogy megy a feje után, mert tudja, hogy mit akar (ez mind jó), úgyhogy ha eddig tényleg kompromisszumot kellett kötnie lemezkészítéskor, akkor nem hiszem, hogy az technikai okokból lehetett.
Csak furcsa, hogy aki 3 évtizede sajátba nyomja (oké, azért a 90-es években még elvitte Dorozsmaihoz a kevernivaló cuccot), és még professzionálisan konok is a magas színvonallal kapcsolatban, annak miért kéne beérnie kevesebbel bármilyen zenekészítési aspektusban?
2, megtervezik és évek alatt éri el berendezések szempontjából az "álom" állapotot?
Ugye, hogy nem olyan bonyolult néha-néha egy válasz? ;) Én pl. a Technics hifi tornyomat diák koromban 4 év alatt raktam össze. És akkor még nem beszéltem a végére hagyott kér Videoton hangfal cseréjére, amivel tök egyébként jól működött a cucc, de az álom állapot mégiscsak a hangfal cserével értem el.
Gépem pedig 10 éve van és még soha nem volt olyan elemekből összerakva, ami kompromisszum mentes lett volna :)
Én is tudom, hogy a saját ura, meg hogy az utolsó két album már a Xolarban készült, akkor most miért mondja (sugallja), hogy a Metropolis az első lemez, amit kompromisszumok nélkül készített? :)
Nem vitázom, csak tényleg nem értem, hogy valaki, akiről köztudott, hogy stúdióbuzi (szerencsére! :) ), az miért állít a korábbi ismeretekkel ellentétes dolgot?
Az, hogy mikor építette azt nem tudom, (A kérdés nem is erre vonatkozott) viszont az első stúdiólemez ami már az új, elkészült stúdióban készült az az Idősziget.
Talán a lemezt beharangozó maxik/ep-k is már az új stúdióban készültek. (Ennek utána kéne nézni)
Most nem kötekedni akarok,de a mostani stúdiót nem 2013-ban épitette? Emlékeim szerint Demjén Ferenc is járt a stúdióban. Az pedig 2016-ban volt a botrány után. Lehet, hogy alkalomadtán megkérdezem Ákost a fb-n.
Maradjunk annyiban, h szerinted “nem”. Mindezt 24 órával a megjelenés utan. En nem mondom, hogy jobb vagy sem, de engem jobban megfogott ez a dupla anyag ELSŐRE!
A DM albumon 2 dal volt elsőre “sajatom”. A Wogging Tounge illetve a Ghosts Again amelyek elsőre működtek.
Ákos lemezen ket teljes hallgatás utan a teljesen uj dalok kozul 7-8 nekem nagyon működik. Van ami radiobarat (Tükör, Marionett) es vannak amiket nagyon jo hallgatni (Kalifornia, Bolondulásig, Csak enekelj,…). Egy nagyon komplex anyagot kaptunk es a “Fel a szivekkel” kivetelevel egy sokszor meghallgatásra “ítélt“ dupla cd-t kaptunk. Es végre jol szol, nem ugy mint a FB videokban.
szerintem mindenki adjon neki par környi esélyt, hallgassatok jo minőségben, mert nagyon kevés Akos dal lett első hallgatásra sláger. Itt viszont jo par nagyon komoly dal van, raadasul felig 2084, félig Idosziget stílusban. Egy napnyi hallgatás utan elkepesztonek minositem az albumot amit kaptunk. Es persze lehet vitatkozn jo szívvel! Eszak meg nekem is alig fért be, Dél letarolt… ;)