Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
A Századvégen is azt tanították, hogy a tömegek közös IQ-ja egy tízéves gyereké, azt kell megcélozni a politikai beszéddel. :) Kár, hogy már nem emlékszem, melyik tanár mondta.
Egy diktatúrát mindig egyszerűbb fenntartani. Nem könnyebb, hanem egyszerűbb. Kozmológiai analógiával élve, a diktatúrának kisebb az entrópiája. Persze azt is tudjuk, hogy nem kellemes. Már akinek.
Ebben van valami. Nekem olyan teóriám is van, hogy Gyurcsányt támogatja a fidesz valamilyen módon, mert én úgy érzem, hogy az évtizedek alatt annyit amortizálódott és a személye annyira megosztó ellenzéki körökben is, hogy megkockáztatom, jelenleg ártalmas a jelenléte.
Nem biztos, hogy igazam van. Meggyőzhető vagyok észérvekkel az ellenkezőjéről.
Régebben azt hittem, a konzervatívizmus a rendpárti patriótákkal fog kiteljesedni és elsöpri a jelenlegi kicsitlibsi, kicsitbalos, kicsitkomcsi elitet.
Úgy tűnik, sajnos agyilag még kicsit éretlen ez a fiúcska. Vagy politikailag igen alulképzett. Esetleg azt gondolja magáról, hogy egyedül küldi a francba az egész magyar politikai elitet, bal és jobb oldalastól.
Eldönthetné, hogy neki elég ha csak balhét csinál, vagy megpróbálja csökkenteni Magyarország politikai-társadalmi entrópiáját.
Nem különösebben érdekelt a nyomorék, de unatkoztam az éjjel, oszt' ránéztem, hogy ki mínuszolgat. Oszt' láttam, hogy belőle ömlik a fos, más meg nem volt éjjel kettőkor, ugye...
Oszt' hát a Trollfilter tud egy nick hozzászólásainak listájánál is pontozni. Hát pár oldalnyi háeszét "végignéztem" vele. Nekem csak pár kattintás, egy perc - neki kétszáz mínusz.
"Én a modiktól kértem, de leszarják."
Azt kell, hogy mondjam: így, ezzel a cuccal már nemigen zavar, hogy hogyan moderálnak. Felőlem hagyhatják futni az összes ilyen fasszopót - nekem úgy is jó, mert tkp. én moderálok magamnak.
A különbség annyi, hogy nincs sem határidős tiltás, sem topiktiltás. Csak fórumtiltás van.
"Teljesen beigazolódott az az állítása, hogy hatóságilag rá fognak szállni"
Jó, hát az azért nem volt egy nagy zsenialitás: ha valaki egy bűnszervezetből Btk-s ügyekről kezd (ki)beszélni, arra azért az ügyészség mindenütt felkapja a fejét.
(Najó. Legfeljebb máshol nem a énekest kezdik satuba szorítani, hanem azt, akikről dalol.)
"ami feltűnő, hogy minden áron a március 15-ei tüntetése előtt akartak sort keríteni a vegzálására."
Jahh... szerintem bennük vót, hogy - függetlenül attól, hogy esetleg mit mond -, pár napra bevágják egy előzetesbe. Épp csak hogy 15.-én ne legyen ott, ahol akart.
Csak az lett a prücök, hogy egy kicsit későn jutott eszükbe a húzás. Bár... azon se lennék meglepve, ha addig még kapna a nyakába egy házkutatást, oszt' "az alapján"* kapnák le a tíz körméről pár napra...
"Az biztos, hogy mindent egy lapra tett fel, ha nem jön be egy megfelelő létszám március 15-én ( 20-30-50 ezer ember minimum), akkor be fogják darálni."
10+. Abszolúte!
Mondjuk, én azon röhögnék a legnagyobbat, ha többen lennének, mint az orbángyűlésen. :)
*Tökmindegy, hogy mit találnának nála. Ha koszos lenne a padló, akkor azér'...
(ezt egyébként elismerőleg írtam, bár utáltam a szocikat és Hornt mindig, de akkoriban még nem az volt a világ rendje, hogy ha egyszer kétharmadod lesz, akkor azonnal átformálod a teljes közjogi rendszert a saját képedre, akkor még úriemberibb volt a politika világa, főleg Antall miatt, az egész a 2002-es Fidesz választási bukásnál csúszott meg, a Főnökben akkor tört el valami, amikor megfogadta, hogy... izé, azt, ami most van)
Érdekes ez az Mp ügy, hogy mennyire megjósolt bizonyos eseményeket. Teljesen beigazolódott az az állítása, hogy hatóságilag rá fognak szállni, ami feltűnő, hogy minden áron a március 15-ei tüntetése előtt akartak sort keríteni a vegzálására. Azt, hogy az a feljelentési kötelezettség elmulasztása miatt ki akarták hallgatni, egyelőre tanúként, és azért, mert első nap nem vette fel az idézést levélben, 1-2 napon belül már ügyészt küldtek rá, hogy az idézést kézbesítse neki, merőben szokatlan és jogilag nem igazán racionalizálható. Hova ez a sietség? Nyilvánvalóan politikai szál van a dologban, hogy még a tüntetés előtt ki tudják hallgatni, és persze benne volt, hogy menet közben a kihallgatása alatt át lehetett volna minősíteni gyanúsítottá- bár ez meleg pite szerintem a túloldalon levőknek is, belegondolva, hogy a szálak hová vezethetnek-, de itt azért megmutatkozik a hatalom igazi arca, a politikai kifőzdében kitalálnak valamit, és az ügyészség végrehajtja (hatalmi ágak elválasztása hadd menjen a levesbe itt is nyilván).
Egyébként a nagyképűsége lehet a veszte, korábban is írt olyanokat, hogy a felesége szövegeinek a 80 %-át ő írta, és csak azok értek valamit, meg ilyen gyerekes érvei is vannak, hogy őt mennyivel többen lájkolják, mint mondjuk Ceglédi Zoltánt.
Az biztos, hogy mindent egy lapra tett fel, ha nem jön be egy megfelelő létszám március 15-én ( 20-30-50 ezer ember minimum), akkor be fogják darálni. Azok a a húzásai nem tetszenek, hogy a tanúkénti kihallgatására is hívja a híveit, mert ez túl színpadias, szerintem ez nem így működik, nem lehet mindenből politikai show-t csinálni.
Pár nap múlva okosabbak leszünk. Bár szerintem a R.-művek sem tudja, mit kezdjen vele, de ez az ügyészségi húzás figyelemre méltó volt.