A sajtó -akármilyen erőszakos, tanulatlan, agresszív stb.- többek között arra van kitalálva, hogy NE HAGYJA, hogy a hatalom-urak azt csináljanak, amit akarnak...
(Lásd: Szabadsajtó út:))
Ha valamit kitereget, a FELELŐS személynek kötelessége reagálni és konzekvenciákat vonni.. A felelős személy jelen esetben: a miniszterelnök!
A Józsi szerintem tipikus példája annak, hogy az ember személyiségére mennyire káros lehet a hatalom. Újpesti bírósági ismeroseim mesélik, hogy még az átkosban mikor arrafelé ügyvédkedett, a bírók imádták. Szerény volt, csöndes, nem fingatta az ügyfeleket, virágot vitt a bírónok névnapjára, stb...
És lám, mivé lett.
Rá tipikusan illik az a mondás, hogy: "kis embernek nagy hatalom, ebbol lesz a bonyodalom".
Nézzük meg egy kicsit alaposabban ezt az ügyet. Gansperger elnök úr (ÁPV Rt.) azt nyilatkozta, hogy az ÁPV Rt-nek ennyit megér, hogy a kormány teljes mellszélességgel álljon a MALÉV megsegítése mögé.
A kijelentésbol az következik, hogy Torgyán a pozíció menyének való juttatását elore kérte, cserébe a "támogatásért".
Ez elég olcsó kívánság volt, hiszen havi bruttó 100-200 ezerbe kerül csak (+járulékok), meg abba, hogy a világ fintorogva csóválja a fejét, mondván, hosszú még az út a Balkánról az EU-ba.
Jellemzo azonban az is, hogy Gansperger (nyilván Orbán tudtával és jóváhagyásával) minden további nélkül lecsengette a kért aprópénzt. Ez egyszeru politika. A MALÉV támogatásnak most ez az ára.
A cél szentesíti az eszközt, mondhatnátok, amire én meg azt mondom, mintha már olvastam volna ezt egy mélynövésu diktátortól, és utána jött a sötétség...
Igaz, nyilván az elôzô kormány(ok) idején is jócskán fordultak elô ilyen esetek.
Ami miatt felmegy a pumpa, az az arcpirító és gátlástalan nyíltság, ahogy a pofánkba röhögve csinálják ezt, büszkén a tetteikre, és mindenfajta érvekkel támogatott indoklás nélkül.
És nem a torgyánmenyét az elsô ilyen esete a kormánynak. Ez az új, "polgári" stílusú politizálás... ezt akarta az ország, nem? Megszavazták...
És van pofája ennek a zsírbohócnak "suksükölni" amikor ô John Major nevét harmadik próbálkozásra sem tudta helyesen kiejteni, valamint láthatóan kicsinyes bosszúvágytól vezérelve rendkívül primitív, óvodás szintű sértéseket vagdosott az - általam egyébként nem túl kedvelt - újságírók, riporterek fejéhez, majd önelégült, amolyan "na, ezt jól megadtam nekik..." mosollyal távozott. És így is hitte...
Ez az ember beteg, szerintem pszichológiai eset...
Elhiszem azoknak akik azt mondják, hogy az előző ciklus alatt is voltak hasonló esetek, de ez szerintem nem védi Józsi bátyánkat.
Szerintem aki ennyire kultúrálatlanul, arcátlanul, bután és már elnézést de bunkó módon nyilatkozik erről az egészről, az nem való egy miniszteri székbe. Nem emlékszem, hogy az előző kormány bármelyik minisztere, így mert volna nyilatkozni a sajtónak. Például a lentebb említett Baja Ferencet én sose láttam habzó szájjal beszélni úgy, hogy közben majd széttépte a kérdezni merő riportert.
És nagyon félő, hogy szerintem ez a "dagadt ügyvéd" meg van győződve arról, hogy mindenki aki ezt a húzást nem tartja helyesnek és tisztességesnek az csak egy szoclib lehet, aki egy hülye, aki a 8 osztályt is 6 elsővel és kettő másodikkal végezte.
Hát ha így van akkor én egy szoclib vagyok!
(Bár a 8 osztályt hála istennek nem a fent leírt módon végeztem el.)
Árpi!
