Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Tényleg, ha már GPS. Telefonon rögzítek tracket, de most egyre többet megyek terepre, azzal is csak a bajok vannak. Ha semmi másra nem lenne szükségem, csak ilyen pár órás/fél napos rögzítésre, akkor érdemes Gekot venni? Mostani oprendszerek alatt ki lehet olvasni bármit, ehető formátumba, hogy aztán gpx/kml/valami legyen belőle? Sok más igényem nincs, induláskor nyomok egy gombot, végén leállítom, kész. Semmi előre felvett pont, navigáció, vagy tracken visszamászás.
Régebben majdnem vettem célcuccot, de arra megjelentek a telefonok, most 10ezer alatt szembejött egy és akkor már miért ne. Vagy eTrexet 20as körül. Igaz az árát sem tudom mi reális, körbe is nézek célirányosabb csoportokban.
Pedig milyen jó volt az "ősidőkben", az abaligeti geocache versenyen, mikor kiesett a telefonom a zsebemből - én akkor úgy emlékszem egy gekkoval mentem, befutás után áttöltöttem a tracket Magpet egy fejletteb cuccára amin volt TracBack és visszamenve a tracken megtaláltam az avarban a Nokiát...
Mivel hétvégén jobban teljesített nekem egy Androidos tableten futó ingyenesen letölthető OsmAnd program, mint egy gyári Garmin, így van létjogosultsága.
Íme két videó az alap majd a picit jobban kinéző rátétréteges telepítésről/beállításról:
Üdv. Segitséget szeretnék tomtom ügyileg.Vettem kéz alatt egy tomtom start 60 gps-t Már jelzi hogy a térkép 18 as,nem ártana frissiteni. Viszont semmi regisztrációs lehetőséget nem kaptam az eladótol. Van reményem a frissitésre,vagy előbb utóbb kuka ha megunom a navigálási hiányosságait?
A távolság alapú log úgy tűnik megszüntette a hibát, helyette keletkezett új...
2 méterre volt beállítva a távolság és több, mint 20millió koordinátát rögzített egy fájlba, de úgy, hogy egy pozícióról több, mint 10000 szer vette fel a koordinátát...
Na ezt meg már nem nagyon eszi meg semmilyen program..
Félreértesz. Az a 27xx pont valami egyszeri anomália eredménye volt. (Ekkor volt, hogy a Körösladány-Vésztő távolságot valami 20-30 méteres tszf.-fel rögzítette.) Nálam nem szokott ilyen gond lenni, hogy darabolná a tracket.
Ha már a 2700-at a programjában át lehetne állítani 9999-re, vagy akár még többre, az is jó megoldás lenne.
Nem tudom, miért kellett szétdaraboltatni, hiszen a régi 60-as szériában ez nem volt gond, ott az 50000 b koordinátapárból álló fájl is egyben maradt...
Azért gondolom, hogy nincs ilyen beállítási lehetőség a 64s szériában mert mostanában fordítottam újra a gps magyar nyelvi fájlját, mivel a gyári fájdalmasan rossz volt. Ennek során igyekeztem eljutni a gps legmélyebb bugyraiba is, de nem találkoztam ilyen beállítási lehetőséggel.
A 64-es sorozaton lehet ilyet állítani? Szerintem nem. Lehet, hogy ez valami bug. Én szeptemberben jártam úgy a 64s-emmel, hogy egy 2x kilométeres túrán 2700 pontnál - úgy 5,5 km-nél - szakított meg egy tracket és indította újra. Ja és a magassági adatok 20-25 méter között voltak benne. Mindez valahol Körösladány külsőn.
Eleve a műholdkép, kamera látószöge, képek egymásra szerelése miatt is lehetnek torzulások, GPSről meg olvasgatni kell, hogy melyik milyen és mekkora pontosság vagy miért.
A kérdés inkább elméleti jellegű volt, megzavart, hogy a két adat nem egyezett, nem tudtam mire vélni.
De ha igaz, hogy még a helyben álló GPS-nek is mászkál az értéke időben, és ilyen nagyságrendű különbségek lehetnek, akkor az mindent megmagyaráz....
Csak úgy játékból letapogattam a kurzorral azt a pontot a Google térképen, amit a GPS-em megadott, akkor láttam, hogy az közelebb van a szomszédom kútjához, mint az enyémhez... :-)
A helyi önkormányzatnál kellett volna bejelenteni az engedély nélküli kutakat utólagos engedélyeztetésre, de szerencsére idén elhalasztották a határidőt évekkel.
A formanyomtatványon szerepelt a kút GPS koordinátája is, mint megadandó adat.
Szöget ütött a fejembe, hogy vajon honnan szedjem?
Az ügyintéző azt mondta, hogy nekik elég a Google térképről levehető adat, de kíváncsi voltam, hogy az én kis Igo GPS-em adata vajon mit mutat ugyanerre.
Mindössze erről van szó, egyenlőre elvi a dolog... :-)