"Leírom én. Bencze és Hanga már a miénk, és persze a többi fiatal. Szabó, Vincz jöhet szóba a nagycsapat bővebb keretében. Jelenleg egyre biztosabb, hogy Soós Gabi visszatér. Ákos megy.
Más nincs. Góbi Ricsit Miljkovics el tudná képzelni a csapatban, ami nyilván azt jelenti, hogy játszatná is, de ő - tudtommal - MAFC-ba megy. Abszolút saját döntése.
A koncepció, ahogy már írtam, hogy négy jó külföldi és Bencze alkossa a kezdőötöst, mögöttük Soós, Hanga jelenleg a tuti csere (az azért fontos, hogy Miljkovics vélhetően nem kétperces csereemberekben gondolkozik, szóval lesz szerepük). Dávid Gerit szeretnénk visszahozni, mert beküldhető, fizikailag jó, részfeladatokkal megbízható centercsere lenne. Nyilván nem meccsnyerő ember, de adott feladatra alkalmas, ráadásul helyi kötődésű. Azt hallottam, hogy magyar csereirányító nem nagyon lesz, mert Váradi máshova megy, másban nem gondolkoznak. Speciel Drahos, Pojbics, ilyesféle megoldás biztosan lenne, de ennek én sem látom sok értelmét. Akkor már inkább - s gondolom, ez is lesz a cél - olyan pontfosó kettest kell találni, aki eljátszik irányítóban is. Ez nyilván külföldi lesz, miként az első számú irányító is. Hármas posztra Bell szóba jön, még nem lezárt az ügy, de jelenleg kissé elszállt az agya. Majd lenyugszik. :)) Négyesben Miljkovicsnak van egy játékosa, a Bird, bocs, Redick által is korábban emlegetett szerb, aki Kassán is nála játszott és remek statisztikája volt, de ennél fontosabb, hogy a korábbi csapatai közöt van nevesebb is. Ugyebár itt jöhet szóba Banks is.
Szóval, a képletben egyelőre szinte csak ismeretlenek vannak."
Azóta hivatalosan annyi változásról lehet tudni, hogy Soós és Dávid Geri hivatalosan is le vannak igazolva a következő 2 évre. Ez tegnapi Albakosár.hu-s infó :D.
Ha ezen kívül még bármilyen szempontból tisztult a kép, akkor az engem is érdekel, úgyhogy a bennfentesek írják, hogy mi van!
Meg érdekelne még, hogy ki is ez a játékos a 4-es posztra, aki Banks alternatívája lehet..
1-es 2-es posztra bármi info?
Irányítani tudó pontfosó európai kettes kérdésben nem merült fel esetleg David Toya neve? szerintem elég ideális megoldás lenne.
Szia mindenki! Mi van a fórummal, hogy tegnap óta nem írt senki? Talán rossz a rendszer? A kérdésem az lenne, hogy van-e már valami újabb hír? Ami eddig volt azt valaki hozzáértő összegezhetné, mi igaz, és mi nem? A lényeg, hogy hol jár az átigazolás az ALBÁNÁL? Vannak már edzések?
"Ákos, szerinted egy tizennyolc éves srác képes egészében, jól és alaposan átlátni minden oldalát egy ilyen történetnek? Azért én szívesen meghallgatnék más véleményt is, persze illetékesekét."
Ki tart vissza h megkérdezd az illetékeseket?
Mondjuk mint az Albakosar egyik szerkesztője, "meginterjúvolod" a lent nevezett edzőt, miszerint a nyilvánosság tudomására jutott egy bennfentes (???) véleménye a nem megfelelő edzésmódszerekről, és most itt a lehetőség, hogy a tisztelt edző úr is elmondhassa véleményét a nyilvánosság előtt. És akkor meg lehet cáfolni az állításokat, de legalábbis a másik fél hangot adhat a véleményének a nyilvánosság előtt.
