Mutass már meg egy ilyen égképet, hadd lássuk miből lesz ilyen jégverés!
Onobody!
Nem semmi képek, és nem semmi vihar!
Én hasonlót egyszer a Bakonyban, Bakonybél mellett éltem át, ha nem lett volna ott a kocsi, mint Tutajost és Bütyköt a Tüskevárban, kábé úgy vakartak volna össze, mert a sátor az totál kész volt.
Mondjuk szerencsésebbek voltatok, mint Áfony tavalyelőtt, mikor anyukája házának véget vetett a jég! :(((
Egyenesen félelmetes az égkép ék felé!!! Amerikai tornádós filmeken lehet ilyen szupercellát látni, mi a helyzet Hódmezőn Onobody?? Arrafele van, folyamatos dörgés van benne, félelmetes a kinézete csináltam fotókat.
Én szombaton qtyafuttában tudtam lenyírni a füvet, aztán menekültem befelé az eső elől. Vasárnap kisebb csöpörgés volt, de melegnek nem mondanám, ma meg újabb monszun, pedig az omsz nem egészen ezt mondta :( Valami meleget hogyan lehetne csinálni? Még éjszaka mindig rá kell fűteni!
Mesterségesen előidézett hatalmas esővel vetettek véget a pekingi hatóságok - legalábbis egy időre - az Észak-Kínát sújtó aszály és a homokviharok által okozott kellemetlenségeknek. Peking hat körzetéből ezüstjodid töltetű rakétákat lőttek a felhőkbe, s ily módon sikerült az idei tavasz eddigi legnagyobb esőit előidézni - jelentette az Új Kína (Xinhua) hírügynökség. A mesterségesen "lehozott" csapadék elmosta a homokviharokból származó port, megszüntette a szmogot, és ezzel sokat javított a 15 milliós metropolis lakóinak életkörülményein. Nemcsak a fővárosban segített az eső, hanem az annak környékén lévő Hopej (Hebei) tartományban is sokat enyhített az 55 éve legsúlyosabb aszály következményein. Az év eleje óta tartó súlyos csapadékhiány miatt Pekingben és közvetlen környékén már több mint tízmillió embert érintenek az ivóvízellátási zavarok. Az időjárás szélsőségeire, viszontagságaira jellemző az is, hogy február óta tíz nagy homokvihar söpört végig Észak-Kínán. "
Születésnap ide vagy oda, felháborít, amit a meteorológia csinál, t.i. a múlt hétvégén ki sem lehetett mozdulni, itt olyan hideg és esős idő volt, erre most nézem, most hétvégére is esőt írnak, bezzeg hétfőtől jó idő lesz! Ebben az omsz a ludas, monnyon le az egész omsz! :))) Ilyen lesz majd az egész nyár, minden 7Vge ramaty idővel?