Keresés

Részletes keresés

#5dobos Creative Commons License 2007.06.22 0 0 3243
és gondolom nem a Banksről beszélünk... :)))
Előzmény: Redick (3242)
Redick Creative Commons License 2007.06.22 0 0 3242

"Hm, túl fiatal kezdősorunk nem lesz, az valószínű"

-ebbe bele szabad magyarázni, hogy a négyes posztra is valami korosabb játékost szeretnénk hozni?

Előzmény: Törölt nick (3241)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3240
A drága amcsi bedobóé lesz a kettes poszt :D
Előzmény: nisavic (3236)
Redick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3239

Albacomp: Rajt augusztusban

Székesfehérvár - A Fehérváron megrendezett országos kosárlabda edzőtovábbképzőn futottunk össze Goran Miljkoviccsal, az Albacomp új szakvezetőjével. A terveiről beszélgettünk.

A csapattal szemben az elvárások idén is magasak lesznek mind a vezetés, mind a szurkolók részéről. De az összes körülmény, illetve a keret sem ismert még. Kérdés, milyen várakozásokkal vág majd a szakvezető a júliusban kezdődő munkának?

- Szeretném, ha nagyon jó csapatot állítanának össze a vezetők, olyan játékosokból, akiknek nagy belső késztetése lesz a sikerre. Az Albacomp mindig is a magyar kosárlabda meghatározója volt, szeretném, ha minél hamarabb már eredményeket tudnánk felmutatni. Tudom, ez nem lesz könnyű, de bízom a klubot irányítókban, abban, hogy közösen megteremtjük a jó szereplés lehetőségét - mondta Goran Miljkovics.

- A mentális erőért ön teheti a legtöbbet...

- Természetesen. A munkát megelőzi a kiválasztás, ha ez megtörtént, nagy odaadással, megfelelő technikával rakjuk össze a csapatot.

- Messze még a végleges keret, de van olyan fiatal, aki az ön személye miatt jött vissza. Fontosak a fiatalok?

- Igen. A játékosokat elsősorban nem az életkoruk alapján nézem, hanem aszerint, hogy jó, vagy nem jó kosárlabdázókról van szó? Korábban sem volt gondom a kiválasztással, biztos, hogy azok a fiatalok megkapják a lehetőséget a bizonyításra, akik a válogatás végén a csapat tagjai maradnak. Összességében úgy vélem, teljesen mindegy, ki, hány éves, az elszántság a döntő, az, hogy higgyenek magukban, a játékban, tudjanak küzdeni a klubért, a közönségért. Ehhez persze sok idő kell, ami sajnos nincs.

- Van olyan kosaras, akit szeretne, ha idehoznának. Vannak más jelöltjei is?

- Jó az információja, szertetnék olyan játékosokat hozni külföldről, akiknek megfelelő a tudása, és a pszichés motiváltsága a nagy feladathoz. Olyan játékos kell, aki megfelelő húzóerőt jelenthet.

- A játékosokhoz alakítja a játékot, vagy a játékhoz keresi a játékosokat?

- Az elképzelt játékhoz kell keresni az embereket, míg az itt lévő régiekhez kell alakítani a játékot. Olyan megoldásokra lesz szükség, melyben a játékosok a legtöbbet tudják kihozni magukból.

- A magasabb, vagy az alacsonyabb szerkezet híve?

- Értékes a magas csapat a sportág jellegéből adódóan. De ennél is lényegesebb a fizikai felkészültség, a gyorsaság, de a legfontosabb a mentális higgadtság, a helyes döntési képesség megléte.

- Mikor kezdik a munkát?

- Augusztus 6-án, addigra összeállhat a csapat. Nem akarom sürgetni a keret kialakítását, az a lényeg, hogy jó játékosokkal vágjunk neki a munkának.

Redick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3238
Amerikai félistené, valami Bryant, vagy ki.
Előzmény: nisavic (3236)
Redick Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3237
nisavic Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3236
És kié lesz a 2-es poszt?
Előzmény: fefe22 (3235)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.21 0 0 3235

Akkor mostmár, (ha Simon is összejön) csak az olcsó külfüldi (EU-s) csereirányító, a drága amcsi bedobó, és a drága amcsi center hiányzik a csapatból. :D

És ebből a centerre már pletykáink, találgatásaink is vannak, miszerint:

Banks vagy Bell vagy/és (esetleg, bár valszeg nem) Dávid Kornél lesz az...

alakul ez lassan...

