nekünk is volt ilyen szupersztárunk. emlékszik rá valaki??? David Moseley. Final Four résztvevő volt, a UConn csapatkapitánya, előttünk ha jól emlékszem a Galataserayban nyomta. itt meg a legfontosabb meccsen dobott 2 pontot. Kaposváron.
szerintem rosszul következtetsz. ha Kruscsics túl kemény volt akkor Miljkovicsra nincs szó.
nem mondanám h Matus bukott. ha Pórnak 3 évig bizalmat szavaztak, akkor az itt se ártana.
szerintem tiszta lappal kell indulni, ismét leírom h az az újságíró aki a bajnoki címre esélyesnek tartja a jövő évi albát az meneküljön, szal most építkezni kellene. szépen. nyugodtan. lassan. nem kell kapkodni. minden évben ott a "teher" amit nem bírnak. igaz idén nem volt, tán akkora, viszont a lehetősáég annál nagyobb.
na és olyan edző amit megfogalmazol olyan nincs. Mátyás-kiráky féle. követeljen is meg ne is, legyen tapasztalata is de ne legyen fásult. semmi értelme kapkodni. kitalálni a koncepiciót, azt kell, és amögött menni mint a barom. nem közben módosítgatni.
én a fiatalítás vonalat támogatom, szezonbealdozással, küzdő, szimpatikus csapattal. nem érdekelnek a sosemlátott légiósok meg a nem küzdő játékosok.
A jelenlegi magyar edzői kar egészét figyelembe véve három ember van, akire nyugodt szívvel rábíznám az Albacomp következő éveit:
Farkas, Pór és Zsoldos.
Sanyi az elnökséggel(?) való konfliktusai miatt nem jöhet szóba.
Pór Petihez foggal-körömmel ragaszkodik a Szolnok.
Zsoldos pedig a Kecskeméttel tárgyal.
Ez eddig háromból semmi.
Matus Gabi idén megbukott, amit nagyon sajnálok, mert lehetett volna ő a mi 'Pórunk". Remélem nagyobb tapasztalat birtokában kap még esélyt Fehérváron a bizonyításra, de nem hiszem, hogy ez a következő szezonban lesz.
P. Nagy Ákost pedig éppen Matus kudarca lehetetleníti el. Fiatal, tehetséges edző, de felnött csapat mellett még nem dolgozott (főedzőként), tapasztalata nincs.
Még egy évet nem lehet kockáztatni, ezért a vezetőinknek biztosra kell menniük.
Tehát az én elgondolásom alapján külföldi edzőben kell(ene) gondolkodnunk,
de hogy ne járjunk úgy, mint Kruscsiccsal, az új mesternek meg kell felelnie néhány kritériumnak.
Olyan személyiségű edzőre van szükségünk, aki egyéniség, egy igazi vezér, akit vakon követnek a játékosai, aki keményen követel, de következetessége és szakértelme miatt a játékosai szeretik, tisztelik.
Legyenek eredményei, ismerje a csúcsra vezető utat. Sok éves edzősködés álljon mögötte és legyen (lehetőleg több éves) magyarországi tapasztalata is!
Ami még fontos, hogy bízzon benne az elnökség, a szponzor, stb. Ezáltal nyugodtan dolgozhat, nem szólnak bele abba, amit csinál. (Ilyen volt Kruscsics is, őneki sem szóltak bele a munkájába, de ez speciel nem jött be.) Az új szezonra készülvén először az edzőt találjuk meg és ő válassza ki azokat a magyarokat és légiósokat, akikkel együtt kiván dolgozni. Egy vezető típusú edző saját koncepcióval és a saját játékosaival eredményesen fog dolgozni. (Lásd: Lazics-ZTE)
Most nézzük át ezt az egészet.
Lowe és közben csatlakozott.
Banks elment.
Edző csere.
Jött aztán elment az a másik légiós.
Aztán jön még a Phillips és a Brigitha.
Erre ezt tudom mondani: Bajnokságot csak egy összeszokott csapattal lehet nyerni. Nem lehet rájuk kenni ezt a bajnokságot. Matusra se. Csináljon egy bajnok csapatot fél év alatt így?
Épp ez az, hogy Lowenak van helye és mit keresnie fehérváron.. Nagyon jó képességű játékosaink vannak és ha ez a csapat elkezdhetne tiszta lappal egy bajnokságot simán hoznák magukat. Brigithanak is csak gratulálni lehetne, hogy így bele jött! Év közbe csak így bele csöppen egy szezonba és hozta magát. Ebből a bandából egy nagyon jó csapatot lehetne faragni a nyáron.
Azok után, hogy nem jutottunk be a négy közé hatalmas meglepetés lenne, ha valaki is maradna a légiósok közül.
Annak idején Bukvát is elküldtük a hatodik hely miatt, pedig jó szezonja volt. (Az amcsik tényleg gyengék voltak, őket nem is sajnáltam)
Szerintem egyiket sem tartóztatjuk és ez így van jól. Lowe és Brigitha a harcossága miatt beférne a jövőévi Albacompba, de sokkal jobb képességű idegenlégiósokat lehet (és kell) találni!!!
