Szerencsére csak nagyon kevésen, ma nagyvizit volt, de a legérdekesebb, hogy azon volt nagyon sok, szinte rengeteg, amelyiket tavaly Velencéből hoztam. Lehet, hogy pont azt nem permeteztem meg. Azért nincs ok nagyobb aggodalomra, elbánok a kis gonoszokkal.
Nagyon aranyos kis növény, illetve nagyra is megnőhet, szép és érdekes a virága, de nem évelő, minden évben újra vetni kell. De ami a legnagyobb bajom volt vele, az az volt, hogy imádják az üvegházi molytetűk. Azért érdemes kipróbálni legalább, hátha neked könnyebben megy.
Gondolom a fehérek a peték burkát alkotják, mert ahol ilyen fehér van a levél alján, ott a levél tetején látható egy halvány pont. De elég száraznak látszanak, arra is gondoltam, talán a bevitel előtti permetezés miatt elpusztultak, csak az a néhány barna maradt meg.
Nem látok rajta se szárnyacskákat se gyapjacskákat, Kis fehér pöttyök, néhol nagyobb, barnás, akár a pajzstetű. Lekapargatva a kis pöttyök lejonnek, minha csak valami piszok lenne, a nagyobb barnák viszont nedvesek.
Ha olyan nagy mint a lenti képeken akkor annak még a -10 fok se árt meg! De ez egy éjszakára vonatkozik, nálam már volt ilyen és kutya bajuk sem lett, jó fás a száruk, csak lekókadtak.
Biztos azért lessz még rossz idö, is ade a békák jelzése beszokott jönni. Ma én is kiraktam az eggyetlen nagy leanderemet, Ágica és anblock ajánlásával!!!!
Azért ne nagyon éld bele magad, nekem van egy időjárás előre jelzőm és hét végére kemény -6-7 fokot ír, de ez a legszélsőségesebb, holnapra záport, ja ez észak dunántúlra vonatkozik.
leghidegebb éjszakák: márc31.én, ápr.5,13,májusban 20án lesz még fagy helyenként.
Sziasztok, én is kaptam egy kis helyet a gépnél. Örülünk a tavasznak, készülődünk izgatottan a nyárra. Én sajnos találtam valami nagyon idegesítőt néhány növényemen, ismeri e ezeket valaki?
Képzeljétek! Most hogy kintvoltam halani a békák brekegését. A kertem végében van egy Tó és sok béka ott. Ez az elsö nap , hogy ilyen hangokat adnak. Vagyis ez a jóidö megérkezését jelenti!!!
Én azt csak a növekedésből tom majdan megállapítani.......az meg az előzőnél is soká volt két hónap.....de mindenképp szeretném őket is oda a nádhoz besorolni szurkoljunk eggyütt!
Én is a kEDVES ANBLOCKTÓL kaptam 4. féle hajtást. Én mindet külön edénybe tettem vizbe. Nekem szoval igy vannak most. kiváncsian várom a gyökerek kinövését. Ahogy kinönek jelentkezem. De kérlek Te is irj, ha van már gyökér!!!!
Eddig én is hasonlóan csináltam, csak homokkal. épp ma néztem egy olasz oldalt, abban is ezt írják, meg azt, hogy júniusban kell.De itt aszongyák a nagymenők, hogy vízben egyszerűbb, és az időpont se nagyon számít.
Én az Anblocktól kapott hajtásokat, gyökereztető porba mártottam és tőzeg+perlit+kertiföld keverékébe ledugtam cserépbe és fóliát húztam rájuk, és radiátorra tettem, ez a módszer bevált már valakinek?
Sziaztok! Csak most jutottam gépközelbe. Nagyon jó a képeket nézni! Csodálatosak mindenkinek a növényei! Viszont nagy baj történt. Az ágak közül, amiket gyökereztetek egy darab meggyökeresedett - egy szál gyökér kb. 2 cm - de véletlenül letört ahogy raktam vissza az edénybe. Ennyire törékenyek a gyökerek??? Nekem egy üvegben több ág van. Ti egyesével szoktátok gyökereztetni??? Ki fog még egyszer gyökeresedni??? Annyira elkeseredtem...