Akkor szerencsés vagyok, hogy csak " hobbi számlám " van Mo - on :)
Itt ahol szükségem van a számlámra ( nem magyar ) , nem fognak le utalási költséget, akár hová, akár hányszor és akár milyen Bankszámlára utalok ) belföldön ),
nem fognak le azért, mert van csoportos beszedésem ( van vagy 5 - 6 ), nem fizetek azért mert ATM - böl kiveszem a saját pénzemet ( ez érinti a saját Bankomat és még vagy 5 - 6 Bankot akikkel megegyezésben állnak ).
Annyiszor és annyit ( ha van ) veszek ki ahányszor akarok és nem kerül semmibe.
Ja, és ezért itteni viszonylatban apró pénz a havi költségem ( amit 3 havonta 1x vonnak ).
Nincsn SMS szolgáltatás ( nem hiányzik ) tehát az sem kerül pénzbe.
Abban vagy.:-) Speciel az Ersténél is volt díjmentes számlám, kizárólag éves bankkártyadíj volt. A bankok között korábban valódi versenyhelyzet volt, amit én szépen ki is használtam. Aztán a kormányzati intézkedések nyomán megszűnő versenyhelyzet miatt több lépcsőben fel is mondtam a CIB-, Erste-, AXA-számláimat, és gyk. alszik a Gránitnál lévő.
Tehát Feltételek melett volt, amit a BANK diktált. Vagyis a mezei ember, akinek pl. kevés jövedelme volt, kevés pénzmozgása, az már akkor is " szívott " ( és most is ).
Más szóval, a gazdagoknak, nagy jövedelmüeknek volt valamilyen privilégium. Azokból pedig régebben sem túl sok volt MO - on, manapság pedig napról - napra csökkennek. Vagyis marad a sok " szegényebb " aki továbbra is nevezzük, kiszolgáltatott helyzetben van.
Azt pedig továbbra is szégyennek tartom, hogy megkülönbözteti a Bank a számlatulajdonosait. Miért más az én ft - om , mint azé, aki MO - on lakik, Magyar lakcímmel ?
Ha Neten tudok utalni, Külföldön pénzt felvenni, költeni, akkor egy szerencsétlen nyilatkozatot miér nem tudok megtenni ugyan azon a Netbankon keresztül ?
Na mind1. Szerencsére nem ezen a pár ezer ft - on múlik a boldogság.
Azt tudná valaki hogy ha nagyobb összeget vesz ( ek ) ki. pl. Bankfiókban ( nem ATM ) , mekkorát szakítanak ?
Vagy ha külföldön, pl. Euroban veszek ki, azért mit fizetettnek velem ?
Bocs, de akár hogy csürtem - csavartam a Bank netes oldalait, konkrét válasz sajnos nem jött össze.
Ebben tévedsz - a bankadó bevezetése előtt minden banknak volt nem egy olyan számlacsomagja, amelyben akár korlátlan számú kp. felvét volt ingyen (megfelelő jövedelem/jóváírás mellett akár számlavezetési díj nélkül). Nekem is volt ilyenem, az átutalások is ingyen voltak.
Na igen. Ez is sokat elmond .........sok mindenröl.
A pénzem jó a Banknak mégha nem is rendelkezem Magyar lakcímmel. Mert ami a számlámon van, azzal " rendelkeznek, használják ".
De egy Banki törvény ( szabály, vagy nevezzük akárminek ) módosításnál, változásnál már nem rendelkezek ugyan olyan jogokkal, mint a " beföldi " számlatulajdonos. Szégyen és ..........
Most talán kihagyom a véleményem a Magyar Bankról, a Magyar Bankrendszerröl és MO - ról. Mert ez nem csak a Bankok sara, hogy diktatúrát gyakorolnak, kell hozzá egy kormány is, aki ezt megengedi.
A törvény alapján pénzforgalmi szolgáltatónál fizetési számlával (bankszámlával) rendelkező, 16. életévét betöltött és Magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, továbbá a pénzforgalmi szolgáltatónál nyilatkozatot tevő számlatulajdonos személy (fogyasztó) az általa megjelölt fizetési számláról havonta az első 2 db, forintban teljesített készpénzfelvételt Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből (ATM) bankkártyával díj- és költségmentesen végezheti, maximum 150.000 Ft együttes összegig.
