Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

georgbob Creative Commons License 2006.12.01 0 0 4783
Kedves cápaFeri! A castrol gtx magnatec pontosan azt az előírást tudja amit leírtál!!! Én gtx magnatec 10W 40-est vettem bele (5800 Ft volt az olajshop.hu-n,4 liter). Gyárilag a szalon OMV félszintetikussal adta, míg a castrol fullszintetikus!!!
Előzmény: cápaFeri (4782)
cápaFeri Creative Commons License 2006.12.01 0 0 4782

Hasznos lehet:

http://www.olajfutar.hu/gyik.php

Jelenleg -a lacsi könyve szerinti előírások alapján (API SL, ILSAC GF-III)- úgy fest a dolog, hogy Castrolból a Performance A1 5w30 való bele. Ezen hasznos dolgokat tartalmazó link tanulmányozása után számomra az derült ki, hogy elit (mint a lacsim is-  sicc!) kategóriás olajat kíván a gép!!!

Még szerencse, hogy az ára még az elfogadható határon belül van!

Ám legyen! Adjuk meg neki, amit megkíván! :-)) Remélem meghálálja! :-)

cápaFeri Creative Commons License 2006.12.01 0 0 4781

Érdekes, de nekem csak az autómosószivacsom látszik a lacsin, ha mosom. Még kormány-nyöszörgésem sincs. Vagy még nagyon új a gép? Épp holnap lesz fél éves! :-))

Matrica ügy: Ezek a balfék nyomdások már majdnem kidobták a matricáimat, mert azt hitték nem megyek értük! Persze úgy beszéltük meg, hogy hívnak, ha elkészült......Hmmm.

Na erről ennyit! Hétvégén felragasztom, képet majd rakok fel.

Üdv!

Előzmény: BeZe1974 (4779)
Kulimász Creative Commons License 2006.12.01 0 0 4780

Halihó!

Kormány-nyöszörgés témához:

A sokak által emlegetett hibajelenséget a kormányoszlopban lévő "légzsák átvezető" (ha jól emlékszem a pontos nevére) adja. Van amelyik szerviz gariban cseréli, van amelyik csak befújja WD40-nel. A lényeg az, hogy állítólag nincs értelme kicserélni, mert az új alkatrésszel egy idő után ugyanúgy elkezd nyöszörögni. De befújni sincs értelme, mert az is csak pár hétre szünteti meg a zajt. Szóval marad az, hogy együttélünk a nyöszörgéssel ugyanúgy, mint a nagy úton járó váltóval...

BeZe1974 Creative Commons License 2006.12.01 0 0 4779

Sziasztok.

Egy elozo hozzaszolo panaszolta hogy a szivacs kilatszik az ablaknal kozepen, szerintem azt nem kellene bantani az gyarilag olyan minden Lacettin :)

A masik a matricas reklamszerzodesek.

Nos en 3 honapja hasznalom a hirautomat mar igy, es eddig nagyon pozitiv a tapasztalat. Mindig pontosan es kulturaltan fizettek. Ha jol tudom van meg valaki akinek ugyanilyen konstrukcioja van itt a forumon. Egy bokkeno van ez bevallaskoteles jovedelem :) Tehat ha minimalberen van valaki annak tuti megdobja a bevetelet. Dolgozunk az ugyon a konyvelommel mit lehetne csinalni. Amugy ez olyan mint egy alberlet amig nem szolsz az allambacsinak van addig nem biztos tudnak rola.

Nehany autoval kapcsolatos tapasztalat es kerdes:

- 7500 km van benne es eddig lekopogom kivalloan megy. Igazabol 150 folott nehez megfogni a gazpedalt mert onnet meg nagyon menne :)

- A multkor az Azsia centerben az alagsori garazsbol kiallva a hatso jobb kerek felol ilyen ismetlodo surrogo hangot hallottam, nagyon halk de engem zavar. Mint amikor ket elem egesz picit egymashoz er. Nem jottem ra milyen nyomtam padlofeket hatha a fekpofa de nem halgatott el viszont par razos godros ut es elhallgatott. Eddig 2x hallottam ezt a hangot, mi lehet?

-Egy fontos kerdes. Lehet az Elite Lacettibe beepitettni a kijelzore fogyasztasmerest mert engem borzasztoan zavar, hogy nincs benne es marhara sem idom sem energiam jegyzetelni es szamolgatni. Az biztos a computer tudja merni mert meg a Matizban is van ilyen, ha radugod a meromuszert a csatijara, csak kerdes kijeleztetni is?

