A kollégiumi szobatársam mivel péntek van ma ment haza Tiszasasra, és nemrég hívott hogy kitelepítették őket!!! Csomó csépai gyerek is van a kollégiumban, az egész falut kitelepítik ma ott is! Feszült a helyzet
Nemrég jöttem meg Szolnokról,elképesztő a helyzet a Tisza és a Zagyva torkolatánál,félelmetes.Jóérzés volt látni, ahogy őrködnek a gátakon,lejáróknál.A Zagyva gáton is már átszivárgott a víz.
Ahogy nézem a tetőzés most valahol Csongrád és Szeged között van.
Csongrád 14 centit emelkedett egy nap alatt, Szegeden akkor valahol 1015-1020 centi között fog talán tetőzni?
De Dombrádtól felfelé már megint emelkedik a víz!
Annyira furcsa látni, hogy a sétányon a víz magasabban van, mint a mellvéd lába, holott rendszerint a mellvédtől lefelé vagy 6-8 métert még le kell menni, ha a vízhez akarunk jutni, mondjuk nyáron.
Szép galéria, sok hasonló kép van!:) Én is voltam lennt délután ezek a képek pint az 1000cm-es szintnél készültek, ma reggelre 1006cm, de márcsak a hídról lehetett képeket csinálni, lezártak mindent.
Csináltam pár képet, de az egész rakpart levolt zárva,tele homokzsákokkal, rendőrökkel/katonákkal, így a legtöbb fotó csak távolból volt, meg a hídról. Tele minden szivárgással, buzgárral, pl a fánál jött fel az egyik csináltam képet róla, látványos lehetett közvetlen a betonfalaknál lenézni, így megelégelve a dolgot s a kép 62,63,64-ért majdnem otthagytam a fogam!:) Bementem a kordonom belülre, azt megcsináltam a 3 képet, de már jöttek is a rendőrök. De egyértelmű, hogy az a 3 kép mondja el a legtöbbet. Na amelyik képhez csak tudtam írtam mondanivalót oda írtam, a vízmérce pl teljesen eltűnt, egy lépcső sincs ki a rakparton, sőt már folyna kifele a víz ha nem lenne behomokzsákolva, nagy a nyomás, a töltéseknél is átázások látszódtak. Még emelkedik a vízszint, este 970-975cm körül volt.
Mikor Szegeden járok, ha tehetem kimegyek a Tiszapartra, az emlékműhöz, és rettenve nézem a vízszintjelzőt, meddig ért annó. (ráadásul milyen sokáig ért addig!)
De elképzelni is rettenet, hogy ezt még majd meghaladja!
Nem tudom mikor lesz ennek már vége, évről évre durvább rekordok dőlnek meg!
Anyukám Szelevény mellől való, Kunszentmártonban a gát mellett volt a házuk, Szelevényben volt a birtok.
Most halljuk, hogy még Szelevényt is fenyegeti a víz!!!
Ez azért durva, ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa!
Minden eddiginél magasabb vízállás lesz hamarosan Szegeden!!! JÖN a Nagy árvíz.!Félelmetes már a rakpartnál nézni mennyire fenntvan a víz és még 30cm-t áradni fog!! Csinálok rengeteg képet.