Azért gyorsan írok mielött megyek alvóba.... Babszi ha esetleg megtetszene egy koktélcsomag majd én segítek.... Az olaszt mindenki beszéli, így ha kell segítek kitölteni a papírt, de az információnál is megkérdezhetjük hogy milyen lehetőségek vannak és majd eldöntöt hogy kell-e vagy nem... Másrészről miért lenne csöves a hozzászólásod. Mindenkinek a saját döntése hogyan és miként tölti az idelyét a hajón... Ha valaki felvisz italt és nem szólnak, hát jól teszi... Nincs ebben semmi rossz... Még kemény egy hónap és találkozunk... Addigra Ferro már haza is ért, és olvashatjuk a beszámolóját :))))
Bármikor fel tudod vinni az üdítőket!!Tavaly a Musicára a nagylányunk 1 karton (6szor 2 literes) almalevet vitt fel magának a bőröndbe.Simán feladta az utazó táskájában.Persze 2/3- át haza is hozta.Hiába mondtuk neki,hogy ne csomagoljon annyit...
A baráti társaságunk likőröket,házi páleszeket adott fel...Senki nem szólt nekik érte.Pedig ott itták kint a fedélzeten műanyag büfés pohárból.Húúú,de csövesen hangzik!!!Ezért biztos meg leszek szólva holnap...
Mi most az Armonián a férjem nagyfiának Montenegróban a piacon vettünk jó kis kotori körte pálinkát.Mégcsak le sem volt zárva az üveg.Sima dugó volt benne ...Neylon táskában vittük fel a hajóra és hoztuk is le a kiszállásnál...
Ferro03!!Nyelveket sajnos nem tudok,így nem hiszem,hogy bármiféle italcsomagot meg tudnék venni a hajón!!!De azért köszi a tippet!!Én még sajnos az oroszon nőtem fel!!!
most jön velünk az egyik unokánk a Divinára, szerettem volna neki venni egy koktél csomagot, mondták az irodában azt itt nem lehet de a hajón igen, és va benne valami mert a nyáron a lányom vett a Melodyn ilyet valóban az unokáimnak, tehát alkohol mentes.
Babszi nagyon köszönöm a gyors reagálást! Most még boldogabb vagyok, mert jókat írtál az Armóniáról!!!!!!
Akkor ezt az ital csomagot meggondoljuk, mert a párom azt mondta, hoigy a Neckermannál még a héten kérik a kirándulások és az italcsomagok befizetését. / már ha befizetünk... /
Mikor viszed fel a hajóra az inni valókat? A parti kikötéseknél, vagy a bőröndben? Beszállásnál nem világítják át? lehet, hogy hülyeséget kérdezek..... nem voltunk még....
Szia Zsanett!!!Ne aggódj!!Nem én megyek december 8.án!!!Csak egy kedves baráti párnak segítettem.Amikor tegnap éjjel megláttam a Tesco utazás oldalán az ajánlatot,eldöntöttem,hogy ide (ha én már nem is mehetek) tutira el kell küldenem valakit...
Persze a barátaim kaptak az alkalmon!!!Ma egész nap telefonálgattam az érdekükben.Iszonyú nehezen tudtam csak nekik foglalni.A végén úgy összekevertem az utazási irodákat,hogy amikor sikerült a foglalás újra végig kellett telefonálnom az irodákat,mert a végén nem tudtam megmondani a barátaimnak,hogy melyiknél is sikerült foglalnom.
Csak a pasi(ügyintéző nevét jegyeztem fel egy papírra)újra hívtam őket és kérdeztem,hogy hol dolgozik ilyen nevű illető....
Szia!!!Nagyon jól jártok ezzel az úttal!!Ilyen akcióra utoljára tavaly novemberben emlékszem,akkor a Musicán volt ehhez hasonló.Csak akkor illetékmentes volt az út.Úgy 5-ünknek.2 felnőtt+3 gyerek (,abból a nagy 16 éves).208.000 ft volta 9 nap...
