Krónika-topik az egyik legnagyobb tudományos felfedezésről.
Az "Én nem tudom elfogadni a relativitáselméletet"-mondanivalójú szurkolókat kérjük a szomszédos pályákon drukkolni.
Az ár-apály és a gravitációs hullámok kb a Gizike- gőzeke...
Látom ismét próbálkozol kidülledt szemekkel, de ez most valahogy nem aktuális. Ha nem tudsz együtt örülni egy tudományos siker felett, ez legyen a te problémád.
"a napbeli mozgások miatt érkeznek mérhetetlenül gyenge gravitációs hullámok, ezek nagyságrendileg a szomszéd szobában lezajló mozgások miatt keletkezett gravitációs hullámokkal összemérhetőek"
Tehát amit határozottan megállapíthatunk, hogy a témában határozatlan vagy. :-)
A jelenlegi észleléskor a közlés szerint 1,2 milliárd fényévre lévő 29 és 36 Naptömegű objektumok mozgása, illetve összeolvadása okozta.
kb. 7*1013 -szor távolabb van mint a Nap. Ehhez képest ~65 naptömeg elenyésző.
az ilyen szennyfórumokon van a magyar parancsteljesítő értelmiség színe-java. életükben nem volt 1 önálló gondolatuk sem, de bemagoltak mindent amit az iskolában tanítottak nekik. ők azok, akik miatt elmenekülnek a kreatív emberek Mo-ról.
ők azok, akik sosem tévednek, mert csak azt merik ismételgetni amit már 1000 igazi tudós kitalált, bizonyított...
A kérdés - sajnos - értelmetlen, ugyanis a Napból - mivel gömbszimmetrikus is, és nem is leng - nem érkeznek gravitációs hullámok.
Illetve - második közelítésben - a napbeli mozgások miatt érkeznek mérhetetlenül gyenge gravitációs hullámok, ezek nagyságrendileg a szomszéd szobában lezajló mozgások miatt keletkezett gravitációs hullámokkal összemérhetőek - mindezzel nem kell törődni.
Akkor már csak egy kérdés maradt (ha maradt): miért kering a Föld? A válasz: mert ebben a környezetben ez a geodetikusa (szélsőértékkel rendelkező világvonala).
Minden tudományos elmélethez hozzátartozik a cáfolhatóság (falszifikálhatóság), így a relativitáselmélet sem kivétel ez alól. Ha te ezt a lehetőséget kizárod innen, s a cáfolókat eltanácsolod, akkor ezzel nyíltan deklaráltad, hogy ez a topik dogmatikus és kirekesztő.
A természettudományokban a cáfolhatóság alatt nem a "az kizárt dolog, mert nem tudom" típusú "elméleti" "cáfolatokat" szoktuk érteni, hanem a kísérleti jellegűeket.
Most ez neked nem jött be. Sem tudományfilozófiailag, sem módszertanilag, sem kísérletileg. Bár szó se róla, tényleg minden erőddel azon vagy, hogy megkísérled ezt is széttrollkodni.
Ide én nem is jövök többet...
Reméljük, hogy erős akaratod segít majd ezen elhatározásod megtartásában.
Az "Én nem tudom elfogadni a relativitáselméletet"-mondanivalójú szurkolókat kérjük a szomszédos pályákon drukkolni.
Minden tudományos elmélethez hozzátartozik a cáfolhatóság (falszifikálhatóság), így a relativitáselmélet sem kivétel ez alól. Ha te ezt a lehetőséget kizárod innen, s a cáfolókat eltanácsolod, akkor ezzel nyíltan deklaráltad, hogy ez a topik dogmatikus és kirekesztő.