Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"A Derék utcai lámpákat speciel a Lidl telepítette,"
Így azért nem igaz... A Lidl fizetett érte csak keményen! Ez neki azért is fontos, hogy a lámpánál mindenképpen "megállj"! Egy kis marketing!!! Simán megtérülő beruházás! Viszont a város is beláthatná már, hogy ilyen beruházásokra kicsit sincsen szükség! Lidl nélkül eddig is meg volt a város...
Inkább 4 sávosítani kellene a Derék utcát, a forgalom nagysága is indokolná ezt!
A Derék utcai lámpákat speciel a Lidl telepítette, így elvileg a városnak nem került pénzébe.
Azon viszont nagyokat tudok nevetni, hogy a Hatvan - Bajcsy-Zsilinszky - Széchenyi utcákon ott vannak a lámpák, miközben a nyugati tehermentesítő helyén csak sóder van.
Abszolút igaz! Ahelyett, hogy feleslegesen lámpás csomópontokat kreálnak 20-30 millióért, végre megoldanák, hogy lehessen közlekedni a városban! A fél város úgy néz ki, mintha bombatámadás érte volna...
Én eddig sem hittem el, hogy a 24-es és a 45-ös azonos idő alatt ért el a Vincellér utcától a Segner térig, ezek után pedig végképp nem fogom. Ideje valamit kezdeni a Derék utcán közlekedő viszonylatokkal.
A forgalom nagysága nem jelzőlámpát és egyéb eszetlen baromságokat indokolna a Derék utcán, hanem normális 4 sávos utat...
Ide lámpa, oda lámpa és azt hiszik ez a megfelelő megoldás.... A frászt... A Kishegyesi úton is 200 méterenként lámpákat telepitettek anno, csak tudnám minek. Lassan a belvárosig autózás/buszozás abból fog állni, hogy lámpa lámpa.... lámpa...Aki autózik az tudja, hogy sokkalta többet is eszik igy az autó/busz illetve sokkalta környezetszennyezőbb ha 10-20 jármű ott pöfög a lámpánál...
Direkt megvártam,hogy mi lesz a vége nem tartott semmibe az egész.Leálltunk hátra ment a sofőr megnézte az üveget(sajnos el is hitte,hogy bedobták) kérdezte,hogy mentő kell-e de nem kellet így csináltak egy gyors nyilatkozatot és a fickó a csajjal meg a gyerekükkel együtt leszálltak.Majd mivel velük együtt szálltam le füleltem,hogy mit beszélnek és mondták ott egymásnak,hogy jó hogy azt mondták kővel dobták be mert különben 60 ezer forintot kellet volna fizetniük.
A behajtó szakasznál simán lehetne körforgalom. Lehet, a plusz sáv miatt nem csinálták meg.
Ha már plusz sáv; mi abban a logika, hogy a Sárvári Pál utcai megálló után 20-30 méterrel kezdődik az új sáv? Nyugodtan elvihették volna a megállóig. Most a busz várhat a kisorolásra, majd újra besorolhat a külső sávba.
Utána nem állt le a busz a Kistemplom oldalában? Mert valamikor délután kikerültem egyet.
Tanulság: nem ártana az IC-k mintájára kitenni egy matricát az ablakra, hogy a klíma működése esetnén nem nyithatóak az ablakok. Hátha abból tanul valamit az ősember...
Tegnapi nap folyamán történt egy kis esemény a buszon.Felszálltam a 41-es buszra én meg még egy nő a pasijával meg a kisgyerekkel.Mivel ment a klíma így az ablakok csukva voltak.A fickó nem értette meg,hogy csukva van az ablak a klíma miatt hanem elkezdte ráncigálni mint valami félőrült az eredmény pedig az lett,hogy a Hal köznél az ablak be is repedt.A sofőrnek pedig azt hazudták,hogy ne keljen fizetni,hogy bedobták kővel az ablakot.
A téli menetrend szerint Londonba kedden, csütörtökön, szombaton helyi idő szerint Debrecenből 13:05 kor indulnak gépek, a másik irányba pedig helyi idő szerint 8:55 kor.
A téli menetrend szerint Eindhovenbe kedden, szombaton helyi idő szerint Debrecenből 11:25 kor indulnak gépek, a másik irányba pedig helyi idő szerint 8:45 kor.
A téli menetrend szerint Milanoba szerdán és vasárnap helyi idő szerint Debrecenből 10:35 kor indulnak gépek, a másik irányba pedig helyi idő szerint 8:15 kor.
(Nagyon jó menetrendet sikerült összeállítani, hiszen még a gép indulása előtti 2 órával korábbi érkezési szabállyal sem kell hajnalok hajnalán kint dekkolni a csomagokkal a reptéren, és a megye távolabbi településeiről is gond nélkül elérhető még tömegközlekedéssel is)
Ha netalántán változtatnának a menetidőkön, az útvonalon is lehetne, minimális ráfordítással, és sok előnnyel.
Jelenleg ugye alőbb megy a 19-es a Sámsoni útra, csak utána a Júlia-telepre. Ezzel az utóbbi helyen lakókkal kicsit kitolt a vállalat, nehéz "végállomásozni" a Sámsoni úton, és még sorolhatnám a hátrányokat.
Az alábbi dolgokat kéne megvalósítani:
A Szalók utca után a 19-es a Sámsoni úton való végighaladás helyett befordulna a Diadal utcára, így mindkét irányban ott közlekedne.
Új megállóhely kialakítása a Kard utcán, ami a Tőr utca megállópárja lenne.
A Jégcsarnok irányában a Júlia-telep megállóhely kimarad, helyette a kb. 50 méterre lévő Tőr utcán állna meg, majd tovább a megszokott útvonalon.
Előnyei:
Oda-vissza irányban érinti a Júlia-telepet, így az ott élőknek nem kell várakozni a Sámsoni úton.
Nyugodt szívvel le lehet szállítani az utasokat a Sámsoni úton, mivel nem lehet arra hivatkozni, hogy a Júlia-telepig szeretnének közlekedni.
Nem lehetne visszaélni a jegykezeléssel.
Nem kerül konfliktushelyzetbe az utas az ellenőrrel, amiért túlutazott a végállomáson.
Oda-vissza ugyanannyi lenne a menetidő, kiszámíthatóak lennének az indulási idők.
A követési idő felülvizsgálatánál oda kéne rá figyelni, hogy a Sámsoni út - Kossuth utca szakaszon rendszeresen hamarabb mennek el a buszok, míg a Kossuth utca - Jégcsarnok szakaszon már lámpa nélkül is gyakran késésben van a sofőr.
Így az előbbi szakaszon a menetidő 1-2-3-at csönnenteni kellene, utóbbinál pedig növelni.