1. Szerintem nálunk a miniszterelnök korlátlan felelősséggel bír, szinte azonos a kormányával. Teljesen mindegy, Viktor hogyan fogalmazott, a lényeg azonos. Nekem akkor nagyon tetszett, de megváltozott.
A fideszmagyar még azelőtt volt, hogy a másik topicban letorkoltál, úgyhogy lehet, hogy nem használom ezután.
2. Magyar Bálint esete Horn Gyulával valóban ugyanaz, én nem is mondtam, hogy nem. Szerintem ő sem volt teljesen konzekvens.
3. Mondjuk lapuljon hátul, vagy sunnyogjon csendben.
"1. Orbán Viktor 1992-ben azt mondta a parlamentben, hogy Antall József hazudott, majd példaképének nevezte, amikor megváltozott és megalapította 'fideszmagyart'. Azt hittem, ez mindenki előtt világos."
a) Én úgy emlékszem, OV valami olyasmit mondott: a kormány hazudik (persze, lehet, tévedek).
b) Nem bánom, fideszmagyarozzál, ha ez Neked örömöt szerez. :-(
"2. A koalíciót természetesen az Orbán-Torgyán duóra értettem, akik kart karba öltve küzdenek, miután a fidesz összes létező módon azt nyomta a választók fejébe, hogy Torgyán nem."
Ez a szálka és a gerenda tipikus esete (lásd Magyar Bálint esetét Horn Gyulával). Tényleg, ez még mindig (1998.03.19) OK Neked?
"3. Az a furcsa, ha a KISZ titkár a templomban ül az első sorban. Nem ezt írtam?"
Én meg azt kérdeztem, mi abban a furcsa, ha a KISz titkár az első sorban ül? Hát hol az ég haragjában üljön?!
Ennek nézz utána. a magyar államadósság 80 előtt gyakorlatilag nulla volt. utána szökött fel 20 milliárd dollár körülire. Aztán 94-ig tovább nőtt, most újra csökkenőben van. Azt is világosan leírtam, hogy a benzin ma kb. 40-50 forint, a többi adó. Nem azért volt 3 forint, mert külföldi hitelből finanszírozták, hanem azért, mert nem volt rajta annyi adó, ÁFA, BÉFA, stb.
1. Orbán Viktor 1992-ben azt mondta a parlamentben, hogy Antall József hazudott, majd példaképének nevezte, amikor megváltozott és megalapította 'fideszmagyart'. Azt hittem, ez mindenki előtt világos.
2. A koalíciót természetesen az Orbán-Torgyán duóra értettem, akik kart karba öltve küzdenek, miután a fidesz összes létező módon azt nyomta a választók fejébe, hogy Torgyán nem.
3. Az a furcsa, ha a KISZ titkár a templomban ül az első sorban. Nem ezt írtam?
Na, emberek! Ennek szerintem semmi értelme. Mindkét oldalon voltak olyanok, akik felemelték a szavukat a rendszer ellen. És Tőkéczky hiába pampog: nem voltak besúgók, egyszerűen csak a lelkiismeretük diktálta a cselekedeteiket.
Jégtörő meg Lajos bácsi hadd fortyogjon a saját levében. Ők voltak a hallgatag többség, akik 89-ben jöttek rá, hogy nem a Magyar Ifjúság a világ szeme.
Felesleges ez a méricskélés, hogy a jobboldalon, vagy a liberálisok között volt több ellenzéki.
Én sem szeretem, ha partizán érdemekre hivatkozik bárki is. Ennél már csak az undorítóbb, ha olyan érdemekre apellál, amivel nem nem rendelkezik. Vagy, ha egy politikusról besúgóként beszélnek, mert ki más, ha nem az, aki benne volt...
(Sztálini elv: Aki új bolsevik, az eddig miért nem volt az, aki meg régi, az meg besúgó, azért nem bukott le. Csak az a jóelvtárs, aki kussolt - és ha lehet, folytassa ezt lelkesen ma is.)
Ez miért nem háborít fel, kedves Dekóder?
Tényekről beszélünk, nem f@sza gyerekekről.
Tény, hogy a Fidesz volt az első magyar politikai szervezet (de facto: párt). És elég vagányak és felkészültek voltak. És "benne voltak".
Esetleg a (bármikori) MDF-ből, FKgP-ből, KDNP-ből, horribile dictu: MIÉP-ből... Folytasd légyszíves, mert őszintén kíváncsi vagyok!
Bocsi, de elfelejtettem: javaslom a hetvenes évek elhagyását, mert akkor valójában a maoizmus volt divatban, ahonnan egyenesen levezethető a mai elvhűség.
Kik akrják átírni a történelmet? Kik konzekvensek eredeti nézeteikhez?
Nem szimpátia kérdése, de akkor részt vettek a megmozdulásokban is (én személyesen is emlékszem rájuk): pl. Csurka István, Für Lajos, Roszik Gábor, Furmann Imre, egy rakás Fideszes.
Gondolom most azt fogod kérni, hogy akkor soroljak neveket a 7O-es évekből. Vigyázz, lassan eljutunk 56-ig.
A Demszky az egy mázlista. Nyugodtan alhat amíg Ti itt boldogan fikázzátok egymást..:-) Legalább valami jó kis pletykát megtudhattunk volna....Mondjuk hogy elköltözött otthonról, vagy mittudomén..
Az emlékezetes erdélyi tüntetésen, ha jól emlékszem, a jegyzéket Katona Tamás próbálta átadni a román nagykövetnek. Most hirtelen csak ez jutott eszembe. Jól emlékszem?