Keresés

Részletes keresés

Spandau11 Creative Commons License 2014.06.09 -1 0 841

Lehet tévedésben vagyok, de ha a kormány nem szól bele, a Bankok ma is minden felvett fityingért pénzt kérnének. A saját pénzed ( m ) felvételéért.

Majd ha MO - on is demokrácia lesz, nem kell a saját pénzed felvételéért fizetned ( mint pl. nyugaton ).

De ehhez másik kormány kell már ( esetleg pár száz év múlva ?? ).

Előzmény: ac07 (840)
ac07 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 840

Na ez pont az, amit nem róhatsz a bank szemére. Ez pont a drágalátos kormányunk agyréme...

Előzmény: Spandau11 (839)
Spandau11 Creative Commons License 2014.06.09 -1 0 839

Kösz.

Na igen. Ez is sokat elmond .........sok mindenröl.

A pénzem jó a Banknak mégha nem is rendelkezem Magyar lakcímmel. Mert ami a számlámon van, azzal " rendelkeznek, használják ".

De egy Banki törvény ( szabály, vagy nevezzük akárminek ) módosításnál, változásnál már nem rendelkezek ugyan olyan jogokkal, mint a " beföldi " számlatulajdonos. Szégyen és ..........

Most talán kihagyom a véleményem a Magyar Bankról, a Magyar Bankrendszerröl és MO - ról. Mert ez nem csak a Bankok sara, hogy diktatúrát gyakorolnak, kell hozzá egy kormány is, aki ezt megengedi.

Előzmény: sa52 (838)
sa52 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 838

A törvény alapján pénzforgalmi szolgáltatónál fizetési számlával (bankszámlával) rendelkező, 16. életévét betöltött és Magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, továbbá a pénzforgalmi szolgáltatónál nyilatkozatot tevő számlatulajdonos személy (fogyasztó) az általa megjelölt fizetési számláról havonta az első 2 db, forintban teljesített készpénzfelvételt Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből (ATM) bankkártyával díj- és költségmentesen végezheti, maximum 150.000 Ft együttes összegig.

NetBankon keresztül kizárólag a Banknál bejelentett, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező Ügyfeleink tehetnek nyilatkozatot. Amennyiben a nyilatkozatot tevő számlatulajdonos nem felel meg ezen feltételnek, úgy a Bank a NetBankon kezdeményezett nyilatkozatát nem tekinti érvényesnek,  nyilatkozatát ez esetben csak bankfiókban tudjuk befogadni.

https://netbank.erstebank.hu/daui/UI/Login?realm=/netbank&service=NetbankService&locale=hu&goto=https%3A%2F%2Fnetbank.erstebank.hu%3A443%2Fnetbankgui-war%2Fsso-login.html

Előzmény: Spandau11 (837)
Spandau11 Creative Commons License 2014.06.09 -1 0 837

Nem mostanában ( Május ) nyilatkozam. Pontos dátumra már nem emlékszem, de valamikor akkor lehetett, amikor bevezették, vagyis amikor már hivatalosan lehetett nyilatkozni ( az év elején ).

Valahol olvastam valami " fél mondatokat ". Erre kérnék valakitöl infót.

Arról van szó, hogy mint külföldi állampolgár van a számlám és nincsen Mo - on bejelentett lakcímem.

Ennek van - e valami köze a dologhoz ?

Előzmény: Lucilius (836)
Lucilius Creative Commons License 2014.06.09 0 0 836

még egy tipp: Ha pl májusban nyilatkoztál az ingyenes kp felvételről, akkor csak júniustól érvényes a nyilatkozat. Ha júniusban, akkor júliustól, etc...

Előzmény: Spandau11 (835)
Spandau11 Creative Commons License 2014.06.09 -1 0 835

Kösz :)

Csak egy számlám van és csak az Ersténél. Ennél pedig egyszer igényeltem már ( és tudtommal nem vontam vissza ).

Nem gondolnám hogy a százezer egyszeri kivétel akkora lenne hogy már külön kategóriát képezne, amiért ( ami után )  1271 ft - tranzakciós díjat vonnának le. + Erste ATM - ben vettem ki.

Természetesen megpróbálom megérdeklödni, mi ez és miért.

Előzmény: ac07 (834)
ac07 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 834

Egyszer kell igényelni és visszavonásig érvényes, de egyszerre egy banknál élhet csak.

arra kell figyelni, hogyha többet veszel ki, akkor drasztikusan több lehet a díj. Nézd meg a kondilistát. Ha úgy érzed, hogy ok nélkül vontak jutalékot, akkor reklamálj.

Előzmény: Spandau11 (833)
Spandau11 Creative Commons License 2014.06.08 -1 0 833

Az a bizonyos ingyen felvétel hogyan müködik ?

Mikor bevezetésre került, a netes felületen adva volt egy lehetöség, amin bejelöltem, hogy igénybe veszem.

