Keresés

Részletes keresés

Fandor Creative Commons License 1998.11.10 0 0 73
CooCooFooZoo, ja, akkoriban csinalt felmerest valami amerikai ujsag, amibol az derult ki, hogy Bp-en csinaljak a vilag legrosszabb hamburgeret... hu, de meg voltunk bantva :-)
CooCooFooZoo Creative Commons License 1998.11.10 0 0 72
Körbemenve fordult meg a négyes-hatos a Moszkváson. Valamint ott már elég hamar lehetett "igazi amerikai hamburgert" kapni. Csalamádé volt benne :))) És régen nem piros és modern volt a Fogaskerekű, hanem olyan, mint egy 56-os villamos.
Skorpió Creative Commons License 1998.11.10 0 0 71
Kedves Lord !

URH - 1980.

zimber Creative Commons License 1998.11.10 0 0 70
Cute -
a háznak egyszer egy angol 'néni' szárnyakat rajzolt, úgy vélte ahogy_áll_ott, mint egy angyal........

(csöndben off - kezdek egybemosódni a topicommal.....tisztára úgy érzem, mint mikor a múltkor csak várt az üzenet.....hogy egy napra megint nyitva.....és úgy léptem be az Á-ba, mint fél vagy egész évtizeddel előbb......tényleg nem is tudom, nem csak álmodtam-e...... -on)

lord
most lehallgattam -
....kicsi és jelentéktelen...--- de a gyöngyszem ...?....nekem már a Nap-napon is összemosódott a Kontroll és a Sziámi....

....itt közben csöndben beúszik a Balkán (fu)turist, lassú, ezüst űrhajós ruhában...

......gyűjtöttem én is: "Ahogy bámulod a kirakatot a Váci utcán / nem veszed észre, hogy az életed forog kockán / Ez a város tele van, ez a város tele van / életveszélyes helyekkel, életveszélyes helyekkel...../.....Budapest bármelyik, bármelyik éttermében / megbukhat a hited az élet értelmében....

Cute Creative Commons License 1998.11.10 0 0 69
Valljatok be, hogy hianyzik K.J. és amit adott nekünk. Az alább felsorolt összes dolgot.

Én is elmondhatom? A Dohány utcában még mindig ott düledezik a régi fürdő és a mellette lévő Hotel. Ha ügyesek vagytok, be tudtok mászni és fel a tetőre... Onnan a legszebb a napfelkelte, persze csak ha előtte az Á-ban jártál. Ki is említette a mellette lévő lakókocsis pizzást? Tudod még a jelszót? Azt amitől túl szép lesz a naplfelkelte...
És a Moszkván mindig van büdös melegszendvics ha már nagyon átfáztál...

fuh Creative Commons License 1998.11.09 0 0 68
A Fülzsír / egyetemi menza a Kárpátia udvarban /. Fuh...
zimber Creative Commons License 1998.11.09 0 0 67
Csak közbevetőleg ajánlom: a letűnt szobrok múzeuma Budatétényben. Nagy por/pusztában. A monumentumok között széles üres (sugár :)) utak. Brrrrr. Szürke, hideg napon tiszta ká-európai hangulat......
Egyik kedvenc múzeumom Szentendrén a Tömegközlekedési M. A HÉV vá mellett, vissza Bépest felé. Hajlított tetejű ezüst csíkos csuklósok, az a nevezett felhajtható rácsú tuja. S vannak századelős kocsik: homokfúvott üveggel, berakásos faburkolattal.....
szinuhe Creative Commons License 1998.11.08 0 0 65
Gabor
Igazad lehet, hogy azért szépek Neked amiket írtál(amik eszedbe jutottak) mert akkor voltál fiatal.

--------------------
A mostaniak valószínűleg a Darshan-Toldi mozi-Trafó-Medúza körökre emlékeznek majd és a nagykörúti Három Testvérnél vett hajnali gyrosokra, a TÖMÖTT éjszakai buszokra stb. Vagy a Duna Plaza-Supersonic-Crazy Café vonalra. De azért emlékezni szép. Nem? Nagyon kíváncsi voltam mikor jönnek elő a rossz emlékek. Hát nekem is van egy pár.

