Abszolut nincs szétesve a kaszni, kb olyan állapotú mint a 10 éves Golf III-as amivel mostanában járkáltam! Jó festőm nekem is van és nem is túl drága. Festett nekem már 3 éves autót is profin.
Egyébként hófehér színű és Kiskunhalason van még a Merci, ott is volt az elmúlt 21 évben. Véletlen találtam rá, nem is volt szándékomban ilyen autót vásárolni, de nem tudtam ott hagyni...
Kösz a tel. számot, majd hívom a srácot! Képet igyekszem rakni.
Minõsitési dijak komplett:nettobrutto
Muz.min., SEGÉDMOTOR:
3000 Ft
3750 Ft
Muz.min., MOTOR, vagy OLDALKOCSI:
5000 Ft
6250 Ft
Muz.min., SzGK:
10000 Ft
12500 Ft
Muz.min., SzGK. UTÁNFUTÓ:
8000 Ft
10000 Ft
Muz.min., TGK./ SPEC. JÁRMÛ:
12000 Ft
15000 Ft
Muz.min., TGK./SPEC.JÁRMÛ PÓTKOCSIJA:
9600 Ft
12000 Ft Egyéb díjak:nettobrutto
Muz.min., Okmány pótlása (1 db):
1500 Ft
1875 Ft
Muz.min., Azonositási (regisztr.) tábla pótlása:
1600 Ft
2000 Ft
Elõminõsités, muz.e vizsg,. VÁM-hoz:
5000 Ft
6250 Ft
F.I.V.A. minõsités honositása:
3000 Ft
3750 Ft
Muz.min., Regisztrációs dij:
3000 Ft
3750 Ft
Műszerfal fekete, kókányolást nem láttam eddig rajta. A hátulja talán kicsit ül, vagy az eleje kicsit magasabb, de nem csúnya az állása.
Amit eddig kiderítettem az autóról a ti segítségetekkel, rendben van mindene! Kaszni munka nincs az autón egyáltalán, csak festeni kell (nem is volna muszály teljesen, de megcsinálom). 1-2 apróságot kell beszereznem: régi kormány és bal külső tükör egyelőre, ha elkezdtem a munkát még biztosan lesz amit le fogok cserélni.
10 éve volt restaurálva, de 5-6 éve már garázsban áll. A motorban pár E Km van teljes felújítás óta. A belseje fekete műbőr, szép. Szőnyegei újszerűek.
Kapok hozzá másik motort, lökhárítót, hátsó lámpákat, meg majd meglátjuk mit...
600.E Ft-ért veszem, de papírmunkával stb is max 500.E-t számoltam rákölteni a tökéletes állapothoz. Nézegettem hirdetéseket és úgy saccolom az eszmei értéke 1.5-2M Ft körül lehetne készen. Gyakorlatilag pénzt kapni ezekért nem egyszerű, de nem lesz sürgős eladni. Lakodalmas fuvarokat is vállalok majd vele, így egy kis pénzt is hoz majd vissza:)
Csináltam képeket már róla a garázsban porosan, csak még nincs feltelepítve a fényképező számítógépre. Amint tudok, rakok ide képeket.
A veterán vizsgáról tud valaki árakat, részleteket?
Az autód valószínűleg a feles szériából került ki!
csak óvatosan!
Mennyiért kínálják?
a feles széria sajátosságai, amit vásárláskor mindenképpen meg kellene nézni:
külső:
kis tükör
kis hűtőmaszk
Az első sárvédőn nincsen elöl "szellőzőrés"(egy műanyag betéttel a 2-es szérián)
A hátsó lámpák minden esetben a régiek, nem bordázottak
A szélvédők szélén és az ajtók környékén nincs esőcsatorna
A feleseknél nincs alvázvédő - fényezett az alváz (nem véletlenül nehéz jó felest találni)
Az első lámpák domborúak (általában hella H1, /nem az amerikai kis "trabi" lámpa )
belső:
az első ajtón a régi típusú (lásd mellékelt képet)
a műszerfal is a régi, lehet, hogy színes (a piros a leggyakoribb)
A csíkos műbőr a leggyakoribb, a szövetnél apró szemcsés berakások vannak
A kormány nem az újabb teli kormány, hanem a csont, ill ennek a fekete változata (kép mellékelve)
fontos - amennyiben kormányváltósról van szó - hogy a középkonzol alján nincsen a sebességváltó karnak helye. (gyakran egy kézpihentető párnát szoktak iderakni - rendelhető extra volt...)
