Szia! Csak abban az esetben, ha valami rendellenességet fedezel fel, tetveket, atkákat, ha szerencséd van és nincs semmi ilyened, akkor csak várd a virágzást!
Ha te még nem alszol, lenne pár kérdésem a permetezéssel kapcsolatban. Ilyenkor csináljak egy lemosópermetezést a leanderokra ? Ha kellene, akkor légyszi ajánljál valami permetszert.
Kedves Anblock! Olvasom, hogy metszeni fogod a leandereidet, amiket mindig megcsodálok itt a topicban. Ha nem vagyok túl pofátlan kérhetnék én is a "metszési hulladékból" ? Cserébe selyemakác magot tudnék neked felajánlani. Üdv. Judit
Arra is lehet számítani, de talán hamarabb nyílnak a már ősszel kifejlődött, de virágzásba még nem kezdettek. Én szeptemberben már azon szurkolok, ne kezdjenek nyílni, várják inkább meg a tavaszt.
Csináltam néhány tanácskérő képet, de még nincs felrakva. Én átültetgetek, piszmogok, de jólesik számolgatni a virágkezdeményeket. Elég sok van, korán lesz virágzás, remélem.
Szia Rágica! Szavadon foglak és szeretnék kérni tölled leander hajtásokat, ha ténleg nem veszed pofátlanságnak. Nekem teljesen milyen színű, vagy dupla és szipla. Nagyon gyönyörűek a minap felrakott képeid, és büszke lehet rájuk!
Persze én sem csak a leanderérét vagyok ennyire oda, szinte mindent szeretek ami virág, de sajnos mostmár vissza kell fognom magam. Hogy mégis a leander lett a kedvencem, az talán pont azért van, mert volt időm sokat foglalkozni vele. Nem bírom elviselni a sárgásodó levelek, a hervadó virágok látványát. Amikor az elsők hozzánk kerültek, nem tetszettek, nem örültem nekik. Akkor tele voltak barna virágmaradványokkal, rendetlen volt. Az utazástól vagy mert pont korábban nagy eső volt, minden régi virága lehullott, letakarítottam és tán egy hét múlva kinyílottak az új virágok (ez hagyományos rózsaszín volt) és én teljesen el voltam ájulva, hogy milyen gyönyörűek. Hát így kezdődött a szerelem. Most már viszont nem nagyon van értelme más növényekre pénzt költeni, mert a leanderek mindent elnyomnak, persze azért van sokminden, most pl. off. de a legeslegkedvencebb virágomon, a klívián egyszerre öt virágcsoport fog kb. a jövő héten kivirágozni. Én nem ültetem szét őket, hatalmas bokor, és most egyszerre, magasan lesz ez az öt virágzat.
Én is mindig körbejárogatok eső után és rázogatom szegényeket, de persze a legkedvesebbeket beviszem a nappaliba. Sajnos én ennyire fanatikus vagyok, elég nagy teher ez nekem.
Metszési hulladék lesz bőven, a jövő hétre készen leszek, mindent megmetszek, átültetek, kifazonírozok, és akkor hozhatod a talicskádat:-))))