Nem kell azt elkapkodni. Volt nekem is olyan, aztán egyszercsak nem tudtam, melyik is volt az, űgy helyrejött. De most is, a dupla fehér bizony eléggé zörgött, a férjem keresztet is vetett rá, és már nem is látszik rajta semmi, egy hete. Persze nem tudom, hogy az ővé mennyire zörgős, ha mondjuk már sárga is, akkor tényleg gáz.
Nálunk tegnap nagyon jó idő volt, napos, kellemes, enyhe széllel. Ma viszont csepereg, nem bánom, kell bent is dolgozni, pl. el kell ültetni a magonckáimat, mert elrothadnak a vízben. A kicsi sárgák nagyon jól érzik magukat.
Nekem is olyan a sárgám, mint Rágicáé, vsz. a Tied is olyan lesz, ha nem, akkor csodájára járunk majd.
Szia, ha nem nagyon nagy a baj, akkor néhány nap, esetleg hét után észre sem lehet venni a dolgot, ha beáztatjátok vízbe, vagy ha ez nem megy a mérete miatt, akkor nagyon nagyon sokat locsoljátok. Nekem is volt olyan nemegyszer, ami véletlenül kimaradt néhány locsolásból, tud regenerálódni. Ha esetleg mégsem láttok javulást mondjuk két hét múlva sem, akkor le kell metszeni és majd kihajt néhány hét múlva és egy két év múlva szebb lesz, mint valaha!!! Ha nem hajt ki, akkor már sajnos halott, de reméljük nem áll fenn ez a helyzet.
kedves topik tagok, legyetek oly jók és adjatok tanácsot, anyukám leandereinek levelei a téli teleltetést (pince, ideális hőmérséklet, de kevés fény) követően "zörgösre" száradtak.
Annyi informacio van a könyvben,hogy meg nincs attekintesem,olvasgatom en,de mire elolvasok egy fejezetet,jön a masik harmadik negyedik leiras es meg igazan nem latom at.Meg kell meg ernie,meg kell ertenem hogy tudjam is miröl beszelek.
Az van rairva,hogy "gelb gefüllt" ,tehat biztos,hogy nem szimpla. Nezd meg csak Ragica hajdani hozzaszolasanak kepet? Utaltam ra,kattints az elözmenyre. A ket kep szinte ugyanaz meg szinre is.
nalatok is esös az idö? Habar olvastam tegnap kint tudtal kerteszkedni. Nalunk olyan lehangolo,esös borult kedd ota:(( Sajnos a mult evben annyi ilyen szomoru napunk volt meg nyaron is,hogy szinte mi is beleszomorodtunk lelekben.
Hát elég bosszantóak ezek a cicák, gondolom milyen ideges lehettél, amikor megláttad köztük. Nekem egy cicám és két husky kutyám van, a cica nem nagyon, a kutyák sem nagyon rosszalkodnak. Bár mint régen írtam, a cica téli pisilési, kakilási dolgai okoznak némi problémát. Az idén talán sikerült elég jól megoldanom. A kutyusok egy fűben lévő krókuszt sem taposnak le, de az ő téli pisilési szokásaik bizony a füvet rendessen igénybeveszik. Nyáron, amikor kinn vagyunk, akkor nincs ilyen probléma, de elég nagy meló kiásni az elszáradt foltokat, földet keríteni beléjük és új füvet ültetni minden évben.
Az új könyvedről nem is írtál, pedig szívesen hallanánk az új tudományaidról. Tényleg nézd meg alaposan a fajtákat, pl. a hagyományos rózsaszínt rózsásnak, vagy teltnek mondjuk, a fehéret doplának, mert bár van, hogy három sor virága van, de a közepe nem rózsás, hanem nyitott. Ilyen még Rágica cirmospirosa, a lazacszínű, és a sárgának mondott is. Igazán rózsás talán csak a rózsaszín és nekem van egy bordó, ami ugyan magassági rekordokat döntöget, de nem virágzik valami szépen. Persze ettől még lehetnek másfélék is, pont ezért is csinálom ezt a magoztatást, főleg ha találok valami szokatlan magtokot, mert ezek a duplák, rózsásak ritkán magoznak.
Tegnap reggel kiraktam a piciket a fürödszobaba a mosogepre levegözni.
Kint mar napok ota esik az esö,ugyhogy alternativkent jonak tünt a hely,levegös vilagos .Levettem roluk a nylont,de a racsot elfelejtettem visszarakni.
Olyan merges lettem,mert megint beleült a macskam,habar meg a fürdöt is becsuktam,de ennyi nepsegnel,mint nalunk az sem eletbiztositas.
