Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sz_attila Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1573
Namost mindeki tudja és nemcsak ebben az országban, hogy vissza vannak tekerve a km órák. Ha mindenki sejti és tudja, akkor minek csinálni? Ezek szerint akkor csak hülye az átlag vásárló, nem? A kereskedő meg pofátlan, de ezzel azt hiszem, sok újat nem mondtam :)
Előzmény: vargamunka (1570)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1572
saját autom ilyen eset.igazad van akkor job tudni hogy mire számitsunk,aki pedig elakarja hini hyogy egy öt éves autoban évi 2000-km menek higye el de utána ne sirjon
Előzmény: sz_attila (1571)
sz_attila Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1571
Annak idején két évig használtam Opel Signumot egy cégben, ahol alkalmazott voltam. 3000 km-rel kezdtem használni, szalonautóként vettük. 2 év után otthagytam a céget, 225000 km-t mutatott az óra állása. Mindig tip-top állapotban tartottam, hiszen gyakorlatilag benne éltem, én pedig tisztaság- és rendszerető ember hírében állok. Ha akkor eladtuk volna, simán visszatekerhettük volna az órát úgy 50000 km-re, senki (legalábbis az átlag vásárlók közül) se vette volna észre a turpisságot. Ami árulkodhatott az autó előéletéről: a kormány bőrbevonat kopottsága, leggyakrabban használt gombok kopottsága, sofőrülés állapota, pedálok kopottsága. De nagyobb értékű autónál nem nagy ügy mindezeket kicserélni :)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1570
üdv valami ilyet gondolok én is.de kiváncsi vagyok ha aszt mondom eladom a verdát300000-km ki adna anyi pénzt érte adni mint amenyire én szeretem.értéktelen mássnak már.sajna ez van.én meg bizonygatom hony ilyen jo autom még nem volt.szerintem mindegy hogy 170000-km vagy248000-km igyis ugyis riziko.bár lehet csökenteni szép napot mindenki
iszkiry Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1569
Én egy 9 személyes 3 éves vivarót vettem 84000 km-rel, de szerintem olyan 120-150000 biztos van benne. Szervizkönyve az persze nem volt, de egy építőipari cégé volt és itthon vásárolták újonnan. Ha mondjuk egy személyszállítással foglalkozó cégé lett volna, ahol kilométer után fizetnek, akkor ennél jóval több is lehetne benne. Mert ott bizony menni kell az autónak, hogy visszahozza az árát. 7-8 éves autóban minimum 250 000 km biztos, hogy van, de a dupláján sem csodálkoznék. Itt a magyar piacon sportot űznek a kilóméteróra buherálásból. Nálunk még az van az emberekben, hogy a zsigulival ment évi 10-15000 km, akkor egy tízéves autóban kb. tízszer annyi km lehet. De az autók többsége nyugatról behozott, ahol évi 40-50000 km-t mennek vele, még magánhasználatban is. Ha megnéztek például egy német használtautó oldalt /ahol nincs ilyen divatja az óratekerésnek/ akkor rögtön látszik a különbség.

Előzmény: soklányos (1563)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1568
sziasztok üdv mindenkinek. megláttam az az enyémet anno tudtam hogy most nekem kell a vivaro.kérdem adják e.adták szivesen. mondom a papirokal hogy állunk.mondják minden rendben.mondom részlet van-e?kérnek 20% elöleget a többit a bank intéze el velem.KELL az auto kezet adtunk mondom a tulajnak nehogy kitakaritsa ne varázsoljon semit rajta jövök ahogy a bank meghitelezi nekem.három nap mulva a bank értesit hogy adnak pénz a kocsira eladoval egyeztetek menék az autoér.lesz este öröm lesz vivarom .ESTE.AZ AUTOÉR MENEK. az egy másik kaland mi történ utána.<ha valakit érdekel leirom tanuságos>elhoztam .Persze ki van nyalva nagyon.mindegy viszem kell a munka miatt amit akkor csináltam.egy hete van nálam már.elment a fütés gondoltam megcsinálom.kocsi szétszedésede közben találtam ezt azt.alkatrész számlákat névkártya,nemzetközi zöldkártya bitositopapirok stb stb........
papirok szerint a km ora nem stimelt. 70000.-km elöréb.a szervizben álitják hogy ök minden garis munkát kötelezöt elvégeztek az auton.mit tegyek most .az auto már a nevemen a banktol bérlem még négy évig kell fizetnem.benyeltem kész.lehet hülyézni de utolag kiderült jo választás volt.elözö tulajt felhivtam.monta .a kocsit nem vite szervizbe.mert nagyon drága.de mindent megcsinált rajta idöben söt .nekem meg van szervizkönyvem amiben pecsétel igazolják hogy ott járt.tanuság.mindenki vonja le..... 250000-km mentem mindig megkapott mindent-én csinálom .igaz aszervizköny szerint csak alig megyek vele havi 1250-km mese vége.tudnék mutatni fényképet europát bejártam vele..na enyit csak szép mese vége.elado egy vivaro megkimélten betegség miatt.ja hölgy tulaj vagy doki vagy csak hétvégén a garázsbol áltam kiTETSZÖLEGES lehet választani.mondom én jol jártam az aútoval
bocsi ha sok volt üdv vargamunka......
frecska Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1567

Szia.

