Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2020.02.16 0 3 6670

:) bizalommal tessék fordulni, szeretett kormányunkhoz és pártunkhoz...

meg lehet nézni mióta és mennyi az otthon ápolási díj, 

meg lehet nézni mennyi egy albérlet, és mennyi a megfizethető, ill. a fentiből ő mit tud megfizetni.

meg lehet nézni mennyi a megélhetés

meg lehet nézni mennyi és milyen állami/önkormányzati segítség van

és meg lehet nézni mennyi olyan intézmény van, ahol ilyen embereket ápolnak akár életük végéig...

el lehet gondolkodni egyedi eset-e (nem)

próbálni emlékezni a pátTV és sajtóba valaha szerepelt-e ilyen?

elgondolkodni, vajon az elmúlt 10 évben történt-e bármi ami segített ezeknek az embereknek, javított-e bármi a helyzetükön

utána el lehet gondolkodni.

és spec nagyon örülök, hogy egy TV (még ha önös/bulvár indokból) lehozta ez.

sajnos sok ilyen van az országban.

Előzmény: püfffneki (6667)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.02.16 -13 2 6669

Vagy ez is abszolút ontopik:

"a forgatás kezdete előtt Flack rátámadt a vele egy lakásban élő barátjára, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és emiatt a helyszínre érkező rendőrök hivatalból feljelentést tettek ellene."

https://index.hu/kultur/media/2020/02/16/meghalt_a_brit_love_island_musorvezetonoje/

Röviden: a derék amazon férfibántalmazó volt, majd amikor ez közhír lett , ( s ezzel odalett a rivaldafény dicsősége ) inkább meggyilkolta magát.

Abszolút Igazság Creative Commons License 2020.02.15 -15 5 6668

Azt hiszem, ez abszolút ide kívánkozik:

https://player.hu/eletmod/es-amikor-a-no-veri-a-ferfit-az-rendben-van/

"ezzel el is érkeztünk ahhoz a momentumhoz, ami egy kicsit bezavar az angyali feleségét püfölő levitézlett Johnny Depp imidzsébe. A Daily Mail ugyanis január végén olyan hangfelvételek birtokába jutott, melyek bizonyítják, hogy Amber a válás alatti terápiás beszélgetések során nemcsak azt ismerte el, hogy megütötte Deppet, melyet követően exférje inkább elmenekült otthonról, de még gúnyt is űzött belőle, azt bizonygatva, hogy úgysem fog hinni neki senki, ha azzal áll elő, hogy valójában ő az áldozat.

Ez hangzik el az exfeleség szájából:

Gyerünk Johnny, mondd csak el a világnak! Én, Johnny Depp, egy férfi, én is házassági erőszak áldozata vagyok… Aztán majd csak figyelj, hány ember fog hinni neked vagy hányan fognak melléd állni! Nagyobb vagy és erősebb. Én egy 52 kilós nő vagyok. Tényleg fel fogsz állni, és azt mondod majd, hogy „ő kezdte”? Komolyan?

A beszélgetések alapján egy olyan abuzív kapcsolat képe rajzolódik ki, melyben mindkét fél legalább annyira bűnös, mint amennyire áldozat. Amber azonban okos nő, tudja, hogyan működik a média, hogyan gondolkodnak az emberek a kapcsolati erőszakról, és ezt kíméletlenül fel is használta a válás során, ezzel 7 millió dollárt kicsikarva a házasságból szabadulni igyekvő exférjétől, a feleségverőtől, aki felett addigra már ítéletet mondott a közvélemény.

A párkapcsolati erőszakról szóló statisztikák szerint az ilyen típusú bűncselekmények elszenvedői 70 százalékban nők, de azért a tisztánlátás kedvéért ne felejtsük el megjegyezni, hogy a cselekmény jellegénél fogva ezekben az ügyekben óriási a látencia, a férfi áldozatok tekintetében pedig még annál is nagyobb."

* * * * *

A vastaggal kiemelt részt egyenesen a topik fejlécébe kellene berakni...

püfffneki Creative Commons License 2020.02.15 -2 4 6667

Erős gondozásra szoruló lányát akit a felesége halála után egyedül már nem tudott ellátni.

És a szakértő úr nyilatkozta, hogy ez nem megoldás, mert rengeteg segítség létezik.

Aztán később bemutatnak egy estet ahol a szegény asszonyt kitették az albérletből az ápolásra szoruló unokájával együtt, akit 30 éve gondoz.

És a szakértő urat most nem kérték, hogy ugyan sorolja már föl az asszony számára elérhető rengeteg segítséget, hogy ne a TV-hez kelljen fordulnia annak aki hasonló cipőben jár.