En meg mar lassan a ket kezemen es labamon meg tudnam szamolni mennyi csemetem maradt. :((
Kenytelen vagyok kiszedni a meg ep piciket edenyestül,aztan valami eldugi helyet talalni nekik.
Vegülis ugy kezdödött a leanderezesem,hogy tavaly epitett ferjem egy teraszt es az oldalara szerettem volna hamarjaban magas növenyeket.
Elöttünk van 10 meterre a jatszoter es eleg sokan üldögelnek es cseveresznek az elet bajairol es mivel van nekem is eleg,igy ugy gondoltam,hogy legalabb valami belatas illetve kilatas elleni növenyt szeretnek hamarjaban.
Habar az akkusztikus elemektöl nem ved,de legalabb optikailag enyhit a körülmenyeken.
Aztan az ebay-n talaltam ra erre a ket oriasra,cserepestül viragostul,de akkor is mar ösz közepe lehetett,ugyhogy nem nagyon tudtuk elvezni a szepsegüket.
Aztan azon kaptam magam rajta,hogy naponta nezegettem öket a garazsban,aggodtam ertük gondolatban is apolgattam öket,szoval olyan kezdödö szerelem lett belöle.
Egy ilyen tömött sürü gyönyörüseg mellett sem tudtam heves szivdobogas nelkül elmenni,de szerintem nincs benne semmi különleges,talan több tövet ültettek egymas melle es hat eveken keresztül csak kerteszetben volt,tehat erös szakkezek között.
Hogy most dupla vagy tömött/telitett azt nem tudom,de a forditasbol leszürve inkabb a masodik,habar en azt hittem,hogy ugyanaz mint a dupla.De majd meglesem az ujdonsült szakkönyvemben.
Hely: lesz itt hely,csak rendrakas es felesleges holmik eltavolitasanak kerdese.
Anblock Italia! Nagyon szépek a képeid. Mindig az olaszországi családi nyaralás jut róluk eszembe. És az is, hogy mekkora pancser vagyok. Sövényszerüen voltak ültetve a leanderek és én egyikről sem mertem metélni. Legközelebb tuti, hogy bátrabb leszek :)
Hát az biztos, hogy kényelmesebb a székben ülni, mint róni mondjuk Róma utcáit. De az sem mellékes, hogy főszezonben nem bíthatom másra a gondozásukat, hiszen senkitől sem várhatom el, hogy naponta akár háromszor locsolja, és persze nem csak a leandereket, hanem a többit is.
Anblock, már értem mért preferálod a tavaszi utazgatást.Nyáron csak otthon akarsz csücsülni a karosszékben, és élvezni a virágözönt. Máshol ilyen úgysincs.
Megjött ferjem,kinezett a balkonra,kerdezi honnan van a börönd /mert oda tettem ki/ .Mondom: valamibe csak haza kellett hozni a leandert! :)
komolyan,ha nem latta volna meg a böröndöt lehet,hogy a leandert is elsumakoltam volna nyarig vagy amig nem viragzik,akkor talan eszrevette volna a szineröl.
Na bezzeg,jöttek am az okoskodasok,hogy a XY obiszerüsegbenk,ami nem kerteszet megolcsobb lett volna.Mondanom sem kell semmi fogalma a leander arakrol,szinekröl fajtakrol stb.
Engem teljesen átvertek, azt mondták, hogy ma is rossz lesz az idő, aztán annyit kellettt dolgoznom a kertben, hogy most írni sem nagyon tudok, olyan fáradt vagyok.
Örülök, hogy láttad, mert tényleg nagyon szép volt. később találtam róla olyan képet, ahol tényleg majd harminc virág van rajta. Bevallom olyan reménytelen volt a tetük elleni harcom, hogy feladtam. Ez nem az a fórum, ahol elmesélhetem, mi mindent tettem ellenük. Volt több is, sárga, rózsaszín, persze nem ilyen nagyok, piros szimpla volt a kedvencem, de még olyan csüngőbüngőset is vettem a Rappainál. Na, erről ennyit, mert még kikapok.
Én megőrültem volna ha nekem egy ilyen pusztul ki.
Képzeld a munkatársamnak tavaly télen a meleg szobában tetüs lett, mikor észre vette gyosan a nagy ilyedtségben beszórta rovarölő sprayvel, utánna teljesen kopasz lett. Tavasszal kivette az edényből már kiakarta dobni, de megsajnálta. A 2m magas fát felére metszette és kiültette a kertbe, 1.5 hónap után gyönyörűen kihajtott. A tied már teljesen menthatatlanül nézet ki??? Szerintem a kerted egyik drágaköve volt!