Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Köszönöm a tippeket, akkor maradok az 5x3-nál. Mirabolán alanyon fele korai külföldi fajta, fele "hagyományos" lenne, de a pontos fajtasor összeállítása még folyamatban van. A fák közvetlen sorában fél méter széles fekete agroszövetet tervezek kihúzni, alatta menne a csepegtető cső. Ez ugye teljesen gyommentesen tartja a tövek környékét és az öntözésből sem párolog el semmi. Almánál kísérleteztem már ilyennel, ott bevált nekem. A sorközökbe pedig fehér herét szeretnék vetni, nem mély gyökerű, ugyanakkor szőnyegszerűen elterül, a többi gyomot elnyomja. Ezzel most szőlőnél kísérletezek, eddig biztató az eredmény. A rotációs kapára lehet, hogy veszek majd dobkasza adaptert és azzal nyírom majd, vagy marad a stihl motoros kasza.
Friss hír : Az orosz fővárosban a nap folyamán a csúcshőmérséklet elérte a 31 Celsius-fokot, a hőség miatt számos moszkvai metró- és vasútállomáson vizet osztottak az utasoknak.
Nálam 5x3 m-es térállásban vannak, ez alá ne menj. Mi lesz az alany es a nemes?
Egy 2500m2-es kertet damilos kaszálok, utálom használni ezt az eszközt. Seperc alatt csupa zöld mocsok leszek, csapja vágja a homokot, zöldet, hangos, büdös! A fatorzsekre nagyon kell vigyázni, közelébe se érjen!
Kell ott legyen a közelben egy kis japán traki, mellyel kis pénzért gyorsan lezuznak. Mindenképp ezt ajánlom.
Ide a délután 15 mm jött de örülök hogy csak ennyi , a környéken nagyobb esők voltak . Holnap megy egy Teldor a koraira a többire meg Kaptán . Ahogy most nézem , jövő hét végére kezdjük a szedést remélem lesz némi jó idő is .
Tanácsot szeretnék kérni ültetési távolságra. Egy kisebb parcella (kb. 2500 m2) beültetéséről lenne szó, művelve nem traktorral lesz. Sok helyen olvastam (talán itt is) és javasolják az 5x3 méteres térállást. Kérdésem az, hogy az 5 méteres sortávolság szükséges-e, vagy azt lehet csökkenteni úgy, hogy még nem árnyékolják egymást a fák?
Nyugodtan várhatsz még vele had erősödjön a növekedés ( ilyenkor a hajtáscsúcsokban keletkezik növekedési hormon ) . A visszavágással várj még 2 hetet és akkor alul is meg fog indulni .
Nem számoltam, de volt jó néhány. Nem 1, de nem is 2. Sok. Sacc kb. 10-20db/fa. A lambda-cihalotrint néztem én is, bár a Karatet nem hozta poloskára érdekes módon, míg más ilyen hatóanyagút meg igen. Ki érti ezt :D
Nálatok nem volt jég ??? Én kaptam egy apró szemcsés jeget , meglátszik a kajszin ...elsősorban a korain ez keresztülhúzta a nagybanis értékesítésünket majd meglátjuk , hogy hogy alakul de úgy néz ki jövő hét közepétől kajszi akció lesz a vásárcsarnokban .
Igen , így is reped de az éjszakai esőre már a másik irányban is láttam repedést .
Most van az amikor az eső már kárt csinál a kajsziban . Újra igaz amit sokszor mondok , hogy aki kistermelői szinten foglalkozik gyümölccsel annak több féle kell mert csak a kajsziban bízni .... bátor dolog . Az őszibarack a sok eső ellenére brutál jól néz ki ( vagy pont azért ) és ezek az újabb fajták már nem hajlamosak a magházrepedésre sem .