Ritkán járok MO - ra, így csak most használtam ki ?!

Vagyis nem, mert vettem ki pénzt és kb. 1200 ft jutalékot fogtak le kp. kivétel után.

Most ezt mindig ( minden egyes alkalommal, havonta, stb. igényelni ( kérvényezni ) kell vagy hogy van ?

Nem fogok belepusztulni 1200 ft minuszba , de kissé bosszant.

Yooha Creative Commons License 2014.06.01 0 0 832

Na, ez az előrelátó számla ez beragadt az alapkamatnál :(

Előző hónapban (április), mivel volt betétcsökkentés, ezért csak az alapkamatot írták jóvá. Bár a hirdetményt én úgy értelmeztem, hogyha a bruttó változásban megvan a +40e, akkor a ki/bevételek nem számítanak, de ezek szerint nem így van.

Májusban nem volt csökkentés egyáltalán, mégis csak alapkamat. A telefonos ügyintézőnél mire végigmondtam a panaszom, megszakadt. Újrahívásnál meg kezdte elölről a tízlépcsős azonosítást, na ahhoz már nem volt türelmem.

Spandau11 Creative Commons License 2014.05.07 -1 0 831

Nem tudom, per pillanat másnak is van - e hasonló gondja, de egyszerűen nem tudok belépni a NetBankba.

Az elmúlt kb. 1 órában volt hogy magát az Erste oldalát sem tudta megnyitni. Ha mégis megnyilt, akkor is gyakorlatilag a nyitó oldalon semmilyen funkció nem nyílott.

Most is legalább 7 - 8 perce a " Kérem várjon " szöveg van, de továbblépés nincsen.

Kb. 10 éve vagyok náluk, de az utóbbi idöben kezd tele lenni az a bizonyos.

ac07 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 830

Mi itt ötletelünk, de infó nincs, hog mennyi volt az eredeti hitel, milyen arfolyamon, stb...

simán lehet, hogy egy alacsony árfolyamon felvett hitel miatt gyakorlatilag csak kamatot fizetett eddig és most kell elszámolni az eddigi befizetések árfolyamkülönbözetét is.

Előzmény: szocske_ (828)
gábris Creative Commons License 2014.04.30 0 0 829

Megint új hírdetmények vannak fent, amely szerint a fogyasztói árindex mértékével (1,7%) emelkednek a díjak. Ehhez képest július 1-től az én számlám számlavezetési díját további 43%-kal, a kártyadíjamat meg további 66%-kal óhajtják emelni. Erre a pofátlan emelésre magyarázatot hol találhatok?!

szocske_ Creative Commons License 2014.04.25 0 0 828

attól még kisebb kéne legyen a most befizetett összeg, mivel a kamatokat nem kell megfizetni a következő 4 évre, csak a tőkét + végtörlesztési díjat, ami
speciális eseteket (mikor már nagyon kevés a tartozás) kivéve aligha több, mint a kamatok.
úgyhogy itt biztosan hiányzik valami információ.

Előzmény: ac07 (826)
Kukipapa (r) Creative Commons License 2014.04.25 0 0 827

Tényleg, voltak ilyen adósrabszolgaság-jellegű konstrukciók is... :(

Lafka: a rendelkezésre álló adataid alapján osztottam-szoroztam, ha fix 40e a törlesztő, ilyen ütemben fizetve (változatlan árfolyamnál) nem 4 évig fogja azt törleszteni, hanem vagy 10-15-ig. Sürgősen utána kéne nézni, mi a pontos helyzet.

Konkrétan: kb. 18400 CHF a fennálló adósság (te adataid mai árfolyamon), 40e forint mai árfolyamon kb. 157 CHF. Évente akkor befizet kb. 1900 CHF-et, amiből kb. 1000 CHF a kamat (pontos adatok híján ezek körülbelüli összegek, de a nagyságrendeknek stimmelniük kell). A többivel csökken csak a tőketartozás.

Ez csapdahelyzet. Még jó, hogy csak ennyi a tartozása, mert olyan is van, hogy idővel egyre növekszik a tartozás (ha a fix törlesztőrészlet nem elég a kamatokra sem).

Ha nem ilyen konstrukcióban törleszt, akkor meg kevésnek tűnik a 40e-s törlesztő. Jól számolok?

Előzmény: szocske_ (825)
ac07 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 826

Autóhitelre nincs végtörlesztés jellegű konstrukció, mint a lakáshiteleknél.

Előzmény: Lafka (824)
szocske_ Creative Commons License 2014.04.25 0 0 825

elvileg kevesebbnek kéne lennie, de valószínűleg valami fontos részletről nem tudsz...

Ha fix 40 ezret törleszt, akkor nagy valószínűséggel választott a válság kezdetén egy fizetéskönnyítő konstrukciót, miszerint ő csak 40-et törleszt, de a valós chf árfolyam alapján számolt törlesztő és a 40 ezer közötti részletet gyűjtögetik neki a bankban, és majd valamikor ki kell fizetni.

