Keresés

Részletes keresés

isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2905

A koncepció az, hogy négy külföldi plusz Bencze lesz a kezdő - vagyis Ákos csere.

Ezek szerint nem lép életbe az új szabály, miszerint 2 magyarnak mindig a pályán kell lennie?

Előzmény: Törölt nick (2897)
isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2904

Ki az a magyar játékos? Gondolom Bencze Ákos Ricsi trióból vmelyik, mert akiknek szavuk lehet és magyarok és van esély h itt maradjanak az ez a 3.

Na most ezek közül én igazából egyik véleményére sem adok, Benczét legszivesebben már nem látnám Alba mezben soha, Góbi az Góbi, nincs vele gond, de nem ő fogja itt osztani az észt (bár Kruscicot még sikerült megbuktatnia néhány másik játékossal együtt) Ákos még az a 3 játékos közül, akiben a legtöbb fantáziát látom, de én a helyében örülnék, ha kb annyi pénzt kapna köv szezonban is, mint idén, nemhogy még sokkal többet, mint ahogy hallani, hogy mennyivel többet is szeretne...

Úgyhogy felőlem jöjjön nyugoidtan Banks, de ha lehet hozza magával kis családját is, biztos ami biztos:-)

Előzmény: Törölt nick (2898)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2903
Ez szerintem is egyértelmű...
Előzmény: nisavic (2893)
sarkat5 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2902

mi legyen? :-)

nekem már tök mindegy, miljkovic "betett" egy cseppet.

Előzmény: Törölt nick (2898)
sarkat5 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2901

valamit félreértettél. én nem vagyok oda ákosért. sem a játékáért. :-) én azt keveslem nagyon, de nagyon, amit lowe, mint külföldi légiós nyújtott. ő, akit spivey posztjára hoztunk, nagy nullát teljesített. az, hogy valaki 30 meccsből háromszor értékelhetően teljesít, az nem hogy húzóemberhez méltatlan (mert annak szerződtettük), hanem egy szimpla, mezei játékoshoz is.

én nem ákost mérem lowe-hoz, hanem lowe-t (egy) spivey-hoz. a különbség pedig ég és föld...

ákost azért tartanám meg, mert magyar és ebből kell pár a pályára jövőre, és mert nem alibista, hanem odateszi magát. viszont vagy ő, vagy só, mert ha mind a kettő, akkor hanga megint a padon találja magát (pedig lehet, hogy egyiknél sem rosszabb...). és ha só és ákos közül kell választani, akkor nem kérdés, hogy ákos a válasz.

olajbogyesz Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2900
Lesz olyan magyar csapat aki indul európai kupában... legalábbis remélem...:)
BeniTheBig Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2899

Ti kivel nem tárgyaltatok?

Intézzétek el vhogy a 10 légiós limitet, oszt jólvan...

Előzmény: fefe22 (2877)
tigris06 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2896
Sokat olvasgatom a hozzászólásokat, sokban egyetértek, de sokban nem. Viszont van egy dolog amit senki nem említ. Volt egy nagyon jó játékosunk, aki kevés lehetőséget kapott, ráadásul elküldték. Azota viszont bizonyította, hogy kár volt. A neve: GERMAYNE FORBES. A Dombóvár legjobb játékosa. Röviden annyit, ŐT kellene visszahozni.
nisavic Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2895
Hát, maradjunk annyiban, hogy Te meg Bell-nek nem láttad elég meccsét. Szerintem pont az volt az erénye, hogy jól védekezett (egyedül Miskovic volt gyenge ebben a műfajban) a rengeteg pont mellett, s lepattanókban pedig nem egy kategória volt Shannonnal. Az önzőséget speciel a szemére lehet vetni, de kicsit egyszemélyes caspat voltunk sokszor, Lazicsnak az volt az ukáz, hogy majd Rashad megoldja.
De egyébként akadémikus a vita.
Előzmény: Törölt nick (2894)
nisavic Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2893
Ha az anyagi és érzelmi tényezőket kikapcsoljuk, akkor szerintem nem lehet egy lapon emlegetni Horváthot és Soóst.
Előzmény: #5dobos (2892)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2892

Na mindegy.A lényeg,hogy majd a "nagyok+ eldöntik,hogy mit akarnak!Fizetünk neki vagy nem!De jövőre csak jobb lehet!Majd a "Hangi" (én csak így hívom) megmutatja...

