Tényleg jó, de mocskos drága. Relativ nehezebb mint a PVC szigetelés.
Repülőkben használunk teflon szigetelésű huzalt. Sok erű, szálanként ónozott vagy ezüstözött a bele. Igazán örökéletű, de kb a szilikonnal van egy árban. Vékony a szigetelés, szinte csak a réz súlya van.
Ha érdekel tudok mintát adni és beszerzési forrást. Itthon is. Egy 0.5 mm2-es kb 150-250 Ft/méter.
Kinek van tapasztalata szilikon szigetelésű sodrott rézhuzallal? DeltaLoop antenna huzalt keresek, ami jég és napálló és ezen gondolkodom, hátha több évet kibír, öregedés, repedezés nélkül.
Az antenna készités 1 szakma ! ahogy az autó ára sem 8 mázsa vas ára, az antenna sem olcsó dolog, műszerettség-1db mini VNA 300 eu.- némi tudást sem OKJ-s tanfolyamon szereztük, anyag beszerzés sem egyszerű, csak ötvözött kemény alu a tartós. Szóval , nem két kgr alu ára egy Yagi, ha az gyártva lett- anno BRG Stjáni gyárában külön mérő torony,- forgatható- volt felálitva, iránycsatolókkal. Után épitett antennákat is mérni kell valamivel, baráti segitség ilyenkor jól jön. Vén fejjel ezt tudom válaszolni.
Csak megerősíteni tudom "Idomár" Barátom szerzett tapasztalatát. Én ugyan csak a hatsávos változatát prolongáltam a HF-6V-nek. Kevés tapasztalatom nekem is nagyon kedvező!
...Petrócki pajtás szalonképesebb....csak Te akadtál ki rajta , nem az akit azért fizetnek , de nem ö a hibás hanem aki alkalmazza, azt hátra vinni....