"Mellesleg, egy második hellyel is megelőznek legalább egy tucat csapatot. Az Albacomp-junior pedig ott van az országos négyesdöntőben. Lehet, hogy rosszul mennek a dolgok, de ezt a rossz menetet sok helyen efogadnák, az biztos."
Azt áruld még el nekem, ha ilyen hibátlan, tökéletes és nagyszerű az utánpótlásunk, akkor hány játékost is tudtunk tartósan beépíteni a fiatalok közül (saját nevelés) a nagy csapatba???
Számomra nem a tömérdek mennyiségű ifi bajnoki cím, vagy négyes döntő jelenti az utápótlás milyenségét, hanem az, hogy hány saját nevelésű játékost tud egy-egy csapat beépíteni, hosszú távon a csapatba. És itt nem a 2-3 perces kiegészítő csereemberekre gondolok, hanem a saját nevelésű húzóemberekre.
És itt megint csak Wittmannal tudok példálózni, mert az elmúlt évek legeredményesebb, legtehetségesebb és legígéretesebb jövő előtt álló, fehérvári nevelésű kosarast engedtük ki a markunkból.
És akkor az edzőbuktató, "nincs kedvem játszani" típusú Benczéért meg foggal-körömmel ragaszkodik ugyanez a vezetés.
Ennyit a fehérvári utánpótlásról...gondolom azzal Te is egyetértesz, hogy önmagában a junior és utánpótlás bajnoki címek vagy négyesdöntők semmit sem érnek, ha ezekből a fiatalokból nem lesz profi szintű kosaras, vagy ha lesz, akkor nem az Albacompban.
Nem vagyok egy májámi helyszínelő, de szerintem nyilvánvaló, hogy az első beírás valós a második kamu. Az elsőt szerintem valóban egy játékos írta, a másodikat valaki más. Stílus, nyelvezet, helyesírás egyértelműen erre utal. A bocsánatkérést barátnő, szülő, haver írta, szinte hibátlanul. A lényeg viszont nem ez, hanem a tartalom, ami a második beírásban sem változott: "Azt mondjuk hozzátette a barátom, hogy véleménye uaz az az edzőről és a felkészülésről, csak ... "
A beírónak azt javaslom, hogy ha ez a véleménye, akkor azt nyíltan közölje az illetékesekkel, főleg ha - mint írta - nincs egyedül ezzel a csapaton belül. Az illetékesek pedig a problémával foglalkozzanak, amennyiben tényleg van. Könnyen kideríthető: kell egy kérdőívet íratni a játékosokkal konkrét kérdésekkel, az edzések milyenségéről, felkészülésről stb. Lehet név nélkül is, hiszen ha sok az egyezés, akkor valszeg igazat írnak.
Köszönjük, hogy kiderült az igazság!!Ez az edző nem érdemli meg, hogy ilyeneket irjanak róla!!!Sok sikert a csapatnak Kecskeméten!Egy igazán jó befejezés kellene...
Elnézést szeretnék kérni mindenkitől, akit megbántottam a szerdai hozzászólásommal. Igazából nem csapattag vagyok, csupán egy alba drukker, akinek a barátja panaszkodott szerdán a suliban. Hétkor amint vége lett az edzésnek a barátom telefonált, hogy nincs minden rendben. Az edző tudomására jutott a tegnapi hozzászólásom, amiért a játékosokat vették elő, és a csapaton belül is konfliktus alakult ki, hogy ki írhatta a hozzászólást. A barátom nagyon lehordott, hogy írhattam le egy fórumban, azt a véleményt, amit ő személyesen elmondott nekem az iskolában, és közölte, hogy ma azonnal írjak egy bocsánatkérést. Barátom elmondása szerint megbeszélte ma az edző a dolgot a csapattal. Az edző kifejtette a véleményét a játékosok hallgattak. Azt mondjuk hozzátette a barátom, hogy véleménye uaz az az edzőről és a felkészülésről, csak nem tartotta korrektnek, hogy ezt leírtam és olyanok lettek meggyanúsítva a csapatban, akik nem tehetnek róla. Tényleg bocsánatot kérnék mindenkitől, hogy úgy írtam mintha én is csapattag lennék, semmi közöm az utánpótláshoz csupán hozzászóltam a fórumhoz. Azért írtam egyes szám első személyben, hogy biztosan mindenki elhiggye a történetet. Nem gondoltam arra, hogy a játékosok, edző, vezető közül bárki olvassa a fórumot és értesíti az edzőt. Az edzőtől is elnézést szeretnék kérni, úgy írtam le róla más véleményét, hogy nem volt hozzá jogom, sem közöm és ezzel nehéz helyzetbe hoztam őt és csapatát. Bocsánat még egyszer és sok sikert kívánok a csapatnak a hétvégére.
