Keresés

Részletes keresés

Len Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3397
Nagyon örülnék nekik, mert a 2-3 éve Kiwáncsitól kapott magok már nem akartak csirázásnak indulni. Meddig tartja meg általában 'életrevalóságát' a leándermag?
Előzmény: anblock_italia (3395)
Len Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3396
Szép munka! Gratulálok!

Miért lenne off a virágcserép? Valamiben csak kell tartani a leándereket!

Tegnap én is kitelepitettem őket. Metszettem is keveset. 2 éve kezdtem váltva metszeni az ágakat. Mostanra már nagyon jól látni az ősóriáson, hogy van utánpótlás és hagyhatok is virágos ágat bőven. Nagyon szépek maradtak a leveleik az idén. Tanácsotokra gyökérformálást is tartottam, és bőven kaptak érett marhatrágyát.

Előzmény: sera (3375)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3395
Találtam még magtokokat azon a növényen, amelyiknek a kicsinyei talán a legerősebbek, legszebbek, ha kérsz, szívesen küldök levélben.
Előzmény: Len (3393)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3394
Meg kellett néznem a mozaikos topicot, legalábbis a képeket. Nekem is nagyon tetszik, és most elhatároztam, hogy ha cserepet nem is, de a konyhánkba azt fogok tenni, majd megtanulom. Bevallom őszintén, nagyon tetszik a csereped, de ennyi színes virághoz nem lenne nekem szerencsés még akkor sem, ha meg tudnám valósítani, esetleg ha megtenném, akkor is csak úgy, hogy egyforma és semleges színük lenne, azért meg nem érdemes még csak gondolni sem rá, igaz.
Előzmény: sera (3386)
Len Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3393
Szépek!

Előzmény: Lady Gyöngyös (3339)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3392
Egyébként én is azt gyanítom, hogy nincs tökéletesen narancssárga leander, de jó lenne, ha valaki meggyőzne az ellenkezőjéről.
Előzmény: szilkszilky (3385)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3391
Igen, azért, mert a fal mellett melegebb van és minimális eső sem éri őket. Három éve volt talán nagyon száraz, meleg nyár, akkor kaptuk el mi is, sajnos, és ha odafigyelünk már meg lehet akadályozni a nagy bajt, de talán sose fognak örökre eltünni.
Előzmény: Kisveréb:) (3384)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3390
A fa dézsa persze nekem is tetszik, de ezek az enyémek nem azok voltak és nagyon nehéz és könnyen burulós, bár ahhoz képest, hogy a férjem csinálta zsalutáblákból (építésvezető) elég sokáig bírták, sőt bírnák ma is, csak nekem van elegem belőlük. Amúgy ronda sárgák voltak, de szerencsére megmaradt rajtuk a festék. Egyébként most is inkább fekete vödrökre akar rábeszélni, de már nem hagyom magam, ha senem szép cserép (tegnap a Bricoban mutattam neki néhányat, ami tetszene, szerencsére nem kellett mentőt hívni, csak szótlanuk továbbment, persze én is tisztában vagyok a lehetőségeinkkel, csak vicceltem), senem mozaikos csoda, legalább egyforma műanyag legyen.
Előzmény: Lady Gyöngyös (3383)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3389
Én is vélek benne valami hibát, hiszen az eredeti nevében is benne van a peru szó, de lehet. így jobban el lehet adni. Én amikor először a várban jártam egy kiállításukon, akkor mindjárt elcsábultam, de hasonló volt a helyzet a bizonyos kinai leanderrel is, azt is sokan vettek, kiváncsi lennék hányaknak van ma is.
Előzmény: szilkszilky (3385)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3388
Valójában persze csak viccnek szántam a kérdést, de elég nagy a tó, akár... persze nem ilyen aranyakat. Csak ugye ezek jobban mutatnak a kerti tóban, mint a pontyok.
Előzmény: Tavász (3387)
Tavász Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3387

Ebben a tóban nem, ez dísztó. Keresek pár mai képet hátha a többiek kiOFFolnak, de ha már cserép is került ide akkor én is rakhatok tán egy taviképet. Ugye?

Szóval én nagy horgász voltam. Hat évvel ezelőtt volt egy 60 lóerős Mercury motorom hajótestel, halradarral, horgászbotokkal, elektromos kapásjelzőkkel stb. Egyszer csak beleuntam, eladtam a hajót, utána a radart, aztán a botokat. (ez még akkor volt mikor még a lakótelepen laktunk) Vettük ezt a házat, megindult a kishangya az agyamba hogy kellene egy tó az udvarba. Aztán most hogy kész a tó meg az udvar, most meg ha kijön a jóidő, veszek új botokat,(hajó és radar nélkül) és irány a horgászat, mert ezeket nincs szívem kifogni.

