Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4167

Pech! Igaz, én nem rég nyertem az ebay-n egy WCIBY videó CD-t ($40 + $9 pk)...remélem meg is kapom. Mellete egy másik VCD -t is nyertem (CLOSE TO ME). Szóval aki 1200Ft -ért megvette most Tőled azt, az baromi jól járt.

Egy kérdés még foglalkoztat azzal a 'Never enough' maxival: a hagyományos 4 számos változat vol és nem promó (az edit változattal)? Nyugtass meg :-))

Az előbbi hozzászólásaimban írt dolgokat még mindig keresem (eredetiben), úgyhogy ha valami megvan és eladnád, akár privátban is bizniszelhetünk. Az árban megegyezünk...

Persze ha a nyílt tender híve vagy (:-D) akkor ide rakd fel.

SIOUXSIE AND THE BANSHEES -tól egy maxi CD -t keresek még (megnyertem az ebay-n, de a görény angolja feltehetőleg nem küldte el):

-SATB: 'The last beat of my heart' (CDsingle), rajta az 'El dia de los muertos' espiritu mix

Gyűjtök még DEAD CAN DANCE -t (egy-két nyalánkság hiányzik eredetiben):

-MICROFILM: 'Centerfold' (7")

-V/A: 'From Belgrave with love' (LP)

-LISA GERRARD: 'Deux titres -live' (CD)

CREATURES -től:

-'Thank you - dub pistols' (12")

-Rocket ship (CDsingle)

-Red wrapping paper (CDsingle)

-V/A: 'Girl monsters' (CD, rajta a 'Godzilla!' -nak egy exklúzív mixe)

Ha esetleg érdekelne, nekem mi van...az adatlapomnál találsz egy weblap címet.

Üdv: András

Előzmény: hb-of (4166)
hb-of Creative Commons License 2007.11.30 0 0 4166

Szia,

igen, pesti vagyok. cure-ból már csak a mixed up van meg.

lehet h nemsoká feldobok bakeliteket is...

az mondjuk más áron lesz.

(cure, cult, bauhaus, joy d., siouxsie, smiths, morrissey, ilyesmik..)

türelem rózsát terem.

Előzmény: Törölt nick (4165)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4165

Akkor lehet, hogy mégis csak kell. Budapesti vagy?

Még pár dolgot keresnék a CURE -tól (illetve Robert projectjei közül):

-CURE: 'In between day' 2:16 edit version (vinylen)

-CURE: KMKMKM Radio sampler (CD)

-CURE: 'Purple haze' (CDpromo)

-CURE: Just say yes (CDpromo)

-REEVES GABRELS and ROBERT SMITH: 'Yesterday's gone' (CDpromo, 3 számos)

Ha ezek közül bármi megvan és el is adnád...többet is adnék értük.

Előre is köszi!

Előzmény: Törölt nick (4164)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4164
Most olvasom basszus: 1200Ft minden? A videó CD is? Az kircsi!
Előzmény: hb-of (4161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 4163

A WHY CAN'T I BE YOU? videoCD nagy kincs...csak kiváncsiságból: mennyiért adod?

(Nem nekem kell...)

Engem a CURE: 'Never enough' 4:07 hosszú editált változatát tartalmazó promó érdekelne. Ha Neked az van meg, sürgősen-azonnyomban bizniszelhetnékem támad :-)

Előzmény: hb-of (4161)
hb-of Creative Commons License 2007.11.28 0 0 4162
hát asszem találtam egy-két eladó plakát is.
http://kep.tar.hu/newmodelakos/50538993/32865572#2
http://kep.tar.hu/newmodelakos/50538993/32865574#2
http://kep.tar.hu/newmodelakos/50538993/32865573#2

az ian curtis plakát ~ 135*97 cm
a siouxsiek ~ 86*60 cm

a nyomdászok most biztosd sikítoznak de nem mondom meg h B-hányas méret ez.

a kicsik 1200, a nagy 1500 helyi egység. darabja.