Szóval visszatérve az Armoniára!!!Nekünk ez volt a legjobb hajóútunk!!!Ötödik hajóútunk lévén,itt tudtuk először igazán kihasználni a lehetőségeket,animációs programokat.Nekünk az ötödik hajóút kellett ahhoz,hogy rájöjjünk,hogy hogyan is működik minden egy ilyen hajón és milyen lehetőségek vannak.Bár,lehet,hogy kissé nekünk lassú a felfogásunk!!!
Italcsomagra mi soha nem fizettünk be és nem is fogunk!!!Víz automata,kávé automata egész nap üzemel a hajón..Ja,és teát is tudsz egész nap készíteni.
Az Armonián amikor bezárnak az önkiszolgáló éttermek,akkor a grill teraszon mindig van 2 ami üzemel.
Mi nem iszunk alkoholt egyátalán.Az ültetéses vacsoránál meg azt a pár üveg ásványvizet simán fele annyiért kifizetem.
A 14 darabos üdítős csomagot is hülyeségnek tartom,mert...Na, most jön a lecsórózás!!!Azt a 14 üdítőt amit ott megveszel több ezer forintért (bocsi,nem tudom,hogy mennyi ez a csomag,de tuti 100szorosa a bolti árnak)inkább megveszem a "tescóba" a töredékéért és felviszem magamnak a hajóra.A kutya nem szól érte..senki sem nézi meg.Úgyhogy nem fellopom,hanem simán felviszem!!!!
Látod,ha lenne kimondott koktél csomag azt vennék...,de az meg nincs!!!
Most ért haza a férjem, és újságolta, hogy befizette meglepiként dec 1-re az utat!!!!!!!!! Akkor az utolsó percben!
Ti voltatok már az Armonián???? Ha igen, akkor irnál egy pár hasznos infót? pl. ingyenes vízautomata van-e, hány napra kell az italcsomagot befizetni? kávé-tea automata van-e? stb... Ha az üdítő csomagot vennénk, ami 14 db-ot tartalmaz, azt a medencénél is lehet kérni, vagy csak az étkezéseknél?
Szia, igazad van. Csak szépre gondolok, én pozitiv ember vagyok, nem az én ötletem volt. Tudsz segíteni a vonatjegy foglalásban, február 10-én tehát ha 9 kor köt ki a hajó, gondolom, hogy 10-re vagy 11-re már foglalható. Nem beszélem a nyelvet, de ugy gondolom, hogy jobb lenne, ha a vonatjegy is meg lenne. Előre is kösz.
Aki ma nem foglalta be az Armonia-Vörös tengeri hajóútját az már szerintem nem is fogja...A helyek ma délután az összes időpontra elkeltek!(ha csak vissza nem mondja valaki,aki leopcióztatta!)
Hogy honnan tudom??mert a Vista uatzási irodától én vettem meg az utolsó kabint a dec.8.ai indulásra.A mahartnál a helyek már délután 2kor elfogytak..
A hajón igazság szerint lenne még hely,de sajnos a repülőn már nincs.Ma jött ki az akció,de fél nap alatt hamar el is kapkodták..
Írna valaki bővebben az italcsomagról ez ,hogy működik? Nem voltunk még ilyen úton.Nagyon jó áron van Bécsből ez az egyiptomi út. A teljes panzió mit takar ital ügyileg? Mire kell számítani pluszban egy főre kb.?
Az Armonia hajóval kapocsolatban nagyon szívesen olvasnék infókat, mert ez a kedvező ár nagyon csábító! Gondolom sok idő nincs is a "gondolkodásra "...
Ahogy olvastam, az italcsomagot érdemes megvenni előre, csak vajon hány napra számolják, mivel az első nap 22 óra az indulás, és az utolsó nap pedig reggeli után már indulás haza...... Akkor hat napra érné csak meg. Lehet így is fizetni??? Egyébként az armonián van víz automata, ami ingyenes?
Fakultatív programokra a hajón is be lehet fizetni? Minket igazából Kairó érdekelne, mert a többi helyen már voltunk, és igen húzosak a kirándulások árai.
Minden tanácsot, információt várok és nagyon köszönöm előre is.
