Sajnos épp nincsen nálam képmentés róla, de szerintem ezt a kérdést lehetne pontosabban feltenni. Fel van írva nálam pár ilyen-olyan kérdés, azok alapján elméletileg a kérdés nagyjából így szól:
'Hány százalékban van annál a labdarúgó csapatnál a labda, amely 10 százalékkal többet birtokolja a labdát ellenfelénél?'
Szerintem ilyesmi lenne a helyesebb:
'Hány százalékban van annál a labdarúgó csapatnál a labda, amely a hosszabbítás nélkülimeccsidő 10 százalékával többet birtokolja a labdát ellenfelénél?'
Másik mondat:
A labdát a meccsidő 55 %-ában birtokló csapat az ellenfelénél 22,22222222 %-kal több ideig birtokolta a labdát.
Van egy kérdés, amely kb úgy szól, hogy ha egy játékban az egyik csapat 10%-kal több ideig birtokolja labdát, mint az ellenfél, akkor a meccs idejének hány százalékában van nála a labda. Erre az elfogadott válasz 55%, ami viszont nem helyes. A kérdés feltevője gondolom abból indult ki, hogy egyforma labdabirtoklás esetén 50-50%-os idők lennének és hát ennél az 55% tényleg 10%-kal több (50*1,1). Csakhogy így 50%+55%=105%-ban birtokolják a labdát, ami hát elég nehézkes, egy 100 perces meccsen nehéz 105 percig játszani a labdával.
A helyes válasz egyébként: egyik csapat 47.62% míg a másik csapat, amelyik többet birtokolja a labdát, az 52,38% időt "labdázik". 1) 47,62*1,1 = 52,38 2) és 52,38%+47,62%=100%
Pl. egy 90 perces meccsen a csapatok 42,85 és 47,15 percig, összesen 90 percig birtokolják a labdát.
Szerintetek jó így?
Ha jól látom a fórum bejegyzéseit, felesleges strapálnom magam a beküldéssel? (Egyébként se' tudtam képernyőmentést csinálni, nem nagyon van arra idő...)
Hihetetlen. Amikor ezt egy éve írtam, sárgultam az irigységtől, milyen jó is a Triviadoron, náluk egy hibajelzés után érdemi és gyors válasz érkezik, udvarias is meg még intézkedik is.
Most már nekünk is milyen jó, nálunk is ugyanaz a csapat dolgozik. Nálunk viszont fejre is állhatsz, akkor se, csakazért se, jusztse nemnemésnem :( Miért nem tud ez itthon így működni?
A kérdés rossz az otthontérképpel kapcsolatban. Ugyanis azt kellene kérdezni, hogy ki fizeti a legtöbb reklámpénzt a honfoglalónak. Ebben az esetben valóban a helyes válasz az lenne, hogy az otthontérkép, amely a legrosszabb, legelavultabb adatbázissal rendelkező ingatlanos cég. Azt hogy az otthontérképen lehet területi bontásban is információkat kapni, nem egyedül erre a cégre vonatkozik. Ismerek minimum tíz másik ilyen ingatlanost. Értem én, hogy a honfoglaló semmi más, mint reklám felület, de azért legalább a kérdés megfogalmazásánál nem kellene adatokkal és tényekkel alá NEM támasztható válaszra várni.
Szerintetek is? Bevallom őszintén, hogy indoklást nem írtam. Nekem olyan esetlenül / idétlenül hangzik az, hogy ,,böjtben''.
Más: múltkor láttam egy ilyet: ,,1. Mátyás király''. Nekem olyan furcsa, hogy valaki pont ezt írja arab számmal. Mondjuk itt sem írtam indoklást (utánanézés nélkül mondjuk nem is tudnék).
Ja hogy már itt is megy az apvót- és lájkvadászat? Már megint lemaradtam egy trendről, nem tudtam, hogy erről szól a fórum :( Szerintem kéne pár cicás gif, az majd megold mindent :P
Ez az oldal halálra van ítélve ( index honfoglaló ) , mióta nem érhető el a játékból . Talán húszan ha vagyunk itt . Magam kedvelem ezt az oldalt sok energiát tettem bele , és hogy odázzam a megszűnést kitaláltam a napi jegyzetet . Ez sokaknak(6) nem tetszett nyilván mert gátolta őket a "normális " fórumozásban . Így úgy döntöttem teret adok nekik . Ja hogy azóta nincs bejegyzés:) Nyilván keresik a kőbaltát és a vésőt .
Már szinte bánom, hogy belekezdtem :) Minél többet nézem ezt a kérdést, annál inkább úgy érzem, még az eredeti is jobb volt. :(
Ott csak a megfogalmazás csúszott el, ha úgy értelmezem, hogy nagyvonalúan jogelődként sajátjuknak fogadja el a kérdésíró a Churchman-céget (az alapult 1728-ban). A mostani kérdés szerint viszont 1728 és 1756 között nyilván a tengerbe hajigálhatták amit termeltek hiszen addig senki sehol nem árulta.. ugyan.
Mennyire szeretjük a hosszú kérdéseket? Lehetne rövidebben vagy hosszabban, a válasz pedig az eredeti 1728: Melyik évben vette kezdetét Angliában a csokoládégyártás? Melyik évben vette kezdetét Angliában a csokoládégyártás a J.S. Fry & Sons elődjének megalapításával? Melyik évben kezdett Angliában csokoládé gyártásába a később J. S. Fry & Sons néven híressé vált cég?
Több helyen veszik úgy, hogy a Fry-történet 1728-ban kezdődött Churchmannel aki rá egy évre megkapta a szabadalmát amivel átlag feletti színvonalat tudott, ez alapozta meg a későbbi Fry sikerét. (Fry's cocoa consisted of oily cocoa flakes and powder in suspension in liquid, and Churchman's drink was clearly superior.) Mindegy, mikor mit csinált Fry, a siker kulcsa az volt, hogy 1761-ben megszerezte a Churchman-céget, jogokat és gépeket. A kérdés, hogy tekinthetjük-e 1728-at a cég alapításának, csak mert felvásárolták Churchmant. Szerintem egy átfogalmazással mint fentebb - talán kikerülhető a dolog. https://books.google.hu/books?id=c8KXsycpP-sC&lpg=PA48&hl=hu&pg=PA48#v=onepage&q&f=false https://books.google.hu/books?id=jwPDCwAAQBAJ&pg=PA19&lpg=PA19&dq=#v=onepage&q&f=false
Az Üdvhadseregről szóló kérdéshez hasonlít picit a történet, ők sem ezen a néven jöttek létre, de mivel egy az egyben jogfolytonosság áll fenn.. talán tényleg célszerűbb lenne megtartani a kérdésben a kezdeteket, az indulás alapjait.