Nem kérdezem, mert nem érdekel. Nyilván a többség csalódott, de a józanabbja belátja, hogy minden sorozat megszakad. Szerintem meg fogják oldani a vérfrissítést, mert az annyagi feltételeik adottak és sajna szakmailag is beelőztek minket. Amúgy ez az ő dolguk. A baj, hogy idén az Ase gyengélkedését se tudtuk kihasználni: nem jutottak a kupadöntőbe, és még csak szorossá se tudtuk tenni az Olaj ellenit (sőt negatív csúcsot produkáltunk), aztán meg ez a sérültekkel teli Körmend kinyomott minket. Az idei szezon óriási kudarc, ha a beinvesztáltakat és az eredményt összevetjük.
szerintem is. bár csak ellenünk láttam játszani, de Soós szerintem fejlődött Kecsón. örülnék, ha kevés légiósos (nyelvújítok :), a fiatalokra jobban építő, őket többet játszató csapatunk lenne. az ideiből mindenképpen itt tartanám Ákost, de Lowe-t és Brigithát is). melléjük Hanga, Fekete Csabi, Supola (elveszítettem a fonalat, hogy akkor körülötte most mi is van)...
álom, álom, szerethető csapat lenne az tény, és ezért jövőre sem bánnék egy kvázi gyengébb szezon végi eredményt.
A fő probléma ott van, hogy MI MÁR NEM VAGYUNK KOMOLY CSAPAT! Amennyi pénzt ebben a szezonban belepumpáltak a csapatba, abból toronymagasan bajnoknak kellett volna lennünk, ehelyett 6-ak lettünk. Évek óta drága és papíron kiváló játékosokat szerződtetünk, eredmény meg szinte semmi. Ha Paksot nézzük, ott azért az elmúlt időben jópár arany besikeredett, szóval lett látszata a beinvesztált pénzeknek. Paksiként nem zavarna, hogy most csak 5. lett a csapat. Nyilván uncsi lenne, ha lenne egy favorit, aki minden évben megnyerne mindent. Nálunk nem ez a helyzet: a legutóbbi bajnoki címünk óta is rendszeresen bajnokaspiránsok vagyunk, vagyis minden feltétel adott, aztán valamin mindig megbukik a mutatvány. Már nem igazi profi csapat az Albacomp. Sajnos.
Ez lehet, hogy így van, de vannak olyan játékosok, akik akármekkora sztárok (kishazánkban persze), de nem szívesen látnám őket Alba mezben. Ezek közül Kálmán áll az első helyen, de ide tartozik Simon Balázs is. A régebbiek közül meg Ivkovics és Alexe (nyugodjon békében) volt ilyen.
Drahos: nálam a Pojbics párhuzam ugrik be nála. Kiscsapatban sok játékidő, jó teljesítmény, de elsőszámú csereként egy bajnokaspiránsnál még nem bizonyított. Ha jól emlékszem Kecskeméten volt második számú irányító egy időben, de nem nagyon tartoztatták.
Hendlein: ebben egyetértünk. Két poszton is bevethető, hasznos játékos, aki a pontok mellett lepattanóban is erős. Nála a munkamorállal voltak gondok régebben, ha jól emlékszem a kaposvári topickollégák egykori elemzéseire. Hogy azóta ez pozítív irányban változott, arra bizonyíték az idei szezonja. Esetében csak attól félek, hogy jelentkeznek nála a 'Kámán-szindróma' tünetei. (Csak otthon tudok jó teljesítményt nyújtani.)
Horváth Zoli: Őt a Pécstől kellett volna megszerezni annak idején, mert az Asétól már nem lehet.. Nagyon jól jönne a palánk alatt. Olyan Góbi típusú harcos, csak fiatalabb kiadásban, s így hosszú évekre megoldaná a centergondokat.
Simon Balázs: Na őt inkább ne.. (és nem a játéktudása miatt). Ő úgyis arra megy, amerre Stojan.
Kungler: Az meg ki??
Gémes: Ő már a múlt. Lassú. Egy-két évet levezet Vásárhelyen. Őrá komoly csapat már nem támaszkodhat, még csereként sem. A debreceni és nyíregyházi kirándulás sem jött be neki, pedig ott is harmadik centerként vették számításba. Azóta meg csak 'korosodott'.
Hartvich: 3-asnak lassú, 4-esnek alacsony. Viszont aggresszív és jó keze van.
miután szopott itt vagy tíz évet és nem nagyon szólhatott bele a nagyok dolgába nem hiszem... és marad az örök vitánk. egy szezonban elpicsázni a Pécset meg a Sopront az nagyobb szám mint elönyös poziból szívni a Körmendtől a playoffban... bocs.
Az alternatíva az mindig kettő, ezt jegyezd meg! ;) Timsóval arról beszélgettünk, hogy Zsoldost jó lenne idehozni, de asszem a Kecsó beelőzött. A magyar játékosoknál lutri, hogy ki jön be (ld. Kámi), a neveket a statok, ill. józan ész alapján írtam. Nyilván Kálmán Lackó nagy erősítés lenne, csak ad 1 nem jön el Szombathelyről, ad 2 amennyiért eljönne, annyit nem érdemes kifizetni azért, hogy jövőre bajnokok legyünk, utána meg nyugdíjba menjen.