Igen, foglaltunk. A vonat oda-vissza 18 EUR/fő, a reptér és a vasútállomás közötti buszjárat pedig 16 EUR/fő szintén oda-vissza. Összesen tehát 34 euróból kijön a repülőtér és a kikötő közötti retúr transzfer. A vonat egyébként intercity és helyjegyekkel együtt került ennyibe. Ha az utazás napján veszed, akkor nyilván ettől csak több lehet, már amennyiben egyáltalán lesz rá ülőhely. A sztrájktól - és amúgy pedig semmitől - ne félj, mert még bevonzod! :)
Ennyi erővel az MSC is sztrájkolhat, a buszuk is elromolhat és az időjárás is rejtegethet meglepetéseket.
A krisztus szobor valóban lenyűgöző lehetett közelről. Jeruzsálem és a Holt Tenger szerinte belefér a két napba, max. nem sokat alszunk. Nagykanizsáról a Volánbusz tervezője szerint Wien-Airport nem elérhető sajnos.
Kösz az infót az Armoniáról, ezek szerint vállalható hajó. Az étlap az egy döbbenet volt a Fantasia-n, csak néztük, hogy: jéé, ezt Mi rendeltük? Pedig hatan próbáltuk lefordítani, hogy mi lehet. Ezért az ETHNIC CORNER-t kedveltük a legjobban 16:00-ig, mert ott legalább nem negatív ízű ételek voltak, hanem jó fűszeres kusz-kusz, kebab, stb..
Izraeli barátunk régóta ajánlja, hogy keressük fel, hát most irány Jeruzsálem és környéke. Állítása szerint ultramodern város történelmi alapokon. Csupán 300+ km-t kell buszozni oda 5-6 órán át :-( Az élmény kárpótol talán.
Jordániában tényleg Petra ami a rövid állásidő alatt a legtöbbet adja, belevágunk 24-én, ha lesz még hely. A bécsi reptérnél a Mazur parkplatz 8 napra 60€, és visznek-hoznak a terminálhoz, ennél jobb lehet a környéken?
Köszönöm a válaszodat! Tehát ha jól értem akkor aludni lehet mint a szállodában az meg, hogy áll a hajó nem probléma. Már attól féltem, hogy éjszaka ki kell szállni a hajóból. Gondoltam, na engem is fognak szidni, mivel négyen megyünk és Ők nem igazán tudnak semmiről. Egyébként igazad van Én is jó feltöltődésnek találtam ennyi pénzért.
igen messze áll meg, mert ezek messze vannak a tengertől:-) /persze ez is relatív/
az Armoniáról csak jókat olvastam, állítólag az egyetlen hajó ahol magyar nyelvű étlap is van, az, hogy kisebb az nem baj, nagyon jó tapaszztalataim vannak az MSC kisebb hajóiról /Melody és anno a legendás Rapsody/
Babszi most volt vele, nagyon dicséri.
a jordán megoldható taxival Petrára, én sanos mozgáskorlátozott vagyok és nem voltam, de a nejem a legszebbnek tartja ahol eddig jártunk. van hivatalos út is a hajóról de az gondolom legalább duplája.
már írtam a cruzorosnak is, enniyi pénzlrt csupán egy kis feltőltődésnek is megteszi.
az italcsomag nem kötelező és normál esetben is a ki és beszállási napok egyikére nem számolják ugyanúgy mint a szervizdíj is csak az éjszakák számával azonos.
Most, hogy olvasgatom az Armonia érkezését 00.01 még nem találkoztam ilyennel. Gondoljátok, hogy éjszaka kell elhagyni a hajót?? Elég képtelenségnek hangzik.
Jön valaki Győrön keresztül november 24-én autóval a bécsi reptérig a Vörös-tengeri hajóútra? Mert ha vállalnátok ,2 -en csatlakoznánk, a költségeket megosztanánk.
Köszönöm, minden építő válasz jól jön! Néztem az msccrouses oldalán, de mint tudjuk, az áraik nem épp barátiak. Hárman mennénk, így a taxi jó ötlet, nem hiszem, hogy macerásabb, mint ahogy a Tunéziai kikötőnél megegyeztünk a taxissal és 12€/fő áron elvitt karthago összes látnivalójához (a "világjeggyel" együtt, ami mindenhova jó volt :-)), SidiBouSaidba, a Tuniszi medinába. Esetleg az Aqabai kikötőről, kijutásról van infó? A vízum 30$, ezt a kikötőben lehet venni?