Ákos
hb-of Creative Commons License 2007.11.27 0 0 4161
Sziasztok,

A gyüjteményem egy része új gazdiját várja.
például:
The Church:Remote luxury
The Clash:Combat rock
Julian Cope:My nation underground
The Cult:Dreamtime
The Cure: mixed up
The Cure:Why can't I be you?(Video cd)
The Cure: never enough (maxi)
The Creatures(siouxsie):2nd floor(maxi)
Death cult:Ghost dance
HIM:join me (maxi)
House of Usher:Black Sunday chronology
Killing Joke:outside the gate '88
Killing Joke:Laugh? I nearly bought one!(válogatás '79-'92)
Marilyn Manson:The Beautiful people (maxi)
Moonspell: Sin/Pecado
Nephilim:one more nightmare
Nine inch nails:halo thirteen- the day the world went away(maxi)
Nine inch nails:the perfect drug(maxi)
Paradise lost:one second
Paradise lost:host
Paradise lost:believe in nothing
Paradise lost: Symbol of life
Paradise lost:say just words(maxi)
Paradise lost:one second(maxi)
Paradise lost: So much is lost (maxi)
Paradise lost: Permanent solution(maxi)
Paradise lost:Mouth(maxi)
The Psychedelic furs:talk talk talk
The Smiths:név nélküli első
The Smiths:the handsome devils(1000 copy, ltd edt, live)
Throwing muses:Limbo
Suede:dog man star
Therapy?:truoblegum
Trottel:the stolen garden

a teljessség igénye nélkül van Clash, Church, Cult, Cure, DM, Fields of the nephilim, killing joke, nine inch nails, P.lost, Smiths, Wonderstuff, filmzenék

75-en vannak. darabja 1200 ft.
Akit érdekel mélben dobom a teljes listát, csak nem szerettem volna itt nagyon offolni.

üdv,
Ákos(hb-of)
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.11.09 0 0 4160

Van egy eladó Sacriversum (goth metal) live DVD is, Saevitia Draconis címmel (fóliázott, bontatlan állapotban).

(Az "is" azért csúszott be, mert van egy eladó Nightwish CD is, Maximum Nightwish címmel.)

Előzmény: Giorgio Volli (4159)
Giorgio Volli Creative Commons License 2007.11.09 0 0 4159

Van egy eladó Sacriversum (goth metal) live DVD is, Saevitia Draconis címmel (fóliázott, bontatlan állapotban).

Bocs, ha rossz helyre címeztem, de gondoltam, hátha érdekel valakit (baráti áron).

denever333 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 4158
buli

1,

2007. Október 27.-én 21.00-tól 06.00-ig

Rockroad klub

Rockzenei "utazás" az undergrund rockvonaltól a hardrockon kersztül a dark - goth stilusig

Special hour: Sisters of Mercy, Mission, F.O.System

Dj: Falcon Laci

Fellépő: Nulladik Változat

A belépő mellé ajándékkönyv !

Mc Monte Carlo Music Klub (1023 Budapest Török u. 4. Margit-híd budai hídfőjétől 150 méterre)
waters Creative Commons License 2007.10.23 0 0 4157
Az minden,fő,hogy jössz:-)
Előzmény: zann (4156)
zann Creative Commons License 2007.10.23 0 0 4156
Hát persze, hogy szeretem.
A Mission koncert az, amire nosztalgia okán fogok menni...
Előzmény: waters (4155)
waters Creative Commons License 2007.10.18 0 0 4155

Nem hiszem el,hogy Te ezt szereted:-)

Vagy nosztalgia?

Előzmény: zann (4154)
zann Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4154
http://www.kortarsakmusic.hu/

letölthető KORTÁRSAK anyagok.
liquid Creative Commons License 2007.10.09 0 0 4153

A kisteremben High Gothic Club! Selectors: Xian, Bence
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 4152
Darkwave-ben járatos fülű embertől kérdeznék egy reménytelen kérdést:

Melyik zenekar volt az amelyiknek az egyik albuma úgy kezdődött hogy törött üvegcserepek csikorgása hallatszott visszafelé játszva effektként?

1993 környékén hallottam tehát ennél csak régebbi lehet.

Kb. egy éve keresgélem, eddig hasonlóságot találtam a Massive Attack, és a Nine Inch Nails-szel, folyamatosan keresgélem a last.fm-en, de eddig semmi.