A tüntetések, az azokat szétverő rendőrök.
A rendszeres házkutatások némi szamizdat után. A megalázó hatalmi visszaélések. Mert voltak ilyenek meg még ilyenebbek is.
De voltak barátok, jó beszélgetések, királydekkek a hamutartóban egy buli utáni hajnalon, nagy kirándulások és "a vodka 32 Ft". Van aki a jóra emlékszik szívesebben, van aki a rosszra. Szerintem érdemes néhanap megállni és visszagondolni: Milyen volt? Pláne itten a rohanó világban, pénzhajhász, törtetés miegyéb.
Fontos ez a múltba-merengés. Főleg mikor az ember úgy érzi még sokkal kuszább, sokkal elbizonytalanítóbb lett minden, mint valaha.
Igaz is: Régen tényleg tisztábbak, egyértelműbbek voltak a dolgok vagy csak én érzem úgy? Vagy ez már a korral jár?

foti Creative Commons License 1998.11.08 0 0 64
Ekler fánk a Bajcsy útról.
Csoki fagyi a Royál kuckóban.
Citrom roló, Rákóczi túrós, gesztenye püré, dobos torta, Oroszkrém szelet Duf(f?)ek József cukrászmesternél a Váci-Thalmann (ma Fiastyúk) sarkán.
Mézes Mackó a Kígyó utcában (aszpikos májas, diplomata puding, málna turmix, ....

A Dózsa mozival szemben rétesbolt (már említettem korábban)

Margit szigeti Sportuszoda Fiú öltöző jobbra.

Tripolisz angyalföldön - rettegtünk felé menni.

Indián vár a Tahi u. - Göncöl u sarkán. (mára csak a földkupac maradt)

Közlekedési park a Mosoly utca végén a Gyermek téren.