Vagy a futamidő nő meg, vagy a végelszámoláskor kell még befizetni majd azt a hiányzó 2-3 M Ftot.
Esetleg eleve maradványértékes volt a hitel?

Előzmény: Lafka (824)
Lafka Creative Commons License 2014.04.24 0 0 824

Sziasztok!

Egy kedves ismerősöm gondjára szeretnék orvosságot találni. A sztori röviden:

- Új gépjárművet vásároltak anno. Van még rajta 4 év hitel. Melynek 40E. Ft. /hó a törlesztője. CHF-alapú hiteles. Ki  szeretné fizetni a hitelt egyszerre, és eladni, még ha bukó is, márpedig sajna az, de ezt hozta a helyzet.

Na most akkor számoljunk durván. 50 hónap x 40 ezer Ft. 2 millió Ft. A banknál meg azt mondták neki, hogy ha most akarja kifizetni akkor: 170.000.- szerződés módosítás + 4.850.000.- és pont. Ez hogy van? Létezik ilyen? Nem kevesebbnek kellene lennie a végtörlesztés miatt.

Válaszotokat előre is köszönöm.

L.

z6ki Creative Commons License 2014.04.16 0 0 823

olvasnivaló, hogy miért érdemes visszakapcsolni

http://itcafe.hu/hir/erste_biztonsag_autentikacio_sms_openssl.html

Előzmény: Spandau11 (822)
Spandau11 Creative Commons License 2014.04.07 -1 0 822

Kösz a segítséget és a tájékoztatást :)

Ezt nem tudtam.

Előzmény: jan12345 (821)
jan12345 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 821

Igen, április 5-től így működik. 

"Bejelentkezési folyamat változása 
Az egyszerűbb bejelentkezés érdekében elegendő mindössze NetBank azonosítóját és Bejelentkezési jelszavát megadnia, a bank nem küld belépési SMS kódot. A tranzakciók indításának és jóváhagyásának folyamata nem változik, azokat továbbra is egyszer használatos Tranzakciós kód megadása védi, melyet SMS-ben küldünk el az Ön által megadott mobiltelefonszámra."

http://erstebank.hu/hu/maganszemelyek/elektronikus-szolgaltatasok/uj-funkciok-a-lakossagi-netbankban

Előzmény: Spandau11 (820)
Spandau11 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 820

Netbank belépésnél ma nem kaptam a bejelentkezéshez az SMS - megerösítést  ( 8 számjegy ) , hanem a Netbankazonosító és Bejelentkezési jelszó után azonnal " bennt voltam ".

Tapasztalt más is ilyet ? Vagy valami elkerülte a figyelmemet és ez mostmár így müködik ?

gyb78 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 819

u.i.: a bank(csoport) saját automatáinál.

Előzmény: gyb78 (818)
gyb78 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 818

igen igazad van, én néztem be.

Illetve ha jól láttam, visszahozták az összeghatár nélküli ingyenes kp felvételt itthon és külföldön az emelt szint teljesítése esetén.. :-)

Előzmény: szocske_ (817)
szocske_ Creative Commons License 2014.03.18 0 0 817

nem május 15-től, hanem március 14-től.

http://www.erstebank.hu/static/internet/download/LBBH_m2_8_20140314.pdf

A fejlécben ott van: hatályos március 14-től.

A díjtáblázatban dőlt betűs sorok lesznek május 15-től érvényesek, ami abban tér el, hogy néhány megmaradó díjat emelnek, gondolom ezzel próbálják némiképp kompenzálni a veszteséget.

Csökkenteni tudtak már a hatályba lépés napjától, az emelést viszont 2 hónapra előre be kell nekik jelenteni, ezért van kettéosztva.

kár, hogy időközben lemondtam a szupernulla számlám, most meg már nem köthető :(

Előzmény: gyb78 (816)
gyb78 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 816

Én is megnéztem, valóban; Május 15-től.

Létezik h benyelik a tranzakciós adó díját is...?

Előzmény: sommma (815)
sommma Creative Commons License 2014.03.17 0 0 815

úgy néz ki, a Szupernállánál ismét ingyenes az utalás, valszeg az MNB bírság hatása

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.11 0 0 814

Mióta nem lehet Erste forint aktív betétből részösszeget felvenni? Korábban lehetett, ma alaposan meglepődtem. Csak a teljes összeget 0 kamattal.

gyb78 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 814

Ez nem így van! Nekem szupernullám van, és simán benyitották nekem -telefonon keresztül-, be sm kellett menni.

Előzmény: Törölt nick (807)
ac07 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 813

Utána kellene nézni a vonatkozó törvényben, szerintem nincs benne ilyen kitétel. Én a CIB-nél használok saját számlák közötti rendszeres átvezetést, nincs díja (sem tranzakciós illetéket, sem tranzakciós jutalékot nem számítanak fel).

Előzmény: mikroszan (811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!