Ő lesz az MVP! :)

Előzmény: isz-akos (2891)
isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2891

27 perces átlaga a 05/06-os play offban volt, igaz akkor 11,6-os pontátlagot produkált mellé.

06/07-es alapszakaszban 25,6 perces átlaga volt, ami 1 perccel több mint az egy évvel korábbi átlaga.

Előzmény: #5dobos (2888)
isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2890

Nos a stat.ot nézegetve, én úgy látom, hogy a 06/07-es szezonban jobb a dobó %-a, mint a 05/06-os szezonban volt. Most az alapszakaszban 26 meccsből 18 meccsen volt kezdő és 10.5-ös átlagot produkált, míg tavaly 26 meccsből 22ön kezdett és 9.9-es átlagot teljesített.

Szóval stat alapján ebben a szezonban jobb volt, mint tavaly.

Persze tudom a pontátlag nem tükrözi az egész statot, de talán az egyik legfontosabb, még akkor is ha Ákosnak talán a védekezés (lenne) a fő feladata.

Előzmény: #5dobos (2889)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2889
Előzmény: #5dobos (2888)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2888

Számomra nem egyértelmű!De ha jól emlékszem 27 perc és 10 pontos átlag.Számomra abszolút nem volt meggyőző...

A rájátszás az más...Azt elismerem.Arról nem igazán vagy nem csak ő tehetett.

De amúgy nézd meg a statját,vmily nap tette fel a Redick

Előzmény: isz-akos (2887)
isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2887

nem tudom azt nem láttam...kivételesen arról írok csak amit láttam, tehát play-off:-)

Miért, alapszakaszban sokat játszott és gyenge volt?

Végül is mindegy, ettől még nem egyértelmű sztem hogy Soós vagy Ákos...

vagy igen?

Előzmény: #5dobos (2886)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2886

"ami tény, hogy Ákos mögött (még ha ez nem is az ő hibája) elég gyatra szezon van."

Ez jobbára igaz a rájátszásra!

De az alapszakasz beli betlije kinek a hibája?Kb az első 4 fordulót leszámítva.

Előzmény: isz-akos (2885)
isz-akos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2885

Mik a legújabb fejlemények Banks ügyben? Hírlapban azt írták, hogy a vezetőség még nem döntötte el, hogy megbocsájtanak-e neki vagy sem.

Úgy vagyok vele, ha a játékosállomány 85-90%-a úgyis kicserélődik, akkor adjanak neki egy esélyt, nem lesz szinte senki itt a régiek közül, akiknek a morálját esetleg rontaná Banks visszafogadása. Ráadásul így talán még motíváltabb lenne a srác, hogy egyszerre akarna bizonyítani a vezetőségnek és a szurkolóknak is, és talán még jobb lenne, mint tavaly.

Ez az ex-szolnoki edző nem tudom milyen szakember, de enyni erővel akár hozhattuk volna Ivkovicsot is, neki legalább van szfvári kötődése is...

(Kiváncsi vagyok ha Benczééknek ez az edző sem fog tetszeni, akkor ezt is elüldözik innen mint Kruscsicsot? Vagy ez a szerb mester nem olyan keménykezű?)

Góbit mindneképp meg kell tartani, pont a körmendi példa mutatja, hogy öreg center nem vén center, SŐT...!!!

Soós vs Ákos.

Érdekes dolog ez, hiszen kérdéses Soós mögött milyen szezon van Kecson, ami tény, hogy Ákos mögött (még ha ez nem is az ő hibája) elég gyatra szezon van.