- Egy apro zavaro tenyezot azert fel tudok hozni a Lacettimen amin a mernokoknek dolgozniuk kellene egy kicsit. Esos idoben a vezeto oldali ablak olyan koszos lesz alig latsz ki. A lapatok altal elhuzott mocskos viz kozvetlenul oda csapodik le es nagyon zavaro. Ha feltennek legterelot oda valoszinu segitene de meg nem volt idom venni.

Egyelore ennyi en is megprobalok surubben irogatni mert eltuntem.

Előzmény: georgbob (4774)
cápaFeri Creative Commons License 2006.11.30 0 0 4778

Hali Kóma!

Nem tudom, melyik matricára gondoltál, de nálam éppen futóban van egy matrica-ügy.

Semmi bonyolult, csak az új fórum honlapcímét szerettem volna matricában megcsináltatni. Semmi logo, embléma, bonyodalom, csak egy 4*17 cm-es átlátszó alapon fekete betűs matrica www.lacetti-klub.hu felirattal. Gondoltam itt Keszthely környékén csinálok egy kis reklámot. Két próbadarabban állapodtunk meg, ha ez jó és kiderül, kinek és mennyi kell még és mi lesz a végleges formája a matricának, akkor kell még 50 vagy 100 db belőle, kívül-belül ragasztós, üvegre, kasztnira, fehérben, feketében stb.

A méretarányos írást nov. 16-án bevittem egy nyomdába, amit vállaltak bár kissé húzósan, de nov. 17-estére. Legalábbis 90%-ra mondták. De ha valami oknál fogva nem is sikerül, akkor hétfőn tuti meglesz. Mondtam, hogy nekem kellene 17-én, de ha nem megy semmiképp, akkor utána már nem sürgős, ráér 21,22,23 vagy valamikor a héten, amikor van kapacítás, csak legyen meg és hívjanak ha kész. (18-20 között mentem sokat a kocsival, + akkor volt kisuvickolva mindenhol, lehetett volna ragasztani a tiszta kasztnira, meg a fél dunántúlon reklámozni:-)) 

17-én este bementem hozzájuk a matricákért, de sajnálattal közölték, hogy aki csinálta volna éppen külföldön van, így csak hétfőn lesz meg, de úgyis hívnak ha mehetek értük.

Na most eddig nem hívtak.....Hmmm

Már bánom, hogy ennyi időt is rájuk áldoztam, ugyanis egy másik helyen van ismeretségem, asszem a jövő héten megkeresem őket! Kár, hogy miután leadtam, az első helyen, akkor tudtam meg ezt!

Mellesleg a matricáról nem mondtam le, mindenképpen meglesz, csak kissé zűrös volt az elmúlt két hét.

Árban sem lenne hatalmas, párszázért elkészülne ez az egyszerű forma attól függ, mennyit lehet elosztani egy m2-be. 1 m2 valami tizenegynéhányezer Ft, viszont az árat nagyban drágítja, ha színes logo, embléma is kell rá!! Kissé drágítja csak, ha különböző színű lenne a felirat, illetve külső vagy belső matricáról lenne szó!

Mellesleg most éppen olajmizériában vagyok. Ma voltam egy olajszaki nagykereskedő helyen olajért. Gondoltam veszek egy 4 lityis castrol 5w40-est magnatec-et. Kérdezték, mibe kellene. Mondtam, mire a szaki azt kérdezte, miért akarok egy gyengébb olajat az előírt 5w30-as helyett? Meg állítólag nem az a fontos, hogy 30 vagy 40-es a viszkozítása, hanem az API meg ILSAC előírásokat kell tüzetesen átnézni. (A lacsiba GF-III-as fokozatú kell.) Szóval elbizonytalanítottak. nem azt mondták, hogy a magnatec nem jó bele, csupán felhívták a figyelmemet, hogy ha 40-es olajat teszek bele, azzal nem javítok a helyzeten, hanem rontok. Tegyem bele az előírt 5w30-ast és az előírt API ill. ILSAC fokozatút! Na most legyek okos..... Így lehet, hogy mégis marad a castrol TXT softec 5w30 a magnatec 5w40 helyett.

