"Azt meg ki mondja meg, hogy mi a magyarok ősi földje, te ?
Inkább én megmondom.
takarodjatok az ural mögé, ott van a ti ősi földetek."
Mi ez? Árpád apánk ősi népe önerőből tette a magyarok hazájává a Kárpát-medencét, akkor, amikor még szerb, szlovák meg román nem is létezett.
Akkor meg mit pofázol itt!?
Büszke lehetsz rá, hogy 1918-ban a szerb csapatok a franciák segge mögött besunnyogtak a Délvidékre, azt kezdték ott a cirillbetűzést!
azzal az egy szem mesebeli cigányrendőrrel, meg az állítólagos tanárral és a többi fehér hollóval akarod cáfolni egész társadalmi jelenséget ?
jellemző struccpolitika amikor a magyar kisebbségpolitikával szembesítenek bennetek.
A diplomáról meg az elhelyezkedésről írt rózsaszín álmokat ismerem. Vesd össze őket az általános helyzettel...
egyébkén itt is minden joguk megvan a magyaroknak aztán mégis balhéznak.
"Érdekes elképzelésed van az 'alacsonyabbrendűség' fogalmáról. A te gondolatmeneted szerint, pl., aki nem tud írni, az alacsonyabbrendű. No comment."
Hol írtam én ilyet. te írtad azt, hogy fel kell zárkózniuk. Már megbántad, hogy elszóltad magad ?
"Lehet, hogy már nem Magyarország határain belül élnek. És ők ezt tudják is. De akármelyi országhoz is tartoznak, az a szülőföldjük. Békén kéne hagyni őket, akkor nem lenne semmi gond."
remek. A magyarokkal sem lenne semmi gond ha nem trianonoznának meg balhéznának 23 millió románnal, meg erdély autonómiájával pestrő és helyből együttesen. A szülőföldjük pedig az az ország, aholszülettek. Az ungár a nemzetiségük. Ezt kéne belátni !!!
"Ne várdd el tőlük, hogy ne beszéljenek magyarul, ne írjanak magyarul, és felejtsék el a gyökereiket!"
Hol írtam én ilyet.
hiszen van lapjuk, rádiójuk és van pártjuk is. Az üzlethelyiségek, városnév táblák, utcatáblák kétnyelvűek. Polgármestereik is vannak.
Hány idegen nemzetiségi polgármestert tudsz mondani ?
Minden joguk megvan, ellentétben a magyarországi nemzetiségekkel, amelyeknek máig törvényellenesen nem adatik meg a joguk, hogy a parlament dolgaiba beleszólhassanak.
"Nem úgy néz ki, mintha örülnél. Amellett kéne kardoskodnod, hogy a nemzetközi megfigyelők mihamarabb megérkezzenek a Vajdaságba, nem pedig egyre inkább alapot adni a híreknek..."
Azt mondtam annyira örülök, mint ti a zsámolyi romák ügyének.
Úgy teszel mintha nem tudnád, nem lesz vizsgálat, ezt borítékolom, elül a dolog a magyarok hisztizésén, már Máld sem mert kérni vizsgálatot, aztán mindenki megkapja a fizetségét és elül a dolog. erre mérget vehetsz.
és honnan tudod, hogy kiment oda kötekedni ?
Tanú voltál ?
vagy a magyar nem olyan hogy kötekedik mi ?
egyébként meg nem az a kérdés, hogy ki kezdte a kötekedést, hanem az, hogy miért volt a balhé. Ez az amit a magyar média agymosásban tálal és partner a műbalhéhoz.
ami a szerb nyikhajokat illeti, nálatok minden galeribalhé összes tettesét felhajtja az a cigánymentes rendőrség ?
"Nyugodj meg, a rászoruló romák kapnak ingyenlakást. Ha van.
Régen jobban kaptak, de akkor több lakás is épült."
na persze a lakásfinanszírozásotokat biztos a cigányoknak találták ki ! :)
"A panelekben felszedett parketta, a csontig lecsupaszított lakás után meg mentek igényelni a következőt..."
akkor még sem a rendőr, meg a tanár jellemző a cigányokra ?