NetBankon keresztül kizárólag a Banknál bejelentett, magyarországi állandó lakcímmel rendelkező Ügyfeleink tehetnek nyilatkozatot. Amennyiben a nyilatkozatot tevő számlatulajdonos nem felel meg ezen feltételnek, úgy a Bank a NetBankon kezdeményezett nyilatkozatát nem tekinti érvényesnek, nyilatkozatát ez esetben csak bankfiókban tudjuk befogadni.
Nem mostanában ( Május ) nyilatkozam. Pontos dátumra már nem emlékszem, de valamikor akkor lehetett, amikor bevezették, vagyis amikor már hivatalosan lehetett nyilatkozni ( az év elején ).
Valahol olvastam valami " fél mondatokat ". Erre kérnék valakitöl infót.
Arról van szó, hogy mint külföldi állampolgár van a számlám és nincsen Mo - on bejelentett lakcímem.
még egy tipp: Ha pl májusban nyilatkoztál az ingyenes kp felvételről, akkor csak júniustól érvényes a nyilatkozat. Ha júniusban, akkor júliustól, etc...
Csak egy számlám van és csak az Ersténél. Ennél pedig egyszer igényeltem már ( és tudtommal nem vontam vissza ).
Nem gondolnám hogy a százezer egyszeri kivétel akkora lenne hogy már külön kategóriát képezne, amiért ( ami után ) 1271 ft - tranzakciós díjat vonnának le. + Erste ATM - ben vettem ki.
Természetesen megpróbálom megérdeklödni, mi ez és miért.
Egyszer kell igényelni és visszavonásig érvényes, de egyszerre egy banknál élhet csak.
arra kell figyelni, hogyha többet veszel ki, akkor drasztikusan több lehet a díj. Nézd meg a kondilistát. Ha úgy érzed, hogy ok nélkül vontak jutalékot, akkor reklamálj.
Na, ez az előrelátó számla ez beragadt az alapkamatnál :(
Előző hónapban (április), mivel volt betétcsökkentés, ezért csak az alapkamatot írták jóvá. Bár a hirdetményt én úgy értelmeztem, hogyha a bruttó változásban megvan a +40e, akkor a ki/bevételek nem számítanak, de ezek szerint nem így van.
Májusban nem volt csökkentés egyáltalán, mégis csak alapkamat. A telefonos ügyintézőnél mire végigmondtam a panaszom, megszakadt. Újrahívásnál meg kezdte elölről a tízlépcsős azonosítást, na ahhoz már nem volt türelmem.
Nem tudom, per pillanat másnak is van - e hasonló gondja, de egyszerűen nem tudok belépni a NetBankba.
Az elmúlt kb. 1 órában volt hogy magát az Erste oldalát sem tudta megnyitni. Ha mégis megnyilt, akkor is gyakorlatilag a nyitó oldalon semmilyen funkció nem nyílott.
Most is legalább 7 - 8 perce a " Kérem várjon " szöveg van, de továbblépés nincsen.
Kb. 10 éve vagyok náluk, de az utóbbi idöben kezd tele lenni az a bizonyos.
Mi itt ötletelünk, de infó nincs, hog mennyi volt az eredeti hitel, milyen arfolyamon, stb...
simán lehet, hogy egy alacsony árfolyamon felvett hitel miatt gyakorlatilag csak kamatot fizetett eddig és most kell elszámolni az eddigi befizetések árfolyamkülönbözetét is.
Megint új hírdetmények vannak fent, amely szerint a fogyasztói árindex mértékével (1,7%) emelkednek a díjak. Ehhez képest július 1-től az én számlám számlavezetési díját további 43%-kal, a kártyadíjamat meg további 66%-kal óhajtják emelni. Erre a pofátlan emelésre magyarázatot hol találhatok?!
attól még kisebb kéne legyen a most befizetett összeg, mivel a kamatokat nem kell megfizetni a következő 4 évre, csak a tőkét + végtörlesztési díjat, ami speciális eseteket (mikor már nagyon kevés a tartozás) kivéve aligha több, mint a kamatok. úgyhogy itt biztosan hiányzik valami információ.
