Keresés

Részletes keresés

tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1862

A már belinket tipikus leckékben sok Rosenberg is van, pengetési sorrenddel ( a V betűk a lepengetést jelölik, ahol nincs semmi ott felpengetés megy).

Előzmény: florg (1861)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1861

Nem, elég nekem megtanulni, majd leírja, aki könyvet akar belőle írni.

Előzmény: tzuiop (1859)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1860

Lassítva, mint aki beb.szott! :)

Előzmény: florg (1858)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1859

Kérlek írd le !

Előzmény: florg (1857)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1858

Amikor beszél, az igen vicces.

Előzmény: tzuiop (1856)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1857

Most én meg írjam le azokat a motívumokat, amiket nem így játszik? Hát nem, szedje le mindenki magának, a VLC ingyen van. :)

Előzmény: tzuiop (1854)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1856

Letöltöttem az új VLC-t. Már lassul is. Köszi!

Előzmény: tzuiop (1851)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1855

http://www.sligo-music.com/serendipity/misc/manouche/src/v-v-v-en.htm

A tipikus leckék rovatot is ajánlom (azoknak, akiket érdekel a mások által sok-sok éven át "tévesen" leszedett és kigyakorolt technika)

http://www.sligo-music.com/serendipity/misc/manouche/src/plans-en.htm

Előzmény: tzuiop (1854)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1854
Előzmény: florg (1852)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1853

Rendben,feladtam!

Előzmény: florg (1852)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1852

Nem tévedek.

Előzmény: tzuiop (1851)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1851

Valamit nagyon félrenéztél Stochelonál! Nézd még meg párszor, mert tévedsz.

Nekem VLC-ből 0.8.6 van !:DDDDDD

Előzmény: florg (1850)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1850

Nem feltételezek én semmit.

A húrváltás irányában pengetés logikusabb számomra, valamint gyorsabb. Zömmel lefelé pengetek, mivel én alapvetően így kezdtem tanulni, szinte sosem játszottam más stílust. Miki is valóban ennek egy jazzesebb változatát tanítja (kötöttebb a rendszer), de nem ütközik a kettő. Hangzásban pedig nincs különbség, lásd. Rosenberg.

Stochelo cuccait most kezdtem tanulmányozni, és úgy tűnt föl, hogyan játszik.

A vlc-ben (1.1.7) a lejátszás fül alatt van a Lassabban (kicsivel) és a Lassabban opció. Hangmagasság marad, csak a sebesség változik.

Előzmény: tzuiop (1848)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1849

A VLC hogyan tud lassítva lejátszani, mert megvan nekem ,de még nem találtam ilyen opciót benne( lehet régi verzió?)?

Előzmény: florg (1843)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1848

Magyarul, ebben a mondatban rádhagyja hogyan pengetsz, ahogy minden mester azt mondja úgy csináld, ahogy neked jó (pl. Joe Pass).

Majd idővel kinyílik a tudása a tanítványnak és megérti mitől szól bluesként a blues, mitől bossa a bossa, stb. Hogyan kell azokat megszólaltatni autentikusan.

Ez az idézet pont annyira engem bizonyít, mint téged.

Te most gondolom Birta úrtól tanultál a váltott pengetésről.

Ez nagyon jó, hasznos, tök jól működik sok helyen, de gypsyjazzben speciel nem így pengetnek.

Ezért nehéz ezt jól játszani, ezért nem tudja mindenki pik-pak megszólaltatni, mert ez egy másik stílus. Más gitár, pengető, húr, bal, illetve jobbkéztechnika.

A puding próbája az evés. Tanuld meg mindkettőt. Majd ha megtanulod azt a verziót amit én raktam ki, akkor majd meghallod a különbséget a kettő között és rájössz melyik szól Djangósan.

Robinos idézetre visszatérve.

Idővel kialakulnak a saját motívumaid és ott a begyakorolt pengetési sorrendek fognak előjönni, gondolkodás nélkül. Ezekben a saját figcsikben is lesznek kivételek, amikor direkt mást akarsz játszani, más ízzel. Ebben a topicban Django Reinhardt zenéjéről, stílusáról bezsélgetünk, itt ezek a jellemzőek.

Attól szól a "rest stroke" gypsyjazzesen és ezárt szól hasonlóan Angelo Debarre, Stochelo, Raphael Fay és Django játéka, hogy ugyanazt a gypsy rendszert követve tanultak meg játszani. Aki meg nem így tanult meg, annak máshogy szól a játéka.

Mivel meg kell hogy legyen neked a Stephane Wrembel könyve, így abból is keresd meg a pengetésre vonatkozó részt, hogy tudd mi az alap, mert nekem nem akarsz hinni, bár nem is értem miből feltételezed, hogy nem azt a technikát írom ide ki, amiről szól ez a topic?

Persze Angelo Astuces.....könyvének szólóit is nyugodtan végigbogarászhatod, mert benne vannak a pengetési sorrendek és az eddigi bejegyzéseimet fogják igazolni.

Előzmény: florg (1846)
haraszi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1847

Tökéletesen  igazad van.Tzuiop nagyon necces  a dolog  már  így értem hogy  mért  írtad hogy ne itt  dobjak  föl  cuccokat.Az  első barátságos mondtatot  megkaptam  tőled  lehet  hogy  még  jo  ban  is  leszünk az  affér  ellenére rajtad mulik  én  nem  haragszok rád.És  köszönöm  hogy  szoltál.Tisztelettel.Haraszi.