Előzmény: macmester (6665)
macmester Creative Commons License 2020.02.14 -1 4 6666

3x nem ezt írtam

látom beakadt valami nagyon... biztos minden OK? úgy érzem némi frusztráció van ebben a hozzászólásban...

csak neked.

Ha valaki bejelenti, hogy eltűnt a hozzátartozó akkor várnak (mert ált. előkerül néhány napon belül)  ha igen OK

ha nem akkor adatgyűjtés, mi történhetett ennek igen sok formája van és igen gyakran eredményre is vezet.

ha az eltűnt eltűnt akar maradni, akkor az is marad persze csak ha nagykorú (a yard csak annyit közöl él, és köszöni jól van, de nem óhajt ...)

kiskorúnál más az eljárás

az esetek egy kis részébe felmerül, hogy az eltűnt személy nem egészen önszántából tűnt el, ekkor ilyen-olyan eszközökkel nyomozni kezdnek...

Előzmény: robopassmeet (6659)
macmester Creative Commons License 2020.02.14 -2 2 6665

Megölte lányát, majd magával is végezni akart egy idős férfi...

Mosonmagyaróvár

püfffneki Creative Commons License 2020.02.14 0 4 6664

Régen havonta 1x volt kékfény abban mutattak néhányat, a napi híradóban nem szerepelt.

Előzmény: Anyóca99 (6662)
HalleLuisa Creative Commons License 2020.02.14 -6 3 6663

https://444.hu/2015/03/12/a-gyilkossagok-aldozatai-tobbnyire-otthonukban-megtamadott-idos-emberek

Az ezredforduló utáni adatok itt, lényeges kiemelni, hogy "Szükséges módszertani megjegyezés az Eurostat oldaláról: „Az emberölés fogalmát az elemzés az emberélet szándékos kioltásaként határozza meg, így beletartozik az előre kitervelten elkövetett emberölés, a halált okozó testi sértés, az eutanázia és a csecsemőgyilkosság is, azonban nem tartalmazza a halált okozó közúti veszélyeztetést, az abortuszt és az öngyilkosságban való közreműködést.” A fenti számok a tényleges emberöléseket mutatják, kivéve Lettország esetében, ahol az adatok az emberölés kísérletét is tartalmazzák."

Előzmény: Anyóca99 (6662)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.02.14 0 4 6662

Előtte évekig gyötörte a lánya , meg is verhette , csak röstellte feljelenteni . Nem baj , hogy semmit nem tudni még , de mer' általában a nők szétszekálnak mindenkit , így lehetett .

Komolyra fordítva : régen is volt ennyi gyilkosság , vagy csak nem hozták nyilvánosságra ? Nekem nem rémlik ennyi .

Előzmény: martinaxe7 (6660)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.02.14 -5 0 6661

:))

Előzmény: robopassmeet (6659)
martinaxe7 Creative Commons License 2020.02.14 0 1 6660
robopassmeet Creative Commons License 2020.02.14 -7 1 6659

Hát kinek mi a sokk. Nekem speciel az, h idáig fajult a femtardokrácia, h ha ffi vagy, (főleg, ha hetero fehér) és nővel élsz együtt, akkor a hatósegg eleve potenciális bűnözőként kezel. És ha vmi történik az asszonnyal, akkor elsősorban téged vesznek elő. Aztámmeg csodálkoznak, h manapság már nemcsak a házasság, hanem az együttélés is kezd kimenni a divatból. Sokkal egyszerűbb idegenként megerőszakolni és elföldelni vkit a bisztró mellett, legfeljebb majd a férje/párja elviszi a balhét, úgyis ő lesz az elsőszámú gyanúsított:-)) Még pénzt is spórolnak vele, nyomozni se kell. Hurrá.

Persze, értem én, lehetnek jelek, amikor indokolt ez a hozzáállás. Pl. Előző nap bejelentés érkezik, h Józsibácsi már megint baltával kergeti a nejét az udvaron. Aztán másnap józsibácsi bejelenti, h a neje eltűnt. Ilyenkor okés, h kiszálltok, oszt ha a ladájának a csomagtartója is véres, akkor nem azt feltételezitek, h biztos kórházba akarta vinni a nejét, csak útközbe, egy kátyúnál elhagyta, hanem megkérditek, h Jauzsibácsi, há huvá ásotta öl a zasszonkát?:-))

De mondjuk Julcsi aggódó veje bejelenti, h Julcsi hollétéről már kétnapja nincs hír, a családja se tud semmit, és 'digitális' jel sincs, mert mobilon se elérhető (számot is cserélt). Azt a rendőrsegg meg ahelyett, h elkezdené keresni, kiküld egy ilyen isztambuliérzékenyített mekkmesterfélét, aki megállapítja, h fehér is, férfi is, biztos gender erőszak történt. Zárjuk rövidre: bilincseljétek meg, azt az őrszobán verjétek ki belőle a beismerő vallomást, miszerint feldarabolta, elégette az asszonyt, és a hamvait a Dunába szórta. Na, ez már több, mint aggasztó.