Ha nem állítod azt, hogy a génjeikben van, akkor nem állíthatod azt sem, hogy mindent megkapnak. Magyarországon a szegények legnagyobb hányadát a cigány lakosság teszi ki. Innentől szemforgatóan cinikus kijelentés az amit a lehetőségeikről írtál."
Vagy egyik sem. Nem csak cigányok bűnöznek kishazánkban.
Az ingyenes tanulási lehetőség adott nekik is. Az első diploma is ingyenes. Ha rászoruló, akkor még a tankönyvek árának egy részét is kompenzálják számukra. Amint van egy végzettsége, vagy diplomája, máris megnő az esélye a jó munkahely megszerzésére.
A falvakban kicsit bonyolultabb a helyzet, de onnan is ki lehet szakadni, láttam rá példát.
"Azt írod, hogy agyilag és felelősségérzetileg fel kell zárkózniuk a magyarokhoz, de tagadod, hogy ebből az következik, hogy agyilag és felelősségérzetileg alacsonyabbrendűnek tartanád őket. Hát kivel szórakozol te itten ? Nem játszanál inkább otthon a sajátodéval ?"
Érdekes elképzelésed van az 'alacsonyabbrendűség' fogalmáról. A te gondolatmeneted szerint, pl., aki nem tud írni, az alacsonyabbrendű. No comment.
A felzárkózás az említett témakörökben nem adottság, hanem egy tanulási folyamat része. Azt kell megmutatni, hogy milyen folyamatok, összefüggések érvényesülnek az életben; mely utakon érhetők el a kitűzött célok. Meg kell mutatni, hogy ezeken az utakon érdemes elindulni. Meg kell mutatni a elfogásbeli különbségeket, és azt, hogy ezeket hogyan lehet áthidalni.
Az iskola miatti országos balhé egy iskolát érintett.
"A pedagógusok, főiskolások meg a rendőrök között végzett felmérések szerint ezek bevallottan előítéletesek a cigányokkal szemben. Ezekután ne hazudozzál itten cigány rendőrökről mert körberöhöglek !"
Kérdezted, hogy láttam-e már cigány rendőrt. A válaszom az volt, hogy láttam. Ezt továbbra is tartom. Sőt, cigány orvost is láttam. Meg cigány tanárt is. Ők képesek voltak végigcsinálni a dolgot. A többieknek is menne.
Sőt, láttam máshol is cigányokat dolgozni. Nekik nem büdös a munka, a többieknek miért?
"ez az amit az itt (meg a romániában és szlovákiában) élő magyarokról én is mondok !
Nevezetesen be kéne látniuk, hogy nem magyar földön élnek és akkor minden rendben."
Lehet, hogy már nem Magyarország határain belül élnek. És ők ezt tudják is. De akármelyi országhoz is tartoznak, az a szülőföldjük. Békén kéne hagyni őket, akkor nem lenne semmi gond.
Ne várdd el tőlük, hogy ne beszéljenek magyarul, ne írjanak magyarul, és felejtsék el a gyökereiket!
"Csak annyira örülök, mint ti amikor a zsámolyi romák straszburghoz fordultak, de ezt már megírtam."
Nem úgy néz ki, mintha örülnél. Amellett kéne kardoskodnod, hogy a nemzetközi megfigyelők mihamarabb megérkezzenek a Vajdaságba, nem pedig egyre inkább alapot adni a híreknek...
"Üres balhé, hisztéria az egész. Fiatal beszívott/bedrogozott nyikhajok játszották a pofájukat amíg be nem verték nekik, akkor aztán szaladtak a nemzetközi bíróságra.
A kiüldözött Setét család meg hogy-hogy nem ingyenvillát kapott Békésben."
Én nem így tudom, de ez is egy (igen sajátos) tálalása az eseményeknek.
Ha drogoztak volna, akkor a szerb rendőrség már rég lecsukta volna őket.
Amúgy meg nem ők mentek oda kötekedni...
Ingyenvilla. Nem semmi. Így születnek a legendák...
"Az anyaállam búsásan megfizeti a neki tett szolgálataikat.
vajon hány cigány kap ingyen villát ?
és ha megkapja szétverik-e ?"
Az anyaállam valóban megfizeti a szolgálatokat. A szerb nyikhajokat pl. óvja még a széltől is. Vajon mennyi fejpénzt fizetnek odakint a megvert magyarokért?