Lehet, hogy ez az ??

http://www.hasznaltauto.hu/auto/renault/trafic/renault_trafic_klima_long_1.9dci_100le_6fos-3267540

A szervízkönyv alapján, ha szakszervízbe szervizelték menj be a szervízbe és kérd ki, hogy az ő rendszerükbe mi van. A szervízkönyvnek ne dőlj be elsőnek, ebbe az országban pénzért minden van.

Nehéz dolog az autó vásárlás, ameddig nincs megvéve akkor azért, hogy jót találjon az ember, utána meg azért, hogy tényleg jót vett-e.

Amikor én vettem 2 éve, rengeteget megnéztem, hát vannak csúnyán visszatekert gépek (főleg a kintről behozottak között) na de az eladókat sem kell félteni, próbáltak nekem is eladni olyan vivarót aminek 3 papírján 3 külömböző forgalombahelyezési dátum volt. Vagy a műszerfalon világított minden sárga lámpa, de nics a gépnek semmi baja alapon.

Próbálj meg valami autószerelő havert keresni aki tud olvasni hibát, és esetleg festékvastagságot mérni, ez is sokat tud segíteni, ha meg a tulaj nem engedi kiolvasni akkor felejtős az egész.

kreutzb1 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1566
Üdv!

Hát szóval mielött lett a motorgenerál ,ezek voltak a tünetek!!
Hidegben nem akart indulni,ha beindult míg nem melegedett picit ,gáz az semmi,nem lehetett elindulni.Most hogy minden ki lett cserélve tippppp-topppp!!Hidegben pöccre indul,igaz inkább befűtök minden reggel hogy kíméljem az újjjj motort!!:-D
Lehet még a csúcsnak a hibája is.Nálam is közrejátszott az is.
Mennyi km van benne? de nem amit az óra mutat!!!:-D
Nálam kb 400 ezrnél kezdte.most ollan 500 ezer lehet benne.az óra igaz 312000-et mutat,de én nem hittem el a vásárláskori km et.(160000-et)
Előzmény: nadotex21 (1560)
lbarsony Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1565
A hét személyes a tuti. Én nagy családos vagyok és évi 18-20ezernél nem megyek többet, de ha kilenc személyes, hát nem tudom az egy kicsit kevés 8 év alatt.
de tök mindegy ki mit mond. Elmondom hogy vettem a kocsit.
- kértem az alvázszámot,
- kötelező kötvényszámát
- biztosító nevét,
hogy majd adatbázisból kikerestettem a kocsit (pár forintért megnézik).

Sokan úgy tették le a telefont, hogy még csak nem is köszöntek.
Aki meg merte mutatni ezek után is, és eljött velem állapot felmérésre és stimmelt a szervíz nyilvántartása is azt megvettem.
(Igen, nem ez a legolcsób megoldás, de nem csesztek át több millió forintal)
Tök jó a gép, nagyon király! :-)
sz_attila Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1564
8 éves kocsi 98000 km-rel? Na itt valami már messziről bűzlik. Ráadásul 9 személyes? Te komolyan elhiszed, hogy egy kisbusszal havi átlag 1020 km-t tettek meg?
soklányos Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1563

Szépnapot ! Köszi a válaszokat . Az álltalam választott gép trafic 1.9 dci ,2002 12.

havi ,állítólag 98000-et futott. Még el kell mennem megnézni , csak sajna elég

messze van .Ha van valami amit érdemes még tudnom, akkor írjatok .Mindenféleképp 6 v. 9 személyesben gondolkodom mert hatan vagyunk.

üdv :András

frecska Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1562

Szia.

Pucold ki, vagy iktasd ki az AGR szelepet, hátha az szarakxik.

Nekem nem volt abszolút gázpedálom, csak alapjáratom.

Nekem se irt ki hibát 6000 pénzért a szakszervízbe.

AGR pucolás segített, igaz nagyon ritkán amikor hirtelen állok meg,

pld. kapok egy piros lámpát és a kuplungot csak az utolsó pillanatba nyomom ki,

akkor 2-3 másodpercig nekem is szokott rángatozni, de rögtön visszaáll rendes alapjáratba. Az a rángatás tényleg kegyetlen mintha a motor ki akarna esni a helyéről.

vargamunka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1561
üzemanyag szüröt cseréltél mostanság?
nadotex21 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1560

Üdv. mindenkinek!