Aztán 3 év múlva Julcsika jelentkezik a kapitányságon: Hééé pötsfejek! Azonnal engedjétek ki a férjem, most szakítottam a barátommal, akivel eddig ismeretlen helyen tartózkodtam, és mégis kéne vki, aki eltart:-)) És kártérítést is követelünk:-)

Előzmény: macmester (6643)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 -1 4 6658

honnan tudod, hogy nem szociologus/pszichologus vagyok, akinek ez a szakterulete?"

Amikor megkérdőjeleztem a szakértelmét, azt írta: butuska vagy.

Tehát fenntartja. Így nincs kiemelve semmi.

Előzmény: ásítósmacska (6657)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.02.14 -5 2 6657

A szokásos..

kontextusból kiemelve, lényeges részeket levágva....

ROTFLMAO

Előzmény: füstikecske (6656)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 0 6 6656

Te meg hazudós:

szociologus/pszichologus vagyok"

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6655)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -5 0 6655

A kérdéseidből viszont látszik az abszolút tájékozatlanság.

butuska vagy

Előzmény: füstikecske (6654)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 0 7 6654

honnan tudod, hogy nem szociologus/pszichologus vagyok, akinek ez a szakterulete?"

Messziről jött ember azt mond, amit akar.:)

A kérdéseidből viszont látszik az abszolút tájékozatlanság.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6652)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 0 6 6653

Ha jól értem, ez az intim partneri erőszakról szól.

Ez azért nem ugyanaz, mint amikor tettleg bántalmazzák egymást a felek.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6651)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -4 0 6652

tekintelyre hivatkozas az eleg ocska ervelesi metodus

honnan tudod, hogy nem szociologus/pszichologus vagyok, akinek ez a szakterulete? :D

Előzmény: füstikecske (6650)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -5 1 6651
Előzmény: füstikecske (6650)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 -1 6 6650

Rendőrségi szakértő. Mi meg laikusok vagyunk.

hany ferfi tett feljelentest amiatt, hogy kapott egy pofont a felesegetol, baratnojetol?"

Ezt te sem tudod, de azt állítod, hogy sokkal magasabb a női erőszak aránya, mint a férfi.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6649)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -6 2 6649

marmint mitol lenne szakerto?!

hany erzelmi bantalmazott ferfi ugye kerult ele? hany ferfi tett feljelentest amiatt, hogy kapott egy pofont a felesegetol, baratnojetol?

o a bantalmazasok egy nagyon-nagyon szuk szeletet latja

a valosag meg az, amit en korabban beraktam: ma magyarorszagon nincs ra igeny, nincs ra kutatasi penz, nem is foglalkozik senki azzal, hogy nemfuggetlenul mennyi bantalmazas tortenik. kizarolag a felnott ferfi -> felnott no iranyu bantalmazast kutatjak

(a csaladon beluli eroszak legbrutalisabb formajaban, a gyilkossagokban is a nok vezetnek: csecsemogyilkosagok, magyarorszagon atlagosan evi 6 kiderult eset, a szakertok ennek 10x-et valoszinusitik)

Előzmény: füstikecske (6648)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 -1 4 6648
Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6646)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -5 1 6647

a francokat.. csak a fiziakit kovetik el nagyobb szamban a ferfiak. 

Előzmény: macmester (6644)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -4 1 6646

minek? ami volt se hittetek el...

Előzmény: füstikecske (6642)
püfffneki Creative Commons License 2020.02.14 -1 5 6645

Én pont nem (szted) csak az összes többi nő.

Vagy nem ezen megy a sirám, hogy sokkal több a verbális bántalmazás a pasik ellen?

Előzmény: Brewial Whore (6639)
macmester Creative Commons License 2020.02.14 0 6 6644

te keversz valamit...

A bántalmazások többségét férfiak követik el...

ha férfi bántalmaz nőt akkor kisebb a látencia...

ha nő bántalmaz férfit akkor jóval nagyobb a látencia...

szval a női bántalmazást jóval jobban titkolják a pasik...

kb. ennyi.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6641)
macmester Creative Commons License 2020.02.14 0 5 6643

megint: nem ezt írtam, olvasd végig újra :)

a 20-30% is bőven sok.

Előzmény: robopassmeet (6634)
füstikecske Creative Commons License 2020.02.14 0 3 6642

Hozz valami linket...

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (6641)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.02.14 -6 0 6641

ez a valosag szivi...

Előzmény: füstikecske (6640)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!