"Tommyboy" csak azért nyújtott valamit, mert Kubrick bátyó megfenyítette...
Kidman anyó viszont egészen kellemesen hozta, amit kellett.
Sokan anyázzák a filmet. Ha nem is olyan jó mint a rendező korábbi munkái, azért ez egy hamisítatlan Kubrick-film.
egy darabig filoztam hogy le irjam-é a véleményemet mert hát én azt irom hogy szuper más meg azt hogy sz@r és ízlések és pofonok ugyebár...
Nekem Nagyon Nagyon tetszett a film. Ennyi és pont ( full stop) Nem is gondoltam volna hogy Tommyboy hasonlítano fog a jó borra...úgy látszik kezd ráérezni az ízére.
Nem vagyok elfogult, meg szkeptikus sem.
Az a helyzet, hogy szokok moziba járni.
Az is igaz persze, hogy az EWS szerintem mestermű, ilyen kaliberű rendezők ilyen kaliberű filmeket nem nagyon fognak csinálni mostanában.
Vagy? Ötlet?
Hát, nem tudok mit mondani, szerintem menj le a videotékába, mármint valami jobba, és vedd ki mondjuk a Nagy ábrándot.
Ha láttad, akkor valami mást.
Az EWS-nél jobbat az elkövetkező években nem nagyon fogsz látni. Tartok tőle. Sajnos. Talán ugyanilyen jót igen.
Dugulj el evad.
Mindenképp nézd meg szerintem, mert azért messze lekörözi az átlagfilmeket. Lehet, hogy nagyon ki vagyok éhezve valami nyakatekert művészfilmre, azért fanyalgok.
Szerintem dontsetek el, ki mit ért azon, hogy hollywoodi, mert ha filmrol van szo, akkor mindenki ezzel dobalodzik, viszont ahogy a hozzaszolasokbol kisejlik, nem mindenki erti ugyanazt rajta. Nekem szemely szerint rosszul esik, amikor New York-ban, meg plane Torontoban keszult filmekre azt mondjatok, hogy 'hollywoodi'...
Akkor mar miert nem lehet 'amerikai'?
Hogy jön ide a Rózsa neve?
Eco és Schnitzler e két művét aligha lehet összevetni.
De Kubrickot se Annaud-val.
Nem Fellini. Tényleg nem. Kubrick.
Bár... Az álarcos orgia-bál közepette olyan érzésem volt, mintha a Casanovát látnám.
S hogy hollywoodi-e a film, arról persze lehet vitatkozni, szerintem kb. annyira mint a Játékos.
Nem hinném, hogy sikerulne megcafolnom azt a vilagszerte elterjedt téveszmét, hogy a Tom Cruise szinész...igy nem is probalom, meg nem is lattam a filmet.
Viszont, ha van olyan jo (mégha hollywoodi is) mint a Rozsa neve - aminek a filmvaltozata igenis nagyon kellemes -, akkor szeretnem megnezni.
Hát szerintem azért nem egy Fellini, kb akkora a különbség egy igazi jó film meg EWS között, mint a Mester és Margarita meg a Rózsa neve között. De Hollywoodi filmben persze kimagasló. Én személy szerint csalódtam.
Fölhoztam a topicot, nehogy valaki újat nyisson, meg a nullázást se nagyon szeretem. Kivéve, ha én nullázok. :-)
Na, bemutatták. Szerintem zseniális.
Lenyűgöző, lírai, elképesztő, félelmetes.
Kevés olyan film volt ebben az évtizedben, ami filmtörténeti jelentőségűvé válik. Ez az.
Cruise és Kidman is szenzációs, bár az ő főszereplésük meglehetősen vegyessé teszi a publikumot. Mindegy, rájuk fér.
Most már kénytelenek vagyunk akként kezelni a filmet, hogy ez Kubrick utolsó mozija. Mivel 30 éven át készült rá, fogadjuk el, hogy tekinthetjük életműve megkoronázásának is. Megérdemli?
Lehet vitatkozni.
Örülök, hogy már jóval az itthoni bemutató előtt volt aki foglalkozott itt a filmmel!
Én láttam júliusban amerikában és mondhatom, hogy maradandó élményt okozott. Olyan film, ami után kijössz a moziból és megváltozol. És nem csak egy órácskára hanem tartósan.
A hullás jelenet benne van, de nem csókolja meg végül.
