Nincs tempomat, csak a fejlettebb Cruise Control, ha jól emlékszem szereléssel együtt 80 alatt jön ki. Egy ismerősnek van, a régi autómon volt. Nagyon kényelmes dolog. Ja, és a szervizek nagy része nem is tud róla, hogy létezik. : )
Hmmm... Hová tünt a 4840-es? Én még mindig tempomatról érdeklődök. Van valakinek tapasztalata? Szerelt/etett/ már be valaki utólag ilyet? Kösz a válaszokat,üdv!
Örülök hogy bzsazsa levele megszületett,kíváncsian várom mit reagálnak rá.Én is gondolkozom egy hasonló tartalmú levél megírásán. Az én autóm 6 hónapos korában kezdte ezeket a jelenségeket produkálni, és a szervíz a hibatörlés után mindíg a városi közlekedésre hivatkozott (pörgetni kell a motort). Nem hiszem,hogy közös kedvencünk nem alkalmas egy kényelmes városi közlekedésre.(2000-es fordulatszámon szépen szalad a városban) Más autótipusoknál hallott már valaki hasonló problémáról?
Ez a sztori történt velem. Amit itt lehet olvasni az a levél amit a GM-nek írtam:
Tisztelt Chevrolet! A következő panasszal fordulok önökhöz: A tulajdonomban van egy Chevrolet Lacetti 1.4 AC Star immáron kettő éve.A mai napon elvittem két éves átvizsgálásra,olaj,olajszűrő csere zöldkártya stb.a Bajai Opel/Chevrolet szakszervízbe.A szervízvezetőnek jeleztem hogy,általában reggelenként amikor még hideg a motor rángat és elkezd villogni a szervízlámpája,majd folyamatosan világít.Később ha felmelegszik a motor,és megállok,leállítom majd újra beindítom elalszik a lámpa.Szerintem ezáltal nőtt meg a városi fogyasztásom is kb.13-14l/100kmre!!!! Azonkívül lukas a hátsó kipufogódobom a cső melletti hegesztésnél.Mindezeket természetesen jeleztem a szervízvezetőnek aki megígérte hogy orvosolják a problémákat.Délután szóltak telefonon elkészült az autó. Kimentem a kocsiért ,én rákérdeztem sikerült-e megoldani a hibákat,erre az volt a válasz hogy a kipufogó még jó is hogy lukas!!!!????mert így könnyebben távozik belőle a kondenzvíz!!!Már elnézést de ez nevetséges!!A villogó sárga lámpára és a magas fogysztásra azt mondták nincs itt a műszerük mert külcsön adták a Szekszárdi szervíznek!!??Szakszervízbe nincs műszer???Akkor hogyan javítják ezeket a agyonelektronizált autókat?? Ezek után már szólni sem bírtam majd kifizettem a számlát és kimentem.Beindítottam az autót és ismét világít a lámpa.Vissza a szervízbe mondom a szervizesnek hogy megint ég a lámpa holott reggel amikor behoztam akkor épp nem csinálta.Csak hebegett-habogott hogy csak nyugodtan menjek még ma intézkedik a műszerük visszakerülését illetően és mindenképp fel hív telefonon még MA.Eljöttem..... Azóta sem hívott... Én idáig meg voltam elégedve a Chevrolet Márkával ,de ílyen garanciális szervizháttérrel csak lejáratja magát a GM.Kérem válaszoljanak a levelemre mi tévő legyek mert kész vagyok a Fogyasztó Védelemhez is elmenni.Félre ne értsék nem önökkel van problémám,hanem a szervizek hozzáállásával.
Várom válaszukat Tisztelettel Balogh Zsolt egy "Boldog" Lacetti tulajdonos
Nem tudnád a matricádat beszkennelni és elküldeni mélbe vagy csak feltenni a forumra és én is nyomtatnék magamnak, csak azt nem tudom hogy ez az uj klub címe vagy ezé? (mindig a kedvencekből nyitom meg ugyhogy hirtelen nem is tudom mi a cimünk pontosan :))
Egyébiránt jövö hétvégén megyek malacnyesésre szabolcsba ugyhogy megint meg hajtom egy kicsit a bébit!!
Tul.képpen csak ezért akarok menni (meg a pálezs miatt) amugy semmi kedvem:)))
Nem kell fogyasztás csökkentő srácok tavasszal jön a dizel 2.0 több "ezer" nm nyomatékkal és sok "száz" lóval nomeg pár "decis" fogyasztással!!!!!!!!!
A 2007-es uj auto katalogusba olvastam hogy a lacsiba is berakják a taxisok nagy örömére, mert a könyv szerint sem épp a leggazdaságosabb benzines agragátokat rakták a vasainkba!!
Nos az enyémen még jelenleg is ott van a spoiler, nem csak volt. :-)) A gyári premium felszereltséghez való spoilert rakattam rá extraként az elite ötajtós lacsimra, úgy vettem át új korában. Ha jól emlékszem pontosan ennyit számoltak fel érte pluszban, amennyiért neked is ajánlották. Szerintem pofásabb spoilerrel, anno én a katalógusából néztem ki, ott egy pontosan ugyanilyen ezüst spoileres alufelnis ötajtós van lefényképezve felülről, nagyon megtetszett.