Gondoltam hátha van itt avatott fülű és emlékezetű ember aki segíteni tud.
black celebration Creative Commons License 2007.10.07 0 0 4151

1.        2007. Október 13-án   21.00-tól 06.00-ig

New Wave New Faces Klub

Mc Monte Carlo Music Klub (1023 Budapest Török u. 4. Margit-híd budai hídfőjétől 150 méterre)   

1,es terem:  New Wave és szintipop zenék a 80-as évektől napjainkig Special hour: The Cure

2,es terem:  Koncertfilmek vetítése a New Wave fénykorából

Dj: Józan Géza

Beugró: 800 HUF

Bianco Creative Commons License 2007.10.05 0 0 4150
ÁÁ, ez király...
Előzmény: waters (4149)
waters Creative Commons License 2007.10.04 0 0 4149

akit érint kijött az új She Wants Revenge,kimondottan ajánlott:-)

zann Creative Commons License 2007.09.26 0 0 4148

Psychic TV / PTV3
2007. október 13., szombat

Október 13-án túlzás nélkül rocktörténeti pillanatnak lehetnek tanúi azok, akik ellátogatnak a K2 klubba: több mint negyedszázados pályafutása során először lép fel Magyarországon a nyolcvanas-kilencvenes évek meghatározó zenekara, a Psychic TV, avagy ahogy az együttes mostanában nevezi magát: a PTV3. A Psychic TV 11 évvel a legutóbbi sorlemez után idén megjelent Hell Is Invisible... Heaven Is Her/e című albumának bemutató turnéján ejti útba Budapestet.

Nehéz pár mondatban összefoglalni azt az elemi hatást, amit a Psychic TV gyakorolt a kortárs indusztriális zenékre, a punkra, az art-rockra és még ki tudja, hány zenei műfajra ? jelentőségében talán csak a Pixies mérhető hozzá. A Psychic TV az összekötő kapocs a hatvanas-hetvenes évek fordulójának New York-i artrockja és a nyolcvanas-kilencvenes évek underground mozgalmai között. Az együttes egyformán kulcsszerepet játszott a nyolcvanas évek első felének szintipopjában, az évtized végének acid- és techno-forradalmában. Az 1986-87-es kísérlet, melynek során a Psychic TV havonta adta ki koncertlemezeit (a zenekar két év alatt 17 lemezt jelentetett meg), előfutára volt a Pearl Jam sokat emlegetett koncertlemez-sorozatának. Az együttesben számtalan zenész és képzőművész fordult meg, akik később a Coilt, a Cultot, a Soft Cellt és hasonló együtteseket indítottak útjukra.

A Psychic TV története szorosan összefonódik a zenekarvezető énekes-zeneszerző-képzőművész-filozófus Neil Andrew Megson sorsával, aki Genesis P-Orridge művésznéven híresült el (újabban a Breyer előnevet is használja). P-Orridge a Throbbing Gristle-ben, ebben a pre-indusztriál artpunk-együttesben ismerkedett meg a filmrendező Peter Christophersonnal, akivel 1981 környékén új zenekart alapított. A duóhoz csatlakozott Alex Fergusson (szintén P-Orridge egykori zenésztársa, az Alternative TV-ben), és a Psychic TV lényegében készen állt, hogy megkezdje korszakos működését.

A Psychic TV legfőképpen képző- és videoművészeti indíttatásában, illetve kísérletező attitűdjében különbözott a korszak brit punk- és szintetizátor-zenekaraitól. Ahogy P-Orridge egyszer megfogalmazta: "inkább zenélő videoművészeti csoport vagyunk, mint videoklipeket készítő zenészek". A korai lemezek letisztult, bár részben kísérletező szintipop-hangzása éles ellentétben állt a koncertek spontaneitásra épülő zaj- és hangorgiájától. A Psychic TV már ekkor elkezdte építeni legendás sampling-, azaz hangminta-gyűjteményét, amelyből szemezgetve hihetetlen produktivitással és szaporasággal adta ki újabb és újabb hanganyagait. E hangmintázós-indusztriális-ambientes zenefelfogással P-Orridge, Christopherson és Fergusson évekkel, ha nem egy teljes évtizeddel megelőzte korát.

Számos kortárt artrock-ipari formációhoz (mint például a Laibach) hasonlóan a Psychic TV is egyfajta világnézeti-filozófiai csoportot szervezett maga köré: ez volt a - lemezeit mind a mai napig kiadó - Thee Temple of Psychic Youth, ami egyszerre működött művészközösségként és elkötelezett rajongói klubként.