Abból indultam ki, hogy mindenkinek lehet jó ötlete, amelyet még nem próbálhatott ki. Ezek azonban úgy viselkednek, mint a "munkásmozgalom régi harcosa".
Másrészt pedig lehet, hogy jobban járnánk, ha elfogadnánk hogy a politikusok a pereputtyuknak zsíros állásokat nyomatnak (szerintem a Trixinek is biztos ki van kötve, hogy ha hamarabb kéne távoznia, jár néhány tízmilliócska). Szóval áthidaló megoldásként azt javaslom, hogy minden kormánytag kapjon jogot 20 rokon nagy fizetéssel való ellátására, azzal a kikötéssel, hogy nem dolgozhatnak, amíg a papa miniszter. Így maradna hely a hozzáértőknek a szükséges helyeken, a káposzta is jóllakna, meg a kecske is megmaradna (mer' az úgyis megmarad a posztján).
A tavaszi kampányban úgy vélekedtem, hogy nem hiszek az ifjú polgárok csapatának, de, ha meg tudják valósítani, kész leszek megkövetni őket. Ma már látom, hogy nem kell revidiálni az álláspontomat. A legnagyobb problémát abban látom, hogy OV és csapata ugyanúgy eltapsolja azt a természetes tőkét, amit az eddigi "ártatlansága" jelentett, mint ahogy az Antall MDF megtette ezt az első ciklusban. Négy év múlva aztán kapaszkodhatunk. A sarkon álló lányok között kereshetjük a kicsit prostikat.
Ti tudjátok, hogy mit mondott Lenin az ilyen jellegű tevékenységről?
Azt, hogy bármely írni-olvasni tudó ember el tudja látni őket. És még csak nem is anyatejjel szívták magukba a légügyi technikákat. Legfeljebb vodkával.
Persze, hogy ToJo pofátlanul politizál, hülye lenne nem megtenni bármit. A mi politikai berendezkedésünk (ő is pontosan tudja) ettől többet is elvisel. Nagy összegű fogadásokat mernék kötni, hogy abba sem fog belebukni, hogy az újságírókat ócsárolta. Egyébként nem tudom, hány diploma nélküli újságírót ismertek, én úgy tudom, igen nehéz arrafelé középfokú végzettséggel manapság. Egyébként meg ha a rátermettség mércéje, hogy csak érettségije legyen az embernek, akkor ToJo véleménye találkozik az egyémmel, már ami az ő alkalmasságát illeti...
Egyébként meg a baj az, hogy a nép, az istenadta nép tényleg imádja, ha hülyének nézik. Tudjátok, aki hülye, annak nem kell gondolkodni...
elbéjé,
hát ez a gond, kéne valami interaktívabb beavatkozás a pór nép köréből a dolgokban, meg a politikusok fenntartásába is. Éljen az új alkotmány! :)
Egyébként meg kezd a dolog a liberállal meg az eszdésszel nagyon offtopicba menni. Back to Monnyon le doktor menye!
Ha sok szakszervezet sztrajkolna, csak ra lehetne oket szoritani az ertelmes gondolkodasra, csak nem tudom, kinek lenne jo, ha megbenulna az elet az orszagban.
Nos ami torgyán papa szavazótáborát illeti, tekintve a vidéki parasztok átlagosan magas iq-ját, nem hiszen, hogy megrendülne a bizalmuk apuskájuk irtánt, bármit is csinálna az a barom. A helyi kanászkürtön kívül meg nem is olvasnak mást, úgyhogy a torgyán azt csinál amit akar, akik rá szavaztak ezután is rá fognak. Sajnos ő ezt jól tudja, a többieket meg magasról le.....ja.
A liberalist nem is hasznaljak negativkent. Ez egy uj szokapcsolat, es igy ertelmezik negativan: liberal-bolsevik
(lasd meg: liberalis fergek gyujtoszo)
Erdekes ez a liberal-bolsevik. Sose ertettem, hogy liberalist hogyan lehet negativ jelzokent hasznalni. Szamomra ez olyan, mintha azt vagnak a fejemhez, hogy csinos vagyok.
Torgyán légügyi ügyekben mindig is szakértő volt úgy mint
légből kapott ötletek
légvárak
léggömbhámozás.
Ezekután ünnepélyesen átadjuk neki a
"légügyi menyét" díjat.