Hát itt egy mai kép.

Előzmény: anblock_italia (3371)
sera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3386
Biztos kapnak a picik is szepet,de majd csak akkor,ha szepen megnönek.
A szep nagyoknak mar erdemes,de a picik maradjanak a fenekükön :)
A piciknek majd egy olyasmit gondoltam,hogy müanyag cserep,abbol akar ingyen is tudok szerezni /nalunk az ilyesmi hulladek/ es berakom öket egy olyan 50cm x 50cm x 30cm-es vajuba.Nem borulnak fel,tudom a vizet is alattuk szabalyozni.Szoval ilyesmi a tervem,ha megerik a csemetek.
Előzmény: anblock_italia (3380)
szilkszilky Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3385

Abszolut igazad van, tényleg nem erről álmodoznak, ezért is irtam részletesen róla. Sajnos azonban - szerintem - narancssárga leander - még - nincs.

Az afrikai csak azért lep meg, mert "tropical america"-ból származik, tehát az az afrika sehogy sem jön össze.

Mind a neten, mind a könyvemben ezt találtam. Ja, és a fehér az krémszinű.

Előzmény: anblock_italia (3334)
Kisveréb:) Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3384
Azért lesz nagyobb az atkaveszély mert száraz helyen van? Lehet hogy buta kérdés, de van jellemző időszak amikor megjelennek az atkák? Arra gondolok, hogy jellemző-e, hogy ilyenkor tavasszal, vagy ősszel jelennek meg. Szerencsére velük még nem találkoztam, csak pajzstetvekkel küzdök. A kedves topic-hozzászóloknak köszönhetően remélem sikeresen.
Előzmény: anblock_italia (3379)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3383

a foganytus megoldás biztos nyerő lesz a cipekedés szempontjából. nekem nagyon tetszenek a faból készült ládák is főleg ha szépen színre vannak kezelve, pácolva. Apukámnak már jó párszor említettem, hogy készítsen nekem egy párat, mivel régebben kerítésléc gyártásával is foglalkozott, de hát a család mindig az utólsó így aztán így jártam. akkoriban muskátliknak szántam a fa ládát.

Előzmény: anblock_italia (3377)
sera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3382
OFF
Tudom mire gondolsz,nekem is lett par cserepem feher.
Ezen nem üt ki semmi,gyakorlatilag ez egy keramiacserep lett.
A legolcsobb megoldas az,ha veszel pl. egy negyzetmeter mondjuk feher csempet es szinessel fugazod,annek is van trükkje,hogy lehet olcson szinesiteni.
Többet ITT a 180. hozzaszolas körül.
Erdekesseg kedveert,törött tanyerokbol is lehet szuper dolgokat kesziteni es ugyanugy a cserepre raragasztani csempe helyett.Egy ilyen tükrömet lathatsza 170. hozzaszolas körül.
ON
Előzmény: Kisveréb:) (3381)
Kisveréb:) Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3381
Ez nagyon klassz! Ha a hagyományos anyagcserép ki van rakva mozaikkal, akkor nem üt rajta ki a só? Én egy ideje már csak azért veszek műanyag cserepeket, mert az anyagcserép mindig nagyon csúnyán foltos lett, fehér dudorok jelentek meg a felső peremén. ( ezt hívom úgy, hogy kicsap rajta a só. Valójában nem tudom, hogy mi történik ilyenkor a cseréppel.)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3380
Ez nagyon nagyon jól néz ki, de mennyit kellene mozaikoznom...Na majd jó lesz elkezdened, ha a kis magosok megnőnek, nekik is ilyen szépjük legyen. Már én is gondoltam ilyesmire, de erre is érvényes az, hogy néhányat nem érdemes, annyit meg nem lehet.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3379
Bizony ezeknek a fajtáknak ez a legnagyobb baja. A szimplavirágúak is lehullanak az esőtől, de a bimbók másnapra kinyílnak és újra szépek. Csak a fal mellett nagyobb az atkaveszély, pont egy ilyenemnél ami kilógott, az tiszta volt, és csak elég későn vettem észre, hogy az eresz alatti része csupa atka. Egyébként persze leanderes életemnek ez a másik legnagyobb problémája, szeretnék is tetőt a terasz fölé, meg nem is, úgyhogy vsz. nem lesz soha. A férjem olyan falból kihúzható  napellenzőt akarna, amit persze nem nap ellen, hanem eső ellen használnánk, de szerintem teljesen tönkretenné a homlokzatot.
Előzmény: Kisveréb:) (3376)
Kisveréb:) Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3378

Rágica!