A fene érti ezt az olajdolgot! A daciámba beleborítottam a régi arol vagy mifene szutyokolajat "oszt jóvan"! Mégis jó volt...mondjuk ez meg nem dacia..:-))

Előzmény: Kóma mester (4777)
Kóma mester Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4777

hali skacok

Mizu van a klub matricával már szeretném felragasztani hogy villoghassunk egymásnak! :)))))))

A másik kérdés szerintetek jövöre 1 évesen milyen kondicioval lehetséges hogy becseréljem dizelbe az "öreg" 1.4-est.

Mennyivel nőne vajon a törlezstőm? Az induló befizetésem 700.000 volt (+ 1 évnyi törli)

Saccokat várok!! :)))

A legjobbakat!!!

szilajos929 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4776

Szia!

Válaszoltam, olvastam, köszönöm ott leszünk.

Üdv. 

Előzmény: sznuni (4773)
szilajos929 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4775

Szia georgbob!

Én a hétvégén kaptam ilyen szórólapot.

Adom az adatokat:

Il Ferro  Kft.

Honlapcím: www.ilferro.hu

Itt minden részletesen leírnak.

A szerződésbe beleolvastam, érdemes jól átnézni, főleg a feltételeiket.

Azóta jónéhány ilyen matricázott autót láttam

A motorháztetőn az anyacég reklám, oldalán a hirdetnivaló.

( napi 40 km/ munkanap, max 5 éves autó, 2 ill. 5 éves szeződés)

Üdv.

szilajos

Előzmény: georgbob (4774)
georgbob Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4774

Sziasztok! Már nem tudom hogy ki írta, de kíváncsi lennék az autómatricázás fejében kapott 30-40000 forintos reklámszerződéssel kapcsolatos tapasztalatokról, ha van ilyen. üdv

sznuni Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4773
emil elküldve
Előzmény: szilajos929 (4749)
sznuni Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4772
Temészetesen vegyük figyelembe majd az áremeléseket, amik elvileg januártól lesznek aktuálisak. Tehát az adott autó árához mérten lesz 3-400 ezerrel több.
Előzmény: sznuni (4771)
sznuni Creative Commons License 2006.11.29 0 0 4771

A mostanihoz képest 3-400 ezerrel lesz több kb.

Jövö március vége április eleje a várható érkezése hozzánk.

Előzmény: kékszemű (4764)
Komis Creative Commons License 2006.11.28 0 0 4770

Helló!

Én ugyanezt tapasztaltam. Három egymást követő faluban más más értékkel próbálkoztam, de Sárkánynak lehet igaza, mert mindig +5km/h volt az eltérés..!

Én örülök ennek a kalibrációnak, mert nyugodtan gyorshajthatok az általam kedvelt (óra szerinti) 60-nal, ez még birságon belül marad..:-))

100km/h felettit nem mertem a falukba lemérni..:-))))))))

Szió

Előzmény: NeomatiK (4761)
Komis Creative Commons License 2006.11.28 0 0 4769

Szia!

A nivópálca dolgot én nem figyeltem, vittem 4litert az 1,4mocihoz azt benyomták azt azóta is frankó minden! Szerintem, ha nem kifutó olajat viszel elég a 4Liter.

Legfeljebb mond a szervizbe, hogy Te full-ig kéred az olajat, a maradékot meg kérd el. Ugyis kiszámlázzák...:-))

Csá

Előzmény: cápaFeri (4760)
Komis Creative Commons License 2006.11.28 0 0 4768

Hello!

Az 1 éves 10-12eFt belefért - vitt olajjal

A 2 éves februárban esedékes.

A kollégámnak most volt 30Ekm szervize 30000Ft ért Kalocsán!

Üdv

Előzmény: bzsazsa (4758)
Ormió Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4767

1,6 SW-mel 20 ezer Km-nél a második izzócserén vagyok túl, ekkora gyakorlattal már csak 10 percembe került. Észrevettem viszont, hogy a különböző huzalok szép, fekete "csomagolása" kezd szétmállani itt-ott, összességében elég sok helyen. Mintha kiszáradna és töredezne, repedne hosszában az anyag. Mit tegyek? Várjak a következő, a 30 000-es szervízig? És, meglehet az én beavatkozásomnak köszönhetően (izzócsere, kissé türelmetlenül) a bal tompított izzó foglalata sem oké: a kis fém pecket rögzítő csavar nem tart stabilan, így a feszítő fémpecek sem látszik megbízhatónak. Szervíz kicseréli majd?

