Az előző kérdésemet szeretném még kiegészíteni kicsit.
Értem, hogy azt mondod, hogy szép álom a csapat amit összeírtam, de szerinted kevesebb elég lehet egy komoly célkitűzéshez?
Mert szerintem, ha Góbit nem tartjuk itt, és csak fiatal cserecenterünk lesz, akkor nemigen kerülhetünk 4be. Ha Soóst akarjuk kezdőnek és Hangát első cserének bedobóposzton, akkor ugyanez érvényes. Ha a 3 légiósunkból nem lesz legalább 2 kiemelkedő, aki bármikor tud magának és a többieknek helyzetet csinálni, akkor megintcsak nincs keresnivalónk. Szükséges egy jól védekező, fegyelmezett, passzcentrikus irányító is, aki jól kommunikál az edzővel. Ezek szerintem nem csak ábrándok, hanem elég reális elvárások a csapatvezetéssel szemben
Nem tudom mennyire akarunk spórolni, de szerintem az általam leírt - kezdő: Bencze, Banks, Bell, Horváth Á., (szerb irányító), csere: Góbi, Soós, Hanga, (csereirányító) - mag a fiatalokkal kiegészítve nem csak reális elvárás, de minimális is egyben, mert legalább ilyen szintű állomány nélkül nem reális jó csapatot várnunk.
Amikor megtudtam, hogy Miljkovic lesz az edzőnk egy kicsit meglepődtem, aztán elgondolkoztam, hogy jó-e ez nekünk. És mivel alapvetően azok közé az emberekhez sorolom magamat, aki megpróbálja mindig a dolgok jó oldalát nézni- úgy érzem, hogy nem járunk rosszul vele.
Alapvetően egy karakteres embernek érzem. Konkrét elképzelései vannak a játékról, tud fegyelmet tartani, nem engedi befolyásolni magát.
Nos ha belegondolunk ezek a tulajdonságok itt az Albacomp táján Farkas Sanyi óta hiánycikknek bizonyultak, és sajnos meg is lett az eredménye. Sok jó képességű játékos még nem alkot egy csapatot. Azt össze is kell rakni, meg kell szervezni, motiválni kell. Az Albacomp ezeknek volt a híján egész szezonban, és ez oda tudott vezetni, hogy egy mindenki által elismerten gyengébb nevekből álló CSAPAT, akaraterővel és a fentebb felsorolt tulajdonságokkal kivert minket a rájátszásból.
És láthattuk azt is, hogy a Szolnok sem csinált nagy csodát, de szervezett jó védekezése volt, ami mellé pontos támadójáték párosult egyenletes színvonalon az egész szezonban, és ez bőven elég volt nekik a bajnokság megnyeréséhez.
Én az un. kontrolált játékfelfogástól sem félek. Ahogy a régi kínai mondás tartja: kétszer nem tudsz belelépni ugyanabba a folyóba. Miljkovic is tanulhatott azóta amióta Mo.-n edzősködött egy-smást és talán okult is belőle. Megnézegettem a Kassa honlapját és nagyon elcsodálkoztam: Átlagban kb 80. pont körül dobott a csapat, de volt több 100 pont feletti teljesítmény, 70 pont alatti viszont alig.
Szerintem mind a két verzió is elképzelhető és megmagyarázható.Az is ha visszahozzuk Banks-t és az is ha nem.Hiába nem bírtam,azért azt elismerem amit csinált!De ugye itt jönb képbe a lelépése...Azért itt vannak a pro és kontra érvek.Tehát lényeg majd a vezetők eldöntik mit akarnak,de egyik döntést sem kell majd megmagyarázni szerintem!
Góbit sikerül megtartani - megbízható cserecenter, aki a légiósszám csökkentésével az egyik legjob cserecenter lesz
SzabóTibit fokozatosan beépítjük - negyedik számú center
Hangát beépítjük, esetleg Soóst visszakérjük -megvannak a bedobó cserék
Szerzünk egy magyar csereirányítót - az egyetlen megoldatlan kérdés, és elég fontos kérdés.
Ezzel a kerettel szerintem simán ott lehetünk ha tényleg lecsökken a légiósok száma, mert ezek tényleg kiemelkedő légiósok (Banks, Bell, jó szerb 1es), és magyarokban se nagyon lehetne minket megverni (Bencze, Góbi, Ákos, Soós, jó csereirányító).
Tavaly évelején velünk is szóbahozták! Majdnem Kecsóra került, asszem akkor amikor a Rytis megsérült... Vajkezű gyerek ha tavaly jött volna, akkor lehet becsúszunk a négybe.
De azt egyszerűen nem hiszem el,hogy ennyire nem tudod értékelni a Lowe játékát!Ő általában nem dobált felelőtlenül.És jobbára pontosan célzott (sztm 60% környéke).De nem tudom pontosan.De attól azt tartom,hogy nem üti meg azt a szintet,amit mi vártunk tőle.
még jó, h. pár órája leesett, hogy nick-et váltottál, mert most nagyot néztem volna :) néha szerintem még egy utcáról beráncigált emberke is jobb lett volna, mint Kes, de ezt már csak szigorúan halkan teszem hozzá, nehogy öcsikém meghallja :) (jóvan, lehet mondani, h. elfogult vagyok, mert már a leigazolásától sem repestem.)