Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 1999.04.24 0 0 8
A gyereknek nem kell a kedves mesén kívül semmit sem nézni!!! Ha meg lehet oldani:-)))))))
Előzmény: hrichard (0)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.04.24 0 0 7
Én is prohibíció párti vagyok, a mi három gyerekünk nem néznek tévét (nincs is). Ha majd nagyobbak lesznek, elképzelhető, hogy veszünk egyet, de akkor se tartanám helyesnek a pótcselekvés- szerű tévénézést. De az erőszakosság, a másik "helyretevése" nálunk is jelen van, minden külső modell nélkül. Ötéves fiam, amellett, hogy képes megsiratni egy letört virágot, akkorát képes rúgni a hároméves húgába, pusztán a miheztartás végett, hogy zeng a ház. Szerencsére az erejük arányban áll az értelmi képességükkel, amíg túl kicsik nem képesek komolyabb kárt okozni a másikban, mire megnőnek, meg már felérik ésszel. Vagy nem, de az már más téma.
SmartAss Creative Commons License 1999.04.24 0 0 6
A megoldás - ahogy az már el is hangzott - nagyon egyszerű. Ne engedd TV-t nézni. Ebben a korban amúgy is a verbális kommunikáció a legfontosabb és elsősorban a szülőkkel. Sokat kell neki mesélni, amibe persze beleszőheted "atyai intelmeidet" is. Teljesen mindegy, hogy mit engedsz neki nézni, több idődbe kerül, hogy megpróbáld helyretenni a látottakat - ahol az eredmény igencsak kétséges - mint ha ti foglalkoztok vele.
De persze ne reménykedj: annak, hogy veri az öccsét, egyáltalán nem biztos, hogy a TV műsor az oka. Nálunk a lányom úgy "mutatkozott be" a kórházból frissen hazahozott öccsének, hogy szó nélkül agyba-főbe verte.
hrichard Creative Commons License 1999.04.24 0 0 5
Abra
A gyereket nem ültetem a tévé elé hanem a feleségem a két kicsivel egésznap itthon van velük és nem tilthatom el őt az egyetlen olyan dologtól ami a külvílággal összekapcsolja.Mi is próbáltunk olyan műsorokat beszerezni ami erőszak mentes de mit tegyünk/?/ ha Pl.:101 kiskuta is arról szól , hogy valaki agyon akarja csapni a kiskutyákat.Más műsoról nem is szólva.Meg nyugvásal veszem ,hogy 5-6 évesen ez már nem lesz probléma de addig valamit tenni kell./?/
Előzmény: abra (3)
Iwo Creative Commons License 1999.04.24 0 0 4
Én ugyan nem vagyok gyakorlott szülő (:-)), és már azt is elfelejtettem, hogy velem hogy oldották meg ezt a szülők. Talán akkoriban nem ment annyi sok hülyeség a tv-ben.
Szerintem egyelőre felül kell bírálni, hogy mit nézhet meg, és mit nem. Sőt mi több, sokkal effektívebb lehet a TV helyett a mese olvasás/mondás/játszás.
abra Creative Commons License 1999.04.24 0 0 3
Szerintem egy 2 éves gyereknek még nincs szüksége tv-nézésre. Ha mindenképp elé ülteted, szerezz neki gyerekfilmeket. A televideó kiadta pl a Mazsolát, és a Futrinka utcát. Az átlagos Disney-filmek nem megfelelőek. Viszont én úgy tapasztaltam, hogy a gyerekek fejében 5-6 éves kor körül szépen elkülönül a film és a valóság. Főleg, ha tapasztalatokat is gyűjtöttek. (elesés, túl meleg étel, tehát nem túl drasztikusak, csak amolyan hétköznapi problémák)
De igenis magyarázd el a gyereknek (a 2 éves már felfogja) hogy a kicsinek fáj, ha ütik. Megjegyzem, ezt magától is szokta tudni, csak nem szeret rágondolni. És persze azonnal szólj rá, ha ilyet csinál... de ezt nyilván magadtól is megteszed.
Előzmény: hrichard (2)
hrichard Creative Commons License 1999.04.24 0 0 2
Nem.2-éves és vannak a tv-ben olyan filmek amelyek , olyan jelleneteket tartalmaznak /pl.:Reszkessetek betörök/ ahol bátran fejbe lehet valakit vágni vagy árammal meg lehet rázzatni nem fog semmi különös történi vele max. nevetséges arcot vág.
NEM az a megoldás , hogy eladom a tévét.De sajnos megértetni se tudom vele , hogy az nem nevetséges ha az 5 hónapos öcsét fejbe vágja külömböző segédezsközökkel.
?????????????
Előzmény: Degeczi (1)
Degeczi Creative Commons License 1999.04.24 0 0 1
Miert, vegzos az egyetemen?
Előzmény: hrichard (0)
hrichard Creative Commons License 1999.04.24 0 0 0
Két kicsi gyermekem van.A nagyobbik abba korba kezd lépni amikor meg kellene vele értetnem , hogy amit a tv-ben lát az nem a valóság.
Ehez a témához kérném azok hozzá szólását akik ezt már megoldották vagy akinek észerű ötlete van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!