Most Tugsram "50%-kal több" H7 izzókat raktam be (mkét oldalra persze), kíváncsi vagyok az élettartamukra. Az eredeti Philips volt.

Régebben volt hozzászólás a fényszórók magassági állításáról. Korábban én nagyon körülményesen, de sikerrel állítottam rajta: kiszedtem a lámpatestet, kicsit csavartam a beállítón, visszatesz, próba, ismét...Úgy nézem, igen spéci csavarhúzó kellene hozzá különben, mert felülről csak valami fogaskerék látszik.

Sarkany Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4766

Nem, csak a sebességmérő siet. Állítólag, biztonsági okokból szándékosan így van kalibrálva.

GPS-szel már többször megmértem a sietés mértékét...

Előzmény: NeomatiK (4765)
NeomatiK Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4765
A km-óra is ennyivel siet? Mert akkor a fogyasztásra is +10%-ot rá lehet számolni.
Előzmény: Sarkany (4763)
kékszemű Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4764

Árakat mikor lehet tudni?

Ugyan nem vagyok márkatárs, de érdekel a dolog, mert tetszik az autó, de dízel motor hívő vagyok mostanában :-)))

Egy éve azért nem vettem Lacsit, mert nem volt dízel a kínálatban /na jó, meg egy kicsit sznob vagyok :-((/. Mondjuk nem sürgős a dolog, megvárom, hogy egy évig kinőjje a gyermekbetegségeit, de aztán - ha beválik - nagyon csábító ajánlat lehet egy 2000-es dízelmotorral egy nagy Lacsi :-)))

Persze, ha 6 millió lesz az ára, akkor az "kicsit" lehűti a lelkesedésemet.

Előzmény: Komis (4756)
Sarkany Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4763

Létezik.

0 - 100 km/h között nagyjából 5 km/h amennyit siet. 100 km/h felett akár 10 km/h is lehet a sietés...

Előzmény: NeomatiK (4761)
nagyharcos Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4762
Az 1.4-be és az 1.6-ba is egyforma mennyiségű olaj kell. Az 1.8 kéri csak a 4l-t. Elegendő megvenned a 4l-t és durván 2dl marad utántöltésre. Ennek bőven elégnek kell legyen. :)
Előzmény: cápaFeri (4755)
NeomatiK Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4761

Sziasztok!

Látezik, hogy 1,4-esnél (meg talán a többinél is, de olyannal nem mentem) igen durván csal a sebességmérő? 53-mat mutatott, miközben az útmenti sebességjelző 48-at.

cápaFeri Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4760

No!

Senki nem cserélte mostanában az 1,4-es lacsijában az olajat?

Lassan meg kellene rendelnem, mert itt a boltban nem láttam ilyen fajtát és tudnom kellene, hogy 4 vagy 5 litert rendeljek? Feleslegesen nem kerülgetném itt egy évig az olajat, na meg így kari előtt másra is tudom költeni azt a 2 rugót!

A dízel lacsira qrva kíváncsi leszek, végre egy olyan moci lesz ebben a kasztniban, ami nyomatékos is, és legalább hozza az általam hőn áhított max. 10kg/LE arányt! Ha ez a rohadt kötelező nem lenne majd kétszer annyi 1500 felett, biztos nem 1,4-est választok! Hmmm.... 

eltibi11 Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4759
Szervizben még nem volt az autó, s ennyiért nem is igazán szeretném utaztatni, főleg úgy, hogy a végkimenetel, azaz a végleges hibaelhárítás meglehetősen kétséges.
Érdekes egyébként, hogy reggeli elindulás után kb. 5-10 percig panaszmentes, majd utána kezd kormánymozgatásra enyhe nyöszörgést hallatni.
Egyenlőre megoldásként marad a rádió, ami már normál hangerő mellett is képes elnyomni a nemkívánatos hangokat.
Előzmény: mephysto (4753)
bzsazsa Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4758

Hali!!!

Bocs hogy most válaszolok de most van időm beleolvasni a fórumba.

Amúgy a tárcsák a garázsban pihennek:-))))

Igy legalább az asszony nem tudja lepadkázni őket:-)))))))))))))

Neked mennyi is volt a kötelező szervized???