Még egy kérdés!!!!! Nem már nem tudom kinek a Lacsiján volt "5 ajtós" hátsó csomagtér ajtón spoiler. Szeretnék én is,van ajánlatom 35 ezer szinre fújva. Nem tudom sok vagy kevés. Aki illetékes kérem segítsen.. Köszike..
Sziasztok...Régen voltam felétek.Röviden 12 ezer km van a gépemben, most van kuplungcserén! Fényezni is kellet 4db kilincset.Úgy szólván a fényezés egy nagy rakás sz..... r "bocsi". Az eleje is kopog, 2db csukló csere az ára. A fogyi 8-10 lityi. 1.4-es től nem semmi. A chip tuning,és a direkt bevált !!!!! Megy mint a szél.."Talán a kuplung bánta" én nem. De szerintem nem sok köze van hozzá. A fogyasztásra vissza térve, a chip tuning előtt sem volt kevesebb.. Hát ennyi... Vigyázzatok magatokra !!!! Üdv. Tityesz
Eddig sosem találtam inaktívnak a honlapot, félek ennek oka van! De remélem csak egy kis átmeneti üzemzavar, mert tegnap még ment. Pláne, hogy pár napja kezdtem el reklámozni az autómon a honlapcímet, reménykedve abban, hogy lakhelyemen mások is kedvet kapnak és tagok lesznek! :-))
Általában minden nap benézek ide is és oda is, de sajnos nagyon kevesen írnak oda!
Még mindig nem találok itt olyan hozzászólást tőletek, amiben leírnátok, hogy miért nem költözünk át, ill. mi a probléma, hogy nem nő a népszerűsége?
Akármilyen rémhírek terjengenek a lacsi fogyasztásáról, -még ha egy kis részük igaz is-, ez akkor sem normális fogyasztás...szerintem. Nekem három személlyel, a sógorom 1,6-os "astra-h"-ját kísérve (sportosan vezet a lelkem) gyakori 5-5500-ig huzatott előzésekkel, 100-140 közötti Pécs-Keszthely telefalvas úton sem ment 8 liter fölé a múltkor!! A fűtéshez véleményem szerint nincs köze ennek a dolognak, bár egy termosztát-bevizsgálást megérne a dolog, hogy hány foknál nyit és hánynál zár? Asszem ezt a rádugott tech- akárhányas ketyerével is meg tudják mondani. Ez okozhat mondjuk olyan hibát, hogy nem állandó a vízhőmérsékleted ami a fűtéskörben is kering. A korom már inkább jel a fogyasztásnövekedésedre. Nálam a corsámon volt olyan probléma, hogy melegen nehezen indultm mert megszívta magát, túl sok benzint nyomott be egy membrán meghibásodása miatt. A korom általában az elégtelen égés terméke, így elképzelhető, hogy túl sok a benzin aránya a hengerbe jutó benzin-levegő keverékben. Mindenképp dugasd rá a műszert egy hozzáértővel!
Kérdésem lenne hozzátok!Volt e valakinek olyan hibája,hogy a fűtés hol meleget,hol hideget fúj,állandóan állitgatni kell.Tegnap voltunk egy hosszú úton (Győr-Mezőkövesd).A végén már hülyét kaptam,a meglepetés ezután jött a tankolásnál.Tartós 130-140-es tempó,három személy,csomagok nélkül,az átlag 9.4L!!!!!!Ma szerviz....közölték,hogy ilyen HIDEGBEN!ez teljesen normális!?Hosszas győzködés után,elvállalták,hogy szerdán megnézik,de szerintük biztos,hogy semmi baja!Egyenlőre nem irom ki a szerviz nevét,de sejthetitek........Még annyi,hogy a kipufogóból dől a korom,ami eddig soha nem volt.Kiváncsi lennék a véleményetekre!
Kérdésem lenne hozzátok!Volt e valakinek olyan hibája,hogy a fűtés hol meleget,hol hideget fúj,állandóan állitgatni kell.Tegnap voltunk egy hosszú úton (Győr-Mezőkövesd).A végén már hülyét kaptam,a meglepetés ezután jött a tankolásnál.Tartós 130-140-es tempó,három személy,csomagok nélkül,az átlag 9.4L!!!!!!Ma szerviz....közölték,hogy ilyen HIDEGBEN!ez teljesen normális!?Hosszas győzködés után,elvállalták,hogy szerdán megnézik,de szerintük biztos,hogy semmi baja!Egyenlőre nem irom ki a szerviz nevét,de sejthetitek........Még annyi,hogy a kipufogóból dől a korom,ami eddig soha nem volt.Kiváncsi lennék a véleményetekre!
Nem csak az éghajlat jellege szabja meg, hanem pl. a használat jellege is. A Castrol az 5W -s olajok előnyeként a jobb indítási tulajdonságokat, a motor gyorsabb átolajozódását, tehát a rövid távu közlekedéseknél mutatkozó előnyöket emeli ki. Magához a Lacettihez (1,6) 0W - 40, 5W - 30 ill. 15W - 40 es olajat is ajánl, ebben a sorrendben, nyilván egy 15W - 40 -nél gyakori rövid idejű használat esetén magasabb fogyasztással kell számolni. Magam 5W - 40 est használok, azért nem 30 -ast, mert nyáron hébe - hóba meghajtom kicsinyég. (http://www.castrol.com)