Előzmény: Redick (3232)
BeniTheBig Creative Commons License 2007.06.20 0 0 3234

"tavalyi szurkolóit"

Ezt nem tudtam értelmezni....:-)))) muhaha

Előzmény: Redick (3226)
GordonGekko Creative Commons License 2007.06.20 0 0 3233
ezek szerint ő ismeri Kruscsics mestert is!! ez engem felettébb megnyugtat.
Előzmény: nisavic (3231)
Redick Creative Commons License 2007.06.20 0 0 3232

Na már azt hittem sohasem jelentik be. :)

Na, akkor Borko:

http://www.adriaticbasket.com/igraci.php?id=276

http://en.wikipedia.org/wiki/Velibor_Radovi%C4%87

Szerencse hogy megvan az első szerbünk.

Előzmény: nisavic (3231)
nisavic Creative Commons License 2007.06.20 0 0 3231
Új játékos az Albacompban. - www.bball.hu
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3229

Én meg a sapkán!!

(Nyár van, vazze!)

:)

Előzmény: Lecso11 (3227)
Lecso11 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3228

Te, nem ám a Fodor Geriről van szó :-))

Mindenesetre ez a koncepció már ott megbukik, hogy köszönti tavalyi pécsi szurkolóit :-) Ezgonoszvoltasszem :-)

Előzmény: Redick (3226)
Lecso11 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3227
Jajne, most meg majd Fera mog megsértődni a bicskáson :-)
Előzmény: Lecso11 (3225)
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3226

Simi természetesen aláír hozzánk, majd az első Pécs-Albán (hehe..) a középső ujjának módszeres mutogatásával köszönti tavalyi szurkolóit. Aztán rá egy évre aláír Paksra, (elvégre a szíve mindíg is oda húzta) és nekünk mutogat, majd miután a külföldi szerződés megint nem jön össze, 2009-ben aláír Kaposvárra és elmondja, hogy örül, hogy hazatérhet a családhoz, ha rajta múlt volna soha nem igazol el, és ő sohasem akart más magyar klubban játszani, de a körülmények rákényszerítették. Végezetül bejelenti, hogy Kaposváron szeretné befejezni a pályafutását.

Ígyhát 2010-ben Dombóvárra szerződik.

Előzmény: Lecso11 (3221)
Lecso11 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3225

Jajj, te tudod, hogy túlérzékeny somogyi bicskásokk vagyunk, mink! Amúgy értettem ám, vaze, lesapkázlak, mint a büdös szart! :-)

Na, a lényeg a lényeg, ha igaz a megkeresés, akkor nagy összegben mernék fogadni arra, hogy hozzátok megy!

Előzmény: Redick (3224)
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3224

Azt, hogy Simon pécsi, csak vicces indoknak írtam, hogy miért nem fogunk bebukni vele, úgy mint a többi kaposvári irányítóval. De látom, hogy ez böki a somogyiak szemét, így hát módosítok:

Simi zalaegerszegi (nevelés)!!!

:)))

Simi23 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3223
Több közöd van Pécshez, mint neki:)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3222

Dávid Kornél nem megy vissza Spanyolországba, itt lesz Fehérváron, de abbahagyja a kosarazást?

Hát ha Halm nem tudja meggyőzni, hogy legalább Bencze és Banks mögé a padra aláírjon, akkor én meg fogok lepődni :D

Játszott ő már egyszer ehhez hasonló helyzetben Fehérváron a Lapov McClendon kezdő centerkettős mögött, és ugye az sem volt valami eredménytelen év...

Igaz akkor csak félévkor jött haza. Lehet, most is ez lesz... Visszavonul, és rájön, hogy korai volt, és majd Januárban leigazoljuk :D

Előzmény: Törölt nick (3214)
Lecso11 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3221

Simon úgy pécsi, mint.... mint... mondjuk én :-) És ez ölég találó volt akkor :-)

Amúgy egyáltalán nem lennék meglepve -sőt-, ha hozzátok menne. Már 2002/03-as idény végén is eléggé sanszos volt a dolog, meg Simike mindig is szavatartó ember volt, szóval benne van a pakliban, hogy most meg Sztojan papáékat eteti, hogy ha Magyaro., akkor csak Pécs :-)

Előzmény: Redick (3215)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3220

Azért hozzunk külföldi csereirányítót, hogy edzésen a kezdőcsapatunk egy csapatban játszhasson???

