Aha!Tehát a nagy fa hiányzott!Valami nagyon furának tűnt.Fehér ablakokkal olyan kastélyos volt,nekem az is tetszett,volt benne valami nagyvilági.Így szerintem sokkal izoláltabb,bensőségesebb lett.Jó látni,hogy az ember holmi apró magokból meg husángokból hogyan tudja alakítani a közvetlen környezetét.Ötöst adok! Más:gumipókokkal nem szoktál összekötni egy pár nagyobb cserepet?Talán akkor nem lenne annyira borulós.Igaz,mostelég nagy szél volt,nem csoda,hogy borultak.
Köszönöm, remélem jó volt a diagnózis, bár nem adtál sok támpontot, pl. azt sem tudom, látsz e a felső levelek alján pici piros mozgó atkákat és mégpicibb fekete pöttyöket?
De azért hangulatosabb most, ugye? Szerintem jó ötlet volt, hogy befestettem az ablakokat. Meghát az a nagy fa, az is hangulatos, csak ne lenne akkora árnyéka!
Elég kétségbeejtő a helyzet a teraszomon, az összes virág, még a legnagyobbak is a földön hevernek. Rágica, a tieid "állják a sarat" beültetve a földbe?
Ez a kép kb. 13 éve készült, a nagyobbik kiscsaj már 26 éves lesz, a kicsi 19. Ezeket a virágokat örököltük előtte egy pár évvel. Ezekkel kezdődött "leanderes szenvedélybetegségem".
Jó hogy kipróbálta, én adtam neki az ötletet, aztán meg én tanultam el tőle. Nagyon feldob ez a lehetőség, mert ha nem is olyan jó minőségűek a képek, mégis emléknek megőrizhetők digitális formában, úgyhogy sejtem mivel fogom a holnapot tölteni.
Az a pici lány a képen már nyáron 19 éves lesz, úgyhogy összevissza beszélek, azok a virágok kb. 14 éve vannak nálunk. Sajnos pár év múlva le kellett őket metszeni, mert nagyon felkopaszodtak. Aztán megfagytak a pincében, de a középső, a fehérnek látszó megvan, annak a hajtását küldtem el nektek.
És nagyon off. és ne haragudjatok, de ezt még Lady Gyöngyösnek meg kell mutatnom, meséltem, hogy ennek a halálakor hagytam fel a hibiszkusszal és most nagyon boldog vagyok, hogy ilyen módon is meg tudom őrizni az emlékét, remélem ő is látni fogja, és talán meg is érti, miért nem volt kedvem újra kezdeni.
Meg bocs, de evés közben jön meg az étvágy, ez nem túl jó kép, de ilyenek voltak némi rehabilitáció után az első leandereim, akkor nagyon büszke voltam rájuk, hiszen ilyeneket sehol nem láttam.
Sziasztok! Felbuzdulva Oleandro sikeres fénykép fényképezésén, én is megpróbáltam és ilyen szép képet sikerült csinálnom a két évvel ezelőtti felvételről. Már meséltem róla, vízbe raktam minden fajta virágot, ezen jól láthatók a méretbeli különbségek is. A duplavirágúakat másik képre tettem, nem fértek el egyszerre, de az a kép eredetileg is homályos. Ugye jól néz ki. És több napig az asztalon díszeleghet, nem hervadnak el.
Én sem feltétlen a nyári záporokra gondoltam, amelyek után kisüt a nap és lehetőleg nem este van, hanem reggel, hogy kiszáradjon a bimbók belsejébe szivárgó víz, hanem a néhány napig tartó esős, borús időre, de ezt tovább bizonygatni tényleg nem akarom. Nincs itt mifelénk semmilyen savaseső, egyszerűen csak rothadás, de ha nekem nem hiszel, nézd meg az első szakkönyvet ebben a témában. Magam is írtam, hogy Olasz és Spanyolországokban, meg Görögországban, meg Afrikában is esik az eső, de ott valóban utána általában, ritka kivétellel, hamarosan kisüt a nap és percek múlva ismét kánikula van!!!!
A komposztot jónak találom, de ennyi növény esetén azért egy négyzetméter és két év, amíg jól megérik, nemigen elegendő és kivárható számomra, azt inkább a zöldségek, egyebek alá, fölé teszem.