Jah és ha érdekel valakit. Vasárnap Kecskeméten U-20 4-es döntő. Kecskemét-Albacomp és Zalaegerszeg-Óbuda elődöntők lesznek. Az Alba elődöntője 13:00-tól lesz, ha jól tudom.
én azt sem mondom hogy pénzért adjuk el az indulás jogát, egyszerűen csak a srácok megérdemelték volna a bajnoki címet meg az aranyérmet, aztán ha nem akarnak nb1ben indulni, nem kötelező, majd indul a MAFC..., hogy jövőre megint jól kiessenek és visszajusson a Debrecen ha rendeződnek az anyagiak, ha nem akkor nem tudom kinek fogja a KC átengedni a bajnoki elsőséget...
két nb1es csapatnak semmi értelme egy városban. bármennyire dagadna a mellünk h milyen jó, csak a bukó lenne benne. most ugye t-licenccel játszhatnak ott a mi fiaink, de ha egy csopi, akkor ez ugrik--->többe kerül. a kc eddig se úszott az aranytallérokban mint dagobert bácsi. amúgy utoljára két nb1Aes csapata Sopronnak volt férfi vonalon. mi lett belőle... mindkettő kiesett pár év alatt ha jól emlékszem. előtte meg Fehérvárnak volt két nb1-A csoportos csapata. mi értelme volt? anyázás városon belül. semmi jó nem jött ki belöle.. sajnos. még L.A. sem bír el két csapatot nem hogy mi. ez nem Liverpool. :)
Nem tudom, h egy 18-19 éves kosaras srác, akinek egyaránt helyt kell állnia mind a pályán, mind az iskolában, hogyan tudná lekezelni jól ezt a dolgot.
Ha személyesen jelzi ezeket a dolgokat a vezetőség felé, akkor nembiztos, hogy a kivánt célt éri el, hiszen az edző letagadhatja mindezt, majd bosszuból kirakja a srácot a csapatból. Ráadásul egy ifis kosarasnak nem tudom mennyi találkozási lehetősége van a vezetőséggel.
Az hogy nem vállalja fel a nevét, azért lehetséges, mert nem akarja, hogy emiatt kikerüljön a csapatból. Amíg Matus volt az edző, miért nem lehetett ilyen névtelen hsz-eket olvasni? Vagy amig a P. Ákos volt az edző?
Egyértelmű, hogy valami nem ok a KC-nél, hiszen végig magabiztosan vezették a másodosztályt, minden esélyük megvolt a feljútásra, aztán jöttek nem várt vereségek és láss csodát "csak" ezüst. Én szkeptikus vagyok, és az a véleményem ha nagyon akarták volna bizonyos emberek, akkor köv szezonban 2 nb1-es csapata lehetne Fehérvárnak, de úgy veszem észre kényelmesebb, ha csak 1 nb1-es és egy nb2-es csapatunk van...
"Youngalba"írásához annyit fűznék hozzá, hogy ezt már rég tisztázni kellett volna az edzővel, ha valami fáj. Nem utolsó pillanatban!!Az a baj, hogy már a legelején nem fogadtátok őt el. EGy "kivüllátó"