Hát nekem ok, ha ilyen jól megy :D

De erre tényleg teljesen megfelel a Drahos, Pojbics, Cseszlai vonulat egyik képviselője :D

És akkor van esély, hogy a fiatal bedobók tényleg legalább 10-15 percre pályára kerülnek.

Egyébként kíváncsi leszek, hogy a Wittmann-Kutasi-Hosszú csatát ki nyeri a kezdőbe kerülésért Pécsen. De aggódom kicsit, hogy hoznak eléjük egy külföldit, és mindhárman megszívják...

Előzmény: Törölt nick (3216)
Simi23 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3219

"Tudom tudom, Simi pécsi) "

Meg paksi meg zalaegerszegi:)

Nem nekem támadni, de ezt nem hagyhattam ki!

Előzmény: Redick (3215)
szstpa Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3218
Most jelenleg nincs olyan utánpótlás irányító, aki felnőttcsapatban ott lehetne szerintem. Supola lehetett volna esélyes, de ő ugye megy Angliába. U20-ban is ő irányított, meg a Tápai Marci, de ő nem elég felnőttbe. Fiataloknál lehetnek majd jó írányítok, de ők egyenlőre idém még U18-ban játszottak, tehát még nagyon fiatalok (Koncz, Fodor, Blahó) sokat kell dolgozniuk, hogy felnőttkerethez kerülhessenek. Ráadásul olyan igazi klasszikus irányítót csak Blahó szokott játszani, a másik kettő 1-3-ig tud játszani. Nem tudom esetleg Bödös Ákos visszajön külföldről, mondjuk arró fogalmam sincs mennyit edzett mostanában, KC-ban év elején nem volt rossz. 
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3217

Ha nem is Kutasi, de akkor PojbicsDrahosCseszlai! (Nagyon el lehetek keseredve) :)

Szóval csak azt akarom mondani, hogy a csereirányító legyen magyar, ne hozzunk már a padra is olcsó külföldit. (Mondjuk az idei Paksban Stewart jól tolta.)

Esetleg körülnézhetnénk a saját portánkon is, biztos van tehetséges UTÁNPÓTLÁS-korú irányító-palántánk.

Aki képbe' van az ifivel kapcsolatban, az írhatna pár nevet.

(Vagy Supolánál és Wittmannál megállt a tudományunk)

Előzmény: Törölt nick (3216)
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3215

Na, ezek közül Simont hozzuk el, egye fene.

Azért ő még nem egy Kálmán, vagy Ivkovics, valahogy majd megbékélünk vele.. :)

Mondjk a kaposvári irányítók eddig nagyon bejöttek. (Tudom tudom, Simi pécsi)

Amcsi kettesünk lesz??

Ez jó hír. Én a Spivey féle helyett egy Frazier alteregót fogadnék szívesen. Mondjuk nekem mindegy, csak Shannonra hajazzon. :)

A Soós, Hanga (csere)kettős mellé felesleges hozni még egy külföldi csereirányítót.

Nem csak azért, mert akkor a két fiatal kevesebbet fog játszani, hanem azért mert a mezőnysorunk telített lesz, centerben viszont kevesek leszünk.

Előzmény: Törölt nick (3191)
GordonGekko Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3213
így van. a gyereknek meg kell tanulni magyarul. plusz a nagyszülők is messze vannak. fontos dolgok ezek vicc nélkül.
Előzmény: Redick (3212)
Redick Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3212
Persze, hogy kinnt vannak vele, de már nagyon szeretnének hazajönni.
Előzmény: fefe22 (3210)
GordonGekko Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3211
én Kornélra szavazok.
és ő szerintem haza akar jönni. :) bajnok akar lenni.
Előzmény: fefe22 (3204)
fefe22 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 3210

A családja kint van vele.

értem én, hogy hazajöhet, de opciója van maradni, jó helyen sok pénzért... miért jönne?

Egyébként tudtok valami biztosat? tárgyalunk egyáltalán vele? vagy csak találgattok?

Én úgy tudom tavaly komolyan felmerült, hogy hazajönne, de végül aláírt Spanyolországba, és akkor azt mondta, 2 évet még ott játszik.

Előzmény: Redick (3208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!