Üdv minden lacsisnak Bzsazsa

tois Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4757
Nekem azt mondták a 30ezres szervíz alkalmával, hogy a kormányoszlopon, a burkolat alatt van valami nagy gumigyűrű és az nyöszörög, mert picit kiszáradt, majd befújják valami kenőanyaggal. Hááát, vagy keveset kapott, vagy elfelejtődött (feltételezem nem szándékosan), de rövid idő múlva ismét produkálta a cicergést. Csak azóta nem volt időm arra kanyarodni.
Előzmény: eltibi11 (4752)
Komis Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4756

http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2006.11.27.&289774

Hoppá! Itt van, ami még nem volt, de lesz...:-)))

Nagyon sokan várhatják már! Sok újdonság lesz a fórumban nemsokára.

Lesz itt pörgés dizel ügyben.

Üdv Mindenkinek

cápaFeri Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4755

Hali R*R!

Létezik az, hogy a könyvben elválasztva a 3,75  4,00 liter a két motort jelöli? 1,4 és 1,6? Merthogy nem egyértelmű. Így reménykedhetnék, hogy ami neked nívóközépig ért 4 liter olaj, az nálam maximumig lesz és nem kell +1 litert megvennem, mert anniyra talán bízhatok a lacsiban, hogy 15000 alatt nem kell majd beletöltögetnek a maradék 8-9 decit, ami a lityiből a pótlás után marad!

Jó lenne, ha valaki írna, akinek 1,4 van, hogy neki meddig lett a pálca?

Alufelni nemhogy karácsonyra, de utána sem lesz, meggondoltam. Ahogy néztem az árakat, több mint egy százast kellene rádobnom, ha jó áron el is tudnám adni ezeket. Azt meg inkább mocira költöm, ha összejön. Régóta szeretnék egy nagymotort, mert már 20 éve simsonozok. Na nem egy állatot, csak egy amolyan hétvégi túrázós hobbi-gépet, ami városban is használható a jó öreg simó helyett. Szemezgetek egy honda cbf500-zal.:-)) A lacsi meg marad családi használatra ezeken a papucsokon. Már csak az a kérdés, hogy terv marad-e, vagy lesz belőle valami? :-)) Adok neki két-három évet, utána már úgyis a fiamnak kell elkezdeni motorra gyűjteni.:-)) Bár ha annak idején a lacsihoz is ilyen pesszimistán álltam volna!.:-))

Üdv!

Előzmény: R*R (4751)
cápaFeri Creative Commons License 2006.11.27 0 0 4754

Ezt a hangot már én is megfigyeltem, de nekem csak nagyobb sebességnél (110 felett) ad ilyen hangot a műszerfal teteje felől. Már arra is gondoltam, hogy a menetszél megnyomja  a szélvédőt és az nincs rendesen beragasztva, vagy feszül a keretben és az nyöszörög. nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy műanyaghang, vagy üveg a fémen ill. a kemény szélvédőgumin hang hallatszik? Valami viszont lassú haladásnál is nyöszörög hátulról. Már megnéztem a kapaszkodókat, a hátsó biztonsági övek csatjait elvettem a műanyagról és ráhúztam az ülésre, a pótkeréknél kibéleltem mindent, de hiába. Mintha a kalaptartó nyöszögne. Érdekes, de ha hátra beül egy súlyosabb személy az egyik oldalra, akkor jobban nyoszörög.

Valami más hasznos: ha pótkereket raktok vissza a helyére, akkor figyeljetek arra, hogy a rögzítő kúpos lemezdarab felfelé álljon, ne a kerékben lefelé lógjon. Meg is van írva a peremén, hogy melyik oldalával kell felfelé állnia (this side up). Ha lóg a pótkerékbe, akkor a rögzítő csavar igaz nem áll ki, így több hely marad a többi cuccnak (emelő, égőkészlet, stb) de nem fekszik fel eléggé, megfeneklik a padlólemezben a kúpos lemez, ezáltal nem rögzíti megfelelően a kereket, valamint a hosszó rögzítőcsavar tövig becsavarva kilyukaszthatja a fenéklemezt. Sajna én nem néztem meg, hogy volt, mert tök sötétben kaptam defektet és a méregtől amúgy sem láttam, nemhogy ezt megfigyeltem volna, hogy kell annak állnia, másnap meg gondoltam trükközök egy kis hely érdekében, de nem jött be.:-( Levágtam a csavarból, de hála istennek azért az eredeti helyzetbe visszaállítva is még elég hosszú lett.

Előzmény: mephysto (4753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!