Ami Soós mellett szól, hogy olcsóbb (így többet költhetnénk egy-két jó légiósra) és vmilyen szinten mégiscsak szfvári, ami Ákos mellet szól, hogy ő tapasztaltabb, nem is túl öreg, és az új szabály életbe lépése után megnő a jó magyar kosarasok ázsiója, ezáltal gondolom (még ha gyenge szezon is van mögötte) most megy a háttérben az anyagi alkudozás és sztem több pénzt szeretne mint tavaly, tehát drágább lesz és ez nem biztos h mellette szól.

Mindenesetre ember legyen a talpán aki 100% bizonyossággal most rá tudná vágni, melyik döntés lenne a jobb.

Sabáli Paksra történő szerződése ugye csak kacsa volt?:-)

fefe22 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2884

Akkor egyezzünk meg abban, hogy elfogult vagy :D.

Azt az állítást, hogy "Shannonnál sokkal jobb játékos", nem tudom elfogadni egyetlen eddig Magyarországon játszott légióssal kapcsolatban sem.

"Összehasonlítható", vagy "talán picit még jobb is" tőlem lehet, de sokkal jobb szerintem nem.

Shannon 4 szezonjából 3szor bajnok lett itt, úgy hogy igazából minden fontos meccsen hozta magát.

Igaz, hogy könnyebb volt Bellnél 10 kilóval, de volt olyan helyzet, amikor Gulyás Robit kellett fogatni vele, és egyáltalán nem teljesített rosszul. A 4es posztot pedig bármikor megbízhatóan tudta védeni.

Pozíciós egy-egyezésben a súlya miatt talán nem volt annyira hatékony, mint Bell, de az hogy a támadó repertoárja nem volt olyan gazdag, szerintem túlzás. Passzolásban például messze messze felülmúlta Bellt.

Előzmény: nisavic (2883)
nisavic Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2883
A Shannon összehasonlítás annyiban rossz, hogy ő nem szedett emcsenként 10 lepattanót, s a támadó repertoárja is sokkal gyengébb volt, meg 4-es posztúak ellen sem tudott oylan hatékonyan védekezni, mint Rashad.
Nyílván elfogult vagyok, de Bell szerintem sokkal jobb játékos.
Előzmény: fefe22 (2876)
sarkat5 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2882
szerintem tökéletesen látod a helyzetet.
Előzmény: fefe22 (2876)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2881
Vagy a mi ajánlatunkra...
Előzmény: nisavic (2880)
nisavic Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2880
Sajnos nem 2 évre írt alá, légiósnál nem jellemző. Most Venezuelában játszik, s hónap közepén válaszol a ZTE ajánlatára, melyet ha elfogad, ő lesz minden idők legdrágább egerszegi játékosa.
fefe22 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2879
Volt már nekünk nagy sztárunk 3as és 4as poszton Dávid Kornél és Robert Shannon párosításban, és nem is nagyon mondhatni, hogy befürödtünk volna velük...
Előzmény: #5dobos (2878)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2878
Azért ennek nem örülnék annyira.Banksel nem igazán férnének össze együtt szerintem!De aztán ki tudja
fefe22 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2877

Nem eladó???

Miért? élő szerződése van? 2 évre igazoltátok?

Olyan pletykákat olvastam, hogy már tárgyalunk vele...

Előzmény: nisavic (2875)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2876

Én pedig éppen úgy emlékeztem, hogy Bell a ZTE-ben elég kényszermegoldásnak tűnt a 4-es poszton, és sokkal jobban illeszkedik neki a 3as poszt feladatköre.

Gondoltam mielőtt válaszolok a véleményedre, megnézem a neten elérhető ZTE mecseket, hogy ellenőrizzem magam (ZTE-Körmend, Körmend-ZTE), de 10 perc után úgy gondolom eleget láttam.