Köszönöm a segítséget. A második megoldást választom, majd. Csak süssön ki úja a nap és nekilátok. Nálunk szinte egész nap esik. :-(

Előzmény: rágica (3346)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3377
Bár mint mondtam, szeretnék igényesebb cserepeket, de mivel erre nincs mód, azért a sarkamra álltam, és most annyi a kis facuccoknak, amik már korhadnak és iszonyú nehéz lecipelni őket. Most vettünk a lehető legnagyobb foggantyús, sötétbarna műanyagokat a nagyoknak, a férjem ettől is kivan. Ráadásul rengeteg föld kell bele, ezeknek 2500 ft darabja, kell most nyolc. A "kicsiket is megpróbálom egyforma tipusúakba ültetni, csak az a kritérium, hogy sötétbarna legyen és alul széles, egy ideig jó lesz.
Előzmény: Lady Gyöngyös (3370)
Kisveréb:) Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3376

Nem csináltam vele semmit. Magától nőtt ilyenné. Tegnap csak annyit csináltam, hogy levágtam két ágat, ami tavaly hajtott ki a szár alsó részéről. Dupla rózsaszín virágú, de elég aprók a virágai és tavaly bár tele volt bimbókkal, szinte alig volt ami kinyílt mind lepotyogtak. Nem tudtam mi baja lehet, aztán ahogy itt a topikot olvasgattam jöttem rá utólag, hogy valószínűleg az eső tette tönkre a virágokat. Ma betettem a déli oldalon a fal mellé az eresz alá, így nem éri annyira a szél és az eső remélem idén fog virágozni.

Előzmény: anblock_italia (3342)
sera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3375
Tipp:
vegyel egyszerü terrakotta cserepet es mozaikozd meg.
Nagyon bocs az offert,de megmutatom,mert talan egy jo ötlet a draga keramia cserepek helyett.

igaz,ehhez is kell anyag,de szerintme meg igy is joval olcsobb,mint a keramia cserepek.
ha erdekel,gyere at a mozaik topikba.
Ez a cserep is eleg nagy es a mozaikozas atal meg jo nehez is lett.
Tuti olyan egyedi cserepet csinalhatsz igy,ami masnak nincs :)
sera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3374
szimpla
Előzmény: rágica (3369)
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3373
Ez életem egyik legnagyobb problémája! (Jó nekem, ugye?) Ha jön egy kis szél dőlnek jobbra, balra, szerencsére bajuk nem lesz, de azért elég rossz látvány. A kicsiket hozzákötöm ahhoz az álványhoz, amin a bougainvillea van, a nagyok meg azokban a fa cuccokban bizoony eldőlnek. Vannak olyanok, amiknek a tövéhez követ teszek hogy nehezebb legyen. Én is nagyon szeretném őket szép cserepekben tartani, de anyagiak híján ez nem lehetséges, pláne nem, hogy szép, de törékeny cserepeket vegyek, mondjuk ekkora mennyiségnél ez érthető is, néhányat venni meg nem érdemes, elvesznek a vödrök között. Nem tudom Nálatok milyen a helyük, én már gondoltam, hogy a terasz szélére tegyünk rövid oszlopokat, de ez azért nem jó, mert állandóan rendezgetem őket és nem biztos, hogy jó helyen vannak bármelyikhez.
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3372
Most jut szembe nagyon jó a flumite 200 is, az ampullás kiszerelése.
anblock_italia Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3371
Szoktál horgászni is?
Előzmény: Tavász (3341)
Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3370

Samnite a neve az atkaölőnek. Kis tasakos szer kb.200ft.

Anblock kiváncsi vagyok, hogy te küzdesz-e azzal a problémával amivel én?? Tavaly nyáron ha elmentünk hosszabb útra mindig attól rettegtem ha felhős lett az ég, hogy vajon mi van a növénykéimmel?? Mert általában sorra felborultak egy kicsit nagyobb széltől! Pedig ahogy láttam a te drágáid kisebb cserépben vannak mint az enyémek. Szeretem ha a növénykéim szép cserépben vannak, de a szép mediterán mintázatú agyagcserepek elég drágák, még nem tudom mibe ültetem át őket a napokban, de tény , hogy jó lenne valamilyen nehéz cserép.

rágica Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3369
Telt, vagy szimpla rózsaszíned van?
Előzmény: sera (3368)
sera Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3368
Szia Ragica! :)
szuper lenne gyökeres,akkor lenne mar gyökeresem is.
Előzmény: rágica (3366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!