Sehogy, hiszen nincs jogod at allitani. Futtasd consol-bol olyan user-el akinek van joga, igaz ehhez hozza kell ferjel szerverhez, kell legyen mondjuk ssh accod, es kell legyen fent binaris php.
Vagy atallitod a shell-bol az adott konyvtar group jogat nobody-ra mg olyanra ami jo neked.
Ezt már sikerült megoldanom közben, de sajnos jogokat nem tudok adni a file-oknak, mert azokat mint user hoztam létre, de az általam írt php mint nobody szeretné modosítani, és igí nincs hozzá joga. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Sziasztok!
tudtok abban segiteni, hogy hogyan irjak egy rekurziv programot arra, hogy az visszadja egy könyvtárban található összes file-t és könyvtárat, teljes mélységben.
Ugyanis szeretnék minden file-nek és könyvtárnak uj tulajdonost adni (chown), de szeretném automatizálni.
GD-2.0.7 t szeretnék használni PHP-4.2.3 mellé
lefut a configure,de a make make install ilyen hibával áll le:
gd.c: In function `zm_startup_gd':
gd.c:303: `gdArc' undeclared (first use in this function)
gd.c:303: (Each undeclared identifier is reported only once
gd.c:303: for each function it appears in.)
gd.c:304: `gdPie' undeclared (first use in this function)
gd.c:305: `gdChord' undeclared (first use in this function)
gd.c:306: `gdNoFill' undeclared (first use in this function)
gd.c:307: `gdEdged' undeclared (first use in this function)
gd.c: In function `zif_imagecreatetruecolor':
gd.c:588: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
gd.c: In function `zif_imagecolorat':
gd.c:1627: structure has no member named `tpixels'
gd.c: In function `php_imagettftext_common':
gd.c:2728: `gdFTStringExtra' undeclared (first use in this function)
gd.c:2728: parse error before "strex"
gd.c:2776: `strex' undeclared (first use in this function)
gd.c:2792: `gdFTEX_LINESPACE' undeclared (first use in this function)
gd.c:2820: warning: assignment makes pointer from integer without a cast
make[3]: *** [gd.lo] Error 1
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make: *** [all-recursive] Error 1
Utána néztem a neten,de orvoslást nem találtam rá,valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a hiba?
Ize, lehet, nem ertem mire akart celozni:), en csak annyit irtam, hogy ezen fgv-ek nem kitalalni szeretik hogy mire akarok mutatni, hanem meg kell nekik adni hogy mire akarok mutatni :)
Nade ne olvassunk mi itt gondolatot:)
Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. " - lehet, hogy arról van szó, hogy utána amúgy is be kell lépnie a könyvtárakba valamiért, mondjuk iterálni a fájlokon?
Igazad van a chdir()-t illetően, szőke voltam... leteszteltem, hogy működik-e: konyvtarak_idorendben('.') - működött, nem gondolkodtam, idemásoltam. Bocs.
Ezt itt nem birom feldolgozni hogy mire irtad:) "...de a könyvtárba való belépés nálam hasznosabb. "
Amugy kacscsorok html-be: < > de ha source-ot nezed akkor < >
function konyvtarak_idorendben($alapkonyvtar) {
if (!($dir=opendir($alapkonyvtar))) return FALSE;
$lista = array();
while (($filenev = readdir($dir)) !== FALSE) {
if ($filenev=='.' or $filenev=='..')
continue;
$stat=stat($filenev);
$lista[$filenev]=$stat['ctime'];
}
asort($lista,SORT_NUMERIC);
$lista2=array();
foreach($lista as $key => $val)
echo "$key\n ";
}
konyvtarak_idorendben('akciok');
Ami müködik is, de egy hibaüzenetet dob vissza:
Warning: stat failed for 2002-12-09-08-51 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-08-57 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-20-33 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-22-51 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
Warning: stat failed for 2002-12-09-22-53 (errno=2 - No such file or directory) in /home/hardvercomp/public_html/test.php on line 8
2002-12-09-22-53
2002-12-09-22-51
2002-12-09-20-33
2002-12-09-08-57
2002-12-09-08-51
Lehet, hogy azzal van gond, hogy a könyvtárakat egy könyvtáron belül keresi, de hivatkozás kintre vonakozik ($filenev). Ezért inkább előbb chdir('akciok'); aztán konyvtarak_idorendben('.');
A kimenetre kiírt stringben levő szöveget a PHP nem értelmezi kódként; a stringben levő szöveget kódként akarsz értelmeztetni a PHP-vel, használd az eval() függvényt.
Ha adatbázisból épitek föl egy oldalt (mintegy fórumszerűen csinálnék egy hiroldalt, ahová dátum- és szövegmezőből álló egységeket listáznék ki), akkor maga a szöveg (ami az adatbázisból kerül elő) tartalmazhat php-kódot? Tehát adatbázisban lehet eltárolni php-kódot is tartalmazó szöveget, azt visszaalakitja a php megjelenitéskor?
hat ezen a listan tenyleg nem.
de ha "ls -lt"-vel listazod ki a konytaradat, es van esetleg space a file nevekben, akkor lathatod, hogy mas mar nem all a file nev utan, tehat amit kiemeltem a manualbol, hasznalhato.
array explode ( string separator, string string [, int limit])
Returns an array of strings, each of which is a substring of string formed by splitting it on boundaries formed by the string separator. If limit is set, the returned array will contain a maximum of limit elements with the last element containing the rest of string.
ez, ha teletype-ra (képernyőre) listázol, akkor tényleg szóközzel választja el, de ha nem, akkor minden fájlnevet új sorban ad vissza - próbáld ki: ls -lt | less