Nyugodj meg, a rászoruló romák kapnak ingyenlakást. Ha van.
Régen jobban kaptak, de akkor több lakás is épült. A panelekben felszedett parketta, a csontig lecsupaszított lakás után meg mentek igényelni a következőt...
Ha nem állítod azt, hogy a génjeikben van, akkor nem állíthatod azt sem, hogy mindent megkapnak. Magyarországon a szegények legnagyobb hányadát a cigány lakosság teszi ki. Innentől szemforgatóan cinikus kijelentés az amit a lehetőségeikről írtál.
Azt írod, hogy agyilag és felelősségérzetileg fel kell zárkózniuk a magyarokhoz, de tagadod, hogy ebből az következik, hogy agyilag és felelősségérzetileg alacsonyabbrendűnek tartanád őket. Hát kivel szórakozol te itten ? Nem játszanál inkább otthon a sajátodéval ?
Azt állítod, hogy a roma iskolások együtt tanulnak a magyarokkal, holott országos balhé volt a saját hazádban az elkülönítésük miatt.
A pedagógusok, főiskolások meg a rendőrök között végzett felmérések szerint ezek bevallottan előítéletesek a cigányokkal szemben. Ezekután ne hazudozzál itten cigány rendőrökről mert körberöhöglek !
"Be kell látniuk, hogy bizonyos dolgokon változtatniuk kell, mentalitásban, felfogásban. "
ez az amit az itt (meg a romániában és szlovákiában) élő magyarokról én is mondok !
Nevezetesen be kéne látniuk, hogy nem magyar földön élnek és akkor minden rendben.
Pl., hogy a munkahely megszerzésének a tanulás az alapja.
Na egy újabb szemfogató, cinikus megjegyzés - lásd a bizonyított előítéletek és gyakorlat a magyarok széles rétegeiben. (munkavállalás, rendőrség, iskola stb.)
"Azt a roma családot, akinek a házát lenyomták, nem szerették a faluban. És nem azért, mert romák voltak..."
Nem is odavalósiak voltak. Nem ismerhették őket !
"Tulajdonképpen örülnöd kéne annak, hogy a nemzetközi bírósághoz fordultak, hiszen ezzel a szerbek egy csapásra tisztázhatják magukat. Te mégis inkább mocskolódsz. Lehet, hogy mégsincs rendben minden a Vajdaságban?"
Csak annyira örülök, mint ti amikor a zsámolyi romák straszburghoz fordultak, de ezt már megírtam.
Üres balhé, hisztéria az egész. Fiatal beszívott/bedrogozott nyikhajok játszották a pofájukat amíg be nem verték nekik, akkor aztán szaladtak a nemzetközi bíróságra.
A kiüldözött Setét család meg hogy-hogy nem ingyenvillát kapott Békésben.
Az anyaállam búsásan megfizeti a neki tett szolgálataikat.
Az egyetemi, főiskolai diplomához itt nyelvvizsga kell. Nem fogod kitalálni, hogy melyik nyelv tartozik bele az elfogadottak közé a többi slágernyelv mellett.
Cigány rendőrt láttam.
Árja kisiskolásokat még nem láttam.
Épp ma olvastam egy konkrét suliról, ahol többségében romák tanulnak. A magyarokat pedig nem különítették el, hanem elosztották az osztályokban.
Azt a roma családot, akinek a házát lenyomták, nem szerették a faluban. És nem azért, mert romák voltak...
A meccseken zsidóznak is, meg köcsögöznek, meg egyebeket is egymás fejéhez vágnak az ultrák. Nézz szét külföldön, ugyanez van.
"Na látod ez a fasizmus !
hogy most még alsóbbrendűek agyilag és "felelősségérzetileg", akármi is legyen az.
Talán az itteni magyaroknak is fel kéne zárkózni agyilag és "felelősségérzetileg" ahhoz, hogy egy szombati diszkós balhé után ne kezdjenek etnikai húrokat pengetni, mert az visszaüt."
Agyilag és felelősségérzetileg sem alsóbbrendűek, ilyet nem is írtam. Egyszerűen más az életformájuk, a szokásaik. Be kell látniuk, hogy bizonyos dolgokon változtatniuk kell, mentalitásban, felfogásban. Pl., hogy a munkahely megszerzésének a tanulás az alapja.