Figyelj oda, hogy nem ül-e a fara?!
érdemes megnézni az első u.n. torpedólemezt, itt általában mindegyik példány rohad.
ez (általában) két ok miatt lehet:
rohad
kicserélték a szélvédőt, után gyártottra és nem illeszkedik , így a sarkoknál befolyik a víz, illetve sérült a szélvédőgumi, v. után gyártott rossz minőségű (ez már a 4.? :-) )
azonosítás:
az autó motorterének bal első hossztartójába van beütve az alvázszám, elején-végén valóban egy-egy merci csillag van.
Elkértem az alvázszámot a tulajtól, forgalmiból diktálták, remélem helyesen van beírva.
200D-8-11511510013467
Ez jó lehet az autóhoz? Az öreg azt mondta ez alapján régebben rendelt hozzá alkatrészt. Lehetséges, hogy nem a profi gépi hanem kézi beütést alkalmaztak akkoriban? Azt mondta a csillagok ott vannak előtte és utána is. Sajnos én a saját szememmel nem néztem meg, mert elfelejtettem. Igazából nem hiszem, hogy gond lenne vele, csak mégis szeretnék másoktól is érdeklődni.
Keresek állolámpás Mercihez első szélvédőt és jobb első teli oldalüveget ár megjelöléssel ajánlatokat várok a gaben04@freemail.hu emil címre. Előre is köszönöm
A kormányváltós 68 asra meg azt mondanám meg kell szerezni a kódkártyáját abból kiderül,hogy gyári-e. Ha eredeti hátsó ülés van benne akkor a hátulján van a kódkártya matricája ha szerencséd van azt másold vagy fényképezd le és akkor tudok segíteni a megfejtésben.
Mielőtt elhoznám a mercit biztosra szeretnék menni, csak nem vágom fejből az alvázszám kódjait. Tudna benne segíteni valaki? 68-as, 4 ajtós, 200D, kormányváltós kézi.
Sehol nem láttam még 68-as évjáratú állólámpást hirdetve. Biztos volt már akkor ezzel a külsővel amivel a 70-es években? Gondolom nem öregítették abban az időben (70-es évek körül került az országba), csak nem szeretnék "bevásárolni".
Elég sok pénzemben lesz, meg akarom csinálni rajta a veterán vizsgát és nem akarok fölösleges kiadást, meg munkát.
Az eddigi sikeres veteránbiztosítások, és a 25 évnél fiatalabb járművek kedvzményes biztosítási lehetőségei a mostani évfordulóban jelentősen kibővültek klubunk és az Allianz rendszerében. Minden kategóriában, és minden évjáratú járműre létezik speciális kedvezményes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási lehetőség!
Ugye-ugye? Ezzel együtt a W114 kupé szerintem soha nem lesz elérhetetlen: olcsóbb nyilván nem lesz, de azért 1-2 éven belül csak nem fog megduplázódni az ára.
Jövő hétvégén veszek egy '68-as 200D kormányváltós szépséget. Szükségem lenne majd néhány apróságra, fehér kormánykerék, balos külsőtükör. esetleg hibátlan fekete ajtókárpit.
Az autó elméletileg szalon állapotú lesz, kis festés hibái vannak. 10 éve volt restaurálva és van rajta 1-2 rozsda pötty. Megvannak a gyári papírjai, 84 óta egy gazdája volt.
Esetleg eladó lesz a gép ha valakit érdekelne. A javításról fényképeket fogok csinálni.
Kapok vele egy csomó apróságot, esetleg tudok belőlük eladni is, csak még nem tudom pontosan mit ad majd az öreg.
Apám 1975-ös állólámpás autójáról megmaradt 1 darab eredeti dísztárcsa, kiváló, hibamentes, új állapotban eladó! Ha valakit érdekel, kérem hívjon fel! Jónás Kálmán 30/325-7856