Az a véleményem, hogy Bell semmivel nem tipikusabb 4-es, mint például Tory Walker, vagy Robert Shannon volt, vagy hogy egy kevésbé távoli emléket hozzak fel példának, az idei Körmend Ledoux-ja.

Tény, hogy képes 4est játszani, jól küzdeni, és akár a palánk alatt egy-egyezni, de láthatóan nem ez az erőssége, hanem sokkal inkább a labda nélküli mozgások, átfutások, indulások, kinti dobások, és a labdás egy-egyezések a 3ason kívülről (amiket rendszerint lábközötti átütésekkel, látványos és magabiztos labdavezetéssel végez). Védekezésben is gyors a lába, tehát nem hiszem, hogy gond lenne neki a mezőny bedobóit védeni. A Körmend-ZTE első negyedében például sokszor Leslie-vel került szembe védekezésben, és egyszer sem tudott elmenni mellette a villámléptű amerikai.

Abszolut nem önző játékos, mint ahogy Banks sem volt az, tehát nem gondolom, hogy kevés lenne nekik egy labda. Egyikük sem Damon Williams típusú labdadédelgető. Mindketten jól mozognak pozícióba a labda nélkül, és ha megkapják nem áll meg a kezükben a játékszer, hanem rögtön dobást vagy akciót indítanak vele, amiből ráadásul még akár szépen ki is tudják passzolni a labdát, ha túl sok a védő (ez főleg Bell-re igaz, tény hogy ha Banks elindít egy egy-egyezést, akkor nagy százalékban be is fejezi, de a szenzciós százaléka miatt ez nem róható fel hibaként).

Azt gondolom, ha legalább 2, igazán minőségi légióst szeretnénk, ők ketten kifogástalanul kiegészítenék egymást. Persze ehhez olyan irányító kell, aki jól meg tudja őket passzolni a kedvenc pozícióikban.

A bedobó kérdésben továbbra is tartom, hogy kell Ákos és Soós is, mert Hanga még nem érett meg arra, hogy elsőszámú bedobócsere legyen. Mint ahogy Soós sem jó még annyira, hogy kezdő legyen egy bajnokaspiráns csapatban.

Elhiszem, hogy a menedzsere felvitte az árát, és mi nem akarunk annyit adni neki, de szerintetek az elmúlt 3-4 szezonban fehérváron és kecskeméten nyújtott teljesítménye alapján van olyan magyar csapat, aki többet fizetne érte, mint mi?? Ráadásul nekünk is nagy szükségünk van rá.

Ha az  a menedzser látja, hogy ilyen áron nem kell senkinek a játékosa, akkor majd  lejjebb engedi az árat, és mi pedig szépen meghosszabbíthatjuk Ákos szerződését.

Irányító kérdésben pedig bebizonyosodni látszik, hogy Wittmann esetében hibáztunk, hogy nem csak kölcsönadtuk őt Soóshoz hasonlóan. Most rá is nagy szükség lenne, és szerintem nem fogunk nála jobb csereirányítót találni.

Ja, és egyetértek, hogy centerben Góbi is nagyon kell, hogy maradjon.

nisavic Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2875
Bell egyébként sem eladó! :-)
Előzmény: Törölt nick (2873)
kisloszos Creative Commons License 2007.06.03 0 0 2874
Én nem tudom őket elképzelni egy csapatban.Egymás kezéből vennék ki a labdát és menne a versengés.hogy melyik dob több pontot.Ráadásul egy szerb edző ezt nem nagyon tudná elviselni.
Előzmény: Törölt nick (2873)
#5dobos Creative Commons License 2007.06.02 0 0 2872
Igen,ahogy sporttárs leírta valószínű,hogy az Ákos és a Sóoska nem lesz itt nálunk egyszerre.Vagy az egyik vagy a másik.A vezetőség dönt!De Ricsit meg kell tartani!!!
Előzmény: fefe22 (2871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!