Tényleg, voltak ilyen adósrabszolgaság-jellegű konstrukciók is... :(
Lafka: a rendelkezésre álló adataid alapján osztottam-szoroztam, ha fix 40e a törlesztő, ilyen ütemben fizetve (változatlan árfolyamnál) nem 4 évig fogja azt törleszteni, hanem vagy 10-15-ig. Sürgősen utána kéne nézni, mi a pontos helyzet.
Konkrétan: kb. 18400 CHF a fennálló adósság (te adataid mai árfolyamon), 40e forint mai árfolyamon kb. 157 CHF. Évente akkor befizet kb. 1900 CHF-et, amiből kb. 1000 CHF a kamat (pontos adatok híján ezek körülbelüli összegek, de a nagyságrendeknek stimmelniük kell). A többivel csökken csak a tőketartozás.
Ez csapdahelyzet. Még jó, hogy csak ennyi a tartozása, mert olyan is van, hogy idővel egyre növekszik a tartozás (ha a fix törlesztőrészlet nem elég a kamatokra sem).
Ha nem ilyen konstrukcióban törleszt, akkor meg kevésnek tűnik a 40e-s törlesztő. Jól számolok?
elvileg kevesebbnek kéne lennie, de valószínűleg valami fontos részletről nem tudsz...
Ha fix 40 ezret törleszt, akkor nagy valószínűséggel választott a válság kezdetén egy fizetéskönnyítő konstrukciót, miszerint ő csak 40-et törleszt, de a valós chf árfolyam alapján számolt törlesztő és a 40 ezer közötti részletet gyűjtögetik neki a bankban, és majd valamikor ki kell fizetni.
Vagy a futamidő nő meg, vagy a végelszámoláskor kell még befizetni majd azt a hiányzó 2-3 M Ftot. Esetleg eleve maradványértékes volt a hitel?
Egy kedves ismerősöm gondjára szeretnék orvosságot találni. A sztori röviden:
- Új gépjárművet vásároltak anno. Van még rajta 4 év hitel. Melynek 40E. Ft. /hó a törlesztője. CHF-alapú hiteles. Ki szeretné fizetni a hitelt egyszerre, és eladni, még ha bukó is, márpedig sajna az, de ezt hozta a helyzet.
Na most akkor számoljunk durván. 50 hónap x 40 ezer Ft. 2 millió Ft. A banknál meg azt mondták neki, hogy ha most akarja kifizetni akkor: 170.000.- szerződés módosítás + 4.850.000.- és pont. Ez hogy van? Létezik ilyen? Nem kevesebbnek kellene lennie a végtörlesztés miatt.
"Bejelentkezési folyamat változása Az egyszerűbb bejelentkezés érdekében elegendő mindössze NetBank azonosítóját és Bejelentkezési jelszavát megadnia, a bank nem küld belépési SMS kódot. A tranzakciók indításának és jóváhagyásának folyamata nem változik, azokat továbbra is egyszer használatos Tranzakciós kód megadása védi, melyet SMS-ben küldünk el az Ön által megadott mobiltelefonszámra."
Netbank belépésnél ma nem kaptam a bejelentkezéshez az SMS - megerösítést ( 8 számjegy ) , hanem a Netbankazonosító és Bejelentkezési jelszó után azonnal " bennt voltam ".
Tapasztalt más is ilyet ? Vagy valami elkerülte a figyelmemet és ez mostmár így müködik ?
A díjtáblázatban dőlt betűs sorok lesznek május 15-től érvényesek, ami abban tér el, hogy néhány megmaradó díjat emelnek, gondolom ezzel próbálják némiképp kompenzálni a veszteséget.
Csökkenteni tudtak már a hatályba lépés napjától, az emelést viszont 2 hónapra előre be kell nekik jelenteni, ezért van kettéosztva.
kár, hogy időközben lemondtam a szupernulla számlám, most meg már nem köthető :(