A diszkós balhé nem egyedi eset volt. Ha az lett volna, nem lenne még mindíg napirenden az ügy.
Vajon hány esetet titkoltak el a már kiderülteken kívül? Egy független vizsgálat erre is fényt deríthet. Tulajdonképpen örülnöd kéne annak, hogy a nemzetközi bírósághoz fordultak, hiszen ezzel a szerbek egy csapásra tisztázhatják magukat. Te mégis inkább mocskolódsz. Lehet, hogy mégsincs rendben minden a Vajdaságban?
"Itthon a romák megkapnak minden segítséget ahhoz, hogy jobb körülmények között éljenek. Azt azonban nekik is akarniuk kell..."
hahahahahahahahaha
Mindet megkapnak mi ?
Mert olyan könnyen találnak munkát a privát mint az állami szektorban.
Mert nem kényszerülnek megélhetési bűnözésre mi ?
vagy azt mondod a bűnözés a génjeikben van ? akkor már ki beszél itt fasizmusról ?????
Láttál te már cigány rendőrt ?
Nem magyarországon volt-e, hogy elkülönítik a cigány kisiskolásokat az árja ,magyar kisikolásoktól ?
és mindezt a bíróság jóvá is hagyja ?
nem magyarországo volt-e, hogy inkább lerombolták a falusi házat, csak a cigányok (akik megvették) ne költözhessenek bele ????
és még ti beszéltek befogadó, vendégszerető népségről ?
akkor biztosan magyarországon nem cigányoznak meccseken, nem is szoktak cigányokat verni az utcán, ugye ?
"Ha egy nemzedékük képes lesz kicsit agyilag, felelősségérzetileg felzárkózni, semmi probléma nem lesz."
Na látod ez a fasizmus !
hogy most még alsóbbrendűek agyilag és "felelősségérzetileg", akármi is legyen az.
Talán az itteni magyaroknak is fel kéne zárkózni agyilag és "felelősségérzetileg" ahhoz, hogy egy szombati diszkós balhé után ne kezdjenek etnikai húrokat pengetni, mert az visszaüt.
Azok a dzsipók nem azért mentek el, mert életveszélyes fenyegetést kaptak, vagy mert hülyére verték őket.
Itthon a romák megkapnak minden segítséget ahhoz, hogy jobb körülmények között éljenek. Azt azonban nekik is akarniuk kell... Ha egy nemzedékük képes lesz kicsit agyilag, felelősségérzetileg felzárkózni, semmi probléma nem lesz.
Nem kell a magyarok összeférhetetlensége miatt rinyálni, ha nem tetszik - el lehet húzni a búsba. Már ugye oda, ahol egyáltalán megtűrik a balkáni torokmetsző szerb meg román bagázst.
Ha nem etnikai alapon intéztek el magyarokat a Vajdaságban, akkor azt a független vizsgálat kideríti. Ha igen, azt is. Aztán döntenek, hogy mi legyen.
Kulturáltéknál ez már csak így megy...
Gondolom az fáj, hogy most már nem irthatod a neked nem tetsző nemzetiségeket a hozzátok csatolt területeken. Sz@r ügy. Azért csak tisztogasd azt a Kalasnyikovot serényen, az biztosan megnyugtat...
''Ez így van, és csupán annyit bizonyít, hogy ugyanolyan nemzet vagyunk, mint a többi. Nekünk is épp annyira van jogunk nacionalistának lenni és épp annyira van jogunk a nemzeti egységhez és ősi földjeinkhez, mint bárki másnak.''
csakhogy ti itt vagytok nacionalisták, idegen földön.
Azt meg ki mondja meg, hogy mi a magyarok ősi földje, te ?
Inkább én megmondom.
takarodjatok az ural mögé, ott van a ti ősi földetek.
Jópofa, hogy budapestről magyarázzák ide mi a demokrácia !
Otthon nézzél körül, úgy tudom a parlamentetek a saját szabályai szerint is alkotmányos mulasztásban van, hogy 15 éve nem tette lehetővé a nemzeti kisebbségek parlamenti képviseletét és ezt még az EUban is felrótták.
Azt persze nem vertétek nagydobra mi ?
magyarországon is büdös a helyzet, tele vagytok xenofóbokkal
látod ez is tökéletesen tükrözi azt az összeférhetetlen magyar mentalitást, amit szóvá tettem.