A story végig pörgős, nincs egy holtpont sem. A legeslegmeglepőbb számomra az volt, milyen szép a film. SZÉP. A felvételek, a jelenetek és minden egy orgazmus a mozinéző szemekenk. :)
Na egyelőre ennyit, okt. 28 a bemutató dátum az IMDB szerint, nagyon várom, hogy lássam az európai változatot.
Szerencsere tevedtem: a film bent van az orszagban!
Egyik ismerosom latta es jo filmnek, bar nem remekmunek mondja.
Cruise persze most is szar - allitolag.
Tomika engem eddig sem gyozott meg semmifele szineszi adottsagarol ...
Kidman viszont - megint csak allitolag - tisztessegesen eljatsza a szerepet, mig Sidney Pollack nagyszeru epizodista.
Novemberben nezi meg a hazai szakma es decemberben a kozonseg.
Varom mar nagyon!
Addig is maradnak a MESTER regi filmjei a filmklubban.
Nem kacsa ez veletlenul? Szerintem az.
Az IMDb szerint (http://us.imdb.com/ReleaseDates?0120663) pl. Szlovakiaban November 4-en mutatjak be. Ott mehet es itt nem?
Kelet-Európában biztos, hogy bemutatják, ezt onnan tudom, hogy van már hivatalos bemutatási dátum Szlovákiában és Horvátországban. Kubrick 1960 körül tiltotta be a kelet-európai forgalmazást, gondolom ez már nem aktuális. A 2001 soundtrack megvan (Lolita, Clockwork és Full Metal Jacket szintén). Erről jut eszembe, mivel nem adták ki a Shining zenéjét még CD-n, csak egyetlen egyszer bakeliten, nem tud véletlenül valaki egy linket ahol fenn van MP3-ban?
Egyébként a hullás jelenet ki lett hagyva a végső vágásból. A cikk itt található: www.kubrick.f9.co.uk/page20.htm
Az EWS hatalmas botranyt valtott ki a bemutatasakor: az egyik jelenetben nehany kritikus szerint Cruise egy halott novel csokolozik. Ez valoszinuleg nem igaz, de a filmrol SZVSZ ne nyilatkozzunk, amig nem lattuk.
Magyarorszagon allitolag augusztus vegen, vagy szeptemberben lathatjak a kritikusok (utanuk 1-2 honappal jonnenek a multiplex-bemutatok), de az is lehet, soha nem lesz Kubrick film magyar moziban, mivel allitolag Stanley vegrendeleteben tovabbra is tiltja filmjei vetiteset (poszt)kommunista orszagokban es minket is ide sorol. Ez nem lenne szep tole, remelem, hogy kacsa a hir!
Osszel a filmklubunkban csinalunk egy 6-8 reszes Kubrick sorozatot VHS-rol kivetitve Obudan szakerto elemzovel. Ha erdekel emilj egyet!
Nincs meg vkinek a Barry Lyndon VHS-en?
Esetleg a 2001 soundtrack?
Fanyalognak a nepek az USA-ban, mert kiderult, hogy jo szaftos kis trailer csak megvezetes volt, hogy a jonep megnezze a filmet.
Nagyot fog csalodni, aki fulledt agyjelenetekre szamit a foszereplok reszerol.
Mindenesetre ez jo huzas volt szerintem, mivel igy talan azok is megnezik a filmet, akik Kubrick nevere nem mentek volna be a moziba.
A 2001-et nem elég egyszer végignézni. Először a TV3-on láttam, azóta vagy tízszer. Nekem a kedvenc filmem, bár először én sem tudtam hovatenni. A lényege talán az, hogy az emberi evolúció következő lépcsőjét a materiális lét elvesztése jelentheti. A monolit indította el az emberré válást, ahogyan az embert megtanította az eszközhasználatra. A monolit jelzi azt is, hogy az emberi evolúció elérte azt a szintet, hogy továbbléphet az immateriális létbe. A vége szekvens pedig a következő: a nagy monolit tulajdonképpen egy féregjárat, amely Dave-et elviszi egy másik univerzumba, ahol a a tárgyak a földi tárgyak másolatai, hogy Dave megnyugodjon (lásd Jodi Foster Kapcsolat című filmjét). Itt Dave elveszti testét, ezért borul fel az idő és látjuk hol fiatalnak, hol öregnek, majd ő lesz a Csillaggyermek (ha jól emlékszem Göncz Árpád így fordította), aki tulajdonképpen a föld védőangyala lesz. Ja és végül annyit, hogy a 2010-et nem nézzd meg, nagyon gyenge.