Genesis P-Orridge azonban folyvást új utakat keresett: eklektikus művészi felfogásába a pszichedélia éppúgy belefért, mint a poszt-punk, az indusztriál éppúgy, mint a koszos gitárhangok vagy a sampler. Ám amikor 1988 környékén, a híres, a Guinness-rekordként is számon tartott koncertlemez-sorozat kaidását követően a zenekarvezető egyre inkább a még gyerekcipőben járó techno felé fordult, Christopherson és Fergusson elhagyta a zenekart, helyükre Fred Gianelli és más elektronikuszenei művészek érkeztek.

A Psychic TV második korszaka a techno és az acid house jegyében telt. 1992-től a Psychic TV csak kisebb-nagyobb megszakításokkal működött, sokkal inkább emlékeztetett laza zenei szerveződésre, mint valódi zenekarra. Végül, számos viszontagság (mint például P-Orridge tibeti missziója és a Psychic TV hangminta archívumának megsemmisülése) után a zenekar 2003-ban alakult újjá, immár PTV3 néven. Persze a fáradhatatlan és nyughatatlan Genesis P-Orridge közben nem henyélt: elképesztő sebességgel adta ki újabb és újabb ambient-, kísérleti és spoken word lemezeit, miközben élettársával, Lady J-jel kidolgozta a "Pandrogünia" elméletét és művészi programját. Az idén megjelent friss lemez, a Hell Is Invisible... Heaven Is Her/e ennek a hitvallásnak és életformának a kifejeződése. A két P-Orridge egész életét a pandrogüniának veti alá: ez elképzelés egyfajta többneműséget vagy mindenneműséget takar, ennek eredménye, hogy P-Orridge az elmúlt években szabályos művészi programként plasztikai műtétek sorát hajtatta végre magán, így már egyfajta többnemű lényként teljesen hitelesen énekel jellegzetes, fél-arisztokratikus hanghordozásával, imígyen: "Tényleg élek e testben? Ez tényleg az én húsom e testben? Kutyák a kapu előtt, ez tényleg az én világom lenne?"

Bármily meglepő, a Hell Is Invisible... a Psychic TV és Genesis P-Orridge pályafutásának leginkább hallgató- és rádióbarát lemeze. Helyenként kifejezetten slágeres, persze a Psychic TV recsegős-improvizatív-indusztriál-punk-techno hangzásához képest. Ritka pillanat, de szinte teljesen hagyományos, verzé-híd-refrén felépítésű hagyományosnak mondható dalokat is találunk rajta, persze jócskán megspékelve sikoltó gitárokkal, indusztriális ütemekkel és hangmintákkal. És mindezek fölött ott lebeg a fáradhatatlan teremtő, Genesis P-Orridge szelleme, se nem női, se nem férfi hangja. Olyasfajta összegző konceptlemezről van szó, mint David Bowie 1. Outside-ja, helyenként még a hangzás és a hangvétel is nagyon hasonló.

Kevesen hitték volna, de a Psychic TV feltámadt romjaiból. Letisztult, a szélsőségeket kerülő, de azért kellőképp extravagáns lett az új lemez, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk: egy ereje teljében lévő zenekart láthatunk október 13-án a K2-ben.

További információ
http://www.myspace.com/ptv3
http://www.genesisp-orridge.com/
Variola Vera Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4147
Szerintem én elmegyek ismét. A tavalyi is jó volt, és kétévente nem olyan sűrű...
Előzmény: desert inside (4146)
desert inside Creative Commons License 2007.09.18 0 0 4146
szerintem én már ide nem megyek.
Előzmény: zann (4144)
waters Creative Commons License 2007.09.17 0 0 4145
ez várható volt,de ha gondoljátok be lehetne indítani
Előzmény: zann (4143)
zann Creative Commons License 2007.09.17 0 0 4144
2008 febuár 16. PECSA. F.O.System
zann Creative Commons License 2007.09.01 0 0 4143
Már évekkel ezelőtt szétszakadt a sistersofmercy, fosystem, mission, stb. topikokká.
Előzmény: avatar9 (4142)
avatar9 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 4142
Felkéne éleszteni ezt a fórumot. :(
Angel of Darkness Creative Commons License 2007.08.03 0 0 4141

Megújult a ShadowCat Online!

WWW.CAT.FANTOM.HU

-Master- Creative Commons License 2007.07.31 0 0 4140
Remek volt.
Előzmény: zann (4137)
_Silver Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4139
_Silver Creative Commons License 2007.07.19 0 0 4138
http://www.viewpoint.try.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!