Egyszerűen nem számít, hogy ki, hogyan került oda ahol van. Az számít ami ma van, azzal a helyzettel kell együtt élni.
A magyar kisebbségek nem hajlandók nem képesek integrálódni annak az ország rendjébe ahol laknak. Diverzánsok és erre Budapestről bíztatják őket (lásd még a topiccím).
Ettől fogva csak a viszáyt szítják minden ország nacionalistáiban, előtérbe tolva olyan alakokat, mint Seselj, Funar meg Meciar. És közben otthon is politikai tőkét kovácsolnak maguknak.
Ha valami kézrejátszik nekik akkor az a mostani vajdasági balhék, amelyekkel otthon is, Brüsszelben is nagy vehemenciával keverhetik a fekáliát.
"Az is álságos, hogy vendégszerető befogadó nép, amikor Magyarországon napi szinten dúl a xenofóbia. Az egyik párt románok tömegeinek bevándorlásával riogat és nyer választást, a másik pedig politikai brigantikat küld a szomszédaiba, hogy a baszk, az ír meg a korzikai terrorcselekményekre bíztasson, de nem különb a helyzet a köznapi ember szintjén, ahol rendszeres a cigányozás, románozás, zsidózás, arabozás, dígózás."
Ez így van, és csupán annyit bizonyít, hogy ugyanolyan nemzet vagyunk, mint a többi. Nekünk is épp annyira van jogunk nacionalistának lenni és épp annyira van jogunk a nemzeti egységhez és ősi földjeinkhez, mint bárki másnak. A szerb, a szlovák és a román nekünk ellenség...
Mielőtt túl mélyre szippantanád a lovon való fordított ülésből származó szagokat, a Délvidékre nem a magyarok mentek tömegestül, hanem a szerbek, akiket máshol nem tűrtek meg se' a horvátok, se' a bosnyákok, se' az albánok.
a közép-európai/balkán tele van az egymásokkal szembeni atrocitásokkal (újabban a magyarok nagyon megkedvelték ezt a szót), amelyből mindegyik nép úgy gondolja, hogy feljogostja, vagy felmenti a sajátjai által elkövetett rémtettekre.
Az is álságos, hogy vendégszerető befogadó nép, amikor Magyarországon napi szinten dúl a xenofóbia. Az egyik párt románok tömegeinek bevándorlásával riogat és nyer választást, a másik pedig politikai brigantikat küld a szomszédaiba, hogy a baszk, az ír meg a korzikai terrorcselekményekre bíztasson, de nem különb a helyzet a köznapi ember szintjén, ahol rendszeres a cigányozás, románozás, zsidózás, arabozás, dígózás.
Nincsenek cigány rendőrök, az Ajax, a Milwall meccsein a "vendégszerető" magyarok majmokat imitáló huhogással köszöntik a színesbőrű játékosokat, amikor ez felzúdulást kelt Európaszerte, akkor az a magyaroknak hisztéria, amikor véreik keverednek diszkóverekedésbe az már etnikai atrocitás. Mit szólnátok ha a holand vagy az miniszterelnök Magyarországra utazna, hogy kikérje magának a fradi szurkolók rasszizmusát ? Fel lennétek háborodva ! Pedig Németh Zsolt és Mádl ugyanezt tette itten !!!!!
Eközben mindegyik országban a magyar kisebbség valóságos etnikai gócpont, mert nem tudnak, nem akarnak beilleszkedni a hazájukba.
Pedig ezek az országok mind-mind egyenként ma többet biztosítanak nekik, van etnikai alapon szerveződő magyar párt Szlovákiában, van Romániában és van Szerbiában is, miközben Magyarországon 1990 óta nem bírt megszületni az a törvénymódosítás, amely lehetővé tenné, hogy nemzeti kisebbségek képviselőket juttassanak a parlamentbe és amennyire én tudom ez rekorder alkotmányos késedelem abban a "befogadó" országban !!!!!
