igen, persze, de szerintem az ihm túl keveset tesz hozzá a magáéból az eredetihez. zeneileg általában semmit, szöveg szinten pedig nem paródiát írnak (az ugye az eredeti kifordítása, túlzásokkal tarkított görbetükrözése lenne, de nem az), hanem meglehetősen konyhanyelven elmondják, hogy mit gondolnak az adott előadóról, annak stílusáról. szerintem ez kevés, még ha néha rá is tapintanak a lényegre.
Sok igazság van abban, amit írsz, de nem szabad ennyire szigorúnak lenni...
Mindenki azt a képességét (illetve testrészét) adja el, amilye van, mert hát valamiből meg kell élni ugye... A sportoló a karját, lábait, izmait stb., az énekes a hangját, az író, a pókerjátékos, stb. az agyát, a modellek a róluk készült fotókat stb. stb.
A humoristák a színészi képességeiket adják el, mivel ehhez értenek, és humorra szüksége van az embereknek...
Sok embernek az egyetlen szórakozási lehetősége a televízió, és a nevetés gyógyít, igaz?
"csak rossz előadó" - igen, ez pont rájuk illik. semmi eredetiség, semmi ötlet, csak mint valami ócska paraziták, rászállnak az eredetire és szívják a vérét. ízléstelenség, hogy ebből akarnak megélni.
Az ihm egy mélyprimitív köcsögség, pont. Tanuljanak meg először paródiát írni, mondjuk Karinthytól. Tanuljanak meg úgy élni a túlzás és irónia eszközeivel, hogy az ember azon gondolkodjon, ezt vajon nem tényleg az illető előadó agymenéses, öntetszelgő, futószalagon készült műve? Milyen mélybutaság kell ahhoz, hogy rászálljanak egy pár stiláris elemre (jelesül jacko táncára) és abból próbáljanak valami poénost kihozni. Ez kevés, végtelenül kevés, az abszolút nulla felé konvergál. Zeneileg még csak véletlenül sem nyúlnak hozzá semmihez, mert ahhoz nem értenek, hanem jó esetben veszik a zene karaoke változatát és arra rágajdolnak valami viccesnek gondolt, de semmi kanyart, semmi iróniát, semmilyen mélységet nem tartalmazó butácska közhelyeket. Ez a blikk olvasó agyszintje.
Én azért nem lennék az, mert én magam asszem nevelhetetlen vagyok...
Illetve nem tudom: nem szeretek kényszerből tenni semmit, csak saját szabad akaratomból, ez lehet, hogy annak számít... De megpróbálhatsz engem is megnevelni... :D
1. A topic címe: Milyen zenét hallgatsz és miért tetszik.
2.Nincs szar zene csak rossz előadó. Ezért tartanak tehetségkutató versenyeket. De a tehetség is kevés... Lehetsz te nagyon szép vagy nagyon jóképű, nagyon jó hangú, nagyon jól énekelő akárki, amolyan nagyonminden szuperlény, ha dögunalom vagy és nincs benned spiritusz...
Az IHM-re sok mindent mondhatsz, csak azt nem, hogy ásítoznának a koncertjeiken... Szerintem szállj le róluk, és csak akkor jártasd a szád, ha te is föl tudsz mutatni valamit.
Egyébként az én megfigyelésem szerint mindig a névtelen, arctalan, és főleg: sikertelen emberek köpködnek a sikeresekre...
hát őszintén szólva grandpierre üvöltözős-részeges énekhangja sosem tartozott a kedvenceim közé... a zene meg elsőre izgalmas, sokadszorra viszont inkább unalmas és talán nem is elég invenciózus...