Abszolút egyetértek !! Főleg, hogy Editke gyámsága alá.... Bár a "tud ő magára gondoskodni" az azért.... nem tudom...., meddig?? Editkének csak úgy szabad bejárása van a Mesterhez és Citromkához vajon??
Igazán frappáns és gyöngyöző hangulatokba vezető mű, kedves Mester, csak merészelni tudom, hogy a gyógyulás komlikációmentes lesz, és az otthonikörülmények is modernebbek horkolás tekintetében, mint a kórház. Citromka pedig segít otthon, mint a güzü.
Valami porszem kerülhetett a pörgő bádoglavórba... Ezen az oldalon láttam a korábban említett hölgyet és a túzásba esett csehszlovákhnyelv-ismeretem alapján nem dekódoltam jól az üzenetet. Lehet, hogy a későbbi szériát elevenítette fel a "Manželka autora scénáře první série Nemocnice, Magdalena Dietlová" ?
Ha nem lenne kórházi téma, már nagyon tartanék az OFF-ba eséstől :-)
Csak egy apróság tűnt most fel. Az író neve és a rendező hölgy neve csak véletlen egybeesés ? Vagy a lánya lenne, vagy a fiának a lánya, vagy a nevelt fia öccsének a másod-unokatestvére ? :-)))
Ó, nem győzök eléggé hálával gondolni a GömbTársnak a hathatós segítségért a soklemezes remekműgyűjteményért ! Ráadásul az első részek VHS stílusa kimondottan visszahozza azt az élményt, mint anno általános iskolában látható első videofilmek alkalmával éreztem. Nosztalgia3 (Kórház a város szélén nincs meg valakinek ?, akár a két új rész is jó lenne...)
Ó, a legendás Blazej, Sova, Dr. Strosmajer, Hunková, Dr. Cvach és a többiek :-)
A kedvenc sorozatom volt, nagyon röstellem is, hogy nem jutott eszembe egy ilyen klasszikus dolog egy reneszánsz ember kórházi napjaihoz... Pedig még az IMBD-n is ezt írják: Many tried to copy different elements of this series later on to be successful, but I strongly believe that no other hospital series (like Schwarzwald Klinik or ER) has beaten this masterpiece so far...
Néhány kedvenc azért még hiányzik a képről: id. Sova, Dana, Ina és Cenková doktornő.
Jaaaa..., Tényleg !!! Bocsánat !! Kifogás visszavonva !! Elképesztő, hogy a G. micsoda gondos precizitással illusztrálja a naplót ! Elismerésem ! Mennyi idejét áldozta erre a műre tisztelt G. ?? Lenyűgöző a hozzáértése ehhez.
Igen, a felvetés rickorjogos. Találtam olyan képeket, amin a megfelelő számú szakszemélyzet tartózkodott, de azok elég jellegtelenek voltak egy ilyen grandiózus Mesteri történéshez, ezért döntöttem inkább a klasszikusok mellett. Beszámoztam én az orvosokat 9-ig (ebből csak a 8 és 9 látszik) és feltehetjük, hogy pl. 13-as éppen valahol van (mint pl. a "Lenin vidéken" festményen), igazolt hiányzáson... :-)
Gratulálok !!! Ez egyszerűen egy mestermű ! A horkolástól kezdve, az ételeken és a latinon keresztül, a szabad szemmel nem láthatóig minden benne van. Pedig nem egyszerű a feladat lehetett ez.
Csak azért is belekötök : a Mester 9 dokit említett vizitkor itt a jobb oldali képen meg csak 6 van. :-)