Szerinted 1945-ben is kiprovokálták a szerbeket amikor Tito népfelszabaditó partizánjai magyar falvakból (CSUROR ÉS ZSABJA) hurcolták el a lakosságot kocentrációs táborba.Tudnék neked még élő embert mutatni aki gyerekként ezt átélte.Olvasd el Matuska Márton A megtorlás napjai cimű könyvét.Ezek mind jómódú magyar földművesek voltak.Helyettük lettek betelepítve szerbek akiket valahol a hegyekben fogdostak össze és beraktak a jóba.Akkor ennek a nyugat szemet hunyt az oroszok meg biztatták őket.
A vajdasági magyaroknak az a szerencséjük hogy nem primitívek mint a koszovói albánok különben már itt is vér folyna.
Én is kisebbségként nőtem fel Vajdaságban abban az időben amikor még béke volt.
Engem nem vert meg egy szerb sem de magyarul csak tiz osztályt járhattam.Szakközépiskolában az osztályomban 14 szerb volt és 16 magyar.A tanáraim mind magyarok voltak de szerbül kelett oktatniuk.De minket magyarokat ez sem zavart.Az iskola elvégzése után a szerbek előbb tudtak elhelyezkedni és jobb munkahelyet kaptak.Ez sem zavart bennünket vagy zavart benünnket de halgattunk. De azt már
megértem hogy az kicsit szar a magyaroknak hogy nemzetiségük miatt verik össze őket és hogy ez zavarja őket.
"azért annyit tudok a magyar állapotokról, hogy állandóan balhéznak a kisebbségeikkel."
Konkretan mire gondolsz? Itt konfliktus csak ciganyok es nem ciganyok kozott fordul neha elo, de nem sulyos, mint mondjuk a szerbeknel, akik allandoan oldosik a kisebbsegeiket.
"vagy azt akarod elhitetni, hogy arrafelé nincsen bozgorozás, románozás, zsidózás, cigányozás ?"
Bozgorozni a romanok szoktak az erdelyi magyarokat... Romanozas, zsidozas es ciganyozas nem fordul leo tobbet, mint barmely mas europai orszagban.
"Méghgy befogadó nép ?!
röhögnöm kell."
Miert, szerinted miert tudjak kevesen a kisebbsegek kozul a masik nyelvuket? Azert, mert olyna merteku szabadsaguk volt, hogy teljesen raalltak az asszimilacio utjara.
"Nem a viccből indulok ki hanem abból a tényből, hogy az egész kárpátmedence a magyarok visítozásától visszhangzik."
Talan mert Szlovakiaban azert huzak torzra a megyehatarokat, hogy a magyar nehogy tobbsegben elgyenek vhol. Talan azert, mert Romaniaban egy szobrot nem engednek onalloan felallitatni allami szinten(!), mert a magyarokra emlekeztet a szobor. Talan mert Szerbiaban a magyarsaguk miatt verik a magyarokat. Egyebkent is, a magyarok termeszetes szallashelye a Karpat-medence. Joguk van visitozni a sajat otthonukban.
"Európa egyik legkisebb népe még mindig nagyhatalmi álmokat kerget a lelkében."
Europai szinten kozepes meretu orszag vagyunk. Nagyhatalmi almaink meg nincsennek.
"úgy érted, hogy mindenki más hibás, csak ők nem ?"
Igen.
"kicsit fura lenne."
Miert? Az is furcsa, hogy Magyarorszagon integralodtak a tarsadalomba a legjobban a nem magyarok (nemetek, zsidok, ciganyok stb) az evszazadok soran? Vagy az is furcsa, hogy nalunk volt legelsonek vallasszabadsag es noi szavazas? Vagy az, hogy amig Magyarorszagohoz tartozot a Karpat-medence, addig itt a korat megelozo kisebbsegi torvenyek voltak? Vagy az, hogy nem volt meg fegyveres ellenallas a magyarlakta teruleteken az elnyomas miatt, mert senki sem akarta? Furcsa, hogy ennyire elfogado nep a magyar?
"Ha valamelyik társulat mindenhol balhézik, akkor joggal merül fel a kédés, hogy talán bennük van a hiba."
Hat epp ez az. Jelenleg a szerbek balheznak, mert nemzeti alapon verik az embereket. Tehat bennuk van a hiba.
"Ismered a német autópályás viccet ?"
Gyanitom a "mindenki szembe jon, csak en megyek jo iranyba"-ra gondolsz. Nos, nem egy viccbol kell kiindulni a vlaosag megiteleseben.