F Creative Commons License 1998.11.08 0 0 63
Tudjátok, én soha nem voltam politikai menekült, egyszerű disszidens vagyok (voltam), de valami nagyon belémvésôdött... 12 éves lehettem (1962), imádtam (imádom) a repülôgépeket, mindent, ami a repüléssel volt (van) összefüggésben. A Vörösmarty térrôl (Dorottya utca) Laci barátommal kimentünk Ferihegyre. Laci hozta magával spéci prizmás MOM távcsövét... A terasz nem volt elég nekünk a gépek bámulásához... Elhatároztuk, hogy közelrôl és ráadásul távcsôvel fogjuk a az IL-14-seket kukkolni. A gyorsforgalmi Vecsés felé menô részén a hangárok oldalán, a drótkerítés mentén csináltuk azt. Zajtalanul egy rajGAZ állt meg mögöttünk, két reptéri ôr betuszkolt bennünket a kocsiba, majd három és fél órán keresztül vallattak bennünket az ôrszobán; hogy "Ki a megbízótok...? Meg: mióta álltok kapcsolatban a SZER-rel?, A CIA-vel, meg a mittudoménmicsodával...?, Meg Edgar Hoover-rel?" Hihetelennek tűnik 36 év után is... Két megszeppent, betojt taknyos, egy prizmás MOM távcsôvel (ami a marconák szerint nem volt tüzérségi [sic!], mert nem volt benne fonálkereszt), vajon milyen kárt tudott volna okozni a Varsói Szerzôdésnek egy polgári repülôtéren? Milyen hadititkot tudtunk vón kifürkészni? Hány oktános a benzin?
Apám jött értünk, az egész visszaúton fürkésztem fáradt arcát. Furcsamód otthon nem volt megtorlás...
Ez egyike a nyomorult emlékeimnek...
F Creative Commons License 1998.11.08 0 0 62
Tudjátok, én soha nem voltam politikai menekült, egyszerű disszidens vagyok (voltam), de valami nagyon belémvésôdött... 12 éves lehettem (1962), imádtam a repülôgépeket, mindent, ami a repüléssel van összefüggésben. A Vörösmarty térrôl Laci barátommal kimentünk Ferihegyre. Laci hozta magával spéci prizmás MOM távcsövét... A terasz nem volt elég nekünk a gépek bámulásához... Elhatároztuk, hogy közelrôl és ráadásul távcsôvel fogjuk a az IL-14-seket kukkolni. A gyorsforgalmi Vecsés felé menô részén a hangárok oldalán, a drótkerítés mentén csináltuk is ezt. Zajtalanul egy rajGAZ állt meg mögöttünk, két reptéri ôr betuszkolt bennünket a kocsiba, majd hérom és félórán keresztül vallattak bennünket az ôrszobán; hogy "Ki a megbízótok...? Meg: mióta álltok kapcsolatban a SZER-rel?, a CIA-vel, meg a mittudoménmicsodával...?, Meg Edgar Hoover-rel?" Hihetelennek tűnik 36 év után is... Két megszeppent, betojt taknyos, egy prizmás MOM távcsôvel (ami a marconák szerint nem volt tüzérségi [sic!], mert nem vol benne fonálkereszt), vajon milyen kárt tudott volna okozni a Varsói Szerzôdésnek egy polgári repülôtéren? Milyen hadititkot tudtunk vón kifürkészni? Hány oktános a benzin?
Apám jött értünk, az egész visszaúton fürkésztem fáradt arcát. Furcsamód otthon nem volt megtorlás...
Ez egyike a nyomorult emlékeimnek...
Styx Creative Commons License 1998.11.07 0 0 61
Ja igen, a Hűvösvölgy is úgy volt a legérdekesebb, ha az 56-os villamos hátsó kocsijának nyitott peronján utaztunk. Utána természetesen az Úttörővasút "nyári" kocsijában kellett folytatni, majd a Libegővel teljessé tenni az élményt.
Styx Creative Commons License 1998.11.07 0 0 60
Budapesten járt a világ legszebb földalattija, szecessziós műtárgyra emlékeztető fakocsijaival (a Deák téren, a Nemzet Gödre melletti aluljáró múzeumban szerencsére van még egy túlélő példény belőlük). Az Állatkert is csak úgy volt érdekes, ha azzal mentünk. Busszal nem ért az egész semmit.
Bölöm Bika Creative Commons License 1998.11.07 0 0 59
Hevvel Bepestre
Egyetemi menza a Vaci u es Kossuth L. u sarkan
Filmmuzeum
Egyetemi Szinpad
Francia kremes a sarki jegbufebol
Nemzeti Muzeum konyvtara
Antivarium a Muzeum koruton
Mezes Macko
Sportuszoda a Szigeten
Palatinusz a zaptojas szagu medencevel
Csaszi
Gellert hullam
Gellert bal
Esti operaeloadas a Szigeten
Evezes kielboattal a Dunan, indulas a Lupa szigetrol
Hatarcsarda – Hatarcsarda palacsinta (!!!)
Setahajo a Dunan
Seta a Duna korzon
Fortuna
Somloi habos galuska
Nemzeti Szinhaz: Tojas, Othello (Besennyei, Szorenyi, Major)
Cyrano (Szabo Sandor)
Moor Mariann
Anna presszo
Grasham
Puskin mozi
Urania mozi
Az uj Erzsebet hid!
Gellert hegy
Huvos volgy
Csilleberc, KFKI
Törölt nick Creative Commons License 1998.11.07 0 0 58
Nem akarom a legöregebb T.Asztalos címet elnyerni. Igy csak arról beszlek amit hallottam ;).

