Minden kezdet nehéz, te is bele fogsz jönni. Sokszor készítettem már rácsos tésztát, vasárnap mégis sikerült túlméreteznem, mert sok volt a tésztában a vaj. Sebaj, előbb-utóbb elfogy.
Lehet, hogy nem ezzel kellett volna kezdeni, hanem valami egyszerrűbbel... lehet nem törött kézzel kellett volna próbálni...... pogácsáim már egész jók kezdenek lenni. :))))))))
Na azért volt olyan is, hogy Mrs. Liptonnak is összeesett a puding (vagy valami zselé), volt is nagy hiszti (pedig Ivy mondta, hogy sodóként kiskanállal finom lesz...:) )
Nem jött össze... valahogy nem állt össze... mindegy. Finom amúgy, csak kiskanálos téma. :) Berakam a hűtőbe, jól lehűlt, így kaptam egy kellemes nyári dessszertet...
Nekem Rose magyar szinkronizálása volt érthetetlen, az eredeti angol verzióban Rose szerintem teljesen normálisan beszélt, Csere Ágnes viszont olyan furcsa, parodisztikus beszédmodorral szinkronizálta, mintha Rose-nak valami defektje lenne.
Nem tudom, ennek mi volt az oka, sehol nem olvastam ennek magyarázatát.
"A szervezők már öt szereplőtől kaptak ígéretet a részvételre, így ha minden jól megy, az ősszel Susie Brann (Miss Poppy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr. Teddy), Jeffrey Holland (James) és Perry Benson (Henry) is Magyarországra látogat majd a magyar rajongóik kedvéért."
A fotózás ebben az esetben nem túl praktikus ötlet, mert bosszantó módon fekete alapon fehérrel van, inkább leírom. Tehát:
Hozzávalók:
20 deka puha vaj
20 deka porcukor
20 deka liszt
4 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg darált mandula
25 deka cseresznye vagy meggy
1-2 evőkanál barna cukor
A lágy vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót, átszitáljuk, majd beleforgatjuk a mandulát is. Beleszórjuk a vajas-tojásos masszába, és egyenletes masszává dolgozzuk ki. Végül beleforgatjuk a kimagozott és előzőleg lisztben megforgatott gyümölcs kétharmadát is (hogy ne szálljon a tészta aljára). Kivajazott és sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába egyengetjük, belenyomkodjuk a maradék gyümölcsöt és a tetejét megszórjuk a barna cukorral.180 celsiusra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e.
Ha megvan, leírnád (lefotóznád) a receptet és felöltenéd ide? Köszönöm előre is. Az újságosnál nem volt, néztem a Sparban is, ott sem láttam ezt amagazin. Köszönöm
Bocsánat, hogy kissé váratlanul kotyogok bele a társalgásba, de lehet, hogy néhány embert érdekel a közlendőm. A Meglepetés magazin Retro számának utolsó lapján szerepel Mrs. Lipton híres meggyes lepényének (ami szerintük cseresznyés pite) a receptje, a háttérben a főszereplők fotójával.