Előzmény: tzuiop (1844)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1846

Megtettem, ezért írtam a hozzászólást. Logikusan penget, amikor kell, húrváltással, és igen sokszor megteszi, főként motívumon belül. De nem kívánok ezen vitázni, ugyanis Robin Nolan-el értek egyet (meg sok mással, aki ugyanezt mondja, csak most éppen Nolantól az idézet), a hitelesség kedvéért  bemásolom az egészet eredetiben:

"Use down strokes, up strokes and/or a combination of both. In time your own personal technique will develop and you won't even think about the pick. What is comfortable and what works for you will be the right way. The rest is just practice." (Gypsy Jazz Licks Volume 1, Picking technique)

Előzmény: tzuiop (1845)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1845

Akkor lassítsd le, nagyítsd ki és nézd meg többször!

Stochelo ha mélytől magas húr felé megy, akkor  húrváltás irányába penget, ha meg fordítva, akkor nem.

Természetesen lehetnek olyan zenei frázisok, amikben kivételt tesz, de ezek aránya az alapvető gypsyjazz játékstílusához képest elenyésző.

Előzmény: florg (1843)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1844

Ha megveszed bármelyiket, akkor azzal a te tulajdonod lesz, te használhatod, de másnak nem másolhatod már le.

Ha ide kiírod, akkor bármikor(évek múltán is!) rád találhatnak azok, akik azért kapják a fizetésüket, hogy bíroság elé állítsák azokat, akik mások termékeit illegálisan másolják, sokszorosítják, stb.

Tehát a jogsértő magatartást kifogásolom itt a te érdekedben!

Előzmény: haraszi (1842)
florg Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1843

A belinkelt video számomra nem meggyőző (nem veszem ki minden mozdulatnál rendesen, kicsi is stb.), de ez legyen az én bajom.

Nekem ettől függetlenül elég autentikusnak számít egy bizonyos Stochelo Rosenberg, aki viszont igen gyakran húrváltás irányában penget (a Style of Stochelo Rosenberg DVD szerint legalábbis, Alternate angles, VLC player, 3x lassítás).

Ha annyira megtanulok játszani, mint ő, és közben úgy fogok pengetni is, viszonylag nyugodtan nézek majd szembe a kritikával. :)

haraszi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1842

Ha  már  ez  is  gond  hogy  segíteni  akarok  akkor  rendben  van.  De  akkor  is  fogok  segíteni  és  megosztani  mindennemet  azokkal  akik rajtam  is  segítettek  mert  nagyon  jol  esett.És  nem  rossz  indulattal  írok  most  sem  neked  és  hogy  megnyudodj  ezeket  én  megvettem  ahogyan a  colin  cosimit  is  a  hetekben.  És  ezen  kistársaságbol  mint  ez a forúm  nem  megy  tovább.Amit megtudok venni  megveszem  amit  nem  azt  nem.

Előzmény: tzuiop (1841)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1841

Utoljára kérlek, hogy ezt e-mailben írogasd!

Köszi!

Előzmény: haraszi (1840)
haraszi Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1840

Üdv  mindenkinek      egy  két ujdonság  robin  nolan  book  1  2  3  4  5  6  os  könyvek  semmy dussat  dvd romane impair  valse.Valiki azt  írta  hogy  hiányos  az  unacompanied  django  könyv  most  van nálam  egy  zsír   nem hiányos  pearl django  sog  book  play  alongs.

gyrk Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1839

2.52-nél nagyon durva.

Előzmény: tzuiop (1838)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1838

2.10-től nagyszerűen látszik Django pengetése, akinek van szeme az láthatja, hogy úgy penget ahogy leírtam.

Előzmény: haraszi (1836)
akapuli Creative Commons License 2011.02.23 0 0 1837

Ismerem a csávót, jó arc, itt dolgozik a mellettem lévő épületben. Kirúgattam magam a jazz-funk-zenekaromból és ő lett az utódom :-)

Máskülönben most leginkább ír zenét csinál, sajnos.

Előzmény: eberhardtp (1831)
haraszi Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1836

Szia  gyrk  szerintem  a  le  fel   pengetés  nélkül  nem  lessz  tachnikád  a  stílushoz  ha  ki  is  alakul  lassu  lessz  engem  a volt  tanárom  mindig  leszurt  érte  és  igaza  volt  ő  már  csak  tudta  egyenesen   angelo  debbare  kis  sogorátol  tanult  canadában  .

Előzmény: gyrk (1834)
Gyuri Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1835

elso ket mondat utan beszurhatod ezt is:

Előzmény: gyrk (1834)
gyrk Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1834

arra, hogy lefelé haladva nem váltott pengetéssel gitározzak évekkel ezelőtt szoktam rá, valahogy így kényelmesebb és gyorsabb is. visszafelé furcsa, de kíváncsi vagyok rá.

első lépésként ma megtanultam a minor swing harmóniamenetét, meg a szólóból az első két mondatot.

Előzmény: tzuiop (1832)
tzuiop Creative Commons License 2011.02.22 0 0 1833

Egyetértek, másodszorra sem könnyű :) , de Angelonak, Stochelonak, Raphaelnek, Stephane Wrembelnek is eléggé pörög a keze. :)

Előzmény: eberhardtp (1831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!