Korai idök:
Kiugrós zászlós index a taxikon
Horthy gyerek lezuhan, bezár az Angolpark
Császárfürdö VÁ
Logás a 44-esen
Elsö ruszki katona
Nyilas pallos (Árpád kard)
Gettó
Lebombázott házak
Lókolbász
Cukor, zsir, hús, szappan jegy
Német játékok
Kupleráj(csak kívülröl)

Késöbb:
Sztalin halála
Gyorsbüfé a Marx téren
Kalef
Homola bré
Anna presszó
Mecsek a Mártírok útján, énekel Hadics László
A Blahában:
Szentiván éjji álom, Puck Mészáros Ági
Per Gint(?) Öze anyó Gobbi, Solveik(?) Töröcsik ( micsoda törékeny kis figura volt)
Bank Bán (ki játszotta Tiborcot?)
Sós Imre öngyikos lesz
Egyetem Étterem befizetet kaja
Hókotrás 8ó/Ft45 késöbb Ft60
Vasas a Pasaréten
Karel Vlach
Rádió Luxemburg
BBC
Szabad Európa
Amerika Hangja
Gallikusz rovata
Izzó strand
Stirölö buzik a Ligetben
Grosics-Buzánszky-Lóránt-Lantos-Bozsik-Zakariás-Budai-Kocsis-Hidegkuty-Puskás-TóthII
Egressy "Motor" a Fradiban
Fradi tribün leszakad
Megnyilik a Metró
Kossuth Híd
Magit híd a Dunában
Megnyilik az Erzsébet híd
Óriás bálna a Liget sarkán
Bush Cirkusz
Az elsö hot dog a fehérvári Stop Csárdában volt a régi Balatoni úton
Megnyílik a füredi kemping
Moszkvics, Zaporozsec, Pobjeda, Warsawa, Volga, Zis
Hruscsov, Brezsnyev
Rocsók a Dunán
Magyar Flotta
Zsuga a Várkert Kioszk-ban
Elsö út Bécsbe ( az egész cég búcsúztat a "Vinervalcernél") (akkor még visszamentem)
Aknazár
Na ennyi elég mára....
Szóval csak mesélték

Mr Spock Creative Commons License 1998.11.07 0 0 57
Egyetemi Szinpad
Omega, Illes, Metro
Beke Presszo, ahol 6 evet tanultam orvosegyetemi vizsgaimra (es neha utovizsgaimra).
Szemben a Nyugat Etterem, solet ejjel haromkor.
Urania Bolt es az Ezermester egy sarokkal odebb.
Gozmozdonyos vonat Balatonra. Ultem a lepcson es elveztem a budos fustos levegot.
A csinos Pesti lanyok, akik a jokepu Pesti fiukat szerettek, nem engem.
Moziberlet nyarra.
Rohanni a hatos villamos utan. Felugrani. Leugrani. Neha logni.

Amikor bevezettek a 9 szamjegyes, lyukasztando villamosjegyeket, en kiszamitottam hogy maximum 120 kombinacio van. Osszegyujtottem. Amikor felszalltam, csak egy ujsagpapirszeletet lukasztottam.
Megvolt a kombinacio. Jott az elenor, csak kihuztam a gyujtemenybol a megfelelo jegyet (nem elotte). Evekig egy fillert sem fizettem a villamosert. Kinek jutott ez meg eszebe?

Atszallojegy.
Az Orkeny Egyperces Novella az atszallojegyrol (ami a hatara volt nyomtatva)
Atmenni a haverhoz, akiknek mar volt TV-juk.
Az egesz szomszedsag ott ult.
Gombfoci
-------------------------------------------
De mindezek, es az osszes tobbi amit masok irtak le, nem azert szep emlekek mert szepek voltak, hanem azert, mert mi voltunk fiatalok.