A Renault Trafic 1.9 Dci 100Le autómnak a problémája, hogy hideg motornál kelletlenül veszi a gázt alig akar felpörögni 2500Rpm-ig és egyenetlenül, darabosan jár, 1.és 2. fokozatban padlóig kell nyomni a gázpedált nehogy lefulladjon, 2300-2500Rpm felett megindul, meleg motornál már alacsony fordulaton erősebb, de nem ilyen volt, alapjáraton remeg a kaszni, nem egyenletes a járása, a motor nem füstöl.
A motordiagnosztika nem talált hibát. Tud valaki ez ügyben segíteni mi lehet a baj?

Köszi!
vargamunka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1559
hogy mi ??????na le lettem bukva.<nem ment át?
Előzmény: soonó (1558)
soonó Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1558
Csaló vagy!

Ez csak egy fél autó.:-)
Előzmény: vargamunka (1555)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1557
200000-kmnél vezérmüszijam elszakat. 40000-FT megusztam .igaz mindent itthol kellet mecsinálni.ugyhogy lehet szidni lehet utálni nekem nagyon jo auto
Előzmény: sz_attila (1556)
sz_attila Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1556

Tévedés! Nekem is nagyon bejött és semmi bajom vele!

De rettentően ijesztő, amennyi hibáról írnak itt egyesek, menet közben vagy kanyarban leálló motorról meg egyebekről, mintha a ford t-modellről lenne szó :) Ezért írtam, hogy szerencse, hogy nem vásárlás előtt olvastam végig a topikot, mert akkor nem mertem volna megvenni.

Előzmény: cs!pesz (1553)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1555
az autohttp://imgfrm.index.hu/imgfrm/4/1/1/8/THM_0007184118.jpg
vargamunka Creative Commons License 2010.02.17 0 0 1554
életem legjobb döntése mikor megvetem igaz használtan.kifogtam nekem bejött.oljcsere 15000-km némi odafigyelés megy.voltak drágább autoim de eszt nagyon birom üdv.vargamunka
Előzmény: soklányos (1551)
cs!pesz Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1553
Én nem osztom az előbbi véleményt. Nekem nagyon bejön az autó. Nem mindegy h. újonnan v. használtat veszel. Vannak tipushibái ennek is de melyiknek nincs. Ha konkrétabban kérdezel szerintem többen segítenek. Pl. 1.9,2.0 v. 2.5 moci. Használt v. új. ...
sz_attila Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1552
Nekem Vivaróm van, bár nem régóta, ezért sok tapasztalatom sincsen. Egyet azonban biztosan mondhatok. Ne a vásárlás előtt olvasd végig a topikot, mert akkor biztosan nem mersz majd ilyen kocsit venni :) Én a vásárlás után mélyedtem bele a topikba és tudom, ha előtte teszem, nem vettem volna ilyen kocsit... :)
soklányos Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1551

Helló mindenkinek ! új tag vagyok a fórumon . Vásárolni szeretnék vivarot v. traficot

és ehez kérnék segítséget. mire figyeljek oda vagy kérdezzek rá mindenképp az ela

dónál .Minden tanácsot szívesen fogadok.

üdv:andrás 

frecska Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1550

Ja és még valami.

A fűtés tekerő gomb behalt, kiugrott belőle a bovden.

Váltó burkolat leszed, fűtés panel 3 csavar, kibillent.

Bovden kiegyenesítés, bovdentartó lepattint, bovden helyére.

És minden ugyan úgy visszafelé.

frecska Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1549

Szia.

Régebbi autóimmal szívtam én is az ablakemelővel (Fiat Brava, utóbb asszony

Ford KA) mindkét esetben. az ajtó és kaszni közötti kábelköteg nyűvődött el.

Csak azért írom ha netán a kapcsoló nem oldja meg a problémát.

Napokba a Vivaromon a hátsó ablakhoz a kocsi alatt végigfutó ablakmosó

csövet rakosgattam vissza a helyére, mert ráfagyott a hó, és kijöttek pár

helyen a rögzítő műanyagok. (a jobb első keréktől megy hátra, az autó jobb oldalán

lent a küszöbrésznél) Már majdnem leért a földre.

Előzmény: öcsiba (1548)
öcsiba Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1548
Hali.
Én is küzdök apró gondokkal. Most példul az ablak emelő kapcsoló halt meg, a baloldali. Kapcsoló csere ha meg jön remélem ennyivel meg is úszom....
Előzmény: cs!pesz (1545)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1547
nekem is folytonos próplémák vannak de viszonylag jo a gép.vivarom van 300000-km mel
Előzmény: vargamunka (1546)
vargamunka Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1546
szép napot mindenkinek.
Előzmény: cs!pesz (1545)
cs!pesz Creative Commons License 2010.02.15 0 0 1545
Úgy érzem csak mi vagyunk ilyen problémásak. Lehet h. másokat elkerülnek a hasonló bajok?!

I've an ask Creative Commons License 2010.02.13 0 0 1544
Köszönöm a tanácsokat.
Előzmény: frecska (1541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!