Gabor

bizalom Creative Commons License 1998.11.07 0 0 56
Viszont a legusztustalanabb az az volt mikor a palatinuszon vizes hajjal zsiros sult kolbaszt ettem mezitlab.
Aztan meg szunyogokat majszoltam smarolas kozben a margitszigeti szabadteri moziban.
Az nem vot olyan gusztustalan.
Ja meg a vattacukor,annal borzzallmassabbatt?
Szecsenyi melegvize es szunaja utan egy
korsoval a cirkusz melletti kocsmaban?
Na es a kakao automata a Batthanyi teren?
(jol irtam?)
Eszterhazi szelet!!
A telefonalas mindig az agyamra ment.
Mindig szidtam azokat akik szetvertek a telefont de mikor a hatodik nyelte el a belasomat en is szetvertem egyet.
Voros csillag meg a Corvin elott a jegyuzerek
tobzodva kerestek halalra magukat.
Hogy lehetett az a kommunistaknal?
Lehet hogy leadtak a let a mozi igazgatojanak?
Viragot vegyenek,szotyit tokmagot tessek!!!

F Creative Commons License 1998.11.07 0 0 55
Én újpesti vagyok, nagy élmény volt "be"menni Pestre a 20-as busszal, vagy a 43-sal (utáltam a pótkocsis buszokat).
Újpest is baró jó volt:
-a piac,
-a Trombitás téri utcabálok és a dinnyék: besegítettünk leszedni a teherautókról és dinnyével fizettek;
-a bömböldében beverni egy jó szalontüdôt
-a sülttök árus a triciklijével
-a 8-as villamos a megyeri temetôhöz
-a Dunaátúszások (titokban)
-a Tungsram strand, ahol a legjobb focisták lábtengóztak, pirított máj, pacalpörkölt ugyanott zárórakor...
-a világ legjobb fagyija Kornidesznél -kocsispáholy 2 Ft-ért a Fény moziban 2x2 néha öt Zenthe Ferivel és Ferrári Vilcsivel -a már említett Spencer Davis Group koncert a Kisstadionban, tömeg a Thököly úton, lovasrendôrök...
-margitszigeti séták csodálni a külföldi kocsikat a Grand Hotel autóparkolójában
-a szétlôtt Vár, az régi Erzsébet híd szomorú pillérjei
-Kossuth híd! Az az otromba vasszerkezet
-"Egy pohár és egy pikoló a gyereknek..." így kérte apám a vasútállomáson a "restiben", amikor a gôzmozdonyokat néztük
-Märklin álombolt a Váci utcában
-éget nem érô Karácsony elôtti gyaloglások a Rákóczi úton az orrcseppentô hidegben
lord Creative Commons License 1998.11.06 0 0 52
És napköziben volt néha egy piskótakocka csokival leöntve. Na az szerintem betonból volt.

Fandor
A kiflik (de jó szó) igazi kenyértésztából voltak és szét lehetett őket göngyölni. :)

zimber
Eddát nem tudom, de talán majd valaki más...

/Tudja valaki hogy' nézett ki a Nyugati(Marx) tér amikor még nem volt ott a Skála és az összenemérő-felüljáró? Én nem emlékszem

egylány
A Felvonulás téren az Élmunkás dinamikus szobra volt és nekem is hiányzik. Most valami tábla virít egy rég elbontott templomról.

zimber
Gyöngyszem jön! :)

"ez a város prostituál
gyűlölöm, mikor kielégít"

Na ez vajon honnan van?

Fandor Creative Commons License 1998.11.06 0 0 51
"Tukor" hideg bufe a Koruton (talan Visegradi u. sarok?). Jo kis majonezes tojas, svedgomba, frissen sutott igazi zsemlevel, nem ezekkel az adalekanyagokal felpuffasztott vacakokkal. Most asszem vmi szexbar van a bufe helyen. :-(

Kettos rangadok a Nepstadionban: telthazak!!! Es felni sem nagyon kellett hogy az ember belekeveredik valami tomegmeszarlasba, metroszetveresbe. A legnagyobb botrany az volt amikor valami meccsen egy metrofogantyut hajitottak be...

zimber Creative Commons License 1998.11.06 0 0 50
de voltak akkor ilyen szövegmódosítósdik, pl. az EDDA Elhagyom a várost-ban is valami más volt Miskolc helyett?? Na most jól mondom??

De mi is volt az??

zimber Creative Commons License 1998.11.06 0 0 49
lord

várok, várok persze várok ------ előszőr vágyok-ot írtam, de valami nem stimmelt

régen vót na

lord Creative Commons License 1998.11.06 0 0 48
zimber
Szerintem pici és várok az a Kiadó szám, de talán én emlékszem rosszul.

Régen a Pajor /Neurotic/állati nagy bulikat tudott a Fregattban(is) csinálni. Amíg pesti- reppelt és még nem ment el a nyálba. Ő hozta divatba a piros nadrágot.

zimber Creative Commons License 1998.11.06 0 0 47
Dunakavicsot a nyertesnek!!
******* :))

Volt egy másik, aki minden hangszer nélkül ott előzenekarként játszhatott. A szintetizátorból csalta elő a korhangokat. Úgy hítták: TORMA

malacka Creative Commons License 1998.11.06 0 0 46
zimber,

Európa Kiadó.
Erről jut eszembe egy régi koncert a Feneketlen tónál: 2. Műsor, Balkán Tourist, Európa Kiadó. Plusz egy alacsony, fekete ruhás, köpcös figura aki egy dolgot adott elő: csehül Karel Gott(?) Karnevál c. számát. Mindenki dőlt a röhögéstől.

zimber Creative Commons License 1998.11.06 0 0 45
kvíízkérdés

"alattunk morajlik a város / piciny és jelentéktelen / én nem tudom, hogy mire vágyom / de ha meglátom felismerem"

malacka Creative Commons License 1998.11.06 0 0 44
"Ez itt a város,
Vagyunk lakói,
Neve is van: Budapest"

Fuh,

Igen, igen, a Pokol!!! Jó kis hely volt!
És a Vadászkunyhó a piac mőgött? Az non-stop nyitva volt. Hajnali négykor is be lehetett ülni egy kajára. Közben meg ment a videon a CSáknorisz. És mekkora darab volt a csapos!(Azt hiszem, később átment a Schlosserba (2 Kancsó))Ha jól emlékszem a Vadászkunyhóban bezárása elött közvetlenül 20Ft volt a Kőbambi. No és a régi Vidocq? Ott volt-e valaki? Fekete Maci, Diótörő, Ferde Lámpa, Pillangó, Lajostanya? Óbuda mozi? Meg a Kandó kolesszal szemben volt egy puccos pince-drinkbár. Ott is voltam egyszer. (Ott csak egyszer.)

lord Creative Commons License 1998.11.06 0 0 42
CCFZ, zsoltu

És Cseh Tamás énekelt nekünk dohányszemcsékről zakók zsebében.

A Fészek klub is működött és lehetett nyomulni Waszlavikhoz a Szentendrei HÉVvel. Az még megmaradt és a hangja is ugyanolyan.

Azám! A János-hegyi kilátó tetején vörös csillag volt...

Tsaba Creative Commons License 1998.11.06 0 0 41
Jó nektek, én annyi helyen nőttem, hoyg nincs miről nosztalgiázzak :( Wágner úr! Faterem is emlegetett ilyet, csak ő a 27-ből.
ego Creative Commons License 1998.11.06 0 0 40
Amikor én még kissrác voltam, voltak még utcaseprők, akik naponta felsöpörték csendes kis zuglói utcánkat. Ha kitört a nyári zápor, nekiálltam paiprhajókat hajtogatni. Amint elcsendesedett, rohantam ki az utcára és az úttest két szélén, az esőviz elvezető csatornák nyílásai felé rohanó patakocskába tettem hajóimat. Gyönyörű volt.
Manapság ugyanott lakom. Utcaseprők nincsenek. Évente kétszer jön valami seprűgép, ami a mindenhol parkoló kocsiktól persze semmire nem megy. A lefolyók eldugultak, így eső után csak nagy tócsákban áll a mocskos víz. Az én gyerekeim már nem tudják micsoda érzés volt nézni